Skocz do zawartości
Forum

Skarby Październikowe 2017

Koraliczek

Rekomendowane odpowiedzi

Żoo, dobre :)))) Ostatnimi dniami się strasznie kłóciłam z pocztą kanadyjską o tę paczkę. Mąż zamówił sobie coś z Francji i doszło w 3 dni, a z PL problem. Oskarżyłam ich o dyskryminację :).

Ja po ciężkich 2 tyg wracam do żywych chociaż ogólnie jest mi ciężko. Wczoraj wracałam ze sklepu kilometr i szłam tak wolno, że prawie zasnęłam po drodze. Głównie dlatego żebym znowu nie miała brzucha twardego jak skała przez kilka godzin lub dni. Mnie to tylko brak snu doskwiera.

Ja dostałam wczoraj paczkę z pierdułkami dla małej i dostałam od bratowej śmieszny zestaw i 4 czapki. Razem z moimi 3-ma to już 7 szt na każdy dzień tygodnia akurat :). Czapek Jej nie zabraknie na pewno.

Atram o rany, ale akcja. Kurde blaszka jak ja nie cierpię czekać i jak coś się przesuwa to mnie to wkurza totalnie. Ale jak już jesteś w szpitalu no to połowa sukcesu.
Kurcze współczuję tej dziewczynie. Straszny stres to musi być dla niej.
No to jak jutro się obudzę o 13 czasu polskiego to chyba już będziesz po.

Pewnie pisałyście o fotelikach, ale mnie tu nie było wtedy.
Do wyboru mam Graco, Peg Perego, Maxi Cosi, Chicco i Nuna.
Oprócz tego, że ma być bezpieczne to jeszcze chciałabym żeby było zgrabne i dość lekkie.
Póki co to Nuna mi się podoba, ale też kosztuje najwięcej bo 400$.
A Wy jakiej firmy wybrałyście?

MamaWczesniaka witaj w naszym kameralnym gronie :)

Atram dzień z przygodami, oby jutro sprawnie poszło :) Ja też mam jutro (właściwie dzisiaj) wizytę u chirurga, ale dopiero o 18 mam nadzieję, że nie będzie przeszkód i usunie wszystko laserowo co odsunie wizję cc.

Jak to dobrze, że młodzieniec mnie przyzwyczaja, że w nocy nie śpimy ;))) Dzięki temu mam brakujące elementy czyli biustonosze i koszule :)

Migot ja mam fotelik Maxi Cosi Cabriofix, kupiłam też bazę, ale na wygląd jakoś nie zwracałam uwagi ;) A jeżeli chodzi o czapeczki to kupiłam 3 a moja siostra 7 ;)))

https://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a29lbyak8.png

01.12.2016 [*]

Wirgi fajnie ze już nie długo obydwie będziemy po.
Jeśli chodzi o opiekę położnych to skaczą tu nademną jak nad jajkiem przez to ze to już 35 tydz. Rano i wieczorem są długie zapisy ktg po 40-60min a tak co trzy godziny nawet w nocy przychodzi położna na krótki zapis żeby sprawdzić czy wszystko jest Ok. Terez robiły mi kolejny zapis i coś czuje ze już po spaniu. Plecy mnie tak bolą ze to jakaś masakra. Choć powiem wam ze fajnie tak często usłyszeć to galopujące serduszko. ;)

