Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Witamy się i my drugi raz na nocnym karmieniu. Agness nie powinna się zarazić. Moja ogólnie też lubi ciepło. Też jej przy takiej temp zimno i nawet ręce sinieja. Muszę dawać sweterek. U nas już lepiej. Wczoraj dokarmialam ja mm. Ale nie widzę, żeby dłuższy czas miała między jedzeniami. Chodzi mi w dzień. Także raczej głodna nie jest. A jak ma ból brzuszka. To po prostu z butelki jest jej lżej jeść.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Witam na nocnym karmieniu :) Hania obudziła się dzisiaj o 4:00 a zasnęła o 23:30. Wczoraj zjadłam na obiad pierogi z kapusta i grzybami i to był zły pomysł. Malutka wymiotowała i bolał ja brzuszek.... odwiedziła nas wieczorem moja przyjaciółka. Posiedzialysmy chwile i wyszłyśmy do knajpki na jakaś kolacje a Nusia została z tatem. Nie było mnie niecałe 2 godziny i wchodząc na klatkę ju słyszałam jej płacz. Weszłam do mieszkania a mąż zły jak nie wiem bo Hania płacze odkąd wyszłam i cały czas robi kupe. Mówił ze dostała takiej czkawki ze nałykała się mnóstwo powietrza i rzeczywiście bo jak ja karmiłam to Zaraz zwymiotowała aż chlusnęło. Jak tylko przyszłam
to Malutka się uspokoiła. Mąż niezadowolony a ja skomentowałam to w sten sposób ze musi częściej prebywac ze swoją córka bo chyba za bardzo go nie zna skoro płacze za mną jak tylko wyjdę. Miał wstać dzisiaj do i ja nakarmić żebym ja mogła pospać bo taka była umowa i co ?! Jajco ! Jak zwykle ja ! Wkurzona jestem bo tez bym sobie ku...wa pospala.
Się zirytowałam. Usypiam Małą i kładę się spać. A sąsiad słyszę ze wychodzi do pracy....biedny

P.s. Milutka ja jestem zadowolona z tego laktatora :) choć czasami żałuje ze nie kupiłam tylko ręcznego był dużo tańszy a teraz tego elektryka u tak nie stosuje. Nawet wydaje mi się ze lepiej mi ściąga ręcznie.
Któraś z Was pytała o piersi przy kp. Ja do tej pory mam twarde piersi po takiej 3 godzinnej przerwie bezwzględu na porę dnia. W nocy jak Hania śpi 4 h lub dluZej to robią mi się zastoje tak wysoko na klatce piersiowej bardziej. I zauważyłam ze mam więcej mleka w prawej piersi także ta laktację w ogóle nie jest uregulowana. Może jeszcze się uda.

Dziewczynki umieram ;/// jestem tak potwornie chora, ze chyba zwariuje ;/// gardło to mnie tak boli, ze śliny przelknac nie moge.. Tosce tez gorzej. Juz byla taka w miarę, a wczoraj wieczorem znów dostała gorączki ;/// boje sie o Stasia ;(((

Co do temperatury to my mamy w domu między 19,5 a 20,5 i Staś w ciagu dnia zwykle jest w bodach i spiochach, albo w bodach na ramiaczkach i pajacu (tak zeby na klatce piersiowej zawsze mial dwie warstwy) a w nocy zwykle body i polspiochy (zeby byla tylko jedna warstwa). Dzis np położyłam go w samym body na dlugi rekaw z golymi nóżkami pod koldra i tez jest cieplutki, a jak lezy na mnie przy karmieniu i przykryłam mu tylko te gołe nuny nasza koldra to wydaje mi sie zgrzany..

Maaaag wspolczuje ;/ gaceci to jednak z innej planety sa ;// my mielismy wieczorem akcje, bo Staś nie chcial byc przy piersi, w ogóle nic nie chcial. Dobrze bylo tylko w jednej pozycji u taty na rekach, a u mnie plakal. Ale jakos mnie to nie ruszylo, nawet bylo mi na reke, bo tatus sie mogl przekonać jak to jest kiedy sie musisz dostosować do dziecka bo inaczej zaplacze sie na smierc. I nosil go tak godzine czasu, aż sie w koncu Staś namyslil i chciał do cyca. Zasnal o 12, obudził sie o 5. To juz trzecia taka noc. Zjadl i juz spi, zaraz go odkładam i tez ide jeszcze pospac.

