Skocz do zawartości
Forum

Czekające na 2 kreseczki - REAKTYWACJA

Rekomendowane odpowiedzi

Hildegarda no ja też jeszcze do niedzieli czekam chociaż kusi mnie żeby testować albo betę zrobić chodź dziś 21dc dobiero.alecały czas od owu coś mnie kłuję, ciągnie, boli, przelewa mi się w brzuchu. Jestem osłabione i na dodatek ta biegunka wczoraj i brak apetytu. Nie mówiac o słodkim! Nawet lodów bym nie zjadła co u mnie jest niemożliwe ja naprawdę po pracy 2lody minimum! Dziś cały dzień myślę tylko o chlebie z maselkiem :( w nocy obudziłam się i pomyślałam tak przez sen " jeeeeeej jaka jestem głodna, chce kromki (wieczorem co całym dniu tylko picia przez biegunke bałam się cokolwiek zjeść bo byłam w pracy i zjadłam 4kromy z masłem i miskę corn flaks) II już miałam wstać i jeść o 2 w nocy ale zdrowy rozsądek powiedział "śpij, nie wyglupiaj się" hihi :) nie wiem dziś też nic nie mogę jeść :( owoce za kwaśne, wzięłam do pracy kilka daktyli to jak ugryzlam to odrazu wyplulam, za słodkie :( nakręcam się a pewnie to tylko zatrucie pokarmowe. Eh

https://www.suwaczki.com/tickers/p19uugpjadhf9nsj.png

Czarna może tym razem się udało,, w lipcu dwa takie strzały od Magdaleny i Peny że wszystko jest możliwe :)
Pena Ty masz zgage od pierwszego dnia ciazy a ja zatkany nos, haha mąż mi mówił że coś jest na rzeczy nawet njak mi pierwsza beta wyszła negatywna bo chrapalam jak stary pijak :p
Tam samo ja mam od samego początku zadyszke jak zrobie kilka kroków szybciej albo wyjdę po schodach, a to ponoć później się zaczyna gdy dziecko ciśnie na przepone.
Magdalena to jutro już ostatecznie czekamy na wieści i zdjęcie fasolatka :)

Kamilek 23.10.2019
https://www.suwaczek.pl/cache/a12e3d84ff.png
Filipek 1.03.2017
https://www.suwaczek.pl/cache/247dc397cf.png

Gość Pannaem

Cześć dziewczyny!
Czytam Wasze posty od czasu do czasu, nigdy się jednak nie wypowiadałam. Na wstępie chciałabym pogratulować 2 kreseczek tym, co mają i wysłać moc pozytywnej energii do tych, co nie mają :)
Postanowilam napisać bo dziś już mi głowa od myśli pęka i mam nadzieję, ze trochę pomożecie mi sie uspokoić :) jestem w 27dc, @ dopiero w poniedzialek ma przyjść (za 6dni). Mam pare niespecyficznych objawów jak dla mnie, więc podejrzewam, że może to fasolka. Moglybyscie cos napisac o Waszych bólach podbrzusza? Moje troche mnie martwią, nie są intesywne, skurczowe, ale mam je od wczoraj przez wiekszosc dnia. Trochę jakby mnie złapała lekka kolka. Nie jest to ból jak na miesiączkę. Jak bylo/ jest u Was?
Pozdrawiam ciepło :)

Maszkaron
pena gartulacje :)) Ty to jestes mistrzynia robienia i wylapywania bety na poziomie 2 :))

Domka spokojnie , Ty znowu od strzala zalapiesz :)))

Magalena kiedys mowilas o selenie ze masz, prosze podaj firme i nazwe preparatu :)) no i jutro czekam na wiesci :)

