Skocz do zawartości
Forum

Październikowe 2019

Gość Olaaa34

Rekomendowane odpowiedzi

Madziak oj, dopiero przeczytałam, że chcesz te leginsy zobaczyć :) Jak wrócę do domu dzisiaj to pokaże :D

Pauli witam się i ja :) zostań z nami, tu jest masa pozytywnej energii. No i ciekawe czy dorzucisz kolejnego zawodnika do tej powstającej drużyny piłkarskiej :P

Heh, a myślałam, że jak pisałam, że mi słabo przed wyborem wózka, to ze będę sama :p A jednak nie, uf!

https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr20mmd2nhzef3.png

Hej dziewczyny jak tam poranek, jak się czujecie?

Asienka Więc, widzę u Ciebie nie było na odwrót, płeć taka sama o jakiej mysleliscie :)

Madziak W sumie jestem w szoku, że tyle krolewiczow tu rośnie w brzuszkach, zawsze myślałam, że o dziewczynkę jest dużo łatwiej, bo jednak chromosomy Y owszem są szybsze, ale chromosomy X dłużej żyją, są silniejsze hmm.
W sumie szczerze jeśli byłaby dziewczynka to też byśmy byli bardzo szczęśliwi, taka mała księżniczka wniosłaby do naszego życia jeszcze więcej szczęścia, mogłabym ja czesac kiedyś jak włoski wyrosna, ubierać w piękne sukieneczka, cokolwiek będzie będziemy najszczesliwsi, byle zdrowe, ale to wiadomo :)
Madziu Twoi królewicze będą wyglądać cudnie!

Kasia poszalalas :D ale bardzo dobrze, mi też zakupki sprawiają radość hihi

Pauli Hej ;) cieszymy się że do nas dołączyłas

A jeśli chodzi o wózki to ja niestety jeszcze nie zorientowana, popatrzymy z mężem jak poznamy płeć, prawdopodobnie 10 czerwca :D
Chyba, że jakimś cudem wcześniej się uda, ale skoro nic nie mówią, to siusiaka pewnie nie widać, także może to nakierowaniem jest na dziewczynke, zobaczymy

❤️ Amelcia ❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/3i49zbmh6gkc020r.png

Pauli witaj :)
Co do prania to zauważyłam że do doła się nie pierze z zewnątrz więc lepiej wybrać z dermy żeby zie latwocczyscilocszmatka, środek zwykle na zamek można wyprać, spacerowka i fotelik całe się piora, mozna zdjąć wszystko. W niektórych wózkach budke ciężko wyprać bo nie można wyjąć drutów, w tej małej która mam obecnie druty się wyjmuja co jest super. Ale w tych 2w1 czy 3w1 chyba te budki są zbyt masywne żeby tak się dało.
Magda no ponoć ostatni osame chłopaki się rodzą już jak z Filipkiem w ciazy byłam to tak było, a na yt jak oglądam zsby podejrzeć jakieś rzeczy do wyprawki to same dziewczynki maja hihi my oboje zrobiliśmy w dniu owulacji ale Filipka stosunkiem przerywanym a Kamilka byłam na górze a tak ponoć łatwiej o dziewczynkę. No i z chińskiego kalendarza powinnam mieć dwie dziewczynki o :p

Kamilek 23.10.2019
https://www.suwaczek.pl/cache/a12e3d84ff.png
Filipek 1.03.2017
https://www.suwaczek.pl/cache/247dc397cf.png

Natalka z tego co pokazywał mi Pan z obsługi materiały można ściągać i prac bez problemu. Zależało mi aby dół wózka byl ciemny a najlepiej czarny z takim podbiciem gondoli że wystarczy przetrzeć szmatką bo jednak będzie to październik..jesień.. Chlapa, papa.. Na prawdę polecam, jest to wózek z października tamtego roku z tego co się orientuję, więc jest mało opinii ale jak już jakieś są, to są dobre :)

