Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Uff, zdążył na autobus i podąża w naszym kierunku.
Alice trzymam kciuki za kardiologa, na pewno będzie dobrze.
Mój lekarz zalecał sex i chodzenie po schodach, tylko mu nie wspominałam, że ja cały czas po schodach na drugie piętro zasuwam i to jeszcze z rowerkiem młodego, ewentualnie z synem na rękach jak śpi.
Mam nadzieję, że to pierwsze bardziej pomoże. A masaż piersi to mi syn robi, bo on codziennie sprawdza czy są na miejscu;-) Aż się boję pomyśleć co będzie jak zacznę karmić malucha.

Hej hej.
Wczoraj wieczorem miałam bardzo mocne skurcze i kłuło tam ma dole tak, że myślałam, że oszaleje. Na pewno się porozwierałam:/ a to chodzenie po schodach mnie dobija. Najpierw ledwo zeszłam , bo myslalam , ze mi dziecko zaraz wypadnie a potem do sypialni znowu szłam nie wiadomo ile. Nie mam siły do tego:(
No dobra, pomarudziłam to zaczynamy nowy dzień ;)
Jak padłam wczoraj spać tak wstałam na pierwsze (!!!) siku o 7:40 :D Młody ani raz w nocy nie wołał , żebym przyszła, więc wyspałam się jak nie pamiętam kiedy:D

Na GBS się nie znam . Wcześniej i teraz ujemny to nawet nie zagłębiałam się w temat, ale też mi się obiło kiedyś, że to pokarmowe.

Milu, powodzenia , dawaj znać jak coś powiedzą. Trzymam kciuki, żeby Misia była sporo większa:*

Olalalo, i jak tam z niemężem? Przyspieszacie?;)

Bacchi, jak się czujesz ? Przeszło wczoraj ?

Eleonora, Beti, Jassmine, co u Was i Maluchów? ♡

Dzięki za pochwałę wózka:* bardzo się z niego cieszę , mam tylko nadzieję, że będzie się dobrze sprawował:)

U nas narazie nic się nie zapowiada...bo wczorajszym badaniu, wszystko długie i zamknięte na 4 spusty ;) my żadnych przerw nie robiliśmy, mąż "pomaga" systematycznie, ale jak widać nic to nie przyspiesza ;)
Rzuciłam się w wir planowania, na ten tydzień już cała lista... na przyszły, organizacja co że starszakiem itd. Mąż mega zły, nagle stwierdził, że mu termin porodu nie pasuje w pracy, bo 3 miesiące pracy pójdą na marne, jak weźmie wolne...i już z planowanych 2 tygodni skraca do jednego... A już myslalam, że zmienił nastawienie...poprzednio bylo tak samo... ja z dzidziusiem w szpitalu, a on zaglądał tylko wieczorem, bo jednak chodził do pracy....w dniu wypisu już nas pytali w szpitalu, czy nie mamy gdzie iść czy co? Że tak siedzimy i nie idziemy....a mąż się nie spieszyl, bo pracował... ;P

Gość mi88_powrót

A ja mam kryzys. Siedzę i wyje, bo... obcierają mnie moje balerinki. Całe lato w klapkach, po domu prawie boso i dzisiaj chłodniej to chciałam sobie ubrać kryte buty i zonk. Noga jak szynka w siatce.

Stopy jak płetwy, mam już dość, chcę już urodzić i odzyskać swoje ciało.

Mi, ja też w buty nie wchodzę ... nie jesteś sama :* już Wam pisałam, że tylko jedna adidasy prawie całkiem rozwiązane i bez wkładek mogę założyć. A przez to nie można się normalnie ubrać:/ na początku lata czy jakoś w maju kupiłam większe baleriny takie szmaciane, koronkowe specjalnie na ciążę. I chyba z miesiąc już w nie nie wchodzę:(

A wiecie, kiedyś miałam już Wam pisać i oczywiście zapomniałam. Rozmawiałam ze znajomą pielęgniarką kiedyś tam i mówiła, że dużo przedwczesnych porodów przytrafia się przez brak rezygnacji z sexu i pettingu. Często kobieta chociaż wysyła jej organizm sygnały (typu skurcze, bóle brzucha czy krzyża) i tak nadal prowadzi życie erotyczne.

Isabelita, mój mąż był ze mną 2 dni po porodzie ...:/

To z tym seksem by się zgadzało. W pierwszej mieliśmy celibat (jakoś tak wyszło), teraz sporadycznie, ale za jakies 1,5 ruszymy z tematem.
Hehe Anamalka, mój też jest wielkim fanem tej akurat części ciała :)
Moja H pojechała na noc do babci, a ja jakoś nie mogłam spać, ciągle się budziłam, rano z takim bólem głowy wstałam, że szok..