Maag to Cię podziwiam ja to nawet ruskich nie jadłam. A co dopiero z kapustą:) odwazylam się spróbować dopiero jabłuszka, no ale u nas to przez problemy z brzuszkiem. Każdy mąż czasem wkurzy. Oni tak mają hihi.
Dziękuję za poradę do co laktatora. My praktycznie od 2.30 nie śpimy.mała drzemki sobie ucinala A ja zasnąć nie mogłam.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Witam z rana. My od 5 juz nie śpimy bo Wojtus po butli oczy jsk 5 zł, Na szczęście nie marudzil tylko grzecznie leżał a ja go zabawialam. Nic dziwnego że już się wyspal bo wczoraj od 17 spał z przerwą na karmienie o 20 a potem o 1. wcześniej cały dzień nie spał i był pod opieką cioci wiec dużo nowych wrażeń było więc tak wcześnie padł. Był grzeczniutki u cioci. Moje zakupy udane tylko szybko szybko na wariackich papierach.kupiłam sobie kozaczki i nowy blender a dla małego spodenki, body, rękawiczki, gruby kocyk na zimę, i termofor. Dobre i takie szybkie wyjście jak się siedzi cały czas w domu. Teraz malutki ucina drzemkę ale pewnie się zaraz wybudzi na karmienie. Ja juz się nie kładę.
Charlotta na chore gardło spróbuj szklankę przegotowaną letniej wody z łyżeczka soli, plukasz ze trzy razy po kolei tylko żeby nie zagleboko poleciało bo podrazni zamiast leczyć. Dla mnie to lepsze niż syropy czy tabletki. Tak kilka razy dziennie.
Ja ubieram Wojtka w body z długim na to kaftanik lub bluzeczka i śpiochy lub spodenki czy rajstopki. Jak ma spiochy to jeszcze skarpetki daje pod spód bo on zmarzluch straszny. U mnie w dzień tak ok 21-23 st.jak go przewijam do włączam farelke bo ma gesia skórkę na nogach.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Dzien dobry :-)
U nas noc calkiem znosna ale to dlatego, ze Franek spi z nami. Co wieczór probujemy Go uspiac i klasc do łóżeczka, ale po 2-3 gpdzinach wymiekam i klade Go u nas :-/

Jesli chodzi o ubieranie to w dzien ma polspiochy, skarpetki, body z krotkim rekawem i cienka bluzeczkr z długim- dwie warstwy ubieram Mu jak ja jestem w bluzie, a on ma bardzo zimne raczki. Ale sa takie dni, ze ma tylko body z dlugim rekawem i jakis dol. Jak ma chłodne dłonie to nie ubieram grubiej, tylko jak juz zimne.
Rajstopki zakladam zazwyczaj jako dodatkowa warstwę na spacer i u nas nie ma problemów-nic nie uciska, ani sie nie odbija na brzuszku.

Dziewczyny, ktore maja ta falde nas blizna cc - polecam pojsc do dobrego fizjoterapeuty, zeby zerknal czy cos da sie zrobic. Ja chodze i przykleja mi plastry 'tapy', zeby miesnie sie szybcirj regenerowaly. Rozmasowuje mi blizne, bo robia sie zrosty. Z tym, ze ja chodze od tygodnia po porodzie. Najpierw mialam klrjone na obkurczanie macicy w okresie pologu, a od dwoch tygodni na miesnie skosne i proste brzucha.

No to tyle ;-)
A ja jade na zajecia, bo chyba nie wspominalam, ze studiuje zaocznie.
Milego dnia :-)

http://www.suwaczek.pl/cache/837b1bacbe.png

To ja chyba za cienko ubieram mała. U nas tak 20-21 stopni. Po kąpieli grzeje farelka ale mała śpi tylko w pajac i śpiwory pod koldra. A w dzień body i polspiochy albo kaftanik i śpioch. Zawsze ja przykrywamy kocykiem jak lezy. A na spacer bluza i kombinezon i mam gruby spiworek w wozku. Ja dziewczyny wczoraj zjadlam pizze i jak narazie po serce nic się nie dzieje. Coś mi się wydaje ze ta skaza białkowa to wymysł pani doktor. Spróbuję wypić mleko i zobaczymy czy wysypka wyjdzie.

My mamy kapiel ok 19 potem cycus i za kazdym razem od razu bez lulania odkladam do lozeczka i mala zasypia czasem ze smokiem ktorego zaraz wypluje. W nocy cycus ok 2 i ok 5.

Od powrotu do domu ze szpitala mamy taki staly rytm nigdy jej nie lulamy tak sobie postanowilismy w ciazy i na razie sie sprawdza.

