Skocz do zawartości
Forum

Kwietniowe mamy 2021

Gość Madlen

Rekomendowane odpowiedzi

Ja brałam kwas foliowy i olej z wiesiołka w tabletkach 3 razy dziennie po dwie tabletki ale to tylko do owulacji od pierwszego dnia miesiączki 🙂 poleciła mi go koleżanka 😉 sama go brała jeden miesiąc i zaszła a pół roku wcześniej się starała zanim zaczęła brać . Olejek z wiesiolka jest naturalnym wspomagaczem na płodność 🙂 ja w drugim cyklu zaszłam w ciążę więc bardzo szybko ,mąż brał tylko menmag 😉 tam jest właśnie selen i dodatkowe witaminy 😉

A ja jako farmaceuta powiem tak 🙂 na Waszym miejscu poszłabym do kliniki bezpłodności, oddałabym się w ręce dobrego lekarza który przeprowadzi wywiad i zleci odpowiednie badania. Nie trzeba się faszerować suplementami żeby zajść w ciąże. Jeśli już tyle lat się staracie i za każdym razem się nie udaje utrzymać ciąży to problem musi sięgać głębiej. 
z mojego doświadczenia: nie brałam nic przy pierwszej i przy drugiej ciąży tak samo. Podjęliśmy spontanicznie decyzje ze tak powiem w trakcie... 🙂  obie ciąże są od pierwszego razu. Wiec ja w sunie nie wiem co to znaczy starać się o dziecko. Wydaje mi się ze najważniejszy jest spokój psychiczny w danym momencie życiowym. Im mniej się człowiek nakręca tym szybciej się udaje 🙂 

to takie moje sugestie

odebralam już wyniki badań. Mocz super a krew Niby w normie ale od poprzedniego razu czyli w sumie miesiąc temu troszkę zmalały niektóre ważne parametry typu hemoglobina czy płytki krwi a nawet leukocyty. Pewnie póki się mieszczę w normie to ok 😛 

Wiesz staracie się już długo to skierowała bym kroki do kliniki leczenia bezpłodności..  Wiem ze nie każdy facet będzie chciał iść ale jak bardzo chcecie to może twój pójdzie... My w pierwsza ciążę zaszliśmy w 1 cyklu starania a teraz po pół roku..  I chyba dużo robi stres, zmęczenie i duże pragnienie dziecka.. Jak my trochę odopuściliśmy przy starani o drugie to się udało... 

Meggi to dobrze ze wyniki są normie. Ja jutro idę na badania i w piątek wizyta u ginekologa i zobaczymy co powie na temat moje krzywej cukrowej... Mam nadzieję, ze nie powie ze cukrzyca ciążowa... Bo normy dla kobiet w ciąży są tak wysrubowane ze masakra... 

16udskjozun6alqk.png

5 minut temu, gosiaczekK napisał:

Wiesz staracie się już długo to skierowała bym kroki do kliniki leczenia bezpłodności..  Wiem ze nie każdy facet będzie chciał iść ale jak bardzo chcecie to może twój pójdzie... My w pierwsza ciążę zaszliśmy w 1 cyklu starania a teraz po pół roku..  I chyba dużo robi stres, zmęczenie i duże pragnienie dziecka.. Jak my trochę odopuściliśmy przy starani o drugie to się udało... 

Meggi to dobrze ze wyniki są normie. Ja jutro idę na badania i w piątek wizyta u ginekologa i zobaczymy co powie na temat moje krzywej cukrowej... Mam nadzieję, ze nie powie ze cukrzyca ciążowa... Bo normy dla kobiet w ciąży są tak wysrubowane ze masakra... 

A jakie miałaś wyniki krzywej ?

