Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Hej :)

Dzisiaj u mnie wizyta. Może też będę wysyłana na glukozę.

Wczoraj byłam u ortodonty i znów mam tak ściśnięty aparat , że spać nie mogłam. Masakra jak to boli... I wkurza!

Mimka, O tak, Laura , pięknie imię ♡ też mi się bardzo podobało zawsze :)
Zresztą już kiedyś pisałam , imion dla dziewczynek jest bardzo dużo ślicznych. Aż ciężko się zdecydować:D

Eleonora, na pewno Marynka męskiej niż jego wcześniejsza Vanessa;) ale ja bym mu powiedziała, że skoro on wybrał dla synka bez Twojej zgody to Ty wybierasz dla córki:)) O!
A co do dziecka i kontaktowania się w grupie to jest to całkowicie naturalne, że nie ma ochoty. Te wszystkie funkcje społeczne dojrzewają tak mniej więcej na 4 urodziny. Wiadomo, że są dzieci, które bez przymusu wcześniej się odnajdują w przedszkolach , ale to baaaaardzo niewielki odsetek. Zazwyczaj jednak jest płacz i niezrozumienie "dlaczego mama zostawiła? " .
Mamy w najniższej rodzinie logopedę/psycholog/ specjalistę od wczesnego reagowania o coś tam jeszcze. Kobieta poświęciła się zawodowi całkowicie, pracuje w dwóch przedszkolach , z dziećmi upośledzonymi i zdrowymi a po za tym sama naucza kolejnych. I od niej mam takie różne ciekawe informacje :)

Gabi, jak tam odppczynek?:)

Jassmine, wszystko gotowe na wizytacje? Powodzenia! I super, że teściowa się odezwała:)))

U mnie też dziś wizyta o 16. Trzymajcie kciuki :) To już połówkowe.

I jeszcze moja kumpela z podstawówki wróciła do Polski na dłużej , może na zawsze a ma córke 8 miechów starszą od Ani a drugie rodzi w lipcu :D Teraz Ania będzie miała na stałe już 2 koleżanki. Jedną starszą o 8 m i drugą młodszą o 4 m :D A biedne matki tylko latamy teraz po placu zabaw :D

https://www.suwaczki.com/tickers/tb73upjylafx9tq5.png

https://www.suwaczki.com/tickers/o148o7es9dq5u92p.png

Silvara, mam to szczęście, że wizytacje są zazwyczaj w czwartek ,tak jak dziś a ja wszystkie czwartki mam wolne :)
Coś tam niby ogarnęli, ale i tak uważam, że to śmieszne.. Cały czas każdy ma wszystko w dupie, a potem wielkie halo.. Eh.
Jadę zaraz do ciotki (która jest dla mnie w sumie bardziej jak siostra niż ciotka) posiedzimy na ogródku i wybierzemy się do pepco :D

Marcel ❤ 49 cm 2190g / 17.08.18 10:52
https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr2n0afhk5kkpj.png

Igor ❤ 50cm 2700g / 25.01.20 11:31dqpr2n0a7xyod35i.png

Cześć dziewczyny:)))
Trzymam kciuki za wizyty:)))
Na pewno wszystko będzie dobrze:)
Silvara najlepsze w tym wszystkim jest to że on twierdzi że to ja wybrałam imię dla młodego A teraz jego kolej:)))
Oczywiście, ostatecznie przyklepałam ale nie miałam wyjścia bo z tych wszystkich imion co on proponował to Marcel najbardziej mi się spodobało;)
A teraz no cóż chciałbym dojść do konsensusu żeby za bardzo się nie spinać aleeee ciężki ten mój chłop;))) A ja też niezdecydowa:) Jest kilka imion które o dziwo nam wspólnie się podobają ale zajęte przez najbliższą rodzinę i jakoś tak mi nie pasuje żeby powtarzać;)

Za ścianą mam panią psycholog. Sąsiadka pracuje w szkole z dziećmi i czasami też korzystam z jej rad ale na przykład nie zgadzam się z jej stwierdzeniami że mam nie zabierać młodemu smoczka ja walczę żeby go oduczyć A ona twierdzi że dziecko czuje się bezpieczniej;)

Jassmine no to jest śmieszne jak pracowałam w firmach na produkcji to też każdy robił co chciał i jak chciał oczywiście były jakieś zasady ale jak był audyt to wszyscy na rzęsach stawali;))) hehe
Udanych zakupów;)))

Silvara wczoraj obijalam sie na maksa. Brzuch leciutko stwardnial na wieczor. Dzis jestem bez zycia. Leze z corunia i ogladamy bajki. Synek wczoraj rozpychal sie i zmienil pozycje. Dzis tez lekko kreci sie.
Co sadzicie nt pobierania krwi pepowinowej?
Alice Ania bedzie miala z kim sie bawic :)
Silvara czekamy na wieści po wizycie.

Gabi, my się zastanawiamy nad pobraniem krwi pępowinowej. Pewnie może mniej byśmy o tym myśleli, gdyby nie fakt, że teściowa nie wspomniała nigdy swojemu synowi, że ich rodzina jest obciążona rakowo. Więc raczej będziemy chcieli to zorganizować, zwłaszcza, że w którymś wariancie (krew łożyskowa?) tych komórek może użyć nie tylko ten malec, ale i cała rodzina (z mężem i przyszłym rodzeństwem).

https://www.suwaczki.com/tickers/n59ykrhm3kzfsp89.png

To tak.

Tu macie Lidla i przewijajcie w prawo.sporo tego :D
https://www.lidl-flyer.com/?_ga=2.130911567.1788482840.1525944850-2020907513.1525944850#/7cad78e7-4c45-11e8-8e93-005056ab0fb6/locale/pl-PL/view/flyer/page/24

I teraz tak popatrzyłam na ceny pobrania i przechowywania krwi i nie jest już aż tak źle jak te 3 lata temu.

Ja już bylam na glukozie. Dostalam cytrynową, dało się wypić. Jeszcze byla taka młoda kobitka co mi powiedziała że to nie pije sie jak najszybciej tylko zeby tak w ciągu 2-5minut no i czajnik padł wiec nie piłam cieplej tylko w normalnej temperaturze, trzeba było dluzej mieszać to tez sie rozpuscila. Wyszla ok ale do lekarza idę we wtorek dopiero.
A ja będę szczęśliwą posiadaczką dwóch córeczkę. Cześć osób nie rozumie jak moge byc zadowolona bo przecież to nie parka. No bylby chlopak to by był też bym sie cieszyla ale z drugiej córci bede bardzo zadowolona.

Madzia ur.06.09.2018, 3280g, 51cm szczęscia :)
Marysia ur.25.04.2016, 2960g, 50cm szczęścia :)

Eleonora, zgadzam się z Tobą! jeszcze jestem w stanie zaakceptować , że za bankowanie się płaci , bo wiadomo jakoś to trzeba przechowywać, ktoś tam musi pracować itd Powiedzmy 100 złotych rocznie. Ale to tyle. Po za tym tak na prawdę to powonno to spowodować Państwo czy inny NFZ...

Zawiszka , o Ty też "poszkodowana " hahaha :D ludzie tak gadają o tych parkach jakby chcieli te dzieci rozmnażać . Masakra.

Poszłam, kupiłam i wróciłam :D Pierwsze ciuszki już mamy: jednego pajacyka, 2 szt koszulek rozmiar 50/56, 2 szt koszulek rozmiar 60/68, 4szt spodenek, 2szt bodziaków :) Jakość bardzo fajna, ładne kolory (nie tylko różowe albo niebieskie!).

No i kupiłam dla siebie legginsy ciążowe i dwie koszulki ciążowe (jedna typu bokserka). Bardzo polecam się przejść i popatrzeć!

Wracając do krwi pępowinowej: jest to drogi interes, w wariancie, która nas interesuje to na wstępie płacimy ponad 3000 zł, a następnie utrzymanie w banku przez okres 18 lat to koszt ponad 8000 zł.
Wkurza mnie to, że w takiej Ameryce mają to z marszu pobierane. A u nas to są takie koszty, że szok. Gdyby nie to, że jednak występują u męża w rodzinie te rakowe choroby to może nie ładowalibyśmy się w to, bo to naprawdę dużo pieniędzy dla nas!

