Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki dziewczyny :) muszę do czwartku wytrzymać, zeby ta trutka w koncu zatruła ten nerw:)
Charlotte, a gdzie robisz te badania, ze Panie takie miłe??? ;))) Ja robiłam na Opolskiej, to sama musiałam pilnować godzin i nie pozwoliły mi nawet pic wody.
Któraś z Was pytała o luteinę dopochwowo na skurcze. Ja ją biorę od początku, ale mam wrażenie, ze ona nic ze skurczami nie ma wspólnego :) skurcze i tak mam i chyba bardziej magnez i nospa pomaga.

http://s6.suwaczek.com/201609034565.png

Dziewczyny z cukrem mogę dac kilka rad ja już walcze 3 tyg w czwartek wizyta w poradni mam nadzieję że na diecie sie zakończy bo nareszcie się unormowaly.
Chleb bardzo mało na śniadanie 60g do tego salata rzodkiewka i wedlina (indyka pierś sama piekę) lub jajecznica z 2 jaj z szypiorkiem lub makrela w pomidorach z lidla takie male puszki.Obiad to zupa na wodzie dzis krem z cukini zamiast smietany kefir.Drugie danie ryba z dzikim ryżem i szpinakiem lub klopsiki z indyka.spaghetti z makaronem razowym i musi byc alldente.
Podwieczorek to owoce lub sledzik z cebulą i kolacja leczo warzywne lub salatka grecka niejadam chleba na kolację bo przed spaniem o 22 zjadam kromkę chleba z serem
A i jeszcze drugie sniadanie to 100g owoców i 20g płatków orkiszowych 100 ml jogurtu naturalnego
Ale sie rospisalam mam nadzieję ze troche pomoglam wy tez piszcie co jecie bedzie latwiej.i jeszcze duzo wody i herbata miętowa

Tekst linka[url=http://]Tekst linka[/urlhttp://fajnamama.pl/suwaczki/1bkffxm.png

Hej dziewczyny żadko Was teraz odwiedzam bo dużo się dzieje:)
Wczoraj robiłam pierwsze pranie dla maluszka naszego i co najlepsze to było pierwsze pranie z 2 parti prania jasnego.. a gdzie ciemne? kocyki posciel itd..
masakra.. cała pralka fulll!!
wczoraj bedac w paczkomacie zajrzałam do pepco dziewczyny jak zobaczyłam na dziale dzieciecym wyprzedaz czapeczek i body po 99gr padłam! nazbierałam wszystkiego po trochu hahaha i to normalnie w dobrej jakosci:) w niedziele bylismy juz po komode w katowicach w ikei wczoraj mój ja składał i super:)) dzis prasowanko i kolejna partia prania..:) za jakis tydzien rozpoczyna sie 7 miesiac ciacy a ja jakis mały brzuszek mam...kazdy mi to mówi.. i sie zaczełam tym przejmowac...tez tak macie? stracha mam ze dziecko urodzi sie małych rozmiarów albo z jaks choroba..:( niewiem juz co myslec...pozniej wrzoce wam mój brzuszek to same zobaczycie..

monthly_2016_06/wrzesnioweczki-2016_49175.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3cj44jn8u45tcl.png

I z witam się ,standardowo bliżej poludnia he
Padme mnie tez meczy zab, moj maź byl wczoraj u dentysty to mu powiedzieli ,ze na NFZ nie wyrywają zębów ha ha
U mnie raczej cos z plomba niz wyrywanie,tez musialabym sie wybrać.

Cieszę się, ze nie mam tej cukrzycy dziewczyny normalnie wam wspolczuje .

Robyn piękne kolorki tych ubranek, ciekawe czy u nas w Pepco tez jest ta promocja jeszcze , hmm

Przestawilam corci lóżko w taka pozycje jsk stoi nasze sypialniane i... SUKCES , spsla do 4:50u siebie , gdyby nie psy za oknem to by dalej spala,ale sie ze wystraszyla i chciala do mnie.
Jestem z niej dumna, nie spelna dwulatka ahh .

A z planów na dziś to mialysmy iść spacerkiem do miasta , ale nie wiem co nam z tego wyjdzie. Pogoda troche lipna.
Dziewczyny,ktore maja takie male dzieciaczki ,czy boli Was brzuch gdy bierzecie ich na ręce?
Js mam uczucie ,ze brzuch mi zaraz spadnie . A mala jest wysoka i ciezka , ma ciężkie kosci za mężem , wazy 15kg ... Nie jest gruba, szczupla z niej laska he
A co robicie n obiadek dzis? Mam chęć na rybkę i mizerie do tego hmm

Zgadzam sie z wrzesniowa mama. W pierwszej ciąży brzucha nie mialam wg do 6miesisca, potem zaczal sie zaokrąglać i do porodu nadrobil wielkością troche. Corka ur 3570gr i 56dl. 9pkt (1pkt zabrali ,bo byla oeinieta pepowina cala,nóżki,raczki, brzuszek,glowka i trochę kolorek stracila. ) . I teraz jest duza zdrowa,wesola dziewczynka. Nie ms sie co sugerować wielkością brzucha ,bo te mamy ktore przybierają po 30kg powinny rodzic duze dzieci a wcale tak nie jest .
jeśli lekarz mowi,ze dziecko rozwija sie prawiekowo , to nie ma co rozmyślać i wymyślać problemów ,stresować sie tylko trzeba sie cieszyć .

Milutka86
Oj też bym zjadła coś dobrego:) ale nie mam weny i siły na gotowanie.
Podziwiam Was dziewczynki, które mają małe dzieci . Jak dajecie radę i skąd bierzecie siły. Ja ledwo zyje.

Sily dają nam dzieci , zrozumiesz jak juz urodzisz kochana
One sa od nas zależne , jak otwierasz oczy i dziecko rzuca ci się na szyje i krzyczy maaama jakby nie widzialo cie z rok to dzień staje sie lepszy.

Ja na obiad mam gołąbki z sosem pomidorowym :)
Na deser naleśniki z serkiem i borówkami. Pychotka :)
Milutka to jest pradoks ale dzieci tak męczą a z drugiej strony dają tyle siły. Ja gdyby nie córka to bym z łóżka nie wstała a tak muszę wszystko ogarnąć i nią się zająć i pójść na spacerek i pobawić się. Obiad ugotować dosłownie wszystko zresztą same wiecie ile obowiązków w domu a Oliwcia mi daje siłę na to wszystko. Kocham ja nas życie :)
Właśnie wczoraj tak l ezalam i myślałam że biedny ten mój Stefanek w brzuszku leży sobie rozwija się a wszyscy tacy zajęci dookoła nikt o nim nie myśli tylko my z mężem.
Kocham moje dzieci najbardziej na świecie ! :D

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsve6yddajp3o3a.png

Mmm golabeczki tez bym zjadla:)
Alik78 dziekujemy za propozycje napewno z czegos skorzystam:)
Ja sie zmagam ostatnio ze skurczami w lydce i stopie.. dzisiaj trzy razy mnie zlapal, musialam budzic meza a sama z bolu plakalam.. moze macie jakies sposoby na to? Magnez oczywiscie biore i staram sie rozciagac te nogi ale to nie pomaga, a bolu jest okropny....

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a4hekpmu1.png]Tekst linka[/url]

Dziewczyny ale miałam fajną sytuację. Stoję w kolejce w markecie, przede mną 4 osoby za mną 2 i nagle podchodzi do mnie ekspedientka i mówi, że obsłuży mnie poza kolejnością i zaprasza do wolnej kasy :-) miny ludzi z koljki bezcenne hehe jakby mogli to by mnie zjedli wzrokiem :-)

A u mnie dziś na obiad kopytka, polędwiczki z indyka w sosie śmietankowym i fasolka szparagowa.

http://www.suwaczek.pl/cache/a542f2a4e4.png]Tekst linka[/url]

Robyn nie przejmuj się wielkością brzuszka. Jak już wcześniej dziewczyny pisały, nie rozmiar świadczy o wielkości i zdrowiu dzidziusia. Spokojnje :-)

Ja też jeszcze nic nie mam dla dzidziusia. Mąż kończy sypialnię, w której synuś będzie z nami spał i dopiero wtedy będziemy kupować,prać i składać :-) . Rozglądam się ciągle za rzeczami dla maluszka i wózkiem. Fajnie, że już część z Was ma wózeczki itd. :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/0d1ydqk316lk8s8b.png

Ale macie pyszne obiadki :) ja zrobiłam spaghetti bolognese na szybko bo juz taka glodna byłam ze szok. A na meczyk ugotuje bobu :) pychooota. Mam nadzieje ze nie bede sie potem męczyć ze wzdęciami :p a nawet jakby to trudno.
Draża ja tez jeszcze jestem w lesie z rzeczami dla Małej. Kupiliśmy komodę ale maz nie ma czasu jej złożyć narazie. Moze przy weekendzie. Wózka tez nie mamy ale juz wybraliśmy :) jakos mi sie wydaje ze jesCze tyle czasu ze zdaze ze wszystkim.
Jutro znowu musze jechac do krk w ta i spowrotem po poprawki do pracy. Masakra :/niech to sie juz skończy :(

Kaska jak brałam dzieci na ręce w pracy, nawet maluchy, roczniaki to momentalnie mnie brzuch bolał albo tak dziwnie ciągnął. Unikalam tego ale jak byłam sama rano to nie było wyjścia. Ładnie sobie waży Twoja córa, duża dziewczyna.

Jestem po wizycie, z Dzidziusiem wszystko dobrze. Będzie cudownie moc na niego patrzeć całymi dniami a nie tylko chwilkę raz w miesiącu.
Przyszła mi pościel Jupi :) śliczna tylko na razie śmierdzi.

Robyn pralas juz swoją albo któraś dziewczyna jeśli ma też z project by Alice? ??

Maag z ciekawości ile Twój Dzidziuś ważył teraz?

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Dziewczyny pochwale się Wam zrobiłam dziś przełomowy krok...Kupiłam maluszkowi pierwsze ubranka, poczułam się taka szczęśliwa. Teraz otwieram szufladę i patrzę na te słodziutkie ubranka.

Mam też pytanie do dziewczyn borykających się z podejrzeniem cukrzycy?
- czy lekarz przepisał Wam paski do glukometