Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatam się z rana, my też noc zerwana, to znaczy ja bo mój szkrab spał w najlepsze. Zrobiliśmy mu z mężem wycieczkę pociągiem na drugi koniec Polski:-) trzeba odwiedzić rodzinkę... Ale już na wstępie jestem zmęczona tym zamieszaniem. Jeszcze chrzciny robimy za dwa tygodnie tak przy okazji przyjazdu. Miłego dnia wszystkim życzymy:)

Agnes one mają w skladzie przede wszystkim swietnie działający olej lniany. Możesz spróbować ;) tym bardziej, ze cena nie zabija. Linomag u mnie 7zl a linoderm 10zl,a noz pomoze.
Milutka dermaveel jest nastepny na mojej liście, jesli linomag nie pomoze ;)

Ale leniwie zaczynam dzien..Staś jeszcze spi przy cycu, Toska siedzi ze mną w lozku i gra na telefonie.. dobrze, ze wczoraj umylam lazienke.plan na dzis to kuchnia, podlogi i sypialnia ;)

Agnes ja sosuje linoderm na pupcie ale czasami jak widze że gdzieś sa jakieś suche placki to posmaruje i powiem że pomaga.a wczoraj w aptece babeczka poleciła mi Eloderm krem i wiecie że raz posmarowałam na policzku bo było takie czerwone i chrapowate i znikło aż się zdziwiłam.
moja gwiazda spała w najlepsze dzisiaj,wstała o 7 pogadała trochę pogryzła mi cycka i dalej poszła spać a ja wstawiłam rosół i latam sprzątam półki mam jak.dzisiaj w planie też mamy spacer tylko już z całą armią bo starszaki w domu.oni na sankach a my z wózkiem.męczą mnie żeby pojechać do kina jutro.ja na tak tylko muszą namówić tatusia bo ja z Amelką z nimi nie pojdę.
Agarek podziwiam Cię że decydowałaś się z takim maleństwem na podróż pociągiem w taką pogodę.
wiecie że zauważyłam że u nas też emolienty do kąpieli nie spełniały moich oczekiwać i teraz zaczełam myć mała w płynie z hippa a po smarujemy ją zwykłą oliwka naprzemian z la roche lipikar i widze że jest poprawa.

Kurcze dziewczynki a ja kupiłam ten la roche jakoś szału nie ma. Nogi dalej suche i plecki w odcinku lędźwiowym odkryłam wczoraj. Mi dermatolog nie pozwoliła używać oleju kokosowego. Że absolutnie tłustych kremów, olejów.

Poproszę noc jeszcze raz bo nie zdążyłam spać. Mieliśmy atak kolki o polnocy, Maciuś krzyczal przez godzinę nie wiem czemu. W dzień były 2 kupy i już nie miał problemów z brzuszkiem.
Budzi się co 2h co tylko uda mi się zasnąć...

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Florentyna
Dziewczyny piszecie o kremie dermaveel, ja jak chciałam kupic go w aptece babeczka powiedziała ze jest na receptę i absolutnie go nie sprzeda, mieliśmy na główce tez taka skorupkę ale smarowalam mu tym dermamedem, o którym pisałam wcześniej (kosztował 8pln), to tez emolient i do dziś tfu tfu problem znikł, a z emolientow do pielęgnacji pediatra poleciała nam kosmetyki cetphil, ale nie stosowałem wiec co do skuteczności sie nie wypowiem

ja stosowałam dermaveel na suche plamy na policzki bo dosałam proóbke od dermatologa ale po nim było jeszcze gorzej bo to na bazie alkoholu ,przerobiłam emolium,latopic,linomag zielony,svr wydałam kupe kasy a pomógł nam krem nivea sos emolient polecam szczerze

Milutka,sliczny Krasnalek:)Cena zdjec super,u nas chodza po 0,70gr,ale ja wywoluje tak po 60 raz na 3-4miesiace.teraz musze jeszcze wywolac z chrzcin.a tak po obejrzeniu ich stwierdzilam ze nie moge sie oswoic ze swoja nowa figura,tzn przez ten duzy biust jestem taka szeroka w dornej partii ciala.zawsze chcialam miec wieksze piersi ale stwierdzam ze lepiej czuje sie z moim starym malym biustem,bo sylwetka byla bardziej proporcjonalna.

No i zasypalo nas juz calkiem przez noc:(((Sniegu tyle ze nawet nie ma mowy o przepchaniu wozka,wiec znow czeka nas kiszenie.Masakra,tylko se w leb strzelic.