2 godziny temu, Gość Meggii napisał:

A ja jako farmaceuta powiem tak 🙂 na Waszym miejscu poszłabym do kliniki bezpłodności, oddałabym się w ręce dobrego lekarza który przeprowadzi wywiad i zleci odpowiednie badania. Nie trzeba się faszerować suplementami żeby zajść w ciąże. Jeśli już tyle lat się staracie i za każdym razem się nie udaje utrzymać ciąży to problem musi sięgać głębiej. 
z mojego doświadczenia: nie brałam nic przy pierwszej i przy drugiej ciąży tak samo. Podjęliśmy spontanicznie decyzje ze tak powiem w trakcie... 🙂  obie ciąże są od pierwszego razu. Wiec ja w sunie nie wiem co to znaczy starać się o dziecko. Wydaje mi się ze najważniejszy jest spokój psychiczny w danym momencie życiowym. Im mniej się człowiek nakręca tym szybciej się udaje 🙂 

to takie moje sugestie

odebralam już wyniki badań. Mocz super a krew Niby w normie ale od poprzedniego razu czyli w sumie miesiąc temu troszkę zmalały niektóre ważne parametry typu hemoglobina czy płytki krwi a nawet leukocyty. Pewnie póki się mieszczę w normie to ok 😛 

Meggii no to gratuluję skuteczności 😁 

U nas za pierwszym razem udało się w 5 cyklu starań, więc nie tak najgorzej 😉 choć faktycznie "zaskoczyło" dopiero w tym cyklu, kiedy byliśmy na wakacjach i trochę się bardziej wyluzowalismy. Tym razem trwało to dłużej, ale też i trochę z opóźnieniem wystartowaliśmy, bo jakieś problemy moje zdrowotne wyszły w międzyczasie. Musiałam się z tym uporać w pierwszej kolejności. A jak już zaczęliśmy starania to znów chyba za bardzo chciałam i zajęło nam to więcej czasu niż za pierwszym razem 🙈 

0d1yskjoq7q68ci4.png

52 minuty temu, Gość Meggii napisał:

Gosia jakieś takie dziwne cyfry pewnie w innych jednostkach niż ja myśle 😛 ale podejrzewam ze jednak masz ta cukrzyce 😞 duży skok od na czczo do po godzine

No właśnie wiem... I jak sobie pomyślę że mam znowu chodzić do poradni diabetologicznej dla kobiet w ciazy do Krakowa to już mi się cos dzieje... I dieta... I oby w tej ciąży obyło się bez insuliny bo w pierwszej ciąży miałam insuline... 😞ale zobaczymy co powie ginek w piątek 

16udskjozun6alqk.png

5 minut temu, gosiaczekK napisał:

No właśnie wiem... I jak sobie pomyślę że mam znowu chodzić do poradni diabetologicznej dla kobiet w ciazy do Krakowa to już mi się cos dzieje... I dieta... I oby w tej ciąży obyło się bez insuliny bo w pierwszej ciąży miałam insuline... 😞ale zobaczymy co powie ginek w piątek 

Trzymam kciuki! Kurcze no cholerstwo to jest... Że też się przyplątac może do człowieka 😕

0d1yskjoq7q68ci4.png

57 minut temu, gosiaczekK napisał:

A to Ty jesteś z Krakowa :)??

Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było ale udało mi się wszystko przeczytać i Jestem na bierzaco 🙂 napisze w skrócie co u nas 🙂 zaczynam 12 tydzień. 12.10 mam usg prenatralne i też się stresuje już niestety. Z USG tak to wszystko ok maleństwo macha rączkami i nóżkami 🙂 Ja się czuje w miarę chociaż energi nadal brak i mdłości jakby troszkę mniejsze 🙂 pozdrowionka dla wszystkich 

Gosia nie jestem z Krakowa ale kocham to miasto ❣️ 5 lat tam mieszkałam gdy studiowałam farmacje 🙂 mam sentyment i sporo znajomych. W sumie to w tym miesiącu wybieramy się nawet na weekend do Krakowa odwiedzić przyjaciół 🙂

witaj Anula będziemy trzymać kciuki za prenatalne :)!