Zawiszka, dla mnie to jest niezrozumiałe. O co ludziom chodzi z tą parką? Dobra, to moje pierwsze dziecko, ale serio jakoś nie czuję parcia, że muszę mieć chłopca i dziewczynkę. Mam dwie ciocie, jedna ma dwóch synów, a druga dwie córki. Czy są mniej szczęśliwe albo kochają ich mniej? Nie! Wg mnie to jakaś bzdura.

https://www.suwaczki.com/tickers/n59ykrhm3kzfsp89.png

Alice gratulacje ale kawał chłopa :)

Amanalka
Juhu pierwsze ciuszki cieszą najbardziej :)

Eleonora
Niestety temat smoczka dotyczy i nas do teraz ! Do spania nie potrafimy oduczyć i w aucie lubi sobie pociomkac . Ale na sile nic nie robimy . Jak będzie gotowy odda całkiem .
Zreszta jesteśmy tez zdania ze na wsusyko dziecko musi być gotowe i zrozumieć .

Silvara
Super ze masz aparat ja tez bym na „starość „
Wkoncu chciała mieć
Proste żeby

My dzisiaj się obijamy . Wczoraj do 1 w nocy siedziałam nad rachunkami gwarancjami i przelewami tyle się nazbierało dobrze zr młody dzisiaj do 7:50 pospal :)
Zamówiliśmy dzisiaj pizzę jest mi strasznie nie dobrze . Cała ciąże nie akceptuje nic z fastfoodow .

U nas zmiana z wózkiem . Moi rodzice jada w sobotę do Katowic do sklepu i zamawiają nowy Maxi Cosi adorra . Miałam plan Joolz używany ale niestety ktoś był troszkę szybszy i został sprzedany . Nic innego na olx w sensownej cenie i stanie nie widać .
Maxi Cosi tez brałam pod uwagę wiec pasuje perfekt :) sklep od razu robi wysyłkę za granice wiec zobaczymy kiedy dojdzie do nas

http://fajnamama.pl/suwaczki/yuv2v0z.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/zhsqqws.png

Dziewczynki ja tak na szybko dopiero później będę miała czas na nadrabianie zaległości. Jestem właśnie po wizycie i na 100% będzie córeczka :-) mamy skierowanie na echo serca więc jutro dzwonię i będziemy się umawiać a tak poza tym wszystko w Porządku mała waży prawie 500g a mama schudła 2kg :D następna wizyta 7 czerwca i niestety nie ominie nas na koniec maja jeszcze badanie glukozy ale damy radę. Pozdrawiam Was ;-*

https://www.suwaczki.com/tickers/bhywmg7yyrmgc0fv.png

21.02.2017- Aniołek (*)

Alice gratulacje ♡♡♡♡♡♡
Kawał chłopa już:))))
Czekamy jeszcze na Silvarę;)
Strasznie duszno dziś normalnie siedzę i się pocę;))) i jeszcze
objadłam się jak świnia;) 2 miski frytek i 2 szklanki coli:))))
Nie mogę się ruszyć:)))) I to się nazywa zdrowe odżywianie;)))

Amanalka więc pierwsze zakupy za Tobą:)))

Kala wspaniałe wieści gratulacje córeczki ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
Jakoś ja przeoczyłam że Ty również masz dziś wizytę. Przepraszam:*
Ale dlaczego skierowanie na echo jeśli mogę spytać?
MamaColin młody ciągnie momo tylko do spania i ja tam fest nie naciskam no aleee wolałabym żeby już się oduczył;)))

Cały post mi zeżarło , bo Internet zerwał :(((

A odniosłam się do każdej z Was.

U mnie dzisiaj taka szybka wizyta. Wszystko dobrze. Jeszcze raz sprawdzone serduszko, bo ostatnio nie chciał pokazać;) też mam iść a glukozę i powtórzyć toxo.

Amanalka, pochwal się zakupami:)

Eleonora i MamaColin, a moje dziecko nigdy smoka nie tolerowalo . Za to ma ukochany bidon z którym zasypia i w nocy jak się przebudzi to z niego pije. Tak sobie to wymyślił:P

Kala, gratuluję i znów będziemy mieć razem wizytę 7czerwca :D

Alice, gratuluję udanej wizyty:)

MamaColin czekamy na wózek w takim razie:))) co do aparatu to ja właśnie na starość założyłam. Ostatnia szansa na proste zęby , bo niedługo zaczną mi z wowliem wpadać heheh

Nie pamiętam czy to wszystko co chciałam:-/

W Lidlu rzeczywiście fajne rzeczy mieli, dla siebie kupiłam jeansy i koszulkę ciążową (legginsy były dziwnie uszyte), a dla synka spodnie i body z krótkim rękawkiem, koszulek nie używam, bo się podwijają i nie chce, by synek miał nerki na wierzchu, bo chorował, jak miał miesiąc. Dla córki na razie nic nie kupuje, najpierw chce przejrzeć ciuszki, które po synku nam zostały.

http://www.suwaczek.pl/cache/2973b4603f.png

Gratuluję kolejnych udanych wizyt. Ja wreszcie tak pozytywnie jakoś nastawiona już po tych prenatalnych to jest taka duża ulga że można coś planować. Aaa no i odkupiłam wanienkę na stelażu. Ja dziś pół dnia oglądałam ciuszki, które odkupiłam i jestem zadowolona, praktycznie większość już mam od 56 aż do rozmiaru 74 łącznie ze śpiworkami. Jedynie jakieś sweterki zostaną do dokupienia. Przyszły też te spodenki dla mnie więc przynajmniej mam do czego bluzki założyć. No a wieczorem byliśmy w c&a i kupiłam dwie sukienki dla siebie niby nieciążowe po prostu rozmiar większe i są fajnie poszerzane, zmieszczę się w nich do porodu nawet. Było akurat 25%zniżki na wszystko co nieprzecenione. Jutro wrzucę fotki kiecek. Muszę kupić znowu większe staniki bo w tych już tchu nie mogę złapać mimo że stosuję przedłużkę, dziwne że urosły ale też w obwodzie tyle i jeszcze są zaczerwienione od dołu, ech to chyba mogą być rozstępy, na brzuchu odpukać narazie nie ma choć już jest spory.

Jenyyyy ależ gorąco! Jak nie lubię i boję się strasznie burzy to dziś mogłaby być.
Młody kimnął się między 17 a 19 i teraz spać nie może. Oglądamy Umizoomi:))))
A ja muszę wstać po 5 bo w laboratorium mam być najpóźniej o 6:50 pffff:)
Silvara super że wszystko ok:)♡

Ja też muszę zainwestować w nowe staniki bo cyce z D już wypływają ;)
Amizka, kobieto Ty już masz całą wyprawkę?:) podziwiam :) kiedy ja się zbiorę to nie wiem pewnie na ostatnią chwilę jak zwykle;)
Rowerzystka ja też jestem uczulona na odkryte nerki A body młodemu ubieram do tej pory:)

Eleonora spoko macie Haha :) oglądajcie aż młody padnie

Amizka czekam na zdjęcie kiecek
Ja nie umie nic znaleźć :( ciagle chodzę szukam i wszystko co nie ciążowe workowate w rozmiarze L a ciążowe takie mega oklepane co druga w tych ubraniach z hm chodzi .

Silvara ciesz się ze dziecko nie smoczkowen a bidon mój tez ma i zawsze tuli do spania . Ostatanio dokupilam jeszcze dwa z innym rysunkiem żeby codziennie tulil coś innego :)
Co do wózka to jeszcze brat zaoferował ze się dorzuci wiec pewnie się nie zdziwię jak dokupią jeszcze fotelik do auta i śpiworek

Kala
Jak to zrobiłaś ze schudłaś 2 kg ? Ciag dalszy Mdłości ? Mamy dokładnie ten sam okres powiedz z jaka waga startowałas i ile masz w tym momencie?

Ciagle mi nie dobrze :(
Mój organizm toleruje tylko owoce ciemne pieczywo i sałatki. Wszysyko co tluste lub mięsne od razu objawia się Mdłościami .!

http://fajnamama.pl/suwaczki/yuv2v0z.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/zhsqqws.png