Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2018

nati91

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór mamuśki :)
Nie wiem czy napisałam w końcu jak było po wizycie...,Lekarz powiedziała że młody nie ma zawiniętej pępowiny ciasno,tylko luźno leży wokół szyi i idzie wzdłuż ciała, do tego jest dość gruba także młody będzie dużym chłopakiem..niby trochę mnie uspokoiła ale i tak się będę martwić, mam liczyć ruchu w sensie do 50 , jeżeli w ciągu dnia jest mniej to warto podjechać na kontrolę na ip ( nie liczę bo maly ciągle daje o sobie znać) ale nie kazała się denerwować bo maly będzie się ruszał jeszcze więc może całkowicie się odwinie..nastepna wizyta 6 a później 13.02 u lekarza prowadzącego..
Azol mi kuzynka polecala "katarek" ale właśnie ten z podłączeniem pod odkurzacz koniecznie mówi że najlepsze!
Marcoweczka ładny wynik! Będzie zdrowy maluch :) ja jestem w 30tc a też się denerwuje :p będzie dobrze .. Też się zastanawiałam nad tym praniem ale wolę teraz i być spokojna,właśnie pierze mi się cz.1 najwyżej powkładam do pudeł i w worki jednorazowe..
Est gratulacje wagi maluszka!
Undefined ja kieruje ale tylko jak muszę,ograniczam jak mogę bo ciężko już i łapia skurcze.
Mały ciągle się rusza więc jestem spokojna ale czasem jak kopnie mocno martwię się że się dusi :(
Dzisiaj w końcu pranie wstawione,myślę że w poniedziałek zaczne pracować do końca marca troche czasu ale popakuje w worki,pudla i do komody,zastanawiam się nad kupnem jakichś pulek koło łóżeczka ale mamy duże łóżko małżeńskie 140x200 i nie wiem gdzie zmieszczę ale przydałaby się taka półka na rzeczy na wyciągniecie ręki..

Est - super, ze wyszlas ze szpitala. Duza ulga tak do domu wrocic i to z dobrymi wiadomosciami.
Rosebelle - mam nadzieje, ze choc troche Cie lekarz uspokoil i bedzie dobrze. Musi byc!
Azol - u mnie sie sprawdzil katarek, mam tez fride ale moje dziecko jest za szybkie bym sama katar sciagnela. Katarek dziala szybko i skutecznie u nas. Nastawialam ssanie odkurzacza na najnizsza moc i jeszcze przed zastosowaniem zawsze w swoim nosie sprawdzalam czy ze ssaniem wszystko ok.

Ja tez prowadze, nie jakies dlugie trasy. Wygodniej mi autem niz autobusem z moim starszakiem podrozowac, choc brzuch faktem jest troche mnie "przydusza".

Dzis ekspedientka w sklepie poprosila bym nie stala w kolejce (dlugachna byla) i jakis stary dziad psioczyl, ze sie wpycham. Ech, niektorzy to takie trepy za przeproszeniem, ze brak slow. Jeszcze ekspedientka mi powiedziała, ze zna tego pana i on zawsze taki awanturujacy sie samiec alfa na miesnym:)

Dziewczyny robicie masaz krocza? Ja od tygodnia (jestem w 35 tc) i ciezko mi to idzie, brzuch mi przeszkadza. No nic, nie ma sie co poddawac.

Ostatnio bylo tez o torbach do wozka i musze przyznac ze te skip hop mnie kuszą. Szukalam czegos tanszego zeby maz tez mogl w weekend zgarnac, ale na razie bezowocnie.

Trzymajcie się, przespanych nocy!

Dzieki za odp. Dla noworodka wybiorę Fridę, dokupie potem katarka.
Pozdrawiam z kolejnej nieprzespanej nocy :p tym razem zrzucam to na karb dramatu pod Nanga Parbat- śledzę od 2 dni newsy i co godzinę odświeżam wiadomości i teraz ogarnia mnie smutek na najświeższe wieści ;( wspinałam się kiedyś i byłam na lodowcu, ale to było mniej niż 4000 a tam Himalaje.. podziwiam bardzo ludzi z pasją i ich rodziny.
Żeby nie było off topa to ciążowo coś- planuje wyprawy w chuście ale znajomi radzą mi poczekać aż dzieć wyjdzie brzucha i wtedy kupić, bo ponoć ruchliwym dzieciom niezbyt miło być tak noszonym. Macie chusty?
Ja jeżdżę, mam do lekarza 70 km więc co tydz/dwa kontrolujemy szyjkę. Mam adapter do pasów i bez niego nie wyobrażam sobie jeździć. I tak musiałam go modyfikować i doszyć trzeci pasek bo mi podchodził pas biodrowy za wysoko( dla szerszych chyba osób zaprojektowany)
Est super że dzidzia urosła, tak dalej!

