Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Mamonka no to ładnie, hojni znajomi i rodzina :)
Ja wyprawkę miałam po siostrze bo nie wiem za co bym to kupiła. Oboje z Mężem pracujemy a kasa idzie jak woda na bieżące wydatki. Muszę zaczac coś odkładać żeby bylo gdybym nie wracała od razu do pracy. Ale już nie mam na czym oszczędzać, od roku kupiłam sobie tylko 2 bluzy i to z karty podarunkowej którą dostałam na urodziny i 3 staniki do karmienia po 10zl. Nie chodzę do fryzjera, kosmetyczki, żądnych takich przyjemności, zbędnych wydatków. Mąż to samo. Maćkowi też sporadycznie cos kupię jak już żywcem muszę. Ehh... Chciałabym mieć dużą rodzinę, tylko za co.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Monmonka faktycznie pięknie was sprezentowali, to jednak duża oszczędność. U nas też pieniążki uciekają z portfela nuewiadomo kiedy, wiecznie są jakieś potrzeby, często też takie niespodziewane. Ja nadal kp, bo jeśli policzyć jeszcze by mleko to dopiero portfel wyszczuplony. A potem jak się nie ma babci która posiedzi z dzieckiem będzie trzeba doliczyć koszty żłobka lub niani :/no cóż taka kolej rzeczy.
U nas nic standardowo ostatnio czyli kilka pobudek na jedzonko, wogole mała jest jakaś marudna, ostatnio dużo jęczy, dosłownie.
Maag paznokietki bardzo ładne. Ja jednak nie umiem działać po nocy, jestem człowiek dnia :)
Milutka zdrówka życzę, niezłą frajdę będziesz miała teraz z tymi zdjęciami, ile to albumów potrzeba na taką ilość? Kurcze my też mamy sporo zdjęć ale wszystkie na kompie, nie chce się człowiekowi do tego zabierać.
Miłego piątku dziewczynki :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Cześć dziewczyny, przede wszystkim zdrowia dla maluszków i sił dla mam.

U nas skończył sie 19 tydzien i wróciło moje dziecko, śmieje sie, gada jak szalony (nowym pakietem odgłosów) także mam nadzieje, ze nie zapeszać pisząc to :)
Jedyne co mnie niepokoji, mały zaczął ulewach, nigdy ńie mieliśmy z tym problemu, do tego nie mlekiem tylko tak jakby kwasem, msze chyba podejść do pediatry, mam nadzieje ze antybiotyk nie narobił nam jakichś szkód.

U nas dziś piękna pogoda. Babcia uszyła nam ocieplacze, wiec dziś spacerem w chuscie :)
Miłego dnia mamusie :)

Witajcie Mamusie i dzieciaczki:) Greenrose dzieki wielkie za fotki fotelika do kapieli i sliniaczka:) wcxoraj zamowilam podobny z ceratki przez internet:) przepieknie tez modelka go prezentowala:* sliczna krolewna:) a krzeselko do karmienia juz uzywasz,bo dziewczynki siedza? Bo to chyba niezla wygoda przy karmieniu. A jakie te krzeselka masz? Polecasz? Musze zaczac powoli cos kombinowac.
U nas slaba noc i jestem jak zombi bo spalam tylko 4h a potem od 5 nie moglam zasnac, Mala od 7 30 gotowa do zabawy. Taka dola matki;) ze spacerku nic nie bedzie, bo zimno i najgorzej, ze znow smog:(
Laura krztusi sie nadal, serce mi wtedy przestaje bic, do tego nadal ulewa. Moze jak zacznie siadac poprawi sie.
Kasia, wspolczuje tego szpitala, koszmar, az mialam gesia skorke. Jestes dzielna super mama i bedzie dobrze! Trzymam kciuki i duuuuuzo zdrowka.
Maag, piekne paznokcie, podziwiam:) ja przestalsm ostatnio malowac, w wolnej chwili spie lub ogarniam syf w domu;) ale musze sie bardzirj ogarnac, bo bardzo sie zapuscilam.
Milego dnia:)

