Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jadziaxx

Jaki świat mały 🙂 od kwietnia tego roku, wcześniej chodziłam na NFZ ale wiadomo jak jest;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Hopeful

Ja z Poznania polecam profesora Jędrzejczaka. Dzięki niemu kończę wlasnie 28 tydzien ciazy… 😊 uprzedzę że nie lubi teoretyzować, jest konkretny. Jednak znam 3 osoby, ktore do niego chodziły i choc sytuacja była beznadziejna, wszystkie są już mamami, no jedna z nich w 8 miesiącu ciazy 😊 profesor zajmuje się typowo leczeniem niepłodności i nieprawidłowości ciazy. Ja u niego zostałam 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Magda1997
5 godzin temu, Gość Hopeful napisał:

Ja z Poznania polecam profesora Jędrzejczaka. Dzięki niemu kończę wlasnie 28 tydzien ciazy… 😊 uprzedzę że nie lubi teoretyzować, jest konkretny. Jednak znam 3 osoby, ktore do niego chodziły i choc sytuacja była beznadziejna, wszystkie są już mamami, no jedna z nich w 8 miesiącu ciazy 😊 profesor zajmuje się typowo leczeniem niepłodności i nieprawidłowości ciazy. Ja u niego zostałam 🙂 

Właśnie moja koleżanka mi go polecała 😊

 

13 godzin temu, Gość Jadziaxx napisał:

Jaki świat mały 🙂 od kwietnia tego roku, wcześniej chodziłam na NFZ ale wiadomo jak jest;)

Jak wygląda proces leczenia? Co mówi dr Iza? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kokardkaaa

Coraz więcej mamusiek !! :))) czyli cierpliwości i nam się uda !

ja podjęłam decyzje, aktualnie biorę estrofem i czekam na wizytę w 15 dc 6 sierpnia, wtedy tez Poznam datę transferu (obstawiam około 11 sierpnia). 
 

Ogolnie psychicznie chyba słabo ze mną jestem ciagle śpiąca i poddenerwowana…. 
narazie nie mysle o IVI, zapominam o tym, ale gdzieś jednak się to objawia w codziennych sytuacjach, wyglada to tak jakbym jakoś podświadomie się denerwowała. 
 

ogonlnie jestem zmęczona już ciągłym czekaniem, w tym msc nikt nie wie ze podchodzimy 2 raz do transferu, wszystkim mówimy, ze odpuściliśmy. 
 

Dam znać po teście, pewnie będzie to jakoś pod koniec sierpnia 🙂 

 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Jadziaxx
3 godziny temu, Gość Magda1997 napisał:

Właśnie moja koleżanka mi go polecała 😊

 

Jak wygląda proces leczenia? Co mówi dr Iza? 

Mówi l, że zobaczymy co los da ale raczej będzie cud jeśli się uda w pierwszej próbie. Najpierw brałam femoston i duphostan plus jeszcze kilka innych rzeczy a teraz doszło jeszcze clo 🙂

 

A u Ciebie jak wygląda sytuacja? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Ola0
7 godzin temu, Gość Kokardkaaa napisał:

Coraz więcej mamusiek !! :))) czyli cierpliwości i nam się uda !

ja podjęłam decyzje, aktualnie biorę estrofem i czekam na wizytę w 15 dc 6 sierpnia, wtedy tez Poznam datę transferu (obstawiam około 11 sierpnia). 
 

Ogolnie psychicznie chyba słabo ze mną jestem ciagle śpiąca i poddenerwowana…. 
narazie nie mysle o IVI, zapominam o tym, ale gdzieś jednak się to objawia w codziennych sytuacjach, wyglada to tak jakbym jakoś podświadomie się denerwowała. 
 

ogonlnie jestem zmęczona już ciągłym czekaniem, w tym msc nikt nie wie ze podchodzimy 2 raz do transferu, wszystkim mówimy, ze odpuściliśmy. 
 

Dam znać po teście, pewnie będzie to jakoś pod koniec sierpnia 🙂 

 

 

Trzymam kciuki za drugi transfer. 

Dziewczyny mam pytanie do tych które podchodziły do in vitro. Czy badania do in vitro różnią się jakoś bardzo od tych do iui? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Magda1997
4 godziny temu, Gość Jadziaxx napisał:

Mówi l, że zobaczymy co los da ale raczej będzie cud jeśli się uda w pierwszej próbie. Najpierw brałam femoston i duphostan plus jeszcze kilka innych rzeczy a teraz doszło jeszcze clo 🙂

 

A u Ciebie jak wygląda sytuacja? 

