Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Charlotte może i masz racje :p nie wiem dokładnie mówię to co wyczytałam z ulotki :) Nusia senna bardzo. Śpi ale oczywiście wisząc na mnie bo jak ja odłożę to zaraz mina w podkówkę i płacz. Wiec tylko na piersiach czuje się bezpiecznie i komfortowo. Mój mały przytulasek :*
Moja jest taka cwana ze jak wieczorem je cycka i widzę ze już nic nie ma to podaje jej mm a ona wypływa smoczek i nie chce. Wiec odczekają chwile i przystawiam ja do piersi znowu bo butli nie chce. I zwykle moje dokarmianie mm kończy się tak ze całe mleko laduje w zlewie. Najgorsze jest to ze otwarta puszka mm może stać tylko miesiąc. I tym sposobem prawie pół puszki będę musiała wyrzucić :( No trudno.
Ptaszynka śpi a mnie cycus aż swędzi z przepełnienia :p

My od początku używamy hippa :) myje jej włoski i ciałko tym a do wanienki wlewam troszkę śmietanki z momme. Do pupci stosujemy chusteczki tez z hippa. Kocham ten zapach! Pachnie takim bobaskiem :)

Dziewczyny zauważyłam u Gosi pojedyncze suche placki: na stópce, na łokciu czy na rączce. Nie ma tego dużo. Co byście poradziły? Emolient do kąpieli? do smarowania? jeśli tak to jaki?

Mama Joasi moja też nie toleruje smoczka, wypluwa i ma odruch wymiotny. Mam butelkę medeli habermana i jak już nie ma wyjścia to z niej się napije. Ale nie raz ma focha i dopiero po kilku minutach załapie, jak zgłdnieje.

iv098u698jhjb01j.png

Dziewczyny lacze sie w bolu bo i u mnie juz kilka dni placz , dzis to jak tylko gdzies ja polozylam to ryk. U nas tez te suche placki sie pojawily po odstawieniu emolium :\ kupilam w rosmanie oliatum ale to tez bee :\ no nuc bedzie trzeba wrocic do emolium. Najlepsze zyczenia dla 3miesieczniakow :) jeszcze poltorej godziny i Zosia skonczy 3mc bo o tej godzinie jeszcze cisnelam naturalnie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Dziewczyny łączę się w bólu marudzących 3 miesięczniaków. Co prawda dopiero pojutrze kończy 3 miechy ten mój Kurczak, ale ostatnio daje popalić. A dziś to w ogóle marudziciel. Chociaż zrobił dziś kupę po 5 dniach i myślałam, że będzie szczęśliwy jak to zwykle bywa i będzie dużo spał bo tak po kupie lubi wypocząć a tu dupa. Prawie w ogóle nie spał w dzień, tylko płaczki i jęczki. Już miałam go tak dość, że nie mogłam doczekać się wizyty u dentysty. A mąż jak wrócił z pracy to słyszałam jak mówił do małego: ale musiałeś dziś być niegrzeczny jak już mama straciła cierpliwość, bo to bardzo rzadko się zdarza, żeby ją z równowagi wyprowadzić. To prawda. Mąż wyjeżdża w delegację zaraz po nowym roku. Już jestem przerażona...
Mindtriks gratulacje pięknie ubranej choineczki. W domu od razu świątecznie:-)
Mama Joasi powodzenia! Trzymam kciuki za spokojną noc!
Agnes 100 lat dla Zosi!!!

wjwtbxz.png

Wiecie co moja też dzisiaj jakias pisząca,jerczaca i wszędzie jej było źle.ale ja myślę że to przez pełnię.moje starsze dzieciaki zawsze przy pełni złe spały i teraz też wędrują w nocy przy pełni-wampirki małe;-)
U wnętrz od kilku dni są te suche placki na nóżkach,raczkach i kilka na klatce Piersiowej,smaruję jej to na zmianę raz Linodermem i Lipiracem z LaRoche a kąpie w Oilatum.jutro zalece do apteki to poproszę to mi może coś doradza.
Mag co Ty masz za śmietankę z mome?

U nas tez marudnie, ale dopiero od popoludnia, bo Staś od 12:30 do 16:50 spal. Mial co prawda dwie przerwy na jedzenie, ale bylam w szoku, ze az tyle spal. Teraz tez juz wypuscil cysia i drzemie mi na piersi, mam nadzieje, ze to juz spanie na noc i będzie bez zadnych niemilych niespodzianek.
Dziewczynki nie dziwie sie, ze nasze maluchy marudne, ja tez jakas rozdrazniona jestem ;///

Mamcie kp, czy Wasze dzieciaki gryza? Staś ostatnio znalazł sobie rozrywkę i jak juz się naje to sciska mi dziaslami sutek, az gwiazdy widzę. Co to bedzie jak mu zeby wyjdą, o mamuniu ;(

Emka to się nazywa chyba odżywcza śmietanka do kąpieli :)
U nas tak samo jak u Was. Marudny dzień i płaczliwy. A teraz na noc jak ja karmiłam to dała taki popis ze masakra... nie wiem czy wasze dzieci tak maja ale moją jak boli brzuszek to lubi ssać cycka wtedy nie wiem czy ja to uspokaja czy co. Mąż mówi ze ona już nie je tylko wisi mi na cycku to jak ja odstawiłam to taki był pisk ze cała zrobiła się czerwona, spociła się aż z tego darcia. Dopiero jak jej dałam pierś to się uspokoiła. To tak jakby z mojego sutka zrobiła sobie smoczek. Uspokajacz sobie znalazła. A smoczka oczywiście nie weźmie bo zaraz odruch wymiotny. Masakra... widzę ze wszystkie narzekamy.
Niedługo zacznie się ząbkowanie to dopiero będziemy narzekać :p
Koja Ptaszynka śpi od 22:00. Zasnęła u Mamusi na piersi. Czyli standardowo w sumie. Rzadko jest tak ze kładę ja do łóżeczka jeszcze przytomna. Choć wiem ze tak powinno być i powinna zasypiać sama... No cóż alkoholu tez nie powinno się pic bo szkodzi a jakoś wszyscy piją :p