Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

ewi27 ja kupiłam rozmiar 62 (3-6 miesięcy), bo w 68 (6-9 miesięcy) dziecko się utopi, o 74 nie wspomnę (74 rozmiar będzie miało nie wcześniej niż końcem lata, bo to 9-12 miesięcy).

Nika84 trzymamy kciuki, żeby Cię długo nie męczyli. Swoją drogą też głupota, że na siłę ten poród naturalny wywołują, jak coś jest nie halo... Powinni od razu cc zrobić, Ciebie nie męczyć, no i to znacznie bezpieczniejsze dla dzidzi...

ona1981 też mi GBS wyszło dodatnie, wczoraj miałam stresa, dziś wizytę i lekarz zupełnie mnie uspokoił. Na teraz przepisał jakieś globulki, a przed porodem podadzą tylko antybiotyk w kilku dawkach. Dla matki jest to zupełnie nie groźne, u dziecka mogą wystąpić powikłania tylko wtedy, kiedy się o wyniku dodatnim nie wie. Gin stwierdził też, że nawet dobrze, że wynik teraz wyszedł dodatni, bo ten paciorkowiec tak na prawdę wędruje sobie cały czas i może objawić się w każdej chwili. My dostaniemy antybiotyk, osoby, które GBS mają ujemne nie dostaną przy porodzie, a może się okazać, że w ostatniej chwili sobie jednak przywędrował.

U mnie Młodziutka ostatecznie się z grubsza obróciła, waży 2400 (700 g jej przybyło za niespełna miesiąc), gigantem nie będzie, ale 3 kg powinna spokojnie przekroczyć. Dalej szaleje jak wściekła, bieda ją zmierzyć, więc wszystkie wymiary są mocno orientacyjne :D W każdym razie rośnie, fika, serducho elegancko bije, więc jest ok.
A szyjka u mnie twarda, długa i szczelnie zamknięta, na 7 spustów jak to stwierdził ze śmiechem Gin. 5 października mam kolejną wizytę, więc wtedy już chyba ostatecznie ustalimy wersję porodu. W końcu będę wiedziała co mam kupić, koszulę nocną czy pidżamę :D

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0ak4fq60ai.png

hej dziewczyny :)

współczuję Wam tych nieprzespanych nocy, naprawdę. na szczęście ja dobrze śpie i nie mogę na nic narzekać.

rano trochę ogarnęłam chałupke, byłam w banku.
muszę jeszcze pozamiatać i pomyć podłogi, ale jakoś brak mi sił.. chyba nadchodzą te dni, kiedy nie będę miała siły ani ochoty na nic.. :D

a co do rozmiaru na zimę ja bym brała max 68, 74 to juz tak wiosna/lato wydaje mi się ;) ale fakt to dużo zalezy od dzieciaczka jaki się urodził i jak szybko przybiera ;)

jutro wizyta :D

Mi to mój nie pozwala samej do sklepu iść :D bo co zrobisz, jak Ci wody odejdą :D już mu dziś mówiłam, że byloby zabawnie :D ale czekam spokojnie aż wróci do domu z pracy :) popołudniu będę jeszcze myła okna. Chyba, ze coś zacznie się dziac, bo mocno mnie podbrzusze boli, jak na okres

Dziewczyny, moj mąż właśnie wrócił od mojej lekarki. Jechal do niej, bo do dzis mialam zwolnienie i miala mi przedluzyc. Odebral od poloznej to zwolnienie i wyszla do niego moja gin. Kazala wydać jej wynik na gbs i ostatnie wyniki morfologii i moczu, zebym miala na swiezo do szpitala. Tez zaklada, ze do wtorku nie dotrwam :D bo wynik gbs i wyniki krwi i moczu mialam odebrac we wtorek na wizycie. Czyli ide zaraz myc te okna i niech Zosia wychodzi :D

Wlasnie wrocilam.
Oczywiscie wymiary niednicy mam na cc. Ja sie na tym nie znam,moj gin mierzyl i mam 15sprzezone,mowi strasznie wasko i ta dziewczyna co rodzila,co niby 2razy wezsza ode mne miala 17,5jednak!i moj gin pow,ze jest w szoku,ze nie podejrzewal. Gadalusmy dlugo,ze sprobuje moze sn bo dziecko kolosem nie jest,a jak od razu zobaczy,ze nie da rady to cc. Jezeli nic mnie nie bedzie bolali to 01.10 do szpitala jade,ale ja sie czuje cudownie,lekko i w ogole:-))nie czuje zadnego 3cm rozwarcia i naprawde sie czuje leciutko.
Gin powiedzial,ze raczej zrobia mi cc od razu ze wzgledu na waskosc i 2poronienia.

Powodzenia na wizytach. Udanej srody:-*