Dobra czekam pod usg to może zdarza napisać. Nad moim tyłkiem oprócz mojej pani doktor zebrało się jeszcze dwóch starych lekarzy w tym jeden profesor z mucha jak Korwin Mikke. ;) oglądali i stwierdzili ze najbezpieczniejsze i najlepsze dla mnie i dla dziecka będzie usunięcie i pobranie do badania tej zmiany na udzie a te trzy malutkie na wardze lewej maja zostać wymrożone w gabinecie u mojej pani doktor. W ten sposób nie narusza mi tam zbyt wiele żeby nie było problemu przy porodzie potem bo będę mogła rodzic naturalnie raczej. Dostałam tylko delikatne znieczulenie miejscowe i usunęli mi ten dzyndzelek i założyli dwa szwy. Cały zabieg trwał nie więcej niż 5 min. Plus wielki ze jednak bez głupiego Jasia bo większe szanse ze mnie dziś wypuszcza. Teraz czekam na usg jeszcze. Potem jeszcze ktg i będę ich ścigać kiedy będę mogła wyjść ;) Fajnie ze pobrali zmianę do badania histopatologicznego to będziemy wiedzieli dokładnie co to za typ wirusa. To wymrazanie plus usunięcie ze względu na to ze sprawdzili ze nie mam żadnych zmian na szyjce daje nam to ze będę mogła bezpiecznie rodzic SN ;) oby tylko wyniki przyszły dobre i już wszystko będzie jak dawniej ;)

Gość krysia1989

Ojej, dziewczyny, pierwszy dzień 9 miesiąca, kiedy poczułam, że muszę jeszcze bardziej zwolnić. Pół dnia miałam zawroty głowy, że nie sposób nawet siedzieć, nie mówiąc o chodzeniu... Do tego mdłości i lekka biegunka. Przez chwilę się bałam, że może coś zaczyna się dziać. No ale już sobie przemówilam do rozsądku, że jeszcze czas.

Zoo, ja mam już zakupione lizaki i białą czekoladę do porodu. Położna na szkole rodzenia mówiła, że koniecznie biała, bo w razie wymiotów nikt nie pomyli czekolady z krwią.

Atram, cieszę się, że już po wszystkim :)

Cześć dziewczyny :)

Mery ja Tantum Rosa zamierzam używać do podmywania.

Miałam zabieg, ale czuję jakieś rozczarowanie po wizycie.
Jedno z pierwszych pytań gdzie się zaraziłam, odpowiadam, że nie wiem, no bo wie pani to jest choroba weneryczna. Odpowiadam od nastu lat jestem w stałym związku i nie skaczę na boki, jeżeli o to panu chodzi, lekarz a mąż, mówię mąż też nie, jest pani pewna ? Odpowiadam, że tak, ale jakoś tak się głupio poczułam, że miałam ochotę wyjść. Chyba zobaczył mój wyraz twarzy, bo zaczął a wie pani, bo można się jeszcze zarazić tak i tak.

Konsultowałam się przed umówieniem wizyty, czy na tym etapie ciąży można wykonać zabieg, oczywiście nie ma przeciwwskazań proszę umawiać wizytę. Dzisiaj o pani jest w ciąży mówię, że tak a to przeciwwskazanie, no nie. W końcu obejrzał i to chce Pani ten zabieg, mówię jeżeli nie ma żadnego zagrożenia dla dziecka to tak, no dobrze. Znieczulenie miejscowe myślałam, że zejdę jak wbił igłę, za chwilę no mamy problem taka cienka igła a pani tak bardzo krwawi, to dziwne, bierze pani jakieś leki mówię, że nie (a myślę, że chyba powinien wcześniej zapytać), przypomniało mi się, że płytki krwi mam obniżone, więc się pytam czy może to być przyczyną stwierdził, że tak, ale jak nie są poniżej 100 to się nie leczy.
Sam zabieg nie trwał chyba nawet 10 minut za 2 tygodnie mam się stawić do kontroli i ewentualnie powtórzyć.
Zaczyna mówić proszę przemywać takim preparatem Octenisept, albo nie podmywać dwa razy dziennie mydłem, jakim ? odpowiedź zwykłym i proszę kupić specjalny preparat do smarowania dostępny w recepcji tam gdzie się płaci. Koniec wizyty, poszłam zapłacić, pomyślałam, że chciałabym zarabiać 400 zł za 20 minut pracy ;))) Wzięłam też „specjalny krem” w domu patrzę a to Avene Cicalfate zapłaciłam 36 zł a normalnie kupuję po 21 zł ;)))