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgx9jcgh45butjj.png

Co do poranku, mój mnie obudził o 5 jak wychodził do pracy, długo nie umiałam zasnąć a czułam, że potrzebuję jeszcze snu.. Zamknęła oczy i obudziłam się 9.30 polezalam pół h, i zabrałam się za jajeniczce choć apetyt dziś coś szwankuje.. Pół małej bułeczki i malutka jajeczniczka z 2 jajek i jestem PEŁNA.. zaraz ogarnę mieszkanie i śmigam na autobus do sklepu.. Aż mnie trzęsie z tym autobusem bo samochód mi się zepsuł, alternator wywinal mi psikuska. No i czeka mnie wyprawa do biedronki, a to przyzwaza mnie o palpitacjw serca. Czy Wy też tak lubicie robić zakupy w biedronce haha.. Ja osobiście preferuje Lidla. Czysto, przejrzyście i przede wszystkim wiem co gdzie jest, mogę robić zakupy z zamkniętymi oczami. No ale cóż, Lidl mam dużo dalej od domu, i nie ma tam bezpośredniego połączenia

Co do poranku, mój mnie obudził o 5 jak wychodził do pracy, długo nie umiałam zasnąć a czułam, że potrzebuję jeszcze snu.. Zamknęła oczy i obudziłam się 9.30 polezalam pół h, i zabrałam się za jajeniczce choć apetyt dziś coś szwankuje.. Pół małej bułeczki i malutka jajeczniczka z 2 jajek i jestem PEŁNA.. zaraz ogarnę mieszkanie i śmigam na autobus do sklepu.. Aż mnie trzęsie z tym autobusem bo samochód mi się zepsuł, alternator wywinal mi psikuska. No i czeka mnie wyprawa do biedronki, a to przyspażamnie o palpitacjw serca. Czy Wy też tak lubicie robić zakupy w biedronce haha.. Ja osobiście preferuje Lidla. Czysto, przejrzyście i przede wszystkim wiem co gdzie jest, mogę robić zakupy z zamkniętymi oczami. No ale cóż, Lidl mam dużo dalej od domu, i nie ma tam bezpośredniego połączenia

Ja mam termin na 24.10 :D
Myślałam, że tylko dla mnie temat wózkowy to jest czarna magia, ale widzę, że na razie dziewczyny też nie do końca zorientowane.

Nattka ja uwielbiem Biedrę! Mam na osiedlu niewielką, wszystko pod ręką. A Lidl z kolei daleko i muszę się zawsze wybrać samochodem na większe zakupy. Lidl co jakiś czas wypuszcza super kolekcje dla maluchów i będę na bieżąco śledzić gazetkę haha

Witaj pauli.ma6!
Fajnie, że postanowiła do bas dołączyć :))
natkka, ja również lubię kupowac w Lidlu, mam blisko, chociaż muszę podjechać samochodem.
U mnie dziś ogórków i pieczone mięso z kurczaka. Tak więc śniadanie zhedzone więc idę pichcic.
Dobrego dnia :))

Tymonek 10.10.2019 r. g. 9:48, 3550 gr, 54 cm, 10 pkt Apgar :)))

natka Ja mam biedre praktycznie obok domu, także zazwyczaj zakupy tylko w niej hehe
Tylko drażnią mnie kolejki, bo full ludzi, a kasy zazwyczaj jedna czy dwie otwarte..

Pauli według ostatniej miesiączki taki termin?
U mnie według ostatniej miesiączki termin na 23.10, a według usg u genetyka termin na dzień później, czyli na 24.10 tak jak u Ciebie hihi :D
Tylko podobno mam się tym nie kierować, bo dzień różnicy to malutko, a różnice w pomiarach mogly wyniknąć nawet z tego, że dzidzia inaczej ciut się ułożyła czy jakoś tak

❤️ Amelcia ❤️

Magda wg ostatniej miesiączki 21.10, ale po USG pan dr stwierdził, że jednak 24.10. Ale tak jak mówisz- wszystko też jest zależne od ułożenia, widoczności itd. A teraz już dziecko rośnie w swoim tempie. Jedne szybciej drugie ciut wolniej. Nie mogę się doczekać USG połówkowego, bo już trochę nie widziałam dzidzi i rzeczywiście wkrada się zawsze jakiś niepokój.
U mnie z kolei w październiku urodzone są same dziewczynki :D