Agarek,pociagiem taaaaka trasa-niezle!ja juz zapomnialam o istnieniu pkp,bo jak nie autem to polskim busem.wiadomo ze z dzieckiem wygodniej w pociagu,ale zdziwilam sie ze w taka pogode pociagi sa na chodzie:))))Udanego pobytu.
My tez smialo podrozujemy z Lila,zeby lubila i nie miala choroby lokomocyjnej(choc moze czestosc i wczesne jezdzenie nie ma na to wplywu...),bo chcemy potem jezdzic z nia do Chorwacji(Maag,tez mialam w planach na ten rok ale chyba sie nie zdecyduje) czy Wloch.W pon lub wtorek znowu jedziemy do tesciow do Wawy bo maz ma urlop.Dzis Emi pojechala do nich busem bo koniecznie chciala byc w stolicy na WOŚP a ma juz ferie.

Charlotte,czyli do pupy zielony linomag czy czerwony linoderm lepszy bo juz sie pogubilam:)A musze cos kupic bo koncza mi sie masci ktore dostalam w szpitalu.ostatnio miewa zaczerwieniona pupe a zadnych zmian nie wprowadzalam.

Na spacerki w niska temperature polecam krem spacerowy momme.srednio sie rozprowadza no ale to juz domena tlustych kremow.no i sroka chyba polecala;)

Milego dnia!Aha,u nas wstawanie co 2h na jedzonko.A przed 24 ponowne usypianie bo imprezka nad glowa.uroki mieszkania w bloku....:(

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Robyn993
Hej moj 4 miesiecxny syn pomiefzy rowkiem u samej gory ma takie biale krostki cos podobnego do naszych syfow na twarzy niewiem jak to okreslic kaplam sir dopiero wczorsj po kapieli niewiem czy mu sie rano nie nasililo zaczynam smarowac to sudocremem nigfy az tak wysoko nie dawalam kremu co to moze byc jak to wyleczyc czy to nie jest grzybica?
daj foto bo u mojej tez są

My polecamy na wszystko linomag zielony, nawet na mróz na twarz. My mieliśmy wczorajszą noc fatalną:( , dziś było o niebo lepiej. Przez to że wyglądała rano jak zombie wypilam p :-)erwszy raz od bardzo dawna kawę i powiem Wam ze dostałam takiego powera że nie mogłam zasnąć do 1:/ poprasowalam dwie pralki ubrań młodego, umylam łazienkę...Dziś za to ledwo siedzę bo Alek wstał o 7, właśnie przysypia przy cycku na 1 drzemkę. Mąż pojechał kupić coś do jedzenia, a my czekamy na gości.
Miłego dnia :-*

Hej :) ja juz tez kiedyś pisałam o linomagu zielonym, jest super. Pupa nigdy nie była odparzona.

A wczoraj się posmarowalam tym la roche i ja i Franek, a rano mieliśmy pełno farfocli na twarzy od pościeli hehe. Jakiś klejący. Póki co nie widzę różnicy ale dopiero raz posmarowalam wiec jeszcze dam mu szanse.

U nas noc spoko, tylko dwie pobudki, zjadł cycusia na śpiąco i dalej do spania :) super.

Kurcze tez musze wywołać zdiecia, gdzie wywolujecie dziewczynki? W rossmanie?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72855.png

Nika,ja rossmana w kwestii zdjec odradzam.corka wywolala ostatnio kilka zdjec i tragedia.papier beznadziejny,kolory tez no i na jednym zdjeciu jakis zielony pasek przez srodek.musialysmy wywolywac jeszcze raz u normalnego fotografa.tym bardziej ze rossman jakiejs rewelacyjnej ceny nie ma.niezly jest empik,mozna zamowic online i odebrac w sklepie,a mozna wyczaic fajna cene.ale najlepiej chyba poszukac jakiego lokalnego fotografa:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

My mamy w planach isc na basen od lutego. Mamy taki specjalny u nas ze wszystkimi certyfikatami dla niemowlaków. Jeśli chodzi o pieluszki do pływania to zacznę od jednorazowych.
My ostatnio pobirealysmy krew i jestem w szoku bo mała nawet się nie skrzywila, chyba wszystko zależy od wprawy pielęgniarki. A wyniki wyszły super co mnie bardzo cieszy. A na mróz smaruje zwykła wazelina. I wychodzimy bardzo często nawet jak pada a jeszcze kataru ani nic nie zaliczyłysmy.