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74915

I ja pozdrawiam ;) obudziłam się po 1 ;) azol ja też śledzę z zapartym tchem wieści z Nanga... :(

Co do prowadzenia samochodu to ja dużo jeżdżę, ale mi akurat komfortowo się siedzi w samochodzie. Siedzenie jest dosyć wysoko, fajnie wyprofilowane. Siedze prusto. Pasy fajnie mi pod brzuch wchodzą ale i tak korzystam z adaptera. Natomiast gdy się przesiadam do samochodu meża, niższego to faktycznie problem z siedzeniem jest. Pozycja taka nienaturalna więc jego samochód sobie odpuszczam ;)

Hmm..ciekawe czy jeszcze zasne ;)

Hejo, ja też przed trzecią już miałam oczy jak 5zł. Pewnie dlatego, że wczoraj przespałam pierwszą połowę skoków narciarskich ;) Wytrzymałam tak do teraz no i trzeba było coś zjeść.
Co do jazdy samochodem, to jeżdżę tak naprawdę tylko jak muszę. Do miasta moim ślimaczym krokiem dokulam się w 10-15 minut także korzystam jak jest w miare pogoda.

https://www.suwaczki.com/tickers/bhywanlibovxq3x4.png

Witajcie dziewczyny :)
Nie pisałam kilka dni, ale czytam Was na bieżąco. Dużo piszecie, sporo wątków. I tak gratuluję wszystkim, co dzielily się dobrymi wiesciami - super, że maluszki Wasze rosną, że wizyty udane,super est, że już koniec szpitala, Catarisa świetnie wyglądasz! Przykro, że idziesz do szpitala, ale trzy dni to na szczęście tylko trzy dni. Rosebelle, u Ciebie widzę lepsze wieści, oby tak dalej, teraz ważne by w miarę wytrwać do kolejnej wizyty i żeby wiadomości były wtedy znów lepsze.
Niektóre z Was naprawdę mają już niewiele czasu. Niesamowite :)
Współczuję wszystkim chorujacym... Ja się wygrzebalam z choroby. Został kaszel jeszcze trochę. Kaszel to taka okropnosc, brzuch boli przy tym, do tego mocz czasem się popuszcza ehhh... Jak miałam ataki w nocy i chciałam sobie ulżyć w dzień to piłam mleko gorące z miodem. Pomagało na gardło. Wiem, że w oryginale daje się jeszcze do tego masło, ale nie polknelabym tego. Teraz na odmianę mam migrene, lekką co prawda, ale i tak jest to dyskomfort :(

Była mowa o snach erotycznych - mnie też nawiedzaja :) myślę, że to normalne w naszym stanie :D
Autem ogólnie jeżdżę rzadko i całe szczęście, bo ja do niego ledwo wlaze - jest niskie po prostu, ciężko mi potem z niego wyjść z tym brzuchem. Na szczęście mam adapter, bo inaczej pas by mi przechodził centralnie przez brzuch.

O chuscie też myślę, ale jeszcze nie mam:) na razie czekam na zamówienie z apteki Gemini, potem będę robić zamówienie na allegro kolejnych rzeczy. Laktator dostałam, wydaje się nawet nie używany albo prawie nie używany :) i tak jak planowalam kupić ręczny tak dostałam elektryczny canpol :) nie wiem czy jest dobry, ale nie planuje na razie dużo używać, więc wystarczy. miło mi, bo ja nawet osobiście tej osoby nie znam :)

W ogóle te moje problemy z cukrem. Wyszedł mi wtedy w tamtym tygodniu za wysoki na czczo. Żeby już nie sprawdzać pojedynczo to zrobiłam krzywą cukrowa jeszcze raz. No i brak cukrzycy. Uff... A dziecko widocznie duże będzie i taki jego urok :) znowu czekam na wyniki wymazu kontrolnego, ale szczerze mówiąc czuje, że bakteria będzie znowu. po prostu wygląd śluzu już dla mnie podejrzany jest. Nie wiem już jak ja można wypedzic... No ale poczekam najpierw na wynik :)

I coraz bardziej boję się tego co mnie czeka :/ pozdrawiam Was wszystkie!!

Azol, ja mam dwie chusty. Obydwie dostałam nowe bo koleżankom sie nie przydaly. Wiec może faktycznie nie kupuj a z drugiej strony słyszałam ze jak dziecka nie przyzwyczajasz choc chwile od maleńkości to nie będzie pozniej chciało w chuście.
Floral, dobrze ze wyniki Oki.
Riri, ja tez zaczelam robic masaż ale strasznie to trudne przez ten olbrzymi brzuch i do jazdy samochodem to ja jeszcze tylko ten tydzień pojeżdżę. Jak sie zacznie 38 to leze i pachnę i czekam na poród. Dobrze ze juz wszystko przygotowane:)

hej. u nas dzis jakos sprzatajaca niedziela. maz przemeblowal starszemu pokoik.
a ja wysprzatalam komode powywalalam duzo rzeczy i jest miejsce dla maluszka.

ja osobiscie chusty nie bede urzywac bo mam problemy z kregoslupem.
starszego nie uczylismy duzo na rekach tylko obok blisko. nie wymagal ciaglego trzymania. mam nadzieje ze mlodszy bedzie podobnego usposobienia.

a na spacery wole wozek.

Karolinatr, to super ze taki bezproblemowy byl.
Ja ta moja księżniczkę to nawet mylam przytulona do mnie pod prysznicem bo inaczej tak wyją ze aż siniala. Tak do trzeciego miesiąca bylo. Pozniej jak reka odja. Przesypiala po 12 h z jedna lub dwoma pobudkami na piers i w ogole juz bylo ok. Ale pierwsze trzy miesiące to hardcore byl.
Ja dzis z lenistwa nie gotowalam i poszliśmy na miasto zjesc i tak sobie siedzimy a tu nagle bolesny skurcz, dość dlugi i za 10 min następny. Myślałam ze sie zaczyna wróciliśmy do domu, zlapalo mnie jeszcze pare razy ale nieregularnie i teraz cisza.
Miałam wiec przedsmak porodu...i przyznam ze troche sie zaczynam bać mimo ze wiem co mnie czeka itd...
A jak Wy dziewczyny dzis?
Moje przeziębienie chyba troche mija. Nerka przestala bolec wiec calkiem nieźle:)

Ja dziś też zaliczyłam jedzenie poza domem. Jakoś tak nie chciało mi się gotować.
Aspargin wyciszył mi te skurcze i mam ich niewiele. Także się cieszę niech młoda siedzi jak najdłużej.
Jak tak patrzę na niektóre suwaczki i widzę te wasze tc to tylko czekam która pierwsza napisze że się zaczęło.
Też mam obawy co do porodu i sama nie wiem dlaczego to pewnie przez hormony bo przecież z córką miałam poród idealny nawet pamiętam jak mówiłam , że tak to mogę rodzić hihihi a teraz mnie strach obleciał.
est wspaniała wiadomość ,że dzieciątko przybrało na wadze i wyszłaś do domu.

Co do przygotowań to ja zaczęłam prać wszystkie rzeczy teraz czeka mnie prasowanie. Zamówiłam materac do łóżeczka i mam nadzieję , że jutro już przyjdzie bo w tedy już przygotuję całe łóżeczko i będzie czekało na nową lokatorkę.
Odświeżę fotelik samochodowy i wózek oraz kupię parę rzeczy takich jak pieluszki Pampers te białe, termometr, octanisept, patyczki, sól morską do noska,dwie butelki,
Dla siebie walizkę na kółkach, klapki, w Rossmann te małe przybory toaletowe, resztę na szczęście mam.

Nie mogę uwierzyć że to tak szybko zleciało, przecież tak niedawno pisałyśmy o naszych fasolkach a już za chwilę będziemy tuliły dzieci w ramionach.

Jakie rozmiary ciuszków szykujcie? Bo ja mam teraz poprane te 56 i zastanawiam się czy odrazu nie wziąść za te 62.

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

Ja sie wykończe kolejna noc nie przespana, a jak sobie pomysle ze mlody za 5 godzin wstaje a ja w ogole nie spie to depresji dostaje, jeszcze w dodatku znowu mam te bole brzucha jak na miesiączke zaraz wezmę nospe, chyba że moze mloda tak sie pcha na swiat ze próbuje mamie dac znac ze jeszcze trochę i sie zobaczymy. Milej i przespanej nocy wszystkim zycze :)

https://www.suwaczki.com/tickers/5djyxzkr8p7wg4ed.png

Undefined nie tylko ty nie spisz tej nocy.

Maz wyladowal mi wieczorem w szpitalu i w zwiazku z tym oka do rana pewnie nie zmruze. Synek tez w brzuszku zestresowany kopie niemilosiernie po pecherzu wiec latam co chwile do toalety. Co za noc.
Dodatkowo o swicie musze sie stawic w klinice na badaniach, wczesniej corke wyprawic do szkoly.... i tyle narzekania. Sorry, ale musialam sie wygadac.

Poza tym ok. Od 34 tyg az do porodu mam co tydzien monitoring, czyli polskie ktg? Pierwsze wyszlo dobrze. Skurczy jakichkolwiek brak.
Ubranka po corci dotarly paczka z Polski i po przegladnieciu stwierdzilam, ze niczego mi nie brakuje. Dokupilam tylko drugi recznik kapielowy i szklane butelki firmy dodie. Poprzednio sie sprawdzily.
Zostaly mi kosmetyki i pampersy dla dzidziusia. Chcialabym jak najbardziej naturalne i tu sie waham, ktore najlepsze. Moze znacie jakies babcine recepty na pielegnacje maluszka? Przy pierwszym dziecku stosowalam tradycyjne kosmetyki i mloda miala problemy ze skora.

Z tego co widze to wiekszosc z nas rodzi w lutym? Tez bym wolala, ale tak w drugiej polowie. Byle do wiosny Marcoweczki kochane. Wtedy to juz wszystkie bedziemy szczesliwymi mamusiami :D

Moja noc dzis ok wiec wspolczuje undefined i lidi.
Lidi, jak mąż?
Rose, wspolczuje tego stresu. Ale może licz ruchy i przerwy miedzy nimi jesli sa to znaczy ze młody spi a potem szaleje i masz temperamentne dziecko. Oby:)
Catarisa, ja naszykowalam 56 i 62 ale poniewaz mój dziec zapowiada sie być duży to mam więcej tych na 62.

karolinatr najgorsze że nie wiadomo co zrobić :( mam nadzieję że trochę się uspokoi młody ehhh a może to już ten 31tc tak wpływa na niego..Coraz większy jest przecież..co do husty to znajoma mówiła że używała z córką to później jak już się dużą zrobiła to ciągle chciała żeby ją nosić w niej i nie mogła jej tego oduczyć :p
Catrisa to tak jak ja, ciuszki poprane teraz tylko zostały ochraniacze na łóżko tylko. Też się powoli biorę za pranie,później to porozkladam rozmiarami (prałam 56 i 62) muszę zamówić koszule jeszcze i z apteki kosmetyki..
FloralDrop współczuję bakterii, ja miałam wymaz pobierany to było wszystko ok ale coś mnie znowu tam zaczyna drażnić i też mam upływy dziwne aż się boję że na czas wyników było ok a teraz znowu coś się zbiera :(

Hej dziewczyny
Widzę ze juz wszystkie nie możemy sie doczekać porodu
Karolina moje maleństwo tez dzis leniwe slabo sie rusza jak leze na boku jak polozylam się na plecach podskoczyla pupcia
Mnie od rana zażyna brzuch 4 razy juz mnie pogonilo masakra
A co do ubranek wszystkie plamy usunęłam vanischem
Wymoczylam z proszkiem
Następnego dnia wypłukałam w cieplej wodzie a następnie wypralam w proszku plus plyn lovella
Ja wszystkie ubranka plukalam w lenorze sensitive lub silan sensitive te białe
Nic sie ubrankom nie stalo
Zeby bardziej wybielić ubranka wypralam w 60 oczywiście odpowiednie dla bawelny a tak to 40 pralam
Nie musicie sie obawiać ze ubranka sie popsują po vanishu troche plynu na plamę i posypać proszkiem niech sie moczy noc i dalej jak napisałam wyżej
Mnie juz tez mega ciężko
Wszystkie pewnie juz wózki maja a ja tak czekam i czekam hej
Ale fotelik samochodowy mam
Musze przygotować do konca łóżeczko bo póki co mam rozłożone i nic poza tym
Najważniejsze ze torba do szpitala spakowana jest tak ciezka ze Glowa mala
Jak tam się czujecie ??

http://s8.suwaczek.com/201802281447.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/ra2ho31.png
https://www.suwaczki.com/tickers/010i3e3kb538v0vw.png

Potwierdzam żurawina jest dobra na pęcherz:)
Niestety mojego wymazu z pochwy jeszcze nie ma tzn wyniku.. Czyli czuje, że coś wyjdzie :/
Dziś przyszło zamówienie z Gemini. Czyli kolejne rzeczy są, więc uff... :)
Wszystkie już pierzecie ubranka, więc chyba też zaczne. była też mowa o obraczkach. Moją też już ciężko ściągnąć i trzeba do tego sposobu. Czy do porodu naturalnego można mieć na sobie jakąś biżuterię? Bo cc to domyślam się, że nie...
Tak się pochwalilam ta krzywą cukrowa, ale nadal mam wątpliwości. pytanie więc do dziewczyn z cukrzycą - jakie wyniki powinna mieć ciężarna? Chodzi o te glukoze...