3 godziny temu, Gość Agga napisał:

Maria Monika to dzis prenatalne? Trzymam kciuki i czekamy na wieść 💗🤞

Hej 🙂 no i już po. Wszystko super, wszystkie parametry wręcz idealne podobno. Ryzyko wystąpienia wad bardzo małe ☺️❤️ bardzo bardzo się cieszę! 

Płci jeszcze nie znam. Powiedział że następnym razem 😁 a następny raz za 3 tygodnie hihi. Także muszę się uzbroić w cierpliwość. No ale najważniejsze, że z dzidzią wszystko dobrze ❤️

0d1yskjoq7q68ci4.png

58 minut temu, Maria Monika napisał:

Hej 🙂 no i już po. Wszystko super, wszystkie parametry wręcz idealne podobno. Ryzyko wystąpienia wad bardzo małe ☺️❤️ bardzo bardzo się cieszę! 

Płci jeszcze nie znam. Powiedział że następnym razem 😁 a następny raz za 3 tygodnie hihi. Także muszę się uzbroić w cierpliwość. No ale najważniejsze, że z dzidzią wszystko dobrze ❤️

To bardzo dobre informacje!!! Cieszę się bardzo! 💗

Czy wszystkie juz miały prenatalne? Czy któraś czeka jak ja?😊

7 godzin temu, Maria Monika napisał:

Super. Bardzo dobra wiadomość 🙂 😍 

8 godzin temu, Maria Monika napisał:

Super informacje !:) może na następnej wizycie uda się poznać płeć 😉

Ja tez już jestem po wizycie bo dzisiaj miałam kontrolna. Wyglada na to ze wszystko jest dobrze. Wyniki krwi i moczy są dobre, ciśnienie także 🙂 dzisiejsze usg nadal potwierdziło Synka wiec pewnie się już nic nie zmieni w tej kwestii 🙂

następna wizyta 04/11 dopiero za miesiąc. Umówiłam się już na połówkowe na 19/11 bo na kolejnej wizycie już by było za późno i miałabym słaby wybór terminów albo lista rezerwowych.  Także wole mieć to wcześniej ogarnięte 😛 bardzo dużo jest kobiet w ciąży teraz a tam gdzie chodzę do gina jest ich mnóstwo 🙈

10 godzin temu, Gość Meggii napisał:

Super informacje !:) może na następnej wizycie uda się poznać płeć 😉

Ja tez już jestem po wizycie bo dzisiaj miałam kontrolna. Wyglada na to ze wszystko jest dobrze. Wyniki krwi i moczy są dobre, ciśnienie także 🙂 dzisiejsze usg nadal potwierdziło Synka wiec pewnie się już nic nie zmieni w tej kwestii 🙂

następna wizyta 04/11 dopiero za miesiąc. Umówiłam się już na połówkowe na 19/11 bo na kolejnej wizycie już by było za późno i miałabym słaby wybór terminów albo lista rezerwowych.  Także wole mieć to wcześniej ogarnięte 😛 bardzo dużo jest kobiet w ciąży teraz a tam gdzie chodzę do gina jest ich mnóstwo 🙈

To chyba te kwarantannowe i pokwarantannowe ciąże 😁 będzie baby boom hihi

Co do płci, to lekarz mówił, że już następnym razem powinno być widać 😉 polecił tylko zjeść jakiś kawałek czekolady przed wizytą, żeby trochę rozruszać maleństwo 😄

ja też miałam wyniki, wszystko dobrze, anemii nie mam, wszystkie inne też ok. Także bardzo się cieszę i oby do następnej wizyty 😉

To teraz czekamy na dobre wieści od Anuli i Aggi I innych 🙂

0d1yskjoq7q68ci4.png

4 godziny temu, Gość Agga napisał:

Dziewczyny mam pytanie (jak zwykle 🤦‍♀️) czy miewacie takie "ciagniecia" od pachwin przez boki brzucha az do żeber? Powiedzcie ze to normalne. Myślę że to może wszystko się tam powiększa i dla tego...🤔

Tak Ja tak miałam nawet wczoraj 🙂 dziś jest już ok. Rozciąga się macica.Także głowa do góry 🙂