Hej,Dziewczynki:)
My na chodzie od osmej,przespalismy prawie cala noc,hi,hi,prawie robi wielka roznice:)))
Nas problemy skorne poki co omijaja,Malutki ma troche szorstkie czolo i nosek,mamy na to la roche,ale cicaplast,czy cos takiego i nam pomaga.
Ja tez lubie znac sklad,ogolnie stosuje zasade bez parafiny,olejow mineralnych i bez sles,poki co nam sie udaje:)
Moje Dzieco tylko by siedzialo,inaczej jest bunt. Nie wiem co z tym zrobic,bo przeciez nie mogego ciagle trzymac na siedzaco,nie chce mu zrobic krzywdy.
Moj R. wymyslil Grecje w czerwcu,mam cicha nadzieje,ze nie wypali:)
Wyjazd nad morze mamy zagwarantowany,bo mu sie zachcialo biznesow i krecenia lodow nad morzem,wiec wyjscia nie ma. Czeka nas Wladyslawowo,wszedzie tlumy,brak miejsca na plazy i kolejki w knajpach,wspaniale:( Ale dobrze,ze w ogole jedziemy gdziekolwiek,tyle dobrego w tym Wladku,ze przynajmniej jest gdzie pospacerowac z wozkiem:)
Milego dnia:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

W takim razie kupuje linomag.
Dzis i my mamy gosci a ja narazie rylko zupe na jutro ugotowalam , jeszcze salatka, jajka i muffiny mam w planach.

Ja nad morzem bylam tylko raz bo my w tatrach zakochani :). Ale bylam wlasnie we Wladyslalowie i jak sobie wyobraze ze tam spaceruje z wozkiem to mmm bajka :)).

Czy waszym bobasom tez tak skarpetki ciagle spadaja ??

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Agness te skarpetki to dzieci ściągają one same nie spadają :D moja też ciągle je skopuje.
Powiem Wam że też czytałam sroke i w okresie niemowlęcym się pilwalam a teraz to już odpuściłam. Nie dajmy się zwariować bo tak to musiałabym dziecko pod kloszem chować.
Ja mieszkam w Gdańsku i dla mnie od połowy czerwca do połowy sierpnia morze nie istnieje. Ilość ludzi, hałas i smród smażalni omijam wielkim łukiem. My wakacje spędzaliśmy od kilku lat na Dolnym Śląsku. Mieszkaliśmy u teściowej w Świdnicy i stamtąd mieliśmy bazę wypadową. Tyle że w tym roku to nie wiem co i jak. Zagranica odpada bo ja nie czuję takiej potrzeby. Tyle pięknych miejsc jest w Polsce.
My ostatnio wywoływaliśmy zdjęcia tu: https://www.fotocentrum.eu jakość jak w Empiku i chyba najtaniej gdzie udało mi się znaleźć.
Gosia zajada i chyba pójdziemy na spacer chociaż na 40 min.

iv098u698jhjb01j.png

Qarolina ja też właśnie tam pytałam o cenę, bo koleżanka mi poleciła:)))
Maag może z ząbków. Lekko podwyższona temperatura.
My właśnie byliśmy koło Władysławowa dokladnie z 1 km. W Chłapowie:) bardzo mi się podobało spokojnie. Teraz zastanawiam się nad Jantarem, bo zwyczajnie w świecie po porostu bliżej.nie tak jak do Władysławowa 900 km w jedną stronę tylko 650 a z malutkim dzieckiem to jednak duża różnica:))

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

To i my się dzisiaj witamy, oj tak skarpetki to jakiś koszmar, no ale cóż nóżki naszych maluszków poradzą sobie ze wszystkim, Lenka potrafi juz skopac z siebie każde przykrycie wiec pozostaje jedynie spiworek na basen też mam straszną ochotę bo podobno super działa na dzieciaczki no i może na moje boczki coś pomoże no ale też się boję pogody i chyba zdecydujemy się bliżej wiosny a i pochwalę się ze wczoraj wieczorem wybrałam się do galerii na wyprzedaże i czułam się jak Julia Roberts w Pretty Women ☺dobrze że mąż już wrócił do pracy i nie widział z jakimi siatkami wróciłam bo by zawału dostał nie ze mi czegoś żałuje ale czego oczy nie widzą. .... I tym razem wszystko dla mnie nic dla dzieci bo do tej pory to wyglądało tak że jechałam na zakupy i sobie nic a tylko dzieci były obkupione no ale moja garderoba po ciąży na prawdę nie nadawała się już do niczego a sprzed ciazy w nic sie nie mieszcze więc trochę nie miałam wyjścia