Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Jak będzie dwóch facetów, to przez pierwszy miesiąc będą na różowo chodzić ubrani:)

A ja dzisiaj znowu się za tą Bestią Moją Niegrzeczną nalatałam i teraz mnie strasznie kłuje w dole...kurde nie wiem co to...jutro do lekarza!!!

A w ogóle to wzięłam sobie dzisiaj lustro w łapę i oglądam ten mój brzuchol, bo z góry to tylko do pempka go widzę...i co?...rozstępy...po 3 z kazdej strony:(:(:(
Musiały wyjść nie dawno, jak ten brzuchol się napinał...

Andzia trzy rozstępy to nie problem jeszcze, jak byłam na początku ciąży to koleżanka pokazała mi swój brzuch, ona to biedna miała rozstępy jeden przy drugim... Ja też czasami mam doła ale tak sobie myślę, że brzuszka też mi będzie brakowało, tak cudownie jest nosić swoje maleństwo pod sercem, a kg które nam przybyły pewnie prędzej czy później zrzucimy...

Kilogramy zrzucimy, ale te rozstępy mnie z lekka wkurzyły:(
Podejrzewam, że to przez te coraz częstsze napięcia...

Stachu dopiero padł, nie mam dzisiaj juz na nic sił, a jutro do lekarza, więc musze się doprowadzić trochę do ładu, a coraz więcej trudności zajmują mi te wszystkie zabiegi pielęgnacyjne...

cześć babulce ja już po wizycie u doktorka dobrze trafiłam bo tez wybierał się na urlop :)
na brzuchol dostałam tabletki scopolan 3 x 1 mówił, że teraz to w ogóle może wszytsko boleć bo między 30-34 tyg macica jaszybciej rośnie, na skurcze w nocy magnez i powiem wam,że od razu przeszły jak ręką odjął! a na zaprcia hmmm kefirek, śliwki itp.
Olivierek waży 1,5 kg i wg usg ma 29 tyg +2 dni :)

lekarz mówił, że wymiary książkowe wszystkiego ale co dow ilekości dziecka to mówił, żę wszuytko się teraz zmieni bo w 8-9 miesiącu najszybciej rośnie i teraz trudno powiedzieć jaki będzie duży
stawianie brzucha ze wskazaniem do leczenia to mi lekarz tłumaczył, że to takie staiwanie, któremu towrzyszy ból dołem nawet dosyć ostry i to stawianie musiałoby być z kilka razy dziennie obojętnie o której porze mój brzuchol się nie stawia wg. niego tylko jest napięty bo macica szybko rośnie a brzuch ogólnie jest spiczasty i rośnie do przodu nie na boki stąd dodatkowo jest napięty :)
mówił, że jeśli twardenienie byłoby raz lub dwa zwłaszcza wieczorem to normalne

No mi tez tak kiedyś tłumaczył...
Przewrażliwione jesteśmy...ja im więcej cvzytam, tym bardziej schicuję...
Jak byłam w ciąży ze Stasiem, to nie miałam czasu na żadne fora itp i w ogóle nie widziałam u siebie żadnych niepokojących objawów, a teraz co chwila coś...życie...:)

wiem, wiem tylko łatwo jemu mówić ale u nas jest tak, że jak rano wstaniesz i coś zakłuje a wczoraj nie kłuło to katastrofa! ale co tam od tgo sa lekarze żeby zbadac i wytłumaczyć kiedyś babki były mniej oczytan itd. i niczym się nie przejmowały jeszcze obowiązkowo pracowały do rozwiązania :)