Ja brałam clo bez efektu potem aromek w ogóle pęcherzyki nie rosły teraz brałam gonal niestety zostałam przestymulowana i porobiły mi się torbiele wiec musze na razie minimum 1 cykl czekać więc na razie bez żadnych efektów. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Drop

Ola0, w zasadzie badania do IVF i do IUI są takie same, chyba ze klinika ma jakaś dodatkowe wymagania.. ja przed przystąpieniem do procedury musiałam zrobić test na COVID. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kokardkaaaa
12 godzin temu, Gość Ola0 napisał:

Trzymam kciuki za drugi transfer. 

Dziewczyny mam pytanie do tych które podchodziły do in vitro. Czy badania do in vitro różnią się jakoś bardzo od tych do iui? 

Dokładnie, ja zrobiłam do UIU i przeszły na IVI, dorobiłam tylko tak jak drop COVID bo nie miałam jeszcze 2 dawek szczepionek.  W IVI dochodzą na każda wizytę progesteron i estradiol mniej więcej 3 razy w trakcie jednego cyklu. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Magda1997

Dziewczyny zrobiłam AMH wynosi 53,6 pmol/L norma 54,2-73,5 co myślicie kompletnie się na tym nie znam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Ola0
5 godzin temu, Gość Magda1997 napisał:

Dziewczyny zrobiłam AMH wynosi 53,6 pmol/L norma 54,2-73,5 co myślicie kompletnie się na tym nie znam

Masz PCOS?  Masz amh prawie 8 to wysokie. Przy pcos jest podwyższone zawsze. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Ola0
10 godzin temu, Gość Drop napisał:

Ola0, w zasadzie badania do IVF i do IUI są takie same, chyba ze klinika ma jakaś dodatkowe wymagania.. ja przed przystąpieniem do procedury musiałam zrobić test na COVID. 

 

8 godzin temu, Gość Kokardkaaaa napisał:

Dokładnie, ja zrobiłam do UIU i przeszły na IVI, dorobiłam tylko tak jak drop COVID bo nie miałam jeszcze 2 dawek szczepionek.  W IVI dochodzą na każda wizytę progesteron i estradiol mniej więcej 3 razy w trakcie jednego cyklu. 

Dziekuje dziewczyny 😍 podchodzimy jeszcze raz do iui w sierpniu i dalej chyba juz nie mam siły więc idziemy w kierunku in vitrovitro póki badania ważne. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Cloman

🙂udalo się IvF za pierwszym razem . Zapłodnionych 6 . Przeżył jeden . Mrożony w 3 dniu . 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Cloman

🙂 nie chwaliłem się, bo nie chciałem zapeszyć 🙂 juz po badaniach I trymestru . USG ok . Czekamy na wynik pappa czy jakoś tak .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Magdalena

Cloman moje wielkie gratulacje!!!!

Dałeś mi wiarę ze się i nam uda 🥰🥰🥰

My jesteśmy w trakcie badań do in vitro I powiem ze chciałbym już przystąpić do tego ale najpierw trzeba znaleźć plemniki u męża. 

Czekamy na wyniki z drugiego badania nasienia

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Cloman

🙂ile czekaliście na wynik pappa ?

Żałuję tylko jednego, że tak późno zdecydowałem się na IVF . A można było czasu oszczędzić no i pieniędzy...

Pozdrawiam wszystkie , które zaciążyły oraz te, które mają to jeszcze przed sobą 🙂 na każdą z was przyjdzie pora . 

My staraliśmy się ze 4 lata, w tym 1.5 roku w invimedzie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Magda1997
4 godziny temu, Gość Cloman napisał:

🙂ile czekaliście na wynik pappa ?

Żałuję tylko jednego, że tak późno zdecydowałem się na IVF . A można było czasu oszczędzić no i pieniędzy...

Pozdrawiam wszystkie , które zaciążyły oraz te, które mają to jeszcze przed sobą 🙂 na każdą z was przyjdzie pora . 

My staraliśmy się ze 4 lata, w tym 1.5 roku w invimedzie.