Oby :D Nie mam pewności czy ostatnie krwawienie było rzeczywiście okresem czy tylko zawirowaniem hormonalnym. W każdym razie żadnych zmian u siebie nie zauważyłam. Nie ma zmian w śluzie ani temperaturze. Zero objawów nadchodzących dni płodnych. Nic kompletnie. Ciagle tak samo praktycznie od roku. Chociaż dzisiaj wrocilam z wakacji i jak wiele z was ładnie nazywa to, było serduszkowanie cały czas, może zmiana klimatu pozytywnie wpłynie ;) niemniej lipiec odpuszczę sobie, przede mną obrona. Fajnie byłoby jednak zaciążyć ponownie w sierpniu i znowu zostać majówką. Marzenia :D

https://www.suwaczki.com/tickers/klz9df9hwna4yqot.png

https://www.suwaczki.com/tickers/oar8dqk3ca9l15sz.png

Pannaem W poprzedniej ciąży bolał mnie brzuch chyba do 8 tygodnia, ale nie pamiętam jaki to był rodzaj bólu. Chyba jednostajny. Na pewno nie skurczowy. Tylko później się okazało, że mam krwiaka, ale nie wiem czy miało to związek. Dzisiaj od rana też mnie boli podbrzusza podobnie jak na okres, ale delikatniej. Może być tak, że po prostu szybciej przyjdzie, a może się zarodek zagnieżdża. Nigdy nie wiadomo. Niektórym testy wychodzą przed terminem @, ale nie wiem ile dni, bo mój pozytywny robiłam w dzień terminu. Może jakieś zafasolkowane się wypowiedzą :) Oczywiście trzymam kciuki żeby u Ciebie to była ciąża.
Domka często się zdarza, że przywozi się taką pamiątkę z wakacji, więc oby i u Ciebie tak było :)

http://s3.suwaczek.com/201808204965.png

Gość Panneem

Hildegarda, u mnie też ból jest jednostajny, nie jest bardzo mocny. Jak cos robię to go olewam. Ale jak siedze czy leżę to of razu łapie sie na tym, ze to czuję
Tez mam nadzieję, ze to ciąża, bo jak nie yo nie brzmi to jak nic zdrowego :o jutro chyba zrobię test i moze będzie jakis cień cienia. Masa objawów mi pasuje i az niemozliwe, zebym sobie je wkrecala, bo juz bywalo, ze chciałam być, a objawów nie było. A teraz sie ekscytuje i panikuję w jednym :)
Trzymam kciuki za Ciebie !

Pena gratuluję. Super, że Ci się udało. Brałas jakieś wspomagacze? Ja teraz mam wakacje od tabletek, liczenia dni itd. Ja już straciłam nadzieję. U mnie nie ma przyczyny dlaczego się nie udaje. Wszystko jest ok, badania hormonów też ok drożności też ok cykle regularne, owulacja też ok u męża nasienie też ok. Więc nikt nie wie dlaczego się nie udaje. Może po prostu mam mieć jedno dziecko i po prostu trzeba się z tym pogodzić.

Krystianek 05.07.2005
Oliwia 11 tydzień 25.5.2017 :(
https://www.suwaczki.com/tickers/qdkkkqi155lkmgbb.png

Pannaem witaj u nas :-) Ja też mam od kilku dni ból brzucha ale czuje to jak odpoczywam taki trochę okresowy jest ale ja mam delikatne te bóle. Do tego mam zgage A miewam tylko w ciąży. Test domowy najlepiej w okolicach @ zrobić A beta hcg 10 dni po owu.
aniajg dziękuję. Ze wspomagaczy brałam Ovarin kilka miesięcy ale od miesiąca już nie biorę bo się skończył A jest dosyć drogi więc tylko kwas foliowy brałam. Aha do owulacji olej z wiesiolka po dwie tabletki.
Hildegarda to kiedy beta hcg robisz ?? :D
Domka kto wie może będzie pamiątka z wakacji :-)

