Skocz do zawartości
Forum

Czekające na 2 kreseczki - REAKTYWACJA

Rekomendowane odpowiedzi

Annulla01 mam to samo, obiecuje sobie że nie zaglądnę aż do @ bo za bardzo to przeżywam, ale nie mogę wytrzymać i jestem jak tylko mam chwile wolną. Nie pamiętam jak to było w mojej w pieszej ciąży, keidy mnie piersi zaczeły boleć, bo wtedy tak wszystkiego nie przeżywałam i nie obserwowałam
magalena3 staram się pić wodę, nawet się zmuszam bo wcale mi się pic nie chce, ale na razie tylko lekko przestało ćmić (chyba tabsy zadziałały). A jesteś z córką razem? na szczęście w labo z reguły idzie szybciej jak u lekarza :) ja wszystkie badania robię na czczo, tak na wszelki wypadek.

córcia 10.2014

Staramy się od 04.2017

Kasie w labo byłam sama. Mała siedziała z babcią chwilę. Ale szybko poszło.
Ft3 i ft4 mam w normie.
No i zrobiłam betę :D kuzynka mnie namówiła. Ale jeszcze nie ma wyniku.
Resztę badań które będą potrzebne to będę robić po wizycie u endo. W piątek mam. A w środę moja gin przyjmuje a więc pojde z marszu. Chyba mnie nie splawi.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Jestem po wizycie. Trochę zmartwiona. Dziś według om 6t0d. Myślałam że będzie już serduszko ale nie ma. Według usg 5t5d. Lekarz powiedział że wszystko dobrze. Założył już kartę. Ale ja się i tak zastanawiam czy nie powinno być już widać serduszko. Następna wizyta dopiero za 3 tygodnie. Ale w środę jadę do poradni genetycznej.

22.07.2019 Aniołek (9tc)

Scandi skoro założył lekarz kartę ciąży to wszystko jest tak jak ma być :-) Najgorsze to czekanie do następnej wizyty. Też miałam ryzyko cukrzycy ale cała ciaza była ok bez cukrzycy i ciśnienia. U Ciebie też będzie dobrze!
Magalena super że hormony w normie! Na bete zawsze się dłużej trochę czeka. To na którego marca wychodzi Ci termin ?? :-)

Marzenia są po to by je spełniać 🙂

Scandi serduszko to się Ch yba do 8 tyg rozwija. Każda ciąża inna.
A z cukrem uważaj. Nie dał ci skierowania do diabetologa? Powinnas mierzyć cukier sobie codziennie. Albo jak mi kazał 3 razy dziennie przez tydzień aby sprawdzać. Oczywiście tylko w ciąży miałam podniesiony trochę ale w górnej normie. A jaki miałaś cukier na czczo?

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Serduszko zaczyna bić w 5+3 czy jakoś tak, ale nie zawsze na usg widac, zależy od sprzętu i ułożenia dziecka. U mnie w pierwszej ciąży w 5+6 nie było widać dopiero tydzień później w 7+0 a w tej w 5+3 juz było, także bez nerwów.
Magdalena czekamy na betę :)
Karolcia u mnie przed okresem to jedynie brzuch lekko spuchniety i to koniec objawów, a żyłki mi się pojawiły gdzieś w 5-6 tc.

Kamilek 23.10.2019
https://www.suwaczek.pl/cache/a12e3d84ff.png
Filipek 1.03.2017
https://www.suwaczek.pl/cache/247dc397cf.png

Scandi mnie też lekarz straszył cukrzycą więc piłam dużo wody czystej unikalam slodyczy i zdrowo jadłam w efekcie czego nie przytylam ani 1 kg ! To dziwne było bo brzuch rósł z wizyty na wizytę A waga stała w miejscu. Ale lekarz powiedział że tak może być bo mam nadwagę A wtedy można nic nie przytyć w ciąży, mama ginekolog też pisała o tym. Dziecko zdrowe urodzone w terminie w 40 tyg ciazy z waga 3.5kg :-) Może u Ciebie też tak będzie :-)

Marzenia są po to by je spełniać 🙂

Wow no to niesamowite. Też mam nadwagę. Ważne prawie tyle co do porodu w pierwszej ciąży, w której przybrałam 13 kg....po roku ładnie zrzucilam ale później zaczęłam pomału tyc. I nie chce ważyć więcej....wiem że może to samolubne. Ale po prostu wiem jak to się odbije na mojej psychice. 2,3 kg max może być ale nie więcej. Dajesz mi nadzieję. Pije duzo wody. Nie slodze kawy. Teraz tylko będę musiała zrezygnować z owoców, okazjonalnych słodkości i przerzuce się znowu na parowar. Muszę iść radę

22.07.2019 Aniołek (9tc)

pena równie pokazują te kalkulatory ale między 6 a 10 marca. scandi wystarczyło że wieczorem przed pobraniem zjadłas coś słodkiego i odrazu cukier skoczył. Ale musisz sobie poczytać co np obniża cukier albo np co podnosi. Ja np miałam momentalny skok jak jadłam kanapkę z pasztecikiem pomidorowym. Najgorzej spadał. Dla wlasnego spokoju idź do diabetologa
Albo sama sobie kup aparat do cukru. Mi tam diabetologa dał i paski i nawet książeczkę więc wszystko na miejscu miałam.
A kawoszem jesteś wielkim? Bo nie zbyt dobrze pić kawę w ciąży.

Pewnie beta będzie późnym wieczorem jak zwykle u was była.
Ciągle bym jadła jajecznice.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

karolcia192 ja mam tak samo .żyłek może jeszcze nie widać ale mąż mówi że brodawki się powiększyły i wczoraj trakcie przytulanek strasznie bolaly mnie sutki .może zmęczona nie jestem ale nie mogę spać w nocy . I mam ochotę większą na mięso niż zawsze bo prawie nie jem ogółem miesa. I coś czułe tam w środku takiw dziwne uczucie nie umiem tego opisać .

A kiedy twstujesz ? Ja niewiem czy wytrzymam do 6

Synek 22.05.2016 ❤️❤️
Aniołek 03.12.2017

magalena3
pena równie pokazują te kalkulatory ale między 6 a 10 marca. scandi wystarczyło że wieczorem przed pobraniem zjadłas coś słodkiego i odrazu cukier skoczył. Ale musisz sobie poczytać co np obniża cukier albo np co podnosi. Ja np miałam momentalny skok jak jadłam kanapkę z pasztecikiem pomidorowym. Najgorzej spadał. Dla wlasnego spokoju idź do diabetologa
Albo sama sobie kup aparat do cukru. Mi tam diabetologa dał i paski i nawet książeczkę więc wszystko na miejscu miałam.
A kawoszem jesteś wielkim? Bo nie zbyt dobrze pić kawę w ciąży.

Pewnie beta będzie późnym wieczorem jak zwykle u was była.
Ciągle bym jadła jajecznice.

poczytam A na razie jestem pod opieką dietetyka. Tak lubię kawę. Pije latte z ekspresu.

22.07.2019 Aniołek (9tc)