Skocz do zawartości
Forum

Październikowe 2019

Gość Olaaa34

Rekomendowane odpowiedzi

Kaska
Śliczna chusta :) ja swoją mam w Pl, dużo z niej korzystałam, to fakt, ze bardzo się przydaje, chociaż długo nie mogłam sobie poradzić z wiązaniem, ale jakoś po kilku szkoleniach z YT się nauczyłam. Później przerzuciłam się na nosidełko i tez dość długo użytkowaliśmy. Duża wygoda na jakies szybkie wyjście, zakupy, czy choćby w domu, jak maluch należy do typu tych nieodkladalnych :D

KasiaAsia
My dziś wyruszamy nad morze na weekend, także właśnie się pakuje. Co prawda zaczęło kropić, ale później ma się wypogodzić, z dwojga złego wole taka pogodę, niż upały, które i do nas niestety w końcu nadciągają :/

Miłego dnia!

Ninka ❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/ug37krhm6f5lotfn.png
Igorek ❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48a5jrvbhd3.png

Madziak patrz, mówiłaś o tym koszu na pieluchy. I ogólnie odstraszało mnie to kupowanie drogich worków, a na lidlu niemieckim znalazłam takie kosze z chicco, które działają ze zwyklymi workami. I tak sobie myślę czy to nie lepiej wydac raz więcej na kosz a później kupować tanie worki? Czy jednak lepiej Tani kosz, a później dedykowane worki? ;)

Nie wiem czy w Polsce w Lidlu jest to samo co tu u mnie? Hm..

monthly_2019_07/pazdziernikowe-2019_76725.jpg

monthly_2019_07/pazdziernikowe-2019_76726.jpg

https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr20mmd2nhzef3.png

Kaska o fajnie wiedzieć, muszę zgłębić temat, myślę że w sprzedaży ogólnej też jest dostępny, poczytam o nim. W sumie te kosze na drogie worki kosztują ok 100 zł ale piszą że jeden worek starcza na 20 pieluch to jest na dwa dni!! Także można pójść z torbami. Myślę że te dodatkowe 80 zł zwrócą się w tydzień ;)
Na razie zajęłam się podgrzewaczem bo to jednak ważniejsza sprawa, no i wychodzi na to że wezmę z babyono za 120 zł, szybko grzeje, trzyma temperaturę póki woda nie wyparuje i ma pokrywke tam ze można sterylizowac smoczki i inne mniejsze rzeczy. Butelek nie muszę bo są szklane to tam brud się nie osadza więc raz na czas starczy wrzątkiem przelać, a te małe na początek 120 ml to może też się tam zmieszczą.
Ja za to w pracy bym nie wysiedziala, mam stosunkowo krótki tułów, i jak posiedzę dłużej niż godzinę to jestem niedotlenienia bo macica uciska przepone i strasznie ziewam, więc może albo polezec albo gdzieś chodzić i coś robić, tzn być w ruchu ;) staram się jedynie nie podnosić i nie przesuwać ciężkich rzeczy, bo wiem że może się łożysko zacząć odklejac.
Queen no na też dużo w nosidelko nosiłam, w sumie od samego początku jak trzeba było wyjść na chwilę z psem to nosidelko i wio, potem po domu też sporo jak mu się z brzuszkiem zaczęło, nawet jak do sklepu jechaliśmy to nie braliśmy wozka a retro wozek jest wielki tylko w nosidelko i wygodnie, na to zawsze czułam się z młodym w nosidle jakbym nadam w ciazy była ;) a jednak inaczej niż na rękach, nie bola plecy i rece są wolne.
Kasia ale miałaś sen :/ mi się w pierwszej ciąży często coś śniło ale nic złego, a tym raczej może parę razy i też nic złego. W sumie ja mam zawsze realistyczne sny ale dzieje się w nich coś niezwykłego, mąż je nazywa snami wariata :p

Kamilek 23.10.2019
https://www.suwaczek.pl/cache/a12e3d84ff.png
Filipek 1.03.2017
https://www.suwaczek.pl/cache/247dc397cf.png

Cześć dawno mnie tu nie było, próbowałam nadrobic ale nie dałam rady.
Ja nie kupuje takiego kosza, wg mnie szkoda kasy ja mam zwykły i codziennie wymieniam worki a tak naprawdę takiego maluszka to kupki nie śmierdza. Czuć coś dopiero gdy wprowadza się stałe posiłki.

