Skocz do zawartości
Forum

Mamuśki listopadowe 2016

Gość Monalika

Rekomendowane odpowiedzi

Kurczę dziewczyny jaka ja jestem nerwowa juz nie mam sil sama do siebie nawet :/:( dzis dzien luz... Tylko ile ja jem :o wiem wiem nie powinnam ale nie mogłam kupilam Sb dzis dwie zapiekanki dosc duże i obie zjadłam:/ cieply chlebek z pasztetem drobiowym:o zjadłam prawie caly... Yhmm masakra!!! Ale mam problem pije coca-cole :( jedyny zajebisty napój który moge.. No wiem staram sie nie dużo.. Ehh dobranoc:*:*

http://www.suwaczek.pl/cache/1339ad020c.png

Witam po weekendzie. U mnie niedziela minęła leniwie.
Ja na szczęście bólu ud i rozstępów nie miałam i nie mam . Co do popuszczania siusiu to po porodzie mi się kilka razy zdarzyło.
Rozstępy za to mam okropne na brzuchu mimo że miałam maly i na nic się nie stało smarowanie różnymi cudami. Ciekawe jak teraz będzie. Waga stoi w miejscu ;-)
Póki co wszystko jest ok , nie mam żadnych okropnych objawów itp, jedynie co jestem cały czas zmęczona nerwowa i bolą mnie bardzo piersi, a nadal karmie piersią córkę. Jakoś daję radę ;-)
Ponawiam pytanie , jest jakaś mamusia z okolic Częstochowy ?

http://fajnamama.pl/suwaczki/98q2pw6.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/b5ltwan.png

Monalika
Magda1982
A mi dzisiaj dzień minął...placzaco...

Co tam się stało takiego, gorszy dzień?
Jutro będzie lepiej :*

Listopadowka ja też już jem coraz więcej. Na wadze jeszcze nie widać wiele. Jakieś 300g może więcej.. mam zamiar jeść dla dwojga ale nie za dwoje : )

Wczoraj chyba był ciężki dzień...Właśnie się obudziłam i czas wtawac i szykować się do pracy -rany,jak mi się nie chce!Cały czas się martwię czy wszystko w porządku z malenstwem a tu jeszcze daleko do 09.05

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk35c49a7xi.png]Tekst linka[/url]

Temat kremow na rozstepy juz chyba byl, ale dla przypomnienia ja stosuje zwykla oliwke dla dzieci, w pierwszej ciazy zdala egzamin.

Ja dzis jeszcze na zwolnieniu i ide z synkiem na kontrol, cos czuje, ze jeszcze ze dwa dni kaze mu zostac w domu. Najgorzej, ze chyba sama sie zarazilam. Ale ide dzis na usg wiec tym sie najbardziej stresuje, bedzie mierzone nt i mam nadzieje, ze nie bedzie potrzeby badan prenatalnych.

http://www.suwaczki.com/tickers/bhywf71xlzpdv0fe.png

Agulka88 trzymam kciuki! Co do kremów to ja stosuje do biustu z Efektimy a do brzucha z Rossman. Ale też słyszałam to maslach i olejach kokosowych. Ja niestety mam rozstępy z okresu dojrzewania i trochę się obawiam. Dziewczyny od wczoraj zgonuje... Ta pogoda mnie wykańcza. Ogólnie jestem niskocisnieniowcem ale nie aż tak że moje ciśnienie wczoraj to 79/42 kosmos nic nie działało kawa mimo że w ciazy jej nie pije, cola, odpoczynek, masaż. Natarcie głowy wódka, amolem, nalewka bursztynowa.. Myślałam że mi odleci. Dziś też słabiej się czuje choc podniosło się na 79/52. Ze strachu poczytałam na necie co piszą bo zaczęłam się bać i jedna noga byłam od wybrania się do lekarza.

patrycja2403
Agulka88 trzymam kciuki! Co do kremów to ja stosuje do biustu z Efektimy a do brzucha z Rossman. Ale też słyszałam to maslach i olejach kokosowych. Ja niestety mam rozstępy z okresu dojrzewania i trochę się obawiam. Dziewczyny od wczoraj zgonuje... Ta pogoda mnie wykańcza. Ogólnie jestem niskocisnieniowcem ale nie aż tak że moje ciśnienie wczoraj to 79/42 kosmos nic nie działało kawa mimo że w ciazy jej nie pije, cola, odpoczynek, masaż. Natarcie głowy wódka, amolem, nalewka bursztynowa.. Myślałam że mi odleci. Dziś też słabiej się czuje choc podniosło się na 79/52. Ze strachu poczytałam na necie co piszą bo zaczęłam się bać i jedna noga byłam od wybrania się do lekarza.