Co do seksu, opinie są różne. Jeśli w ogóle nie jest wskazany, to generalnie wynika to z konieczności zaniechania wszelkich akrywnosci. Jak nie ma przeciwwskazań, to nie wiem, czy może coś przyspieszyć, jeśli dzidzia nie chce wychodzić. W zasadzie cała ciążę jakoś się nie wstrzymywalismy. Może trochę rzadziej i mniej finezyjnie.. i ostatnio że śmiechem przy szukaniu pozycji.. bo to noga nie tak, bo brzuch przeszkadza.
Teraz jakaś posucha, bo to już że dwa tygodnie.. ale nic na siłę. Się nadrobi jeszcze :D

Milu, powodzenia w spa. Niechaj szybko i konkretnie będzie.

U mnie dwupak. Dziś w nocy chyba miałam pierwszy skurcz.. albo mi się śniło.
W każdym razie czuje już lekki nacisk na dolne partie, ale nie przeszkadza mi to w walnieciu 4 km spacerku.
Wszystkie daty, które chciałam ominąć już za mną. Teraz tylko chce, żeby było wrześniowe :D

Fajnie, jakby temat rozegrał się okolo weekendowo, Mój miałby dwa dni wolnego, później dwa dni okolicznościowego + 3 dni urlopu wypoczynkowego + 1 tydzień ojcowskiego. Kolejny tydzień zostawiamy na później... W razie czego.
Z drugiej strony .. W niedzielę jest fajny koncert w mieście i poszlabym sobie jeszcze :)
Z trzeciej strony.. jak wyczekam do terminu, to pewnie w szpitalu będą mnie męczyć jakimś wywoływaniem, albo co...
Także ten.. jak mam rodzić.. to albo w ten, albo w następny piatek, najlepiej niech zacznie się tak po śniadaniu ,żebym się ładnie wyspała. No i najlpeiej 07.09. Matka lubi byc punktulana, a Basienka pewnie po natce tez :D
Tak to sobie wymyśliłam.

https://www.suwaczki.com/tickers/qdkkrjjgrkbzunbt.png

Gość mi88_powrót

A myślałam, że tylko ja mam takie planowanie strategiczne co do porodu hahaha. Ogólnie to ja jestem chodzący planner i wszystko mam od linijki.

Wszyscy mówią, że dziecko zmieni mi wszystko. Pewnie trochę tak, ale czy wszystko? To ono przychodzi na świat, a nie ja więc z naszej dwójki to ono musi się dostosować :P

Mój mąż od porodu bierze 2 tyg. urlopu, praca pracą ale jak ja matką tak on ojcem i nie ma przebacz. Ciskał się, ale była draka i dotarło.

Ja mam nadzieję, że uda się mężowi być dwa tygodnie. Chciaz jestem prawie pewna, że i tak będzie jeździł do pracy czasem lub na chwilę:/
Niestety, jak się ma własną firmę to trzeba jej pilnować:(

Ja miałam plan urodzić 31sierpnia, bo jest taki kawałek, który z mężem bardzo lubimy. Potem dostałam skierowanie właśnie na ten dzień. Teraz tylko dotrzymać :D

Widzę wielkie plany ale dzieciaczki i tak mają swój własny plan który często odbiega od tego co mama chce:P
Isabelita, może mąż jeszcze zmieni zdanie. Niekiedy oni potrzebują czasu żeby sobie przemyśleć i stwierdzić że jednak żona ma zawsze rację:)

W nocy już było lepiej, nie bolało tak. Wstałam o 4 na siku (przy wzdychaniu męża że znowu go budze), wróciłam, położyłam się i się wystraszylam, bo mały się zawsze ruszał po powrocie, a teraz nic. W głowie miałam odklejenie łożyska wtedy jak bolalo i inne cuda. Obracalam się z boku na bok, szturchalam go i w końcu się poruszył. Ulga jak nie wiem. Potem to on mi spać nie dał ale byłam przeszczesliwa... niech sobie tam siedzi ile chce ale niech mnie tak nie straszy.

https://www.suwaczki.com/tickers/tb73jw4z2wlz7poq.png

U nas noc ciężka na cycu bez przerwy. Teraz trochę odespalam i synek też. Ja mogłabym już być wypisana usg ok także myślę że z dnia na dzień będzie lepiej tylko kręgosłup musi się ustabilizować jakoś. W szpitalu przepelnienie stresuja się że nie będzie miejsca :)

Ściskam Was wszystkie w dwupaku :) też planowałam w głowie kiedy by to było najlepiej rodzić i nie narzekam nawet dość się ułożyło gdyby nie to że męża brakło ;)

Sex u nas był cała ciążę średnio raz lub dwa w tygodniu i nie wiem czy przyspiesza. Podobno jakoś wpływa na szyjke i wytwarzanie hormonow:) u nas ostatni raz było chyba we czwartek lub środę więc do niedzieli już na pewno nie miało wpływu;)

Jejku jak ja Wam nie zazdroszczę :( moj maz prowadzi swoja firme i wraz z przyjaciolmi robi gre z domu. Jak tylko dowiedzielismy sie, ze jestem w ciazy to zapowiedzial, ze 1 miesiac od porodu bierze wolne, bo chcialby mi pomoc i jak najwiecej wiezi nabrac z mloda. Dodatkowo, maz pracuje z domu, wiec mam go przez cala ciaze do pomocy (chetnjmie to robi i wkurza sie jak robie cos a pozniej sapię 30 minut).
Dla mnie jest niesamowitym wsparciem.

