Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Nie było mnie na forum kilka dni a tu tyle stron do czytania:)
Najbardziej ubawilam się czytając Wasze plany na sylwestra;) cyc w sypialni czy w salonie wygrywa;)
Piękne macie choinki :-) u nas jakoś nie czuć świąt, ominęła mnie gorączka zakupów, siedzimy z małym całymi dniami sami to nawet nie wiemy że już święta za chwilę, choinki jeszcze nie kupiliśmy, mój mąż pracuje do późna, to nawet nie ma kiedy:/
Co do ubierania na spacer, to przyznam się że czytając Was boję się że za lekko się noSimy. U nas są to body na długi rękaw, spodnie, skarpety, cienka bluzka i tak do kombinezonu ocieplanego z h&m, do tego cienki kocyk, jak jest chłodniej to zamiast cienkiej bkuzeczki idzie trochę grubsza i tyle. Młody zawsze cieplutki po powrocie.
Co do sukcesów rozwojowych u nas też z podnoszeniem główki na brzuszku bez rewelacji, za to trzyma ładnie zabawki, oczywiście wszystko idzie do buzi, slini się niemiłosiernie i gada,gada,gada :-) :-) :-) wczoraj mieliśmy szczepienie, waży 7,5kg! Do tego profilaktycznie dostał skierowanie do poradni rehabilitacyjnej, także Ardo, nie ma co martwić się na zapas :-) nasze dzieci to indywidualności :-)

Ja mam podobną zabawkę tylko w wersji chlopiecej. Kupilam w księgarni za 23 zł. Miała być dla 3 letniego siostrzenca ale po obejrzeniu jej w domu stwierdziliśmy że będzie dla naszego.wydaje dźwięk i świeci kolorowymi swiatelkami tak że cały pokój w blaskach. W święta zrobię zdjęcie bo teraz już zapakowana.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Mindstrikcs dobrze, że już jesteście po szczepieniach, my mamy jutro i już mam stresa i nawet trochę żałuję że nie wzięłam tych skojarzonych bo jak sobie pomyślę, że będą ją kuli trzy razy to mam gęsią skórkę, ale klamka zapadła :/ tak Ola sporo operuje lewą rączką ale nawet jakby miała być mankutem to mi to nie przeszkadza, to kiedyś ludzie na siłę dzieci przestawiali na prawą rękę, moja siostra jest lewo ręczna i bardzo ładnie pisze.

My po spacerku, dałyśmy kilka zdjęć do wywołania dla babć na święta żeby się mogły wnuczką chwalić tzn. ta jedna co ma telefon z aparatem to co i rusz coś pstryknie albo filmik nagra ale druga babcia nie aparatu w telefonie :/ wogole to przyjemna dziś pogoda aż się wracać nie chciało ale obiad wołał :/
Ardo nie przejmuj się tym fizjoterapeutą, bo on napewno nie zaszkodzi :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Mi pielęgniarka dała receptę na dwie sztuki tych szczepionek na pentaxin czy jakoś tak więc teraz nie muszę kupować bo leży w przychodni. Muszę kupić tylko na pneumokoki i na rota.
Powiedzcie mi jak obcinalyscie paznokcie u stóp. U rak czasami jest mi ciężko mimo że na spiocha to robie a co dopiero u stop!
Od urodzenia ośmielam tylko dwa paznokcie u tych najwiekszych palców a wczoraj się wzięłam za wszystkie. Tragedia! Oczywiście zaczęłam jak spala. Zdążyłam tylko jeden największy skrócić i się zbudzila. Drugie spanie, to tak się musiałam nagimnastykowac ze hoho. Zasnela w naszym łóżku i specjalnie jej nie przekladalam, weszłam pod kołdrę. Swiecilam sobie telefonem i takie pozy przyjmowała byleby coś się udalo. Niezłe się przy tym napocilam. Ale się udało.
A Wy jak to robicie?

monthly_2016_12/wrzesnioweczki-2016_53339.jpg

http://fajnamama.pl/suwaczki/193s6pj.png

Witam :)

U nas Franus ma 2,5 miesiąca, jest z 4 października, i główkę trzyma super, na brzuszku uwielbia leżeć. Powiem Wam ze On tak śpi.. tak i tylko tak. Calineczkamała chyba pisałaś ze Twoje maleństwo tez? Leżąc na plecach się wybudza, a na brzuszku śpi nawet kolo 7 godzin w nocy bez przerwy. Ale to dobrze podobno, zdrowo i na bioderka i na brzuszek.