O matko jakie straszne ciśnienie... Ja raz miałam ciśnienie 90/60 ale to jak byłam na badaniach w szpitalu i całą noc nie moglam spać bo jedna Pani strasznie chrapala... I przy takim ciśnieniu czułam się strasznie padnieta to jak musisz się czuć Ty?

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498ribdtlc9238.png

patrycja2403 kurcze, może powinnaś to swoje ciśnienie jakoś kontrolować częściej, by wiedzieć na czym stoisz, a na bank poinformować o tym swojego lekarza.

Agulka88 trzymam kciuki za pomyślność badań :-)
Mój syn też w domu, już w piątek nie był w szkole (angina), ale na szczęście szybka reakcja pomogła i dziś już czuję dużo lepiej. Ale dobrze, dziś nawet mamusi śniadanie zrobił ;-)

Magda1982 doskonale Cię rozumiem, od miesiąca czekam na wizytę, którą mam 5maja. Damy radę. Najważniejsze czymś się zająć, wtedy czas szybciej leci.

http://www.suwaczki.com/tickers/thgf3e3kvbr8qwp2.png

http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdkqi1oru4lsjb.png

Cześć Dziewczyny!
Piszę po raz pierwszy, chociaż od momentu kiedy się dowiedziałam o ciąży, czytałam forum :)
Po raz pierwszy zostanę mamą :-) - termin na 1.11.2016 r. Dzisiaj kończę 13 tydzień!
Nie chciałam zapeszać, dlatego się nie rejestrowałam i nie uczestniczyłam w forum.
Miałam wykonane testy PAPPA (nieświadome rtg odc lędźwiowego w pierwszych dniach ciąży), a 21.04 miałam USG wraz z analizą wyników. Okazało się, że prawdopodobieństwo jest bardzo niskie, więc nie ma się czego bać Dziewczyny! Widok serduszka (160 uderzeń na minutę), główka z noskiem, dwie rączki z paluszkami, dwie nóżki i brzuszek - bezcenne. Teraz już wszystko będzie dobrze - nastawienie się zmieniło i jest super.
życzę Wam miłego dnia!

Tak się właśnie postanowiłam trochę powierzyć i popisać i pokazać. Ja jestem wogole niskocisnieniowcem i jeśli mam powyżej 100 itd to. Gorzej się czuje ale reaguje też na zmiany pogody. Ale tak skrajnie niskiego nie miałam w szczególności tego Dolnego. Fajnie, że grono naszych listopadowek się poszerza :)) witamy nowe przyszłe mamusie!

magusia_87
Cześć Dziewczyny!
Piszę po raz pierwszy, chociaż od momentu kiedy się dowiedziałam o ciąży, czytałam forum :)
Po raz pierwszy zostanę mamą :-) - termin na 1.11.2016 r. Dzisiaj kończę 13 tydzień!
Nie chciałam zapeszać, dlatego się nie rejestrowałam i nie uczestniczyłam w forum.
Miałam wykonane testy PAPPA (nieświadome rtg odc lędźwiowego w pierwszych dniach ciąży), a 21.04 miałam USG wraz z analizą wyników. Okazało się, że prawdopodobieństwo jest bardzo niskie, więc nie ma się czego bać Dziewczyny! Widok serduszka (160 uderzeń na minutę), główka z noskiem, dwie rączki z paluszkami, dwie nóżki i brzuszek - bezcenne. Teraz już wszystko będzie dobrze - nastawienie się zmieniło i jest super.
życzę Wam miłego dnia!

