Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

EmMadlen mialam do chusty płytkę z instrukcja krok po kroku i robiłam to raczej dobrze. Poza tym koleżanka chustowała i mówiła że dobrze, po prostu małemu się nie podobało. Ale z dziećmi tak jest... Pierwszy synek uwielbiał karuzelę nad łóżeczko drugi nie, pierwszy tylko butelki firmy Mamcare a drugi tylko Avent, pierwszy uwielbiał smoczek uspokajacz, drugi wypluwał od początku. Takie są dzieci... ;)

Ja też słyszałam, że fajnie się sprawdzaja ubranka z odwijanymi wbudowanymi łapkami, mam takie, mam też zwykle łapki, a na pewno się okaże czy i jak będę ich używać, może instynkt albo ktoś w szpitalu podpowie.. Ja bardziej myślę o Tuli niz o chustach, bo jestem leniwa i nie chce mi się zwyczajnie tego wiązać, a myślę, że Tula jest bezpieczna dla bioderek i dłużej posłuży, a na początek planuje używać wózka po prostu. A nosidlo też wypozycze najpierw, żeby zobaczyć czy synkowi się spodoba. Ja dziś szalalam cały dzień w kuchni i zrobiłam już cały obiad i nawet upieklam ciasto na jutro, więc będzie można odpocząć. No i przespalam trochę dnia, bo mam misję, żeby wypocząć na zapas :D

Hejka. Ja dzis mialam gonitwe prze calutki dzien. Rano laboratorium z synkiem-mocz oddaliśmy bo bardzo czesto sikal i to po kilka kropelek. potem znowu ja do labo innego zrobić te próby watrobowe. później dentysta z młodym,lekarz od młodego juz z wynikami z moczu apteka i dopeiro do domku. Na końcu dnia załamka bo patrzalam na wyniki moje tych prób wątrobowych i sa gorsze niz tydzien temu. Miala ktoras podwyzszony Ast i Alt i crp? moje crp dzis to 9 przy normie do 5. Tak sie zestresowałam tymi wynikami ze w momencie poszlam do wc (przepraszam za dosłowność) i mysle co dalej...W poniedzialek mam wizyte zobaczymg co gin powie. Malutka w brzuchu szaleje niemiłosiernie,mam wrażenie ze ona wogole nie śpi...

~sowka91-
TY kucharo:D jakie tym razem ciacho??Nie to,że jestem głodna.KOlację miałam słodka: pierogi z serem+kakao:)

Własnie dzwonila moja siostra i pytała się czy na prezent pasuje nam ten "szumiś". Mówię jej jasne,ale myślę sobię, że każdy gazdżet mi się przyda(o ile z własnej kieszeni nie muszę wydać)

Wczesniej dzwonila przyjaciolka i jakies pajacyki ma kupić na 3-6. Spoko:)

Jeszcze czekam na bujaczki,karuzele nad lozko i w ogole wszystko co kosztowne:):):)hehe.

Moj dzis przywiozl z Ikei lozko rozkladane,które bedzie w pokoju malego dla gosci i jakby corka mojego u nas spala. Kupil wreszcie materac do lozeczka i inne pierdoly.Poszło 1.5 tys dzis:(ojj sa koszta przy remontach.

Ona1981-
nigdy nie słyszalam o obgryzaniu heheh,uśmiałam się z tego.

Dziś spałam tyle godzin i zeszłej nocy,że nie wiem czy usnę w ogóle. Znów jestem jakaś podniecona...

Pauka tym razem piernik z powidlami w polewie czekoladowej, prawie rok nie miałam piekarnika, więc musze nadrabiać póki mam jeszcze siłę :D Z tymi badaniami to przycisnij lekarza, mój każe mi co 3-4 tygodnie robić i nawet posiew tlenowy z pochwy też mi często zleca, mimo że nie mam dolegliwości.. Morfologia jest o tyle ważna, że często w ciąży spadają płytki krwi (jak u mnie), no i podobno to jest ważne dla lekarzy przy porodzie i znieczuleniu. Ja dziś jeszcze ppsegregowalam ciuszki przed praniem, wszystko dostałam albo upolowalam w szmatach i jeśli chodzi o body to na 56 i 62 pewnie połowy nie zdążę założyć synkowi.. A szumiś to super sprawa, szczególnie model z czujnikiem cry sensor, bo w nocy przy małej pobudce sam się włącza i dziecko od razu usypia. U mojej przyjaciółki spisuje się na medal, ona ma tego, ktory wygląda jak głową z czterema konczynami.. Ja żadnych zabawek nie przewiduje w budżecie, ale może coś dostanę ;)

Hej dziewczyny!
Ja lece ogarnac kuchnie do malowania, okolo 9 przyjezdza tata. Kurcze niech to sie skonczy, chcialabym poukladac juz w szafkach :p
Nawet kawy chyba nie ma jak zrobic :D
Ciuszki oddalam jedna torbe mamie do prania bo juz nie mam gdzie wieszac normalnie, a i tak mi sie wydaje ze mam malo tych 56..
Mi tez sie podobaja te szumisie :)
Milego dnia!

te szumisie super sprawa, podoba mi sie ten gadżet ale myślę ze tez coś dostaniemy jak nie prezenty to pieniazki u nas w rodzinie sie daje i rodzice sami kupują dziecku co potrzeba. Jeszcze chrzciny nas czekaja przed świętami wiec wtedy licze na jakies fajne prezenciki dla naszej dzidzi :) Ale ze mnie franca,ale skoro i tak mają cos kupować to przynamniek to co bym chciała hehe :)
Kurcze nie umiem spac kręce sie pół nocy mysle o tych wynikach ehhh

No właśnie i ja przez dosłownie całą ciaze mialam anemie i on nie zlecał juz dalej bo mowi,że nie taka duza ta anemia i wiele kobiet ma:P
Ja się go pytałam czy na nast wizycie 13.09mnie skieruje,mowi ze nie,odstawie luteine i,że z porodem juz zadzialamy.
W sumie sam mocz i morfologia to jakies groszowe sprawy-moge na wlasna reke.
Za GBS placil moj w szpitalu 25 zl:(

~sowka91-
wczoraj gadalam z moim i ja tez nie przewiduje zadnych zabawek w naszym budzecie.Bo to sie podostaje. Malemu dziecku nic nie trzeba. Moze mu gryzaczka kupie czy grzechotke:P
mmmm piernik mniam.Zawsze pierniki kojarzyly mi sie z zimowymi wieczorami. Tez kocham piec,ale zazwyczaj moje ciasta są pyszne w smaku,a okropne z wyglądu i nikogo nie czestuje tylko sami jemy:)

Co do szumisiów to tez sa w necie rozne opinie. Jedni pisza,że wspaniala zabawka,a inni ze dziecko to denerwuje i ryczy jak oszalałe. Co tam. Jak mam okazję to wypróbuję:)

Co do chust.tul itd to ja kupię sobie takie zwykłe nosidełko z allegro za 60 zł takie cos z szelkami,na zatrzaski 2w1 lub 3w1:)to sie wygodne w miare dla mnie wydaje. W ogole ta Tula to cholernie droga,a chustę trzeba pewnie wizac i wiazac;) Wczoraj do 3 rano oglądałam

totek1623-
bedziesz miala piekna kuchnie,chwila meki,ale potem jaka przyjemnossc:)Bedziesz zapraszala dobre ciocie na kawkę (oczywiscie z prezentami)

1groszek1-
tez bardzo chcialam chrzciny w okolicach Swiat,nawet w Boze Narodzenie,ale moj chce jak bedzie cieplo:P

Własnie zjadłam sniadanie i zabieram sie za cos.

Ja szczerze odradzam te tanie nosidełka, bo to są tzw. wisiadła, bardzo szkodzą na bioderka, bo dziecko w nich wisi, a powinno mieć nogi na żabke. Szczerze bardziej bym się przymierzala do kupienia takiego ergonomicznego, porządnego, ale używanego, niż taniego ale nowego, ale nie chce niczego demonizowac, każda zrobi jak uważa oczywiście :) Tule maja wkładkę dla noworodków, ale ja i tak zamierzam używać jak ciut podrosnie..

Gość agitsguciopp

Nie moge się zalogować na Tel, zapomniałam hasła :D

Ale się rozpisalyscie! Moja mala na ostatnim usg byla juz glowka do dolu, kręgosłup miała równo pod moim pępkiem przez co nawet nie mogliśmy na nią popatrzeec za bardzo bo się chowala :p

Pierwsze słyszę z tym obgryzaniem, ale juz wole obciąć nożyczkami bez przesady..

Piernik!! Zjadlabym, musze sobie kupic :D

Dziewczyny dużo macie tych maskotek? Ja to od nich uciekam jak najdalej moge, nienawidze, zbiorowisko kurzu tylko jak dla mnie. Chce żeby mala miała tylko jedna czy dwie ulubione i tyle. A tesciowa nakupowala.. Jak mi będzie dalej kupować to będę musiała jej uwagę zwrócić :\

A co do tych karuzeli po co teraz to kupować? I tak nie powinno sie wieszać ich wczesniej niż po 2mcu zycia.. Po co rozpraszać dziecko i zaburzac prawidłowy rozwój :)

Ja jeszcze w łóżku.. Liczę, ze mój P zaraz wstanie i zrobi śniadanie.. Cos czuje ze to tylko marzenie :(