Natka, dzięki za informacje :D przynajmniej mam już jeden typ, który mi odpowiada ;) oczywiście trzeba będzie zobaczyć jeszcze w jakimś sklepie jak to wygląda na żywo, ale do tego jeszcze trochę. Z podobnych względów też stawiam na ciemne kolory, ale niekoniecznie na czerń/szarości. Chciałabym, aby wózek miał jakiś tam kolor, ale taki, który w razie czego będzie odpowiedni i dla dziewczynki, i dla chłopca :)

Madzia, dzięki za informacje :) Ty to jesteś we wszystkim zorientowana, od aspektów medycznych, po akcesoria dla dzieci :D

Magda, też się dziwię, że aż tylu chłopców u nas :) ale chłopców ogólnie rodzi się więcej, to właśnie przez te szybsze plemniki :) ja się nadal dziwię, że w ogóle jestem w ciąży, bo u nas owulacja była jakieś 3 dni później, w dodatku mam symptomy takie, jak znajome mamy, które urodziły dziewczynki (a że mają też chłopców to mają porównanie) i dlatego obstawiam kobitę :D

Pauli, to mamy terminy blisko siebie, bo ja na 25.10 :) termin z OM pokrywa się z tym z USG, choć ostatnio wyszedł dzień różnicy. Ciekawe jak to będzie w praktyce :)

Co do zakupów (spożywczych) to kiedyś bardzo lubiłam Tesco, ostatnio zmniejszył się asortyment, więc równie często bywam w Biedronce. Lidla też lubię, zwłaszcza za te oferty specjalne :D ile ja tam tego typu rzeczy kupiłam! A to odzież sportową (ostatnio ciążową:D), a to ręczniki czy pościele, koronkowa bielizna, buty do pływania... :D mój z kolei kupował takie męskie gadżety typu szlifierki czy coś tam ;)

Dzień dobry :)

Witam nowa mamę, fajnie ze dołączyłas :)
Tez mam termin blisko Was, bo na 20.10 także zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, moj starszak tez przeterminowany o 3 dni, wiec i teraz nastawiam się raczej na późniejszy poród ;)
Jako ze mam dzień wolny, tez zaraz jedziemy na zakupy, a później obiadek, chodzą za mną kopytka, wiec nie pozostaje mi nic innego, jak zabrać się za przygotowywanie :D

Miłego dnia!

Ninka ❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/ug37krhm6f5lotfn.png
Igorek ❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48a5jrvbhd3.png

Duzo z Nas ma termin na końcówkę października :D
Męskie plemniki są szybsze, ale słabsze niż żeńskie także różnie to bywa, ale patrząc po naszej grupie to zaczynam tracić moja teorie w to, że częściej rodzą się dziewczynki.
Ja mam brata jednego, także jesteśmy parka, z kolei mąż ma 4 starsze siostry hihi.

Z kolei mój jest z lipca, ja z lutego, a dziecko będzie z października haha, także prawie wszystkie pory roku, jeszcze tylko wiosny będzie brakowało :D

Jeżeli chodzi o Lidl, to parę miesięcy temu były trampoliny do ćwiczeń z uchwytem, kupiliśmy jedna i powiem Wam, że jestem z niej bardzo zadowolona, chociaż od czasu 2 kresek na teście przestałam na niej ćwiczyć.

U mnie z kolei mówią, że patrząc po objawach dziewczynka, a patrząc po wyglądzie chłopiec, bo kwitnę, nie mam ani jednego pryszcza no i brzuch jest ładnie okrągły, a nie wielki, ale to to zabobony, bo znam kobiety, które kwitly przy ciąży nosząc pod sercem córeczkę i też takie, które puchly wszędzie i miewaly dość dużo pryszczy nagle i miały chłopca, tak samo jak kobiety, które nie wymiotowaly miały dziewczynkę, a które wymiotowaly miały chłopca, także w takie coś to wierzyć broń boże nie można

❤️ Amelcia ❤️

To u mnie tylko mąż się wyłamał, bo jest z lipca, ja z początku września, starszak z 26 września, no i następny jesienny maluszek będzie z końca października, a kto wie może nawet z 26 :D
Ja z lidla osobiście tez lubię ubrania, ostatnio była ciążowa kolekcja, wiec kupiłam sobie legginsy i koszule do spania. Dla dzieci tez są fajne rzeczy, no i przede wszystkim jest dobra jakosc, nic się nie dzieje po praniu.