Podsumowując jakiś taki niesmak mi pozostał, nie poszłam do przypadkowego lekarza, chirurg ma wszędzie bardzo dobre opinie a ja miałam poczucie, że byłam u kosmetyczki. Mam nadzieję, że chociaż wszystko ładnie się będzie goić i nie będzie potrzeby powtarzania zabiegu. Nawet nie wiem, czy będzie sens powtarzać, bo do terminu coraz bliżej, więc najwyżej czeka mnie cc a leczenie po.
Kończę moje gorzkie żale, na pocieszenie kupiłam sobie puszkę Coli ;)

01.12.2016 [*]

Wirgi
Nie przejmuj się lekarzem. Ważne, że już po a gadka jak gadka.
Trochę dziwne, że zdziwił się, że w ciąży wszystko bardziej ukrwione.

Najważniejsze, że świństwo usunięte.

Mery
Ja Tantum rosa planuję używać do podmywania chyba, że będą inne zalecenia. Na początek chcę zabrać 2 butelki bo sporo miejsca zajmują.

W ogóle chcę się spakować na pierwsze 2 dni a resztę chcę przygotowane zostawić w domu. Nie wiem jak długo potrwa pobyt więc będę wymieniać rzeczy stosownie do potrzeb. Zresztą ciężko przewidzieć wszystkie opcje a nie chcę też się wozić z połową domu więc będę reagować w zależności od sytuacji.

Atram, super, że już po zabiegu i masz dobre wrażenia. Też mam nadzieję, że wyniki będą takie jak trzeba.

Wirgi, Żoo dzięki za info o fotelikach. Nie wiem jeszcze się nie wczytywałam szczegółowo, ale jakoś ta marka Peg Perego do mnie przemawia. Znalazłam kanadiańską stronę o testach zderzeniowych więc będę czytać i zdecyduje co kupić.

Żoo, nie no teraz to zaszalałaś z tym AliExpress. Stamtąd to mogę sobie zamówić jakieś pierdułki, a nie gadżety dla mojej Pchełci :). Chodzi o to, że w sklepach stacjonarnych wybór jest ubogi, w internecie odrobinę większy. Tyle, że ja lubię zobaczyć na żywo, oglądnąć, pomacać itd.

Wirgi, kiecka do szpitala zajebista ! Też bym taką zakupiła :).
Co do Twojego zabiegu ja pitole co za podejście. Też bym była zniesmaczona lekko mówiąc.

A ja dziś miałam usg. Ze wspaniałych newsów to niby wszytsko jest ok, Pchełka wygląda na zdrową znaczy się jej organki. Pozycję ma właściwą.
Badanie trwało 5 min, a czekałam na nie 1h40min. Waga 2.1 kg. Nie wiem czy to mało czy w normie jak na 32 tydz i 5 dzień.
Nie mam żadnego zdjęcia. Przed badaniem okazało się, że jeśli chcemy CD to nie ma problemu, za opłatą dostaniemy. Tyle, że na tym usg nic nie było widać, miałam tego samego faceta co ostatnio robił mi usg więc masakra. Może następnym razem zapytam czy z połówkowego mają zachowane zdjęcia bo nie miałam już czasu siedzieć tam bo musiałam uciekać na wizytę do lekarza.

Witajcie! Trochę musiałam Was nadrobić bo tydzień upłynął mi na chorobie córki i mało tu zaglądałam. Dziś miałam wizyte: szyjka długa i zamknięta, co mnie bardzo cieszy. Chciałabym rodzic w połowie października, zgodnie z terminem:) Jednak jutro chyba zacznę pakować się do szpitala, bo już czas najwyższy.
Ana, gratulacje! Niech malutka rośnie zdrowo i szybko regeneruje się po operacji!
Wirgi, też bym była zniesmaczona taka wizyta, ale grunt, że pozbyłaś sie problemu.
Mery, ja też tantum Rosa będę stosować do przemywania. W moim szpitalu nie pozwalali robić irygacji, z tego co pamiętam.
Migot, ja tak samo jak dziewczyny mam fotelik Maxi cosi cabriofix z bazą

https://www.suwaczki.com/tickers/syy2krntz35jvksc.png

Cześć dziewczyny :)

