Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Eosia,w sumie to niby spore malenstwo ale pamietajmy ze roznice w pomiarach sa az do pol kilo.mysle ze wiecej niz dwa kilo to juz nie urosnie ale to sprawa indywidualna.mi przed samym porodem mowili ze maluch wazy ok3300,a Emilka miala 3800,rodzilam naturalnie choc malutka i drobniutka bylam.
My tez wczoraj na wizycie,Lilka wazy 1400,rosnie symetrycznie,dalej glowka w dol,serduszko ok.szyjka dluga zamknieta,lozysko wysoko z tylu,wyniki moczu super po furaginie.ja chodze co 3tyg,w ostatnim miesiacu mam co 2tyg.
Rusza sie jak szalona,jest i kopanie i rozciaganie i trzepotanie lapkami;)
My tez jestesmy zadowoleni ze SR,atmosfera fajna,mila polozna ktora rozwiewa glupawe legendy z internetu.zawsze po dyskutujemy i ustalamy sobie wsxystko z mezem:))
Milego dnia!!

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Hej dziewczynki. Przykro sie slucha, ze ciagle zmagacie sie z jakimis trudnosciami ;( ciaza powinna byc dla nas pieknym przezyciem, a nie zawsze tak jest, smutne to.. ja odpukac narazie nie mam zadnych problemow, wlasnie leze, a moje malenstwo wpycha mi nózki pod zebra, smieszne uczucie ;)
Mowili Wam lekarze cos o ruchach? bo moj ostatnio mi powiedzial, ze na tym etapie trzeba sie zaniepokoic jesli dziecko przez trzy godziny nie rusza sie ani odrobine.. jakos wczesniej sie nad tym nie skupialam, ale przez ostatnie dwa dni bardzo to sledze i okazuje sie, ze moj synus rzeczywiscie nie robi dluzszych przerw niz godzina, dwie.. nawet jak byly upaly to sie krecil, ale mniej intensywnie. Gin jeszcze mi powiedzial, ze jesli chodzi np. o owiniecie sie pepowina, to zwykle jest tak, ze nagle jest jakies bardzo gwaltowne poruszenie i szarpanie w brzuchu a potem cisza.. jak jest u Was?

Mój dzidziuś owinął się pępowiną jakoś ok 20tyg. I faktycznie chyba wiem kiedy, bo była taka jedna noc że do rana się wiercił dosyć mocno w brzuszku aż byl cały obolały. Myślałam że po prostu sobie dzidziuś szaleje, nie pomyślałam że może wydarzyć się coś takiego i nie jechałam na ip żeby to sprawdzić. Dowiedziałam się później o tym na połówkowych. Lekarz kazał sie nie stresować bo ma czas się odplątać a stres jest gorszy.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73l6d8be5v79y5.png

charlotte
Hej dziewczynki. Przykro sie slucha, ze ciagle zmagacie sie z jakimis trudnosciami ;( ciaza powinna byc dla nas pieknym przezyciem, a nie zawsze tak jest, smutne to.. ja odpukac narazie nie mam zadnych problemow, wlasnie leze, a moje malenstwo wpycha mi nózki pod zebra, smieszne uczucie ;)
Mowili Wam lekarze cos o ruchach? bo moj ostatnio mi powiedzial, ze na tym etapie trzeba sie zaniepokoic jesli dziecko przez trzy godziny nie rusza sie ani odrobine.. jakos wczesniej sie nad tym nie skupialam, ale przez ostatnie dwa dni bardzo to sledze i okazuje sie, ze moj synus rzeczywiscie nie robi dluzszych przerw niz godzina, dwie.. nawet jak byly upaly to sie krecil, ale mniej intensywnie. Gin jeszcze mi powiedzial, ze jesli chodzi np. o owiniecie sie pepowina, to zwykle jest tak, ze nagle jest jakies bardzo gwaltowne poruszenie i szarpanie w brzuchu a potem cisza.. jak jest u Was?