Dziewczynki na szybko. Byłam właśnie w pepco, sporo przecen, body po 5,99zl kupiłam. Może kogoś zainteresuje!! U nas też kicha z kasą a ciuszki początkowo dostaliśmy troszkę po synku przyjaciółki, dokupić trzeba było a teraz to praktycznie wszystko nowe kupuję:-( ja nie mogę nic znaleźć na olx używanego... Mój Maciuś niewymiarowy też to problem.
Kaśka współczuję i trzymam kciuki za Was! Zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka!!!

wjwtbxz.png

Maaag, super paznokcie ;) Podziwiam, że Ci się chciało :) Kiedyś też sobie sama malowałam, ale teraz mi się nie chce i wolę iść do salonu na żele ze wzorkami. Mam przynajmniej pretekst, żeby wyrwać się sama z domu i zrelaksować, nie myśląc o tym kiedy trzeba dziecko nakarmić albo przewinąć ;) A najlepsze jest to, że paznokcie maluje mi facet ;)

Dziewczyny, jeszcze w temacie wydatków. Już się o to pytałam, ale odpowiedziała mi chyba tylko Dafne. Czy któraś posiada łóżeczko turystyczne i jest w stanie mi doradzić na co patrzeć przy zakupie?
My niby wszystko dla Zuzi mamy, ale teraz też w sumie czeka nas sporo wydatków: nowe opony do samochodu, rata ubezpieczenia za samochód, przeróbka naszej sypialni na pokój dla Zuzi, niedługo wakacje i różne inne drobniejsze wydatki typu sesja zdjęciowa, łóżeczko turystyczne, szczepienia. Pewnie z 10-15 tys. pęknie... A w planach budowa domu, ale coś nam się te plany oddalają, więc pewnie skończy się na kupnie większego mieszkania. Czasami się boję, że nawet kupno większego mieszkania nam się rozjedzie, patrząc na ceny na rynku nieruchomości.

Monmonka my mamy dostać łóżeczko turystyczne po kimś, ale nie wiem jakie nawet:-( właśnie mi uświadomiłaś, że zaraz trzeba kupić opony letnie i pewnie oc też wypadnie... Ja pierdziu. Macie pomysł na jakieś chałupnictwo? Ja bez dochodu, mąż nas tylko utrzymuje, dlatego wyjeżdża, bo będąc w Polsce zarabia na ratę kredytu hipotecznego + opłaty podstawowe. A gdzie media, raty za tv, abonament medyczny, ubezpieczenia i inne pierdoły? Już nie wspomnę o żywności, kosmetykach czy ubraniach + dla dziecka... Aż nie chce myśleć co by było gdyby stracił pracę... Chyba czas na meliskę...

wjwtbxz.png

Monmonka trudno powiedzieć czy te łóżeczka czymś się w ogóle różnią chyba tylko dodatkami i cena. W żłobku były różnej firmy wydaje mi się bez roznicy. Zależy co potrzebujesz z kółkami czy bez, z przewijakiem, są te dwupoziomowe. Z budka, moskitiera. Ja chcę kupić taki z zamkiem z boku że starszak może się bawić i wychodzić. I wiem że ten wyższy poziom jest do określonej wagi chyba 10kg. Koleżance się przetargal ten materiał bo położyła troszkę cięższe dziecko. Sposób składania we wszystkich ten sam. I jednak jak się sklada i rozkłada często ( u nas codziennie w pracy) to po jakiś czasie nawalalo