Wczoraj lekarz kazal mi odstawic luteine i teraz czuje sie jakbym siedziala na bombie, chociaz wiem, ze ona wyplucze sie ze mnie za jakies 3 dni i wtedy wroca skurcze (rowniez te wstretne krzyzowe).

Milu, powodzenia w szpitalu. Oby szybko Cie wypisali, ja po tych 3 dobach bylam tak wykonczona, ze spalam ciurkiem 10h po powrocie. Slanialam sie na nogach.

https://www.suwaczki.com/tickers/n59ykrhm3kzfsp89.png

Hehehe... dobrze, że nie tylko ja planuje. Mój Mąż, kiedy mnie słyszy, to tylko się śmieje pod nosem, A ja wiem, że wszystkie moje durnowate pomysły/plany będę musiała ciachnac na pół i nabrać pokory.
Na te chwilkę jednak poplanuje sobie, żeby mieć wrażenie kontroli. Także ten... 07.09 po śniadaniu (czyli około 10:00-11:00 w moim przypadku), może się zaczynać:)

https://www.suwaczki.com/tickers/qdkkrjjgrkbzunbt.png

Ja po trzech godzinach na IP w końcu jestem przyjęta. Pobrali krew, siusiu, teraz czekam na usg. Po badaniu szyjka miękka, 1cm, rozwarcie 0,5cm cholera jasna Miśka siedź jeszcze, niech ten ojciec zdąży z podróży zjechać :/ po usg będzie ktg i mam nadzieję, że jeszcze się pokulamy tak z tydzień - prooooooszę

Antonina 26.04.2010
Michalina 29.08.2018

Halo dziewczyny:)

Wczoraj zrobiłam mega długi spacer . Ponad 3 godziny bez przerwy . Młody szczęśliwy wybiegany . Niestety na Giulie nic nie zadziałało . Dzisiaj lekkie skurcze i nie możliwe zakwasy w nogach

Amanalka
Niestety mój mąż tez prowadzi firmę jest sam i po porodzie musi od razu wrócić do pracy . Co dwa dni przychodzą wielkie paczki z towarem codziennie towar wychodzi dla klientów wiec nie ma przebacz . Samo się nie zrobi a klienci chcą swoje rzeczy zakupione . Dlatego mam teraz teściowa a potem moja mama i tatę żeby pomagali ile się da .

Wkoncu się zebrałam i jutro jadę się zameldować do szpitala . Tu takie zasady .

Zaraz wygonie młodzika z babcia na plac zabaw i zamierzam nic nie robić . Pachnieć :p

http://fajnamama.pl/suwaczki/yuv2v0z.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/zhsqqws.png

Oj Amanalka czuję, czuję że poród coraz bliżej. Chodzę jak połamana, pachwiny bolą, jelita sciśniete do granic możliwości, że aż je czuje w gardle. Siedzieć nie mogę. Po nocy lewe biodro boli. Wczoraj idąc do łóżka musiałam nogi zacisnąc, bo nisko czułam synka, myslalam że wypadnie :)
Milu krótkiego pobytu w szpitalu.
Isabelita mój mąż też pracował jak byłam w szpitalu. Wziął 2 dni okolicznościowego po wyjściu. Po czym zostałysmy same.
Spawareczka niezły plan na poród, oby sie spełnił :)

U kardiologa spoko, młoda otworek w sercu nadal ma, ale jest mniejszy i nie mamy sie co martwić. Kolejna wizyta za rok z kawałkiem. Dobrze, że moja mama nas podwiozła bo autobusem bym nie dała rady ;/

Babka z ekg mówiła, że podziwia, że przyjechałam, bo powinnam już tylko odpoczywać :D Stałam jakies 2 min i ona akurat zauważyła ak siadam z tym brzuszyskiem to pytała czy wszystko ok. Mówie, że tak, ale 2 tyg do trerminu i mi stać ciężko :D

Co do sexu to u nas posucha :/ a po porodzi mąż chce siedziec 2 tyg, a ja mu truję o miesiac cały bo kurde nie wiem w jakim będę stanie a młoda też potrzebuje jeszcze dużo uwagi.

https://www.suwaczki.com/tickers/tb73upjylafx9tq5.png

https://www.suwaczki.com/tickers/o148o7es9dq5u92p.png