Charlotte,u mnie czesto tak jest ze sa gwaltowne ruchy,szarpanina a potem cisza.tak juz od dobrych kilku tygodni,potem znow sa ruchy wiec chyba ok tym bardziej ze poki co nie jest splatana.ale mam to na uwadze,moja polozna srodowiskowa mowila ze jakis czas temu przyjechala kobieta na IP ze dziecko sie nie rusza a dwa dni wczesniej okropnie szalalo.no i niestety jak zrobili ktg juz nie bylo tetna.okropnosc.ja zaczelam spisywac sobie godziny aktywnosci Lilki i wyszlo ze szaleje mniej wiecej co 2,5-3h,a tak to raczej jakies pojedyncze smyrniecia.Z tymi ruchami to powazna sprawa,wszystkie 3polozne ktore mi sie ostatnio przewinely mowily o tym zeby sie nie bac jechac na IP tylko szybko reagowac.ja tak mialam z Emilka,ona z kolei zawsze szalala w nocy ze spac nie moglam.wiec jak tak raz przespalam cala noc to rano przerazona pojechalam do szpitala.zrobili ktg i i bylo wszystko ok,w szpitalu bylo to dla nich normalne,nie robili problemow szpital i lekarze jak za Krola Cwieczka:)

Hej dziewczyny.
No mój maluch też tak szaleje w brzuchu. Takie gwałtowne ruchu później cisza i spokój ale zaraz od nowa. No teraz leżę i was czytam i takie bombardowanie. Też się boję o tą pepowine....
Wizyta w tym tygodniu więc zobaczymy.
Tak się trzeba denerwować w tej ciąży o wszystko.
Maaag też bym chciała żeby był już wrzesień i mieć dzidzie przy sobie.

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsve6yddajp3o3a.png

Hej dziewczyny, ja juz po zabiegu, cała dobę po narkozie nie mogłam wstawac. Dzisiaj pod prysznicem słabo mi sie zrobiło. Lekko krwawię, ale to normalne mowi lekarz. Jutro mam dopiero badania jak sie szew zachowuje.
Z ruchami to rożnie, ale tętno nadają tu z 5 razy dziennie, wiec jestem spokojna.
Juz tydzien tu siedze, chce juz do domu :(

http://s6.suwaczek.com/201609034565.png

Hej kochane, nie straszcie z ta pepowina...

Ja już po doktorku , o którym Wam mowilam. IIIII WSZYSTKO WSZYSTKO WSZYSTKO JEST W POŻĄDKU!!!!

Ciesze się nie zmiernie. Mała rozwija się prawidłowo, faktycznie jest mniejsza , ale nie odbiega od normy. Lekarz mowi ,ze i ja nie za dużo przybrałam to i dziecko nie będzie jakims kolosem. Przepływy ,tętnice, serduszko , nerki , układ moczowy itp. wszystko idealne. Jestem bardzo zadowolona. Mimo ,ze kosztowało mnie to majątek.
Jedyne co to mam zmienić witaminy , to może mała troszeczke nadrobi. Do kontroli za 2 tyg do swojego lekarza.

Teraz planuje wycieczke kilkudniową do Władysławowa, Półwysep Helski i zastanawiam się co jeszcze chcemy zwiedzić w tamtej okolicy. Aktualnie szukam nie drogiego noclegu w jakiś normalnych warunkach,.

Jejku jak się cieszę. Przepraszam za to dziewczyny , które muszą być w szpitalu i zle się czuja , ale nie mogę powtrzymać mojej radości. Kamień z serca.

Myśl o pakowaniu torby odeszla w nie pamiec , no chyba ,ze wakacyjnej he
Za to Laurenia się rozchorowała a w niedziele konczy 2 latka , ehh chyba wyprawimy jej urki za tydz .

Ale się rozpisałam ..

Nie chcialam Was nastraszyc, byc moze nie wyrazilam sie dosc jasno.. chodzilo mi o to, ze jesli w brzuchu nagle ruch jak nigdy, a potem przedluzajaca sie, nienaturalna cisza, to wtedy reagowac. Generalnie nasze dzieciatka maja fazy aktywnosci wiekszej/mniejszej i spokoju, nie kazda faza spokoju powinna byc dla nas niepokojaca. Zreszta to my najlepiej znamy nasze dzieciatka, mysle, ze to wazne, zeby sie w siebie wsluchiwac i znac rytm i typowe zachowania malca ;)

Kaska, ciesze sie, ze z Twoja kruszynka ok ;) moze teraz zaznasz troszke spokoju i nacieszysz sie ciaza.

