Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Moja mała to praktycznie cały czas spala z związanymi rączkami bo inaczej nie było mowy o zaśnięciem ale od jakiś 3 dni juz ich nie zawiazuje i śpi ładnie całą noc bez pobudki no chyba ze kupa idzie ;) Ale za to chyba mamy jakiś skok rozwojowy bo strasznie marudzi i ciągle trzeba ja zabawiać czymś nowym. Jutro mamy pneumokoki druga dawkę aż się boje kumulacji. No zobaczymy. Nie wiem co robić z tymi kanalik ami czy iść juz na zabieg czy czekać. Spytam jutro pediatry co myśli. Sama nie wiem poczekalabym ale okulista twierdzi ze dziecko się męczy jakby ciągle miało zapalenie spojówek.
Wiecie co dziewczyny moja malutka to zaczęła ładnie spac po tym nutramigenie. Musiał ją męczyć brzuszek chociaż kolek nie miała. Sprawdźcie może czy dzieci nie mają jakiejś nietolerancji laktozy czy coś. Teraz to bardzo częste a wystarczy kupkę zbadać. U nas luksus po zmianie mleka a byłam bardzo sceptyczna.

Wrzucam ciekawy artykuł o płodności i kp.

Mamo Joasi nie martw się u nas codziennie rano takie czoło ew głowa mimo krótkich paznokci. Próbowałam mu zakładać rękawiczki ale nie było opcji. Właśnie rozciął mi wargę ta łapusia.

Charlotte Będzie dobrze, Trzymaj kciuki żeby to się okazało nic poważnego u Męża i szybko przeszło.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Emka jakbyś mogła i pamiętała to jak nazywają się te kapsułki??śliczne dzieciaczki. Chłopcy będą wyrywać dxiewczyneczki:))) przystojniaczki.
Ja kupiłam do kąpieli atoperal. Zobaczymy jak się spisze.
Dziewczynki w Tesco promocje są na całą firmę pampers. Jakbyście były zainteresowane. Ja poprosiłam szwagra o chusteczki sensitive bo są mega delikatne. I nie podrazniaja.
Do mam rozszerzajacych dietę to w rosmanie duży wybór i przecen.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Czesc dziewczyny :-)

Pamietacie jak kilka dni temu jeczalam, ze moja mala sie budzi w nocy co dwie godz na cycka.

Od kilku dni podaje jej kaszke dokladnie Hipp po 4 msc to jest czysta kaszka jaglano ryzowo kukurydziana bez dodatku mm i cukru.

Kaszke robie na moim mleczku z cycusia i podaje lyzeczka

Efekt jest taki ze mala az sie zanosi jak ja je!! Cieszy sie :-)
Potem jeszcze daje jej cycka.

I spi w swoim lozeczu w nocy budzi sie ok 3 a nawet 4.

Ciesze sie ze podjelam ten krok bo mala byla glodna stad tak czesto sie budzila.
Mala robi kupki jak dawniej wiec kaszka nic z brzuszkiem nie zrobila.

Odzyskalam sen i radosc !! Chociaz sie obawialam ale widac bylo warto :-)

Pamietacie jak kilka dni temu jeczalam, ze moja mala sie budzi w nocy co dwie godz na cycka.

Od kilku dni podaje jej kaszke dokladnie Hipp po 4 msc to jest czysta kaszka jaglano ryzowo kukurydziana bez dodatku mm i cukru.

Ciesze sie ze podjelam ten krok bo mala byla glodna stad tak czesto sie budzila.

My na noc ubieramy w bodziaka z krótkim rękawem lub bezrękawnik i na to pajac i przykrywamy kocykiem. Wolimy ubrać grubiej dlatego, że Zuzia się strasznie rozkopuje i leży bez kocyka. Albo go całkowicie skopuje w dół albo podciąga go rękoma do góry i wszystko się roluje na klatce piersiowej, a od pasa w dół śpi wtedy w ogóle nie przykryta.
Co do Wit. D to przetestowałam kilka sposobów podawania i u nas najlepiej sprawdza się Juvit D z pompką. Jedna pompka to 200 j.m.

Szczęściara, ciekawy artykuł. Ja tylko dodam jeszcze od siebie, że pierwsze cykle po ciąży mogą być bardzo nieregularne, niezależnie od tego jakie miało się przez ciąża. Ja jestem właśnie efektem takich nieregularnych cykli ;-) Miałam być o rok młodsza.

Zuzia pozdrawia wszystkie forumowe Ciotki ;-)
PS. Ostatnio na macie największą radochę sprawia jej zrywanie zabawek z pałąka.

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_54097.jpg

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_54098.jpg

Charllote a sproboj wykąpać w roztworze kala! Woda będzie fioletowa ale super działa na krostki i różne wypryski. Ja kapalam swojego pierwszego synka bo często go sypalo od skazy. Szczerze u nas działał cuda. Adaś rośnie w czwartek byliśmy na szczepieniu i 7 kg oraz 70 cm długi. Lekarz mówił że wielkoludek rośnie.
Witam wszystkie nowe mamusie!

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_54099.jpg

a href="http://http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/24132]Tekst linka[/url]

Błażeja w szpitalu dwa razy wykapali w Kalium i pomogło ma rumień i drobne krostki na całym ciele. Wiec mogę polecić, ale trzeba poczytać czy na ten problem tez się nadaje.
A dzisiaj eksperymentowalam z krochmalem jak charlotte. Wczoraj wyczytałam że te lecznicze kąpiele żeby miały sens musza trwać dłużej... nawet pół godziny. Dzisiaj moczylismy się 10-15 minut.

Florentyna tą maść co polecasz widziałam dziś u mojej babci. Ma tego jakieś mega opakowanie. Obecnie czekam na konsultacje ze znajoma neonatolog i prawdopodobnie dostaniemy maść na receptę.

Dziś na dwie godziny zostawiłam Małego tylko z mamą a po 30 minutach dzwoniła że Mały płacze i już nie wie co ma robić :( Po kolejnych 30 minutach w korkach przychodzę do domu a dziecko w takim samym znakomitym humorze w jakim go zostawiłam. Za to babcia wymeczona. Okazało się że dziecku się poprawiło jak się obsralo od kolan po pachy :D Eh...

I zaliczylismy dzisiaj dwa spacery po ok 1,5h i było super :-) w Pruszkowie chodniki przygotowane na nasz przyjazd :D

Rozmawiałam właśnie z tą pediatra i wspominała coś o maści z delikatnym sterydem ale stanęło na tym żeby spróbować jednek smarować linomagiem a w czwartek go obejrzy i bardziej jest jednak skłonna syrop przepisać żeby zlagodzil objawy ew. alergii.
Ale coś czuje że to wina odplamiacza.... Planuje kupić jakiś inny płyn do prania i coś na plamy.
Mag wspomniałas o jakimś rosmanowskim mydełko odplamiajacym, jak się nazywa?

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ko4mkw3ce.png

Dziewczyny warto sprobowac ja tez mialam obawy z ta kaszka balam sie jak mala zareaguje i co z cycusiem przeciez mial byc tylko cycus i koniec!

Ale nie moglam dluzej sie katowac jestem osobnikiem, ktory naprawde potrzebuje chociaz troche nieprzerwanego snu.

Zasady who swoja droga a zycie to druga sprawa.

Nadal karmimy i bedzie podstawa tylko cycus zero obiadkow przed 6 msc
zadnych kaszek na mm
Zadnego cukru i innych dodat.

Wprowadze tylko marchew i ziemniaczka potem moze pietruszke ale wszystko powoli tak zeby mala ladnie oswajala sie z lyzeczka i nowymi smakami.

Co do kaszki przyrzadzam ja na moim mleku teraz je 60ml do tego 7g kaszki mieszam lyzeczka i karmie bez zadnego gotowania!

Na poczatku zrobilam jej ta kaszke na wodzie dalam 2 lyzeczki na probe zeby zobaczyc jak zareaguje.
Na drugi dzien to samo bylo ok wiec zaczelam robic na moim mleku stopniowo bede zwiekszac ilosc bo mala ladnie je i potem cycus oczywiscie.

Uwaga z tymi kaszkami ja w rossmanie 15 min patrzylam na opakowania i nie wiedzialam co wziac. Wiekszosc kaszek jest na mm z cukrem lub aromatami!!!
Czytajcie sklady dla dobra naszych maluszkow :-)

http://miastoczapek.pl/product-pol-60346-BARBARAS-czapka-dziecieca-zimowa.html

Taka mam czapeczka dla Wiktora, tylko białą. Jest naprawde extra, polecam.
My dziś bylismy na spacerze, ale chodniki masakra, przyszłam mokra jak szczur. Jakbym wróciła z siłowni.
A pieluchy kupuję teraz najtansze z tesco baby love czy jakos tak. Są naprawde dobre, do tej pory używałam pampersa ale mały miał problem z pieluszkowym zapaleniem skóry, testowałam rózne pieluchy i te tescowe sa dla mnie najlepsze.

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Już nie pamiętam która z Was pisała ze krople Devikap źle sie dozują, ja kupiłam w aptece za 70gr pipetkę i tym dozuję ;-) Taka sama jest dołączona do Acidolac baby.

Moje dziecie dopiero usneło. standardowo body, półspoiochy bo najwygodniej mi przewijac w nocy , pod kołderkę i mam nadzieje ze dzis znowu bedzie spał 7 godzin!

Zaczełam kąpac małego na brzuszku i tak mu sie spodobało,piszczy z radości i pływa dosłownie ;-)

Jutro mamy szczepienie, już mam cykora. trzymajcie kciuki
Spokojnej nocy życze, ja uciekam na nocna zmiane w Krasnymstawie ;-)))

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Dokładnie o to mydełko mi chodziło :) wszystkie plamy spiera jest super !
Nusia dzisiaj zasnęła coś koło 21:30. Od 21 ja usypiałem. Płakała okropnie. Dopiero wtulona we mnie zasnęła. Nie wiem czy to brzuszek czy co. Zaczęła mi jakos więcej ulewac od dwóch dni i ten sliz w kupię. Nie podoba mi się to. Oprócz tego cały czas walczymy z czerwonym rowkiem... już nie mam pomysłu czym to smarować