U mnie już 24+1 jak na razie moja waga jest między +0.5 a +1kg.

Hej dziewczyny
Ja dopiero teraz zaglądam co poslayscie. Młodszy dopiero mi zasnal, ale nie wiem czy coś pospi, bo od rana boli go brzuszek i placze. Co chwile wola, że chce kupe siada na nocnika za chwile, że nie chce i tak juz z 20 razy od rana :/
Madziak fajny ten podgrzewacz się wydaje. Kosz tez na pewno fajnie się sprawdzi, ale ja nie będę kupować takiego. Przy dwójce nie mialam, to i przy trzecim się obejdzie bez :)

A mnie tez nie raz już doły łapią, że nic nie mogę wiele robić,albo chodzę zla jak osa. A tak to co dziennie w ruchu caly czas bylam. To z dziecmi na pole zawsze rano i popoludniu, obiad itp. A teraz dzieci do piaskownicy zazwyczaj rano a ja siedza na ławeczce, szybki obiad i dom ogarnąć z grubsza, a zawsze lubiłam mieć wysprzatane ladnie. I polegiwanie kilka razy dziennie przrz co mam wrażenie, że jeszcze bardziej boli mnie kręgosłup i biodra.

Cześć dziewczyny, wczoraj byłam w szpitalu na kontroli. Wieczorem nadrobilam czytanie i rozpisalam się bardzo i wszystko mi zniknęło co do Was napisałam, nie mialam już siły pisać na nowo.
Queen, super ubranka dostałaś od kolezanek, w moim guście:).
KasiaAsia literki wyszły Ci bardzo ładne.
Madzia, ja kupiłam dwa podgrzewacze i jeden właśnie ten nad którym się zastanawiasz. Pomyślałam że będę go miała w sypialni na szafce, ma wyświetlacz i dosyć długo trzyma temperaturę. Jeszcze go nie uruchomilam,więc nie wiem jak działa w praktyce, póki co jest w kartoniku, ale ma dobre opinie

Emilka znam ten ból, jak wszystko zniknie :/ i co na kontroli powiedzieli?
Ten z babyono masz? A drugi jaki?
Basia Twój nie może kupy zrobić a mój już cztery zapodal!! Normalnie robi dwie, czasem tezy, on je dużo warzyw i spore objętości że się nimi najeść więc siłą rzeczy jelita produkują. A powiedz mi karmisz jeszcze młodszego? Mój jadł sam a os pewnego czasu tylko mama, i tak strasznie wolno mieli ze wysiadam, obiad jadł 55 minut dokładnie! A na wiszę nad nim na krześle i czekam aż przelknie żeby dać następne.
Jak karmila własnym mlekiem to ia las pachnące kupy ;) wiadomo potdm jak się dane mm i tych kup jest 1-2 dziennie to luz można wynosić, ale jak masz 10 kup a wszystkie smierdza na kilometr to jest masakra, jeszcze mieszkając w domu ze schodami, przecież nie będę przez okno wyrzucać :p wiec tak kombinuje jak koń pod górkę ;) ale podgrzewacz chyba ten wezmę, jest stosunkowo niedrogi, no i sterylizacja wygodna sprawa zamiast się w mikrofalowce bawić albo wrzątkiem zalewac.
Aa w poniedzielek lozeczko przychodzi sesesese :D cieszę się bardziej niż gdyby moje właśnecmialo przyjść hihi :p z dużych rzeczy zostaje mi jeszcze szafa, niania elektroniczna i fotelik do samochodu.