Co do trzymania zabawek to Franio jeszcze nie trzyma. Myślę że ma dużo czasu jeszcze. Próbuje tracąc łapka zabawki np w bujaczku albo karuzele ale sam grzechotki jeszcze nie trzyma.

Wasze maluchy mają zawsze jedna warstwę na rączkach? Franiowi ubieram podkoszulek z długim i na to body z długim. Jest kolo 21 stopni w domu i ja chodzę w bluzie :D

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72855.png

Mój Maciuś dziś dobrze spał. Po porannym karmieniu o 7 pospaliśmy jeszcze do 9.30. potem miał swoją południową drzemkę 2,5h i tyle.
Co do paznokci u stóp ją obcinałam raz u dużych palców tylko. Dziś chciałam drugi raz i widzę że ruszyły te małe, ale nie udało się. Może jutro w ciągu dziennej drzemki, jeśli w ogóle będzie. Właśnie! Dziewczyny jutro na 9 mamy szczepienia. Trzymajcie mocno kciuki bo jestem przerażona!!.

wjwtbxz.png

O matko dopiero Was nadrobiłam :) trochę u fryzjera czytałam z farba na głowie a resztę teraz kiedy mam w końcu czas. Jestem dumna z mojego męża. Dzisiaj praktycznie całe popołudnie od 14 do 21 siedział z Nusia. Sam ja wykąpał, nasmarowal i nakarmił :) ale jak zwykle Nusia śpi o 21:00 tak teraz czekała ostro na Mamusie i dopiero usnęła w sumie :) oczywiście cycus tez poszedł w ruch jak tylko przyjechałam.
Wyczytałam ze zamowilyscie sobie kurki :) superasnie ! Mnie się dobrze na niej karmi. Ja mam ta za 99zl. W późniejszym czasie to fajna zabawka dla Malucha. Ja tez czasami śpię z nią i albo wkładam między nogi albo pod głowę. Prałam ja już z 3 razy i nic się nie dzieje. Wypełnienie w środku jest takie jak na początku pomimo prania. Także polecam !! Ja mam szarą z takimi wzorkami niebieskimi jakby mozaika czy coś :) a wy jakie zamowilyscie ?:) pochwalcie się !
Jeśli chodzi o obcinanie pazurków to u rak różnie albo na śpiocha albo przy karmieniu a u nóg to tylko u paluchow obcinałam bo u reszty nie było potrzeba :) dużo wolniej rosną. Za to u rak dwa razy w tygodniu chyba obcinam.
Taka jestem padnięta po tym dzisiejszym dniu. Wszystko zaliczyłam dzisiaj. Spacer, obiad, konie, fryzjer. Także dzień udany :)
Trzymam kciuki za jutrzejsze szczepienia !!! Oby poszło gładko i bezobjawowo !
Dobrej nocki życzę i do sklikania na nocnym karmieniu :*!

Czeeeeesc dziewczyny! !! Nie odzywałam się już mega długo! ! Ciągle brakuje mi czasu albo padam na twarz, albo szyję całą noc hehe nawet nie jestem w stanie nadrobić zaległości ale postaram się teraz na bieżąco odwiedzać forum ! My za tydzień kończyny juz 5 miesięcy! Rozszerzamy juz dietę ! I nadal jesteśmy na cycu :) mm nie przeszło bo Igorek nie chce i koniec hehe ☺ ale się za Wami steskinilam , ciągle tylko myślę musze wejść na forum i w końcu się udało ! :) buziaczki dla Was kochane moje :*

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl6iyebgdvuj3l.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2be6yda9zax6q7.png

Milutka Tobie to się należy medal normalnie za te wszystkie utrudnienia. Bidne to Twoje Dziecię ze tak ten brzuch ją meczy i przez to się wybudza.
Moja tez już drugi dzień w nocy walczy z brzuchem. Jak zawsze spała po 7-8 h tak teraz po 5 h się wybudza z purkami. Zasysa dalej powietrze w ciągu dnia i stad ten problem. Dałam jej teraz espumisan do mleka. Sab mi się skończył. Zobaczymy czy espumisan się sprawdzi.
Szczęściara js dzisiaj dekoruje pierniczki z córcia mojego R. A w piątek idę do R