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Cześć Dziewczyny,

jestem z październikowych :) właśnie wróciłam z Młodym (Kazik - ur. 15.10 :) ) od dermatologa z podejrzeniem skazy białkowej....
i w związku z tym mam pytanie do Was:
czy u któregoś forumowego dzieciaczka też jest podejrzenie / diagnoza skazy białkowej? chętnie podpytałabym o kilka rzeczy a nie wiem czy jest sens pisać... pytanie kieruję szczególnie do Dziewczyn KP, zastanawiam się co ja teraz będę jadła ;)

pozdrawiam

https://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hp8nj9ljuv.png

Monmonka my mamy łóżeczko turystyczne z baby design i jest ok. Zależy czego oczekujesz od niego. Bo mi zalezalo na tym, zeby mialo trzy strony otwarte tzn z siatka, zebym widziała małego. Materac oczywiscie dokupilismy bo "materace" w łóżeczkach turystycznych to jest zwykle śmieszny zart. Spoko jest to ze ma kółka, możesz łatwo je przestawic. No i warto tez kupić z bocznym otwieraniem. Mamy bez zadnych bajerow typu przewijak itp. no ale to juz wedle potrzeb ;)

Też mi właśnie zależy na tym bocznym otwieraniu, kółkach i siatce po bokach, żeby w dzień stosować jako kojec, a jako łóżeczko tylko na wyjazdy. Zastanawiałam się też nad możliwością zmiany poziomu. Co do materaca, to też sobie nie wyobrażam, żeby dziecko spało na tym co jest na spodzie tego łóżeczka. Zastanawiałam się czy warto inwestować w jakieś dodatkowe wyposażenie i opcje, ale po tym co piszecie, chyba kupie najprostszą wersję.
Dzięki za odpowiedź :)

Ja miałam dla starszej kojec na kółkach w razie kryzysu zostawiłam mała w nim jak musiałam coś zrobić ale nie lubiłam to w nim zostawiać jakoś mi jej szkoda było :)
Monikae jak kąpiel? Pomogło coś?
I U mnie jakieś dziwne rzeczy z mala się dzieją jak jest zmęczona śpiąca to pomimo że cyc ja uspokaja i jest pora jedzenia to za nic nie da sobie tego cyca włożyć już nie wiem co robić czasem bo drze się marudzi płacze a jak ja przystawiam to jest prezenie odpychanie. Czekam kilka minut daje jej się uspokoić i wtedy zalapuje. Wiem że napiszecie ze nie chce bo płacze i jak się uspokaja to dopiero chce.Ale daje jej jak jeszcze nie płacze i też jest źle :( już nie wiem co jest z tym moim maluchem

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxw8u69i2a2d7b8.png

Witaj piado! Zapraszamy i czekamy na więcej szczegółów z waszego życia bo jesteśmy bardzo ciekawskie;-)
Mamo Joasi kąpię co 2 dzień, więc dopiero dziś kolejna kąpiel. Dziś spróbuję w innym pokoju. Zobaczymy.
Szczęściara ja właśnie wypróbowuję lidlowe lampki od poniedziałku. Jak dla mnie spoko. Do tej pory używałam tylko pampers premium i jeszcze mam 2 duże opakowania w zapasie, ale jak mi się skończą to myślę że toujours będę używać. Chcę spróbować jeszcze chusteczki nawilżone, ale czy mają?

wjwtbxz.png

Witam nowe mamusie :)

Monmonka niezla akrobatka u nas mala potrafi tez na podlodze wyladowac i smieje sie ze kiedys bede w lazience a ona za chwile za mna :P

Qarolina super widokki! Zazdroszcze morza tak blisko chociaz nie mam zle bo mieszkam nad jeziorem :) ale i tak uwielbiam nasze wybrzeze :)

Maag super pazurki, ja robie czasem Semilac ale to odswietnie bo musze robic w dzien ja wieczorem juz ledwo funkcjonuje, pozatym jak mam robic to M musi sie zajac mala bo inaczej nici z hybrydek :P

My dostalismy praktycznie wiekszosc rzeczy od rodziny i moich kolezanek mamy tyle kreacji ze szok mala tego nie przenosi.

Nosimy juz rozmiar 74 :D i pampesy z Lidla 4 sa super takze polecam.

Lozeczko juz obnizone mala dalej cwiczy na szczebelkach nawet w nocy ostatnio jak sie przebudzi :P

https://www.suwaczki.com/tickers/relg8u69ipwcush0.png

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09krhmp7ur49fu.png