Co do ubierania w domu mamy cieplo pomimo wietrzenia i zakreconych kaloryferow ok 23'
Mala ubieram w body na krotki i legginsy + skarpetki
Na noc tylko pajac i spi pod kocykiem.
Zawsze sprawdzam jej tylko kark polozna mowila ze raczki i nozki moga byc zimne bo niemowlaki maja takie krazenie zreszta ja tez mam zawsze zimne stopy i rece.

maja168
To ja chyba za cienko ubieram mała. U nas tak 20-21 stopni. Po kąpieli grzeje farelka ale mała śpi tylko w pajac i śpiwory pod koldra. A w dzień body i polspiochy albo kaftanik i śpioch. Zawsze ja przykrywamy kocykiem jak lezy. A na spacer bluza i kombinezon i mam gruby spiworek w wozku. Ja dziewczyny wczoraj zjadlam pizze i jak narazie po serce nic się nie dzieje. Coś mi się wydaje ze ta skaza białkowa to wymysł pani doktor. Spróbuję wypić mleko i zobaczymy czy wysypka wyjdzie.

To tak samo ubierasz jak ja wazne zeby kark nie byl zimny lub spocony:-)
U nas tez byla wysypka w 1msc okazalo sie ze od bananow:-) a polozna tez mnie nastraszyla nabialem kiedy to podstawa mojego jedzonka

Maćka muszę ubierać ciepłej bo inaczej ma lodowate ręce i stopy aż takie białe, ale już go nie przykrywam za dnia. Mimo farelki ma czkawkę prawie przy każdym przebieraniu. Wczoraj już go wzięłam do nas do łóżka bo po północy a on nie będzie spał. Tylko się do mnie przytulił i zaraz zasnął. I spał do 4! Nasz rekord. Czuję się jak nowo narodzona. A wczoraj już było kiepsko tak mi się w głowie kręciło i pekala, drzaly mi wszystkie części ciała od zmęczenia.
Charlotte biedaku kuruj się szybciutko. Wczoraj mieliśmy podobnie o 21 taki krzyk jak na głód ale piersi za nic nie chciał. Co go przystawialam to się zanosi. W końcu daliśmy mu z butelki i wszystko wypił.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Witam sobotnie :). Wczoraj az sie poplakalam w nocy . jak juz mowilam Zosia mials na sobie dwa dlugie rekawy no i rajstowy ppd wszystkim przykryta kocem z biedronki ( ktoras z Was pisala ze tez go ma) no i kadra a karczek ledwo ledwo cieply no i plakala mi i ja usypialam 1,5h jak nigdy bo zawsze po cycku spala i juz w glowie milion mysli ze chora...

Z ta wysypka na buzi to tez twierdze ze moze za szybko stwierdzone ze od bialka, ja poszukam dermatologa bo juz praktycznie nic nie jem a krostki raz wieksze raz mniejsze ale sa :\ a po masci zawsze jest poprawa i to po masci a nie po wyeliminowaniu czegos.
Wczoraj chodzilam tak wsciekla ze zjadlam polowe tej tacki z ptasiego mleczka karmelowego

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Ja odstawiłam produkty mleczne na 3 tyg.i krostki zniknely i naeet bolu brzuszla nie bylo. Przez e sni jadlam troche nabialu, ale bez przesady i krostki sie pojawily i bole brzucha i wzdecia... no i w nocy stekania i placze, wiec daruje sobie.

Wiem, ze dzieci moga miec chlodnr stopki i dlonie, ale jak czuje ze sa lodowate to cos zakładam. Tesciowa to by nam Malego caly czas pod kocem trzymala i w 2 parach frotowych skarpet, bo ma chlodne dlonie. Ech.. Tesciowie to temat rzeka, ale nie powinnam narzekac bo bardzo nam pomagaja.

Zadzwonilam do Meza jak Maly i jak uslyszalam straszliwy placz to sie spakowalam i jade do domu. Ech...

http://www.suwaczek.pl/cache/837b1bacbe.png

A ja Elizkę ubieram tylko w body na długi rękaw i polspiochy albo legginsy i skarpetki. W dzień jak zaś nie przy piersi to tylko kocykiem przykrywam a w nocy dochodzi kołdra.
Co do krostek to u nas tylko na brodzie raz się pojawiają, raz znikaja.
Wczoraj był kryzys bo ciągle płakała. Nic nie pomagało, ani bujanie, ani noszenie, nawet przy karmieniu płakała, myślę że to przez kupę która mir noże zrobić już 6 dzień. Zastanawiam się czy nie kupić dicoflor czy jakoś tak, może to pomoże.

http://fajnamama.pl/suwaczki/193s6pj.png