Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny zaciśnijcie pośladki i dajcie szlaban dzieciakom na opuszczenie "pokoju"do terminu he he
Zobaczycie ile z nas bd po terminie rodzic , za pewne polowa z tych ,ktore teraz tak sie stresuja przedwczesnym porodem. Tak jest zawsze.
Ja sie nie stresuje porodem,bo bolec musi , mam jednak nadzieje ,ze mala sie obroci i będę miala szanse znow rodzic sn.
Moj mąż ma piknik 28.08w pracy i chce nas zabrać , tylko czy to ma sens? Nie mam się w co ubrać i taka big mama mam iść? Hmm widzieli mnie wszyscy ostatni raz w 5tc czyli szczupla ,jedrna i powabna he a teraz nic z tego nie zostalo. Zobaczę .
Polozna nie przyjechala , siostra strzelila focha bo nie chcialam przyjechać na noc do niej (maz wzial auto bo ma nadgodziny na nockach i by musial 2razy nas wozić po 30km w jedna stronę ) a poza tym Laura nie spi dobrze w nie swoim lozku. A po co ona ma sie męczyć a ja denerwować ,bo jak dziecko źle spi to wtedy w dzień marudzi. I wg ja nie lubię do kogoś na noc jeździć po chalupach . Eee to nie dla mnie.
A tak z milszych rzeczy to zjadlsm bulkę maslana z dżemem z czarnej porzeczki popijsjac mlekiem mmm uwielbiam mimo późniejszej zgagi. WARTO!
Oglądam komedie, dziecko spi,maz w pracy i tak jakoś nudno.

Maz mnie dzis zaskoczyl ,bo mowi ze juz by chcial Milenke przytulic , ucslowac ,zobaczyć jak wygląda i jak Laurenia zareaguje na nią i nie moze sie jej doczekać. To jak na niego bylo bardzo wylewne. Bo o ile przykrywa mnie w nocy i glaska brzuszek a nawet pofaluje (udaje ze śpię) to w dzień by tego nie zrobil. Wstydzi sie. Ale jak widzi jak brzuch skacze to kladzie reke i mowi ,ze ma sie uspokoic bo mamę będzie wszystko bolalo. He ahh mężczyźni
A w sobotę 18 męża brata i teścia ur jednocześnie , co mam ubrać? Party jest w ogrodzie i zapowiadają skwar . A w niedziele maz do pracy a potem na ur do babci . Także caly weekend poza domem . Nie lubię tak he

Dziewczynki u nas ogólnie dobrze ale mały dostał zoltaczki o od wczoraj jest pod lampą, ogólnie nie jestem zadowolona ze szpitala w którym jestem ponieważ pani ordynator oddziału noworodków to niewłaściwa osoba na tym stanowisku. Spotkało mnie też dużo przykrości z jej strony ale wczoraj udało mi się nagrać jak cudownie się odzywa i jak się miesza w tym co mówi i w ogóle jak jest zorientowana w sytuacji eh. Po wyjściu stąd zamierzamy z mężem napisac skargę do dyrekcji i w razie czego rozgłosnimy sprawe w lokalnych gazetach na początek. Ale opowiem Wam o co chodzi jak wrócę do domu i usiade do komputera bo na tel kiepsko pisać.
Trzymajcie się kochane i dużo odpoczywacie. Ja juz mam coraz mniej sił do tego miejsca ale walczę dla syna.
Aha tak szybko dodam tylko ze wszystkie podległe pielęgniarki pod tą okropna babę się jej generalnie boją i są po stronie pacjentek. Ja wczoraj porządnie na nią naskoczylam to powiedziały mi ze jesteśmy pierwsza osoba która się odważyła hehe juz cały szpital mnie tu zna :D opowiem Wam wszytko to się zlapiecie za głowy . Buziaki kochane

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl6iyebgdvuj3l.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2be6yda9zax6q7.png

Witajcie z rana. U mnie juz druga taka spokojna noc. Z pobudkami oczywiscie ale bez skurczy i pobolewan.
Eosia, wytrzymaj tam jeszcze troche, za chwile bedziecie juz w domku. To skandal, zeby po takich przezyciach, jakie juz przeszliscie przy wczesnym porodzie, zebyscie musieli sie tam dodatkowo denerwowac! Trzymaj sie dzielnie. Najwazniejsze, ze u Igorka wszystko dobrze. A zoltaczka zaraz przejdzie.

http://www.suwaczki.com/tickers/7v8r3e3krqk33yqp.png

Witam z rana :) dopiero nadrobiłam posty z wczoraj, ale naprodukowalyscie hihi
Draza nic sie nie martw, jestes na prwno pod dobra opieka, lez, odpoczywaj, czytaj książeczki albo gazety i zobaczysz ze wytrzymasz do 37 tyg a nawet pozniej ! :)
GreenRose juz sie nie moge doczekac poniedziałku ! Ciesze sie tak jakbym to ja miała juz zobaczyć moja córeczkę :) ! Wszystkie bedziemy myślami z Wami ;) kurczę jak ten czas szybko leci...
Ja wczoraj miałam pracowity dzien. ale ciesze sie ze sobie posprzątałam i ogarnelam mieszkanie :) wózek zakupiony ! Zawiozłam go z mezem do moich rodziców. Dzisiaj prwnie bede u nich to zrobie fote hihi:) oczywiscie bez przygód sie nie obeszło z tym wózkiem... Ale to normalnie brak słów jacy ludzie sa okropni:/ zamowilam go sobie wczesniej telefonicznie u goscia w jednym sklepie i cenę ustaliliśmy, podałam nazwisko i gościu sobie zapisał. Powiedziałam mu Że przyjade po niego dzisiaj (czyli wczoraj). Wsiadłam popołudniu z mezem w auto no i pojechaliśmy te 20 km po wózek tego sklepu i co sie okazuje ze baba która tam sprzedaje nic nie wie na ten temat mało tego nawet nie maja takiego wózka ?! Wiec poprosiłam o numer do właściciela bo ponoć z nim rozmawiałam a gościu do mnie ze on w ogole ze mna nie rozmawiał ?! I ze na pewno nie o tym wózku gdzie 3 razy sie go pytałam o dany model i kolor nawet ! Ja do niego ze jest śmieszny i ze jechałam specjalnie kilkadziesiąt km po ten wózek a on na to: chyba zakończymy rozmowę na tym etapie, powiedialam mu do słuchawki : no kretyn ! I sie rozliczyłam Haha. No ale same powiedzcie, kretyn jakis !! Jak mozna kogoś tak w ciula zrobic. Masakra jakas. Dobrze ze pojechałam do innego sklepu i był wózek na sklepie :) takze koniec końców wszystko dobrze sie skończyło :) wieczorem maz mnie zabrał jesCze na rajd rzeszowski :) oglądaliśmy kolegów mojego R który jeżdżą rajdowkami ;) moj maz bardzo lubi bo sam kiedyś jeździł jako pilot :) dobrze ze juz mu przeszło a raczej nie ma z kim jeździć :D bo bym umierała ze strachu !
Dzisiaj nir wiem co bede robic... Maz jedzie na Radawe do tego domku letniskowego bo maja tam dzisiaj szambo wkopywać i cos tam robic jeszcze. A ja nir wiem czy mam z nim jechac zeby sobie nad woda poleżeć... Czy lepiej w ten upał w domu siedzieć

Maag, ale historia! Dobrze mu powiedzialas:) tylko szkoda nerwow:( Przeslij zdjecie, gdy juz bedziesz miala:)
Ja zalecam wszystkim mamusiom chlodzenie sie w domu, bo ma byc naprawde duchota i skwarnie.
Milego dnia:)
Aaaa, a moj maz dzis mowi: ale ci sterczy do gory ten brzuszek:) jejcia, to znak, ze chyba mi jednak jeszcze nie opada;) w srode wizyta ponadprogramowa u innego lekarza. Jestem bardzo ciekawa jak sie ma moja szyjka i przeplywy...

http://www.suwaczki.com/tickers/7v8r3e3krqk33yqp.png

Draża dasz rade, musisz być dzielna dla siebie i dla dziecka....leży obok mnie na sali dziewczyna w identycznej sytuacji....biedna placze od rana...ale chyba taka reakcja jest zupełnie naturalna. Bądź spokojna to jeszcze nie jedna z nas przenosisz :)
A ja dziś wychodzę do domku, ciśnienie unormowane. Mam się stawić za tydzień do szpitala na ktg i ewentualne zdjęcie szwu. Ale dziś do domku więc humorem mam wyśmienity :)

https://www.suwaczki.com/tickers/l22nzbmha66xppcy.png
https://www.suwaczki.com/tickers/thgfpc0zd22fy8vw.png

Witajcie z rana. Ja nawet nic dobra i spokojna. Lezalam do 8:) z córką. Także sukces. Znowu mi się śniło, ze urodziłam chłopca hihi.
Eosia przykro mi z powodu niekompetetnych osób na danych stanowiskach . Trzymajcie się dzielnie z Igorkiem,
Draza na pewno wszystko będzie dobrze. Myśl pozytywnie.
Dorotka super, ze już wychodzicie do domku.
Ja za godzinę po wyniki badań. Ale nic mi się nie chce. Brzuch mmnie boli jak na okres.
Maaag ludzka bezczelność nie zna granic.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Eosia współczuję sytuacji z ordynator w szpitalu. Jakoś późno wam ta zołtaczke wyszła. U nas duchota nie chce się na dwór wychodzić mnie coś gardło pobolewa i dzisiaj dały o sobie znać hemoroidy aż krew miałam więc trzeba znowu w krem się zaopatrzyć. Mała wieczorem szaleje w dzień spokojna. Draża będzie dobre musi być daj znać co tam.w szpitalu powiedzieli. Dorota fajnie ze juz do domu. Agatka a czy tobie poprawiła się morfologia po tym koktajlu z pietruszki ile dziennie tego pijesz? Maag współczuję sytuacji w sklepie ludzie są poprostu okropni tacy to nigdy nie będą mieli klientów już ją bym im opinie wystawiła.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3c6edvc6gpavu.png