Invimed w jakiej miejscowości? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Jadziaxx

Cloman gratulacje 🙂

 

ja niestety łapie kolejny dołek. Okazuje się, że nie reaguje na a clo... pęcherzyków no widu ni słychu... 

jedziemy od razu z gonalem na zmianę z clo i zobaczymy co z tego wyjdzie. Jest ryzyko przestymulowania ale stwierdzilysmy, że jesteśmy niecierpliwe i musimy uderzyć od razu z grubej rury.

ktoś z Was miał brak reakcji na cło i musiał się wspomagać czymś innym?🤔

Plus taki że. Endo mam w miarę ładne-7cm

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Magda1997
11 godzin temu, Gość Jadziaxx napisał:

Cloman gratulacje 🙂

 

ja niestety łapie kolejny dołek. Okazuje się, że nie reaguje na a clo... pęcherzyków no widu ni słychu... 

jedziemy od razu z gonalem na zmianę z clo i zobaczymy co z tego wyjdzie. Jest ryzyko przestymulowania ale stwierdzilysmy, że jesteśmy niecierpliwe i musimy uderzyć od razu z grubej rury.

ktoś z Was miał brak reakcji na cło i musiał się wspomagać czymś innym?🤔

Plus taki że. Endo mam w miarę ładne-7cm

Ja byłam stymulowana gonalem plus clo u dr Kaczorowskiej w poprzednim cyklu. Zostałam przestymulowana mnóstwo torbieli na prawym jajniku przed okresem plus do tego ból okropny ze z łóżka nie mogłam wstać. Na szczęście dostałam miesiączkę i został że mną jeden torbiel 4 cm więc w tym cyklu bez stymulacji ale też zmieniam lekarza dzisiaj mam wizytę może trochę inaczej spojrzy na nasz problem i proobi więcej badań 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Ola0
12 godzin temu, Gość Jadziaxx napisał:

Cloman gratulacje 🙂

 

ja niestety łapie kolejny dołek. Okazuje się, że nie reaguje na a clo... pęcherzyków no widu ni słychu... 

jedziemy od razu z gonalem na zmianę z clo i zobaczymy co z tego wyjdzie. Jest ryzyko przestymulowania ale stwierdzilysmy, że jesteśmy niecierpliwe i musimy uderzyć od razu z grubej rury.

ktoś z Was miał brak reakcji na cło i musiał się wspomagać czymś innym?🤔

Plus taki że. Endo mam w miarę ładne-7cm

Hej, ja na początku przy pierwszych dawkach 0.5/1 tabletka też średnio reagowałam dopiero przy dwóch zaczęło coś rosnąć ale nigdy szału nie było bo max 1 pęcherzyk. Dziewczyny mam inne pytanie.. Jak długo jestescie/ byłyście na stymulacji? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Mujer
14 godzin temu, Gość Jadziaxx napisał:

Cloman gratulacje 🙂

 

ja niestety łapie kolejny dołek. Okazuje się, że nie reaguje na a clo... pęcherzyków no widu ni słychu... 

jedziemy od razu z gonalem na zmianę z clo i zobaczymy co z tego wyjdzie. Jest ryzyko przestymulowania ale stwierdzilysmy, że jesteśmy niecierpliwe i musimy uderzyć od razu z grubej rury.

ktoś z Was miał brak reakcji na cło i musiał się wspomagać czymś innym?🤔

Plus taki że. Endo mam w miarę ładne-7cm

Ja byłam stymulowana Clo i też nic nie rosło. Zmieniłyśmy na Lamettę to jest mój 3 cykl i chyba szczęśliwy. Test dodatni dzisiaj beta

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Olgik

Mujer widzę, że piszemy na tych samych dwóch forach 😄 trzymam kciuki za dzisiejszą betę. 

Jadzia ja praktycznie nie reagowalam na clo, bralam nawet 2 cykle gonadotropiny ale u lekarki, która przepisywała a nawet nie wiedziała że mam niedrożne jajowody 😉nic nie zdiagnozowala zadnych moich chorob ktore teraz wiem ze mam. Aktualnie jestem na 3cim cyklu letrozolu ale pojedynczej dawki. Jednak duzo innych problemow co miesiac cos innego szwankuje wiec ciezko stwierdzic co w danym cykly spowodowalo ze ciazy brak... mamy wydluzony cykl bo dopiero w 20dc bralam ovitrelle a dzisiaj 26dc. Biorę progesteron i zobaczymy czy i kiedy przyjdzie @.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...