Marzenia są po to by je spełniać 🙂

Gość Pannaem

Pena, u mnie tez bóle delikatne, ale stałe, tez je wyczuwam kiedy odpoczywam. Jedzenie staje mi w gardle i nawet woda mi sie cofa. Od dwóch dni pije i sikam jak szalona. Spanie za dnia idzie mi świetnie :) mam płytszy oddech.
Wiem ze test teraz to loteria, wyjdzie bledzioch albo nic. Ale ze wzgledu na pracę musze wiedziec szybko, bo ciąża wyklucza mnie z dalszej pracy. Teraz jestem służbowo poza miastem, wiec bete najwczesniej moge zrobic w czwartek, jutro co najwyżej test domowy. Stresuje się mega, to bedzie ciężka noc :)

Mam nadzieje ze Wam i Waszym fasolkom bedzie sie spalo spokojnie :))

Pannaem, nie denerwuj się. to tylko szkodzi! wiem, że łatwo się mówi, sama czekam do niedzieli na zrobienie testu chociaż się cholernie tego boję... najgorsze to to, że przez stymulację nie wiem kompletnie kiedy spodziewać się @..
również mam bóle brzucha i mdłości, ale tłumaczę to sobie tym, że teraz u mnie w pracy króluje grypa żołądkowa...bo przecież nie możliwe mieć coś w 1,5 tygodnia po owu...a ból brzucha, który teraz mam to obawiam się jakieś torbieli albo coś... ja to jednak panikara jestem...

spokojnej nocki dla Was Moje Drogie!

Dziewczyny zrobiłam dziś test owu i dwie kreski się pojawiły a wg moich stałych cykli przed poronieniem owu powinna być w piątek. I teraz nie wiem czy czekać z przytulniem do piątku czy może jutro też... Przed poprzednimi ciążami wstrzymywalismy się 3 dni przed owu bo wiedziałam kiedy będzie i udawało się zajść a teraz trochę mnie zdziwiło że już dziś test pokazał 2 kreski i sama nie wiem czy czekać czy nie.

hchy3a3f0ij9779s.png

2010 córcia
27.04.2019 10 tydz. Bliźniaki

06.2019 6 tydz.

07.2019 5 tydz.

Gość Pannaem

Mininka, widze ze robisz wszystko, by się raczej mile rozczarować niz nastawić i sie załamać. Dobre podejście :) ja za bardzo nie mam na co zwalić winy na moje dziwne objawy. Jutro rano zrobię test. Postanowilam, ze juz nie bede dzis pila, zeby nie wstawac w nocy i zagescic mocz, ale pic mi sie chce csly czas :)

Dobrej nocki dziewczyny! ;*

Pannaem, po dwóch latach starań, lekach, stymulacjach, zastrzykach wolę się nie nastawiać..
bo później za bardzo się rozczarowywałam, a to boli...
a poza tym mam szczęście, że jak zrobię test to na drugi dzień @...
ale jeżeli nie ból będzie mi się nasilać ( boli jakby jajnik) to trzeba będzie do szpitala dzwonić...

Nie pij hihihi

Hej dziewczynki. Jakoś spać nie mogę. Ciągle się budziłam w nocy, wiercila i przekrecalam. Głowa mnie po olewa od wczoraj wieczora. Jak wróciliśmy z roczku to boli. Tak cmi. No i jakieś dziwne uczucie mam że tam z fasolka jednak nie jest wszystko dobrze. Niby czuje te macie że mnie ciągnie jak się rozrasta. Jakieś uklucie itp. Ale jaki dziwny strach we mnie drzemie. Może to normalne.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

magalena3 Dzisiaj masz wizytę? Może uda się ją jakoś przyspieszyć? Wierzę, że ból głowy to tylko na zmianę pogody i jest wszystko dobrze. Nie martw się na zapas, bo stres też negatywnie wpływa na ciąże :*
pena89 Nie wiem czy w ogóle będę robić betę, bo u mnie nie ma takiego laboratorium, że mi zrobią wynik w ten sam dzień. Trzeba czekać kilka dni :/ Ewentualnie musiałabym jechać ponad 30km. Ostatnio zaufałam testowi i było ok. W sumie to mnie nigdy nie zawiódł, tylko że robiłam w terminie @, ale nie wiem czy teraz wytrzymam. Dzisiaj 25dc.

http://s3.suwaczek.com/201808204965.png