Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie moj w ogole nie pyta czy cos dla malego potrzebuje,nic nie pomysli. Jeszcze we wt mnie wkurzyl jego kolega. Dobry wujek(45lat)wpadl z pierwsza wizyta do malego i prezentem i zaczal mojego przy nim bronic. Ze oni to laja przesrane bo praca a po powrocie z okropnego stresu jeszcze dziecko,a ile on by dal zeby jak ja na spacerki pochodzic i ze w ogole jak dziecko nam spi to mam czas "dla siebie",a on w pracy nie ma czegos takiego jak przerwa!!!bylam wsciekla po wizycie,a moj M.uskrzydlony,dumny!!!

Maly zjadl i wyjdziemy chyba bo co tu po nas caly dzien w mieszkaniu na paru m.

elciunia
Jakie Wy sniade!!Zdrowka. Nie wiem nic o kaszlu,nie pomoge. Moj ciagle zdrowy.poza....alergia na wszystko:-(

Hej ;) nie pisałam bo telefon mam popsuty ledwo mi dotyk dziala wiec i pisac6 trudno ... A oczywiscie dzis udało mi sie przeczytac 2 storny bo ciagle jakis blad ;/ Moja mała to tak 3-4 kupki dziennie a karmie piersia ;) Ale mam problem z jej pipusia bo ma taka zaczerwieona ale to juz 2 tyg i smarowalam sudocreme bepanthenem maka ziemniaczana i teraz alantanem iii praktycznie mało schodzi albo prawie zejdzie i zaraz znowu czerwone... A lekarki nie bedzie do stycznia;/ a ja na wiosce bez auta i lipa...ahh.. No a tak to moja malutka grzeczna jak ja nakarmie i przebiore to sie zajmuje soba a uwielbia ogladac tv haha serialówka ;D
Pozdrawiam Was ;*

http://www.suwaczki.com/tickers/thgfxzkr4oowo0fg.png

u nas odparzenie pojawilo sie i nawet po pampersach. Ale to moze od tych kwasnych kupek. Chce zmienic mleko dziewczyny doradzcie bo juz sama nie wiem. Bylam u lekarza, mocz ok i powiedzial ze..hm.. dzieci tak maja...
A inna pediatra ze cos jest nie tak skoro takie kupki, a w aptece znowu ze lepiej do alergologa skoro tak kwasne i zrace. No i zmiana mleka.
Ma czerowne oczka i dzis nie spal od 10. Usnal 40 min temu. Ale nie marudzil juz bardzo, patrzyl sie na mnie tak otepiale przymykal oczy ale nie- nie zasneee :D
Dzis sobie uswiadomilam ze ten maly czlowiek w 100 % jest zalezny tylko ode mnie. Nie powie mi przeciez ze chce sie przytulic, pic albo co Go boli. Że moze chce obejrzec co jest za oknem a nie patrzec na karuzelke albo mnie sluchac :D
Tak mnie to dzis rozczulilo ze prawie sie poplakalam jak te slepka na mnie patrzyly. Slicznie sie usmiecha :) <3 <br /> Kochana Biedna Malinka... :)
Macierzynstwo jest dziwne i trudne. Ciagle mysle ze robie cos po prostu zle, i dlatego Franus tak cierpi. Nie jest dobra w tym mamusiowaniu. Opiekowalam sie tyloma bąblami aleswoje to inaczej..
Jakis refleksyjny mam dzien :)
refleksje refleksjami a na swieta sprzatniecie - NIC :D

U nas koncza sie 2,ale dlatego ze dostalismy duzo to uzywamy. Juz czeka 174szt w rozm 3,ale dokupie jakas mala 2. U nas odparzenia nad fiutkiem i w samym rowku. Smarujemy...

Dzis zaszalalam i zjadlam wszystko:chalwe,jajka,maliny...ja od razu lepiej sie poczulam,a maly...okaze sie za pare godz,az sie boje.

Wlasnie pieke ciastka z zurawina:-))oby byly dobre,nie kontroluje ich bo maly wrzeszczal z glodu.

Wrócę do tematu chrzcin. Nie wiem juz, ktora z was to pisala ale ja uwazam, ze wbrew pozorom chrzciny w domu są duzo tansze niz w lokalu. U nas za obiad + kawa, gdzie napoje swoje, ciasta swoje i alkohl swoj trzeba dac okolo 60zl/osoba w lokalu. No to proato licząc, jak ja miałam na chrzcinach 15 osob, to wychodzi za sam lokal 900zl, a gdzie tu ciasto, napoje i alkohol. A my robiliśmy w domu i kupujac wszystko, po podlicseniu wyszlo mi ze wydalam max 400zl wiec duza roznica :D

Co do pampersow to my juz od kilku dni uzywamy 3 :D

U nas chyba skok rozwojowy, bo Mała śpi troche gorzej i niespokojnie momentami. Czasami placze przez sen ale ponoc po kilku dniach minie wiec czekam cierpliwie :D

Totek-piekne słowa:) własnie przez twoje słowa powiem ci ze franuś ma najlepszą mamusie na swiecie :) Co do mleka no ja używam bebiko i moja toleruje... Ale jak byłam na szczepieniu lekarka polecała Nan i enfamil...

Ka_Ro- a spróbuj linomag zielony. Lekarka mi dała żebym smarowała wargi sromowe,ale mówiła,że nie ma nic lepszego na tą delikatna pupcie dziecka:) Wątpie,ze od pampersów,jesli dopiero wyszły jej odparzenia. Czesto staraj sie,nie zakładać jej pampersów, zeby dupka powietrze miała.
Moja używa,dada i jest okej. Na poczatku kupiłam pampersy i też spoko.

WawAnia- może i masz racje,że w domu taniej wychodzi ale ile zachodu z tym. Ja jestem za lokalem,a moj nawet nie chciał o tym słyszec ale po chrzcinach zmienił zdanie. Amielismy tylko 13 osób a gotowanie,zakupy,sprzatnie,pozyczanie talerzy itd... Nie dla mnie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribsbwki7my.png

Misia, moze i tak, moze i trzeba wiecej przy tym sir nachodzic ale...powoem Ci tak. My zakupy zrobiliśmy w sobotę rano, zajęły nam godzinę. Później w godzinę opanowalismy sprzatanie -'i tak sprzatam co tydzien dokladnir wiec to nie bylo dla mnie nic extra zwiazanego wyjatkowo z chrzcinami, a potem z moja mama przygotowalysmy wszystkie miesa :D troche zeszlo alr za to w niedzielę rano tylko smażenie i jeszcze spokojnie zdazylam kawe wypic nim do kosciola :D serwis obiadowy i kawowy mam na 12 osob + moja mama przywiozla od siebie na 5osob i wszystko poszlo super :D

Podziwiam Dziewczyny, że robicie chrzciny w domu. Ja bym dostała białej gorączki to po pierwsze, po drugie nie mam na tyle miejsca na szczęście :D U mnie już od wielu lat większe imprezy robi się po knajpach i nie ma nic lepszego niż powiedzenie na koniec: "Dziękujemy, do widzenia" i nie muszenie sprzątać tego poimprezowego pierdzielnika. Może i drożej wychodzi, ale luz i wygoda niesamowite :)

My używamy Dady w rozmiarze 2, ale chyba przejdziemy na 3, bo nam się kupa nie mieści, a i zakres wagowy zmalał prawie do zera. Młoda przekroczyła 5 kg, a kupy wali jak by ważyła z 50 :D Fakt faktem robi jedną na dzień lub co drugi dzień, więc ma prawo jej się grubsza ilość uzbierać.

Poldek właśnie ucina sobie drzemkę i mamy się kąpać, ale jak tak na nią patrzę, to nie mam serca jej wybudzać... :)

monthly_2016_12/pazdziernikowe-mamusie-2016_53231.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0ak4fq60ai.png

Ja się właśnie kładę a moja Iza już 2h śpi :) Po kąpanku przed 20:00 było jedzonko, potem trochę lulania i śpi jak suseł.

My używamy Dady jedynki ale na noc zakładam jej już 2 bo ona śpi ok 6h na raz i zauważyłam ze siku już jej się nie mieści - przynajmniej przez ostatnie 2 dni tak było ze rano body trochę mokre przy nogawce pieluszki. Ale jedynek mamy jeszcze tylko 2 paczki więc szybko zejdą.

Co do chrzcin w domu - ja też myślę że to dużo taniej a u nas angażują się dodatkowo obydwie mamy więc nie będzie tyle roboty. Z resztą ja przyzwyczajona jestem do imprez domowych na 10-15 osób bo zazwyczaj tyle wychodziło przy imieninach itp. Sprzątania też nie będzie dużo - najbardziej martwi mnie co my potem zrobimy z tym całym jedzeniem :) Chyba pomroze co zostanie

Elciunia
a co Ty tak wczesnie do pracy wracasz??Tak jest w Holandii(dobrze pamiętam)? czy po prostu zatęskniłaś??
Ja dopiero za rok. Od razu wzielam rok macierzyńskiego.

ja tez poplakuje na Titanicu.

Nalozylam se szamponetke kawową na włosy jak maly usnal,teraz siedze na kompie zamiast spac jak on spi,ale nie chce mi sie w ogole. Trudno,moze jeszcze sie zdrzemne.

Matko ja już tak odliczam dni do Swiat,najbardziej lubie Wigilię. Pierwsze Swięta na które nie bede nic szykowala,zawsze piekac ciasta,a pieklam 4 pachniało w całym domu,a teraz nie będę czuła nic.

Ale śliczniutkie te wasze dziewczynki☺
Ja chrzciny też robię w domu. Z tym, ze my zamawiamy catering plus mam babkę, ktora piecze mega zarąbiste torty za stówkę. Więc będe miała tylko zmywanie co jest do ogarnięcia.
My już używamy pampersów 3. Powiem wam, ze chyba te z lidla odparzyły mu dupcie. Jeszcze zobaczymy jak te biedronkowe. Jesli nie będzie ich tolerował to zostaja nam pampersy☺Ja bardzo lubię te premium care no.ale cena jest fajna...
Jak tam nastrój świąt? Czujecie już klimat? U mnie słabo, bo nie ma śniegu:-(

Hej dziewczyny! Śliczne zdjęcia dzieciaczków! Udały się nam nasze forumowe pociechy wszystkie takie rozkoszne :) współczuję katarków i chorobsk. .do nas (odpukac) nic się nie przyplatalo, a teraz twe bardziej się boję bo w styczniu szczepienie pierwsze.. A słuchajcie mam pytanie, wiem że już była o tym mowa ale wtedy jak zwykle mnie to nie dotyczyło jeszcze. mianowicie dokarmiamy się mlekiem sztucznym bebiko i synek ma straszne problemy z kupą! Męczy się, pręży, płacze nie wiem już jak mu pomoc. Zmieniłam wczoraj mleko na nan może coś pomoże a póki co od wczoraj nic i strasznie mi na to patrzeć jak robi się taki czerwony pręży się i płacze :( macie jakieś metody na pomoc w kupię może jeszcze nie słyszałam o takich.. codziennie podaje mu florę bakteryjna, esputikon też mam, masuje brzuszek, termofor ciepły też w akcji. Coś jeszcze?

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5eeh18zaka.png

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2banli8pjg5xqf.png