Padme kochana, strasznie wspolczuje tych przebojow ;( mam nadzieje, ze juz teraz bedzie dobrze i pozwola Ci wrocic do domciu ;*

Kaska super, ciesze się razem z Tobą. Ostatnio brzmiało to kiepsko najważniejsze że jednak wszystko dobrze.
Dziewczyny w szpitalu trzymajcie się dzielnie.
Charlotte masz rację, ruchy są bardzo istotne. I jeżeli tylko coś odbiega od normy nie ma na co czekać. W koncu znamy najlepiej nasze Malenstwa. Moj jakoś dziś dziwnie spokojny aż się trochę niepokoje ale może to dlatego że ja się uspokoiłam, bo wujka przyjęli na detox.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Kaska,super!ogromnie sie ciesze ze dzieciaczek zdrowy!!!!!!!!!!Udanych wakacji.jak sie odstresujesz to i maluszek lepiej sie poczuje.pojedz duzo rybek nad morzem,do tego owoce i warzywa i malutka nadrobi:))

Padme,sciskam mocno i trzymam kciuki zeby godziny w szpitalu szybko mijaly i powrotu do domku!teraz Pola bedzie bezpieczna ,poslucha sie mamuni i posiedzi grzecznie w brzuszku:)

Padme., życzę Ci dużo sił i zdrowia, wracaj jak najszybciej do domu. Kasia ciesze sie że u Ciebie wszystko dobrze. I ja mam dziś dobre wieści kochane, dziś jem tylko swoje produkty i wg swojego rytmu i cukier nie przekroczył mi dziś 100!! Jestem z siebie dumna. A tak na marginesie, dostałam dziś na obiad ziemniaki i grochówke. Niezła dieta co??

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Kaśka bardzo sie ciesze ze z Twoim Maleństwem wszystko w jak najlepszym porzadku !:) miłego odpoczynku nad morzem :) jedz duzo rybek !:)
Padme niedługo na prwno juz wyjdziesz, smutno mi Że juz tyle tam lezysz i jeszcze pewnie teraz cierpisz przez ten szew. Ale dla Maleństwa wszystko!
Iwa ziemniaki to widzę podstawa diety cukrzycowej w szpitalu gdzie lezysz :p lepiej trzymaj sie swojej diety ;p
Ja nadal zakuwam :/

Kaska cieszymy sie razem z Toba , fajnie sie czyta takie posty :).
Grochowka ?? Ooo zjadlabym ale jakby moja mamusia ugotowala :)
Wczoraj moj maz byl z swierzo upieczonym tata na rybach i ten tata opowiadal ze jak jego zona wrocila do domu z maluszkiem ti zarzyczyla sobie pizze i zjadla pol duzej pizzy a dodam ze karmi... Na poczatku sierpnia zjezdza nasz kolega z londynu i u niegi co lato sa grupe imprezy na lace i ta wlasnie wsponniana mama juz sie nie moze doczekac az sie " naj**ie" hmmm sa rozni ludzie ale i tak zycze im szczescia z małą

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Witajcie dziewczynki ja już po wizycie moja Ninka waży 2 kg:)kolos nie? Brzuch duży. Chociaż dr się zdziwiła, ze tak mało przytylan w tym miesiącu bo tylko 1 kg. szyjka krótka ale twarda i zamknięta:) mówi, ze pewnie uda się donosic z taką. Wody prawidłowe. Łożysko też. A co do dretwienia nogi to uciska na nerw i dlatego. Jestem szczęśliwa. Badanie bolesne do tej pory szyjka mnie piecze. Ph też dobre.
Padame współczuję z Tym bólem i wszystkim. Ale czego nie robi się dla maleństwa.
Kaśka super wieści dobrze że poszlas do innego lekarza.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png