Witaj :-)

http://www.suwaczek.pl/cache/1339ad020c.png

Magusia87 witaj! Super, że Twoja dzidzia ma się dobrzecz :)

Magda1982 mam to samo tez się martwię i myślę czy wszystko jest ok. A wizytę mam 16.05 (prenatalne ) w środę wracam prawdopodobne do pracy i tez tak myślę. Ale zobacz juz jesteśmy przy końcówce I trymestru :)
Będzie dobrze :)

Luisiansp mam dość dobra przemianę materii. Wręcz lepsza niż przed ciążą. Mysle, ze to dlatego mało przytyłam. Ale myślę, że jeszcze mnie czeka klika kg hihi :)

witajcie kochane,

magusia_87 witaj kochana!

Monalika moja przemiana materii też działa na najwyższych obrotach. u lekarza niby przytyłam 1,5kg ale było to wieczorem, ciuchy plus 3 litry wody wypite na pęcherz :P brzuch mam nadal płaski, tylko cycki większe. myślę, że mogłam przytyć max 1kg, jeśli w ogóle :D
może potem się to odbije z nawiązką :P

patrycja2403, listopadówka093 ale wam fajnie. ja od rana w robocie. w sumie nuda ale lepiej nudzić się pod kołderką a nie za biurkiem ;)
ale wczoraj mieliśmy z mężem leniwą niedzielę. przewalaliśmy się z jednej strony kanapy na drugą :D
chyba udziela mu się ta ciąża ;)

a powiedzcie jak tam wasze relacje z teściami?
moi zawsze byli pomocni i ciepli, ale od kiedy jestem w ciąży jakoś wybitnie mnie drażnią, nie wiem czemu.
ostatnio jak byli u nas z wizytą (mieszkają w innym mieście), mój teść z uśmiechem powiedział, że szykują się już na listopad (w sensie że przyjadą i będą oboje pomagać). moja mina była bezcenna.
teściowa przywykła, że gdy jej córka urodziła 1 i 2 dziecko, wzięła wolne na 2 tyg i siedziała u córki i pomagała. teściu zresztą też.
i chyba uznali, że ja też będę chciała, tak jakbym nie miała własnej mamy..
człowiek od razu po porodzie, małe mieszkanko, jedynie kanapa w salonie dla ewentualnych gości i jedyną osobą jaką widzę obok siebie po powrocie ze szpitala jest mój mąż i moja mama, z którą mam bardzo bliskie relacje.
nie chciałam im nic mówić, aby nie robić teściowej przykrości, ale nie wyobrażam sobie, by po moim domu chodziło 5 osób. szczególnie teść kręcący się po mojej kuchni..
mówiliśmy im wielokrotnie, że jak będzie dziecko to chętnie skorzystamy z pomocy, oni bardzo by chcieli - ale chodziło o jakieś sytuacje w stylu weekend, wakacje, odwiedziny u nich, wizyty co jakiś czas, wiadomo. a nie tygodniowe wizyty u nas (oni często do córki tak jeżdżą - kiedyś byli na miesiąc), a szczególnie od razu po porodzie... szwagierka ma wielką chałupę więc też inaczej..
no nie wiem czy to ciąża mnie tak nastroiła negatywnie i powinnam być wdzięczna za takich pomocnych teściów i jestem niewdzięczna, czy może nie przesadzam..

moja mama mówi, że bliżej terminu powie się im delikatnie, że na razie wystarczy mi pomoc mojej mamy i męża ale chętnie zapraszamy na kawkę etc.

ehh od rana ciśnienie mi rośnie ;P

http://www.suwaczki.com/tickers/l22njw4zf0ol3s77.png

Listopada i nuinek dobrze Was rozumiem. Ja bym moja teściowa wysłała wnkosmos jaj najdalej. Tesco nie żyje już. Ale teściowa nadrabia za dwóch. Mieszka pod nami na jrdnej posesji..wiec to masakra straszna. Wszystko musi wiedzieć, szpieguje pod oknami ciągle się obraża i ma humory. Kiedyś to robiła takie awantury, że hoho w głowie się nie mieści.. Nikomu nie życzę źle ale jakby jej tu nie było to miałabym święty spokój. ..dlatego ten kosmos byłby idealny. ..