Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Moja śpi jak mysz pod miotłą jestem wykończona później też zaraz wstawala. Praktycznie dzisiaj nic się nie wyspalam. Moja starsza też w domku na antybiotyku idzie zwariować przez ta pogodę.
Ja wyjść nie mam jak bo moja jak wstaje to od razu płacze A laktatora nie mam. Także w czterech ścianach jestem. A do fryzjera to nawet nie wiem czy uda mi się iść przed chrzcinami. Odrosty już na maksa. Ah . No i jakoś trzeba będzie coś kupić na tą okazję. Dla malutkiej strój cały już zamówiłam. Już przyszedł jest boski:)

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Milutka bardzo Ci współczuje ze takie masz teraz zawirowania. Ja się cieszę ze Hania przynajmniej śpi te 3 godziny jak już zaśnie. I mogę w tym czasie coś ogarnąć. Właśnie się wykapalam i idę jeść jakieś śniadanie. Podwozie boli coraz mniej. Taka jestem szczęśliwa ! :) zastanawiam się tylko jak ja do fryzjera pójdę bo jestem umówiona na 21.10. Odciągne mleko najwyżej. Marzy mi się śliczna pogoda i żeby wziąć wózek i wyjść z Malutka na taki dluuuugi spacer. Mam nadzieje ze się jeszcze uda

U nas nocka jak marzenie. Ale ja daję Małemu w nocy odciagniete butelka. Naje się na śnie i spi ciągiem. Z cyckiem była Masakra. Teraz co chwilę je usypia na kilkanaście minut i znowu je. I tak w kółko. Mam nadzieję że zrobi kupę bo się męczy. Już nie wiem co jeść.
I wkurzylam się bo nam nanieszali przy wypisie z tymi witaminami i okazało się że podajemy zle. Muszę kupic sama d i jednorazowo duża dawkę k której nie ma w aptece. To skąd mam ją wyczasnac nie wiem...

Co robicie dziś na obiad? Bo u mnie pomysłu brak. Możemy jeść łososia?

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Szczęściara - jest taki preparat Neonatus 150K. On ma tę dawkę, co niektórzy zalecają. Ale z tymi witaminami to mega namieszane - od 2007 była dawka 25, w 2016 już niby 150, a ostatnio położna powiedziała, że wcale już nie daje się witaminy K (podobno zalecenia takie od dwóch tygodni obowiązują). I bądź tu mądry.. W wypisie 150.. Daję więc w kratkę i mam nadzieję, że będzie ok.

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkvcqgdgdqdv4a.png

Ja podaję mojemu maluchowi oddzielnie Wit. D i neonatus 150k na wypisie miałam tylko d ale położna powiedziała zeby podawać k. Mam nadzieję że mu nie zaszkodze....
Mój synek jest cieplolubny więc ubieram go w pajacyk, owijamy bardzo cienkim kocykiem(uwielbia owijanie, bez tego nie może zasnąć wieczorem) a ze śpi z nami to jeszcze kolderke nasza dostaje. Na początku miałam obawy czy go nie przegrzewam ale nie jest spocony i się nie wybudza po chwili... Więc chyba jest mu dobrze.... ;-)

U nas wczoraj wieczorem Filip pierwszy raz ulał chyba się przejadł ale noc zawsze bardzo ładnie przesypia. W nocy to zawsze ze mną śpi ma body na długi rękaw pół śpiochy i albo kocem cienszym przykrywamy albo cienki spiworek z polaru u mnie położna zawsze mówi żeby nie przegrzewać bo później będzie często chorowal. A jeszcze mam pytanie któraś z was pisała że po miejscu gdzie była robiona szczepionka zrobiła się taka Biała grudka i pękła u nas w nocy też i wystraszyła się bo pół rękawa miał od ropy która z tego wyleciała u którejś z was też tak się stalo???

karola2106 nie masz co sie bać , mi polozna juz powiedziała że w miejscu szczypionki zrobi sie taka jakby krosta pełna ropy i żeby nie wyduszac tego , czekac az sama peknie a potem sie zrobi z tego mała blizenka i że to wszystko jest jaknajbardziej normalne .

Moja Zosienka od tygodnia tez ulewa nie wiem czy to przypadek ale ma tak od kad wybombonila 90ml sztucznego

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Co do witamin to ja k nie podaje ale ja karmie mm wiec u mnie inaczej,natomiast pamietam ze dziewczyny ktore karmily piersia a wychodzily z maluszkami z szpitala to mialy zalecenie zeby wit.k I d podawac.ale widze co szpital to obyczaj.
Jesli chodzi o ubior senny to moj spi w vodach z krotkim+pajac,do tego przykryty kocykiem I kolderka,niby mam 22stopnie ale czuje ze ciagnie zimno:/ Michal spi sam w lozeczku w dodatku to zmarzluszek:)powiem.szczerze ze wcale spocony nie jest,nie budzi sie ze mu goraco,probowalam przykrywac go sama kolderka ale sie budzil I nawet brzuszek mial chlodny I kark tez wiec znow pod kocykiem I kolderka:)

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

My właśnie chcieliśmy zrobić toaletę małej na sucho bo jutro chcieliśmy wykapać ale mała tak się okupala ze trzeba było wykapać a niestety zjadła wcześniej. Wykapalismy ja ubraliśmy do spania i przystawiona do piersi chciałam żeby coś jeszcze podjadał i sama zreszta się prosiła. Tak się zachłysnęła ze zwróciła dosłownie wszystko co miała w żołądku. Musiałam iść się kapać bo cała mnie obrzygala. Nawet nosem jej ciekło. No masakra. Tak się zawsze boje tego ulewanie a ona jak na złość ulewa i to tak z rozmachem :( martwi mnie to

Ja też podaje k+d,do 3 miesiąca a później tylko d.tak n ad m zalecili ale u starszych dzieci też tak podawalam.moja śpi w body+pajac przykryta jest kocykiem i kołderką a w domu mamy tak 21-22 stopnie nie więcej ja co prawda chodzę w krótkim rękawie ale my z m lubimy być utuleni w nocy kołdra pod sam nos i nianie też podobnie utulam.a starsze dzieciaki też lubią być przykryci konkretnie!więc to kwestia indywidualna trzeba obserwować dziecko!Amelka chyba będzie nie towarzyska hi hi bo jak ktoś jest u nas to nie chcę spać i się denerwuje a jak jesteśmy sami to aniołek

Dziewczyny czy jest szansa że zwiększy się laktacja jak mala będzie więcej jesc ?
Ogólnie pokarmu miałam dużo , ponieważ mala krótko ssie unormowalo się, dziś jednak zaszalala oproznila obie piersi jak nie chciało jej lecieć to urzadzila taki pisk ze dziwię się ze szklanki nie popekaly:)

U mnie na noc body +pajac+ cienki kocyk na nóżki kładę jezcze rożek rozłożony. Nie jest zgrzana rączki nawet często są chłodne.

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png