I ja sie z rana melduje:)
Magg rzeczywiscie nieciekawie mialas:) jechalas podekscytowana, ze juz wszystko zalatwione, ze wozek juz czeka a tu prosze.. najwaznkejzze ze udalo ci sie zalatwic w innym sklepie:)
Eosia duzo cierpliwosci zycze, za chwile bedziecie juz z Igorkiem w domu a wtedy caly stres zwiazany z ta szpitalna sytuacja minie..
Draza wszystkie cie tu myslami wspierami;* trzymaj sie dzielnie i duzo wypoczywaj;*

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a4hekpmu1.png]Tekst linka[/url]

I ja sie witam.
Eosia wspolczuje, niestety tez mialam przeżycia z lekarzami z corcia...
Maaag to i tak szybko mu odpuscilas,bo ja to bym mu dala popalić he
Dorotka gratuluje powrotu do domku.
Ja noc okropna . Do 4nie moglam spac jakies glupie mysli mi lataly w glowie ...
Potem usnelam to co chwila mi pies szczekal jak ulomny i budzik córkę.o 6wywozili śmietniki i znowu pobudka. Juz mam dosc a to dopiero 11...
Ehh

Witajcie Kochane!
Ja ostatnio śpie dobrze, ale dziś pół nocy wierciłam sie i schizowałam ze mam raka;/ Wczoraj idoitka odstawiłam w łazience aerobik, zeby sobie zajrzec w cipę i zobaczyłam tego polipa. Fatalnie to wyglada, jest taki duży ;/ Jak wkładam sobie globulkę to bardzo go czuć, zrobiło sie tam ciasno i nawet palca mi cięzko głebiej włożyc. Jak nie urok to sraczka ;-((
Milutka, a Ty rodziłas SN z polipem? Jak to wygladało u Ciebie, duży był i gdzie sie znajdował? Mi lekarz powiedział ze podczas porodu może pęknać i lepeij nie ryzkowac, bo nie wieadomo co w nim jest, czy to mięsniak czy surowiczy.

Eosia, trzymam kciuki, zeby maluszek szybko doszedł do siebie, a Ty w koncu odetchneła i zaznała odrobine chociaz spokoju. Co do sytuacji ze szpitalem to nie odpuszczaj. Ja też jestem zawsze bojowo nastawiona, to nie jest sredniowiecze, teraz sa inne standardy, a poza tym to pacjent jest dla lekarza, a nie odwrotnie, bo bez pacjentów nie miałby pracy. Ja pracuje w szpitalu i na pogotowiu i doskonale znam takie przypadki wielebnych doktorów ;/
Maaag, podejrzewam, ze krew Ci sie zagotowała i dlatego nie pojechałas po tym kolesiu,ale nic nie stoi na przeszkodzie zebys wyraziła swoja opinie jak ochłonełas. Możesz opisac jak Cie potraktowali na internecie, przeciez nawet Cie nie przeprosili!

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Iwa ja tez mam polipa na szyjce, pojawił sie ok 25tyg ciąży i ciagle jest na szyjce, jest podobno wielkości opuszka palca i mój lekarz mówi, ze to w ciąży norma, nic sie z tym nie robi i odpadnie przy porodzie. Nic nie mówił ze to przeciwwskazanie do SN, a Tobie tak powiedział?

Dziewczyny czy któraś ma ocieplany kocyk minky z makaszki? Są dobre? Godne polecenia? Są faktycznie ciepłe?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5edh0z9t4d.png

Maaag ale jaja debilny gość :/ dobrze że masz już wózek a on niech spada :D
Śliczny ładna kolorystyka widzę że dużo z Was poszło w szary mnie się też mega podoba ale mój był tylko w odcieniu czarnym więc nie miałam wyboru hahah
I kupowałam zestaw startowy z aventu bo mi się spraedzil mmprzy pierwszej córce to i teraz go mam. Niby chce sprovowac karmić cycem Al i tak mi się przyda bo jak coś to będę odciagac na pewno dużo i karmić z butelek :)
Eosia nie denerwuj się ja też miałam przeboje z cora i mnie w Jaśle w szpitalu a ordynator na nowoedkoach jest okropny tyle drze kirde na baby ja musiałam męża wysyłać żeby się dowiedział co z córką bo mi nic lekarz nie mówił i jeszcze przyszedł do mnie z morda ze męża i niczym nie informuje i Ci niego przychodzi mi palant. Ja mówię że to przecież też jego dziecko i chyba dobrze że się interesuje zresztą szkoda gadać jacy Ś niektórzy lekarze..... kurwa depresji się przez ich podejście można
Iwa a co doktor powiedział na tego polipa to może być jakieś groźne ?
Ja miałam przed ciaza dwa razy cyste na jajnikach ale wchlonely się po tabletkach.

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsve6yddajp3o3a.png