Gdyby Wam brakowało w wyprawce coś oprócz bucików ;))) to w H&M do 10.09 jest -20 % na wszystko z działu dziecięcego, na rzeczy już wcześniej przecenione rabat również się nalicza, dodatkowo jest darmowa dostawa.

Kupiłam body kopertowe z krótkim rękawem 3-pak cena wyjściowa 59,90 po obniżce i rabacie 28,72, więc żal było nie wziąć ;) I kombinezon dresowy, który naprawdę potrzebowałam kupić :)

01.12.2016 [*]

Hello Wirgi :)

Coś w tym stylu kupiłaś ?
http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0473034001.genericdevice.html

Ja się zastanawiam nad body bez rękawów żeby było wygodniej małej.
Nie ma tutaj z krótkim rękawem kopertowych. Z długim jest dużo, ale krótkie to tylko przez głowę.
Chciałam powiedzieć tylko, że to nie fair - te ciuchy wszędzie są tak ładne, że ja jak patrzę to nie mam bladego pojęcia co wybrać bo podoba mi się wszytsko :).

Dziś się wybieram na zakupy i ja nie wiem jak dam radę wybrać cokolwiek :/.

A wczoraj na wizycie u swojego lekarza się dowiedziałam, że od 34 tyg to Oni tutaj nie powstrzymują porodu. Jak się zacznie akcja to się po prostu rodzi. Powiedziała mi, że spokojnie mi to nie grozi bo szyjka twarda i zamknięta, ale ja Jej powiedziałam, że jak wybije 38 tydz to jeśli nie widzi przeciwskazań to ja naturalnymi metodami chce przyspieszyć akcje bo nie chce mi się czekać do końca października o wywoływaniu już nie wspomnę.

Sąsiadkę, którą poznałam ostatnio mówiła mi, że miała termin na 22 XII, ale stwierdziła, że niema opcji żeby spędzała święta w szpitalu i dzwoniła do szpitala na oddział żeby im powiedzieć że chce przyspieszyć akcję i 19 XII urodziła i na święta była w domu tak jak chciała.

Żoo ja się boję, że nie będę umiała wkładać takich body nierozpinanych :/, ale wydaje mi się, że będą wygodniejsze.

Coś kojarzę, że chyba już o to pytałam, ale zapytam jeszcze raz. Rozumiem, że pod górę zakłada się body z krótkim rękawem ? A bez body będzie zimno czlowieczkowi ? Przecież i tak będzie opatulone. Czytałam ostatnio, że niemowlaka ubiera się w 1 dodatkową warstwę niż my sami byśmy się ubrali.

Znam różne sposoby na przyspieszenie akcji więc jak przyjdzie czas to będę działać chociaż wolałabym żeby samo z siebie naturalnie poszło.

Długiego posta mi zeżarło, ehh

U mnie zestawy takie
1. Sam pajac bo najwygodniej
2. Body zakładane przez głowę najchętniej bez rękawów albo na krótki rękaw. Najchętniej bez zapięcia bo to dodatkowa ilość zatrzasków i na to pajac ciepły lub cienki w zależności od potrzeby.
3. Body na długi rękaw i śpiochy to zestaw na średnią temperaturę.

Dzisiaj dostałam pełno kaftaników i półśpiochów od koleżanki i od razu wędrują na strych lub puszczam dalej.
Mi taki zestaw nie pasuje.

Z tym ubieraniem dzieci o jedną warstwę cieplej to też nie do końca.
Mi się trafił egzemparz zimnolubny i często było tak, że on w samym body a ja w swetrze.