Ninka ❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/ug37krhm6f5lotfn.png
Igorek ❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48a5jrvbhd3.png

Ja tam się nie nastawiam. Ważne, żeby zdrowe było :D
Dziewczyny jak u Was z dietą? Jecie jakoś inaczej niż przed ciążą? Zdrowiej?
Mi o dziwo nie podpada ostatnio słodkie chociaż przed ciążą czekoladę mogłam jeść kilogramami. Teraz staram się jeść dużo warzyw- w końcu zaczyna się sezon na pyszne warzywa i owoce :)

Magda, to samo chciałam napisać, zdecydowana większość ma termin na drugą połowę miesiąca a zwłaszcza po 20.10 :)

Pewnie, różnie to bywa, mój kolega teraz oczekuje narodzin trzeciego dziecka. Miał nadzieję, że będzie w końcu syn, a w drodze trzecia dziewczyna :D z kolei u mojego wujka - 4 synów, rodzeństwo szefa - 4 braci, ale dla równowagi w bloku obok - 4 dziewczynki w tym 3 bliźniaczki :D hehehe będzie wesoło jak wszystkie będą mieć PMS :) co do narodzin, to z tego co pamiętam jeszcze z geografii, to zawsze było tak, że w statystykach narodzin chłopców było więcej, wtedy nie wiedziałam czemu ;) są przecież takie zaburzenia, że mężczyzna może mieć wyłącznie córki/synów. Nie wiem ile jest nas tu aktywnych na forum, ale ciekawe jak to u nas będzie wyglądało liczbowo, jeśli chodzi o daną płeć. Szok, że jeszcze u żadnej nie stwierdzono dziewczynki :) ja kiedyś nie wyobrażałam sobie siebie jako matki dziewczynki, jakoś tak miałam wrażenie, że będę się z nią kłócić :D dlatego w wyobrażeniach zawsze był chłopiec :) a teraz tak się jakoś intuicyjnie nastawiłam na dziewczynkę, że będę zdziwiona, jeśli się okaże inaczej :)
Mój mąż też z lutego, ja jestem z maja, dziecko jesienne, więc u nas letniego dziecka będzie brakować :) choć zawsze chciałam urodzić na wiosnę, kiedy wszystko budzi się do życia, a tu masz, jesień jak na razie :) mam nadzieję, że dziecko faktycznie urodzi się w październiku, bo listopad to dla mnie najgorszy miesiąc w roku :)

Pauli Ja jem dużo więcej, niestety jednak mam straszne chęci na napoje gazowane, gdzie przed ciążą piłam sporadycznie, ale ogólnie jeśli chodzi o morfologie itd to wyniki mam teraz lepsze niż przed ciążą.
Zawsze uwielbialam pomidory, a teraz to nie mogę wytrzymać dnia bez niego haha i mam ogromną ochotę na słone.

Natalia Nie wiem dlaczego, ale coś czuję, że stwierdza dziewczynkę u mnie, Ciebie i Kasi hihi, ale zobaczymy. Jeżeli wszystkie mialybysmy mieć chłopców to już byłabym w naprawdę ogromnym szoku, zwłaszcza, że teraz to już wszystkie dziewczyny, które wiedzą spodziewają się chłopca :o
A co do listopada to też go nie znoszę, najgorszy miesiąc w roku jak dla mnie.

❤️ Amelcia ❤️

Natalia to pewnie w poniedziałek wszystkie biegniemy do Biedronki :D

MagdaJa też teraz mam ogromne chęci na pomidory. I jak nigdy nie jadłam kanapek, tak teraz jem codziennie z mnóstwem warzyw. I lody- teraz moja słabość.

Ja się nastawiam na chłopca- pewnie dlatego, że mamy już wybrane imię. Dla dziewczynki niestety nie. Ale los jest przewrotny i pewnie będzie dziewczynka- też super. Zostało mi mnóstwo zabawek z dzieciństwa hihi.