Kamilek 23.10.2019
Filipek 1.03.2017

No mój to już od dłuższego czasu umie jeść sam i jadł sam, a od jakichś 2-3 miesięcy nie chce i wręcza mi łyżkę lub widelec i mama ma karmic. Nie wiem co wymyślił, ale jak się mały urodzi to byłoby dobrze żeby jednak jadł sam, długo mu to idzie i mogę nie mieć czasu tak nad nim wisieć.
My dziś jedziemy do zoo :)

Kamilek 23.10.2019
Filipek 1.03.2017

Cześć dziewczyny. Kurcze co ja bym bez Was tu zrobiła. Ostatnio był temat podgrzewaczy o których nawet nie myślałam. Gdyby nie Wy to bym pewnie uważała że przecież ja juz wszystko mam. Teraz nosidlo, kosz. W lesie jestem, ale dzięki Wam robię listę.
Wczoraj miałam rano babkę z tych położnych która będzie do mnie chodzić po porodzie. Ustaliliśmy 8 dni po 6 godz. Wzięłam max co mam w ubezpieczeniu. Zawsze mogę ją wysłać do domu. Mówiła, że ona poza opieka nade mną i małym sprząta dom, pierze, prasuje, robi zakupy. Co tylko jej powiem zrobi. Później standardowa wizyta u położnej. Serduszko bije 147 na minutę. Niestety nie udało mi się zdobyć skierowania na cukrzycę ciążowa. Później lekarz medycyny pracy. Mimo fizjoterapii, tego, że ledwo chodzę przez to biodro i kość ogonowa to nie dostałam l4. Dalej praca. Max 4 godziny. Intensywny dzień był. Wysłałam męża na zakupy. Wrócił,cos mi nie pasowało i zrobiłam mu mega awanturę o nic. Po wszystkim zapytał czy chce zobaczyć co kupił małemu. Myślałam, że się poplacze, bo kupił mu body z napisem MAMA i serduszkami.

monthly_2019_07/pazdziernikowe-2019_76733.jpg

https://www.suwaczki.com/tickers/rg5043r8sbb1mcey.png

Zaniepokojona o jak fajnie, że mężu coś kupił tez :) czasem tak jest, że się wkurzamy o błahostki (ups, no cóż hihi) :p

Szkoda, że tak ciężko u Ciebie z tymi skierowaniami na badania :/ Ale dobrze, że z maluchem wszystko w porządku :)

Do mnie położna tez będzie przychodzic jeśli się zdecyduje. Póki co we wtorek przyjdzie to będziemy rozmawiać co dalej :)

Hej dziewczyny :) rozpisałyscie się, nie ma co :D chciałabym się odnieść do wszystkiego, no ale nie da rady :) w ogóle w ciąży to jakby mi pół mózgu nie działało, gdyby nie mąż i położna to wyszłabym wczoraj z wizyty bez L4 ;)

Z Helenką wszystko ok, waży mniej więcej 850 g. Hehe trzyma linię :D ;) po wizycie byliśmy oglądać wózki i powiem Wam że wyszłam głupsza niż weszłam ;) krótko mówiąc nie mieli tego co chciałam zobaczyć (dwa wózki z Adamexa), negowali koła żelowe (że głośne, wózek bardziej trzęsie), że na wagę nie mam co patrzeć bo producenci oszukują a jedyny uczciwy to Bebetto i tych wózków sprzedaje się najwięcej dlatego w necie mają złe opinie, bo konkurencja działa, a oni sami uwag do tych wózków nie mają ;) nie wiem co myśleć o tym wszystkim... Mężowi spodobał się camarello zeo ale jak zobaczyłam ile on waży, to się przeraziłam... Tym sposobem nadal stoimy w miejscu jeśli chodzi o niemal wszystko :( prócz ubranek :D

W pracy dostali kolejna karę, licznie to już prawie 40 tys :( cały czas się boje, że oni wszystko zrzucą na mnie :( w ogóle mam ostatnio ciężki czas, z nerwów boli mnie żołądek, ostatnio był tak ściśnięty że nie pamiętam kiedy taka sytuacja miała miejsce, na pewno nie w tym roku. To samo z macica, spina się pod wpływem stresu :( też tak macie? Ja ostatnio nie mogłam chodzić, włosów suszyć na stojąco czy zrobić sobie kanapek, bo się kulilam z bólu :(

Któraś z Was pokazywała dużo wózków. Co to za firma i model?

Dobrze że piszecie o tych wszystkich rzeczach to sobie screeny robię i kiedyś do tego wrócę :)

Lecę bo dziś mamy gości, znajomi przyjeżdżają a ja w polu że sprzątaniem i przygotowywaniem jedzenia :)

Udanego weekendu :)

P.S. Kiedy zaczyna się 3 trymestr i 7 miesiąc, bo nie wiem czy u mnie to już, a w necie i w moich aplikacjach jest różnie, nie wiem czy to od tego tygodnia czy od następnego :)

natalia jeśli chodzi Ci o ten wózek którego ja wklejałam zdjęcia ostatnio to Jedo Koda. Ma super opinie na necie i na takiej grupie 'wózkomaniaczek'. One właśnie bardzo nie polecają adamexów, anexów itp. Piszą żeby sobie zobaczyć ile jest uzywanych na aukcjach gdzie ludzie piszą "spacerówka w ogóle nie używana", bo podobno są strasznie kijowe. O ile gondola w miarę to spacerówke każdy zmienia. A ten który ja wybrałam właśnie jest zachwalany pod względem i gondoli i spacerówki. Chociaż wiadomo, zawsze są zwolennicy i przeciwnicy wszystkiego.

Co do mózgu ciążowego to chyba większość z nas tak mam hah :p

Super, że z maleńką wszystko jest w porządku :) rośnie zdrowo :D
A co do napinania macicy to ja tez tak mam, biorę magnez i jest lepiej, ale jeszcze się zdarza ciągle.

Uff wróciliśmy, młody śpi na odpoczywam bo plecy bolą po całym dniu, ale w zoo było super, młody zachwycony oglądał zwierzątka :) jutro znów wybieramy sie na wycieczkę, mam nadzieję że będzie tak samo super dzień jak dzis :)
7 miesiąc to równo 7 miesiecy OM :p u mnie była 23.01, a więc 7 miesiąc i zarazem 3 trymestr rozpoczynam za 3 dni i ja to tak liczę :D
Natalia trzymam kciuki za pracę aby jednak nie zrzucił trgo na Ciebie. Super że z małą dobrze, też rozwazalam imię Helena, ale mąż powiedziała że wszystkie Heleny były postaciami tragicznymi i się nie zgadza heh i stąd miała być Hania. A co do zwolnienia to ja za każdym razem zapominam i ginka pyta ale to u mnie nie mózg ciazowy a zwykle roztrzepanie jakie mam zawsze, nie muszę więc mówić jak jestem roztargniona w ciazy :p
Co do brzucha to mi twardnieje tylko jak rzeczywiście przegne, ale starczy że na chwilę się położę albo posiedzę i robi się mięciutki, w pierwszej ciąży było podobnie choć wtedy jadlam to w magnezu, kazali mi bo nerwus jestem i na pewno potrzebuje więcej, no wiec bralam jak kazali, teraz nie biorę i nic się nie dzieje, widc sądzę że wtedy brałam bez potrzeby.
Co do wagi wozka to mój jest najcięższy :D i mnie to cieszy bo lepiej się jedzie i jest bardziej stabilny. Dziś do tego zoo szlismu pół godziny pod górkę po kamienistej drodze, i po prostu sobie szliśmy, a inni z wózkami tymi normalnymi musieli w niektórych miejscach je przenosić bo koła się blokowały, także ja mam swój typ, ale to tylko ja, jest rzadkością spotkać kogoś z wózkiem retro. Jednak gabaryty i waga odstraszają większość osób. Jeśli chodzi o koła to pompowane są najmieksze, choć oczywiście można złapać gumę i trzeba wymieniać detkę. Takze jak zawsze wszystko ma plusy i minusy.
Dorota nie lubię ubranek z napisami ale w kontekście nakrzyczenia na męża to super zakup :)
Basia no a mój sam nie chce jeść w ogóle i płacze jak go proszę żeby zjadł, jak karmie to wolno żuje ale zjada wszystko, ostatnio w ogóle ma jakąś fazę na mamę i co chwilę leci się przytulić że niby coś się stało strasznego. Dziś się potknal i kolano otarł to tatę odepchnal i mama ma wycierac i dmuchać i w ogóle.

Kamilek 23.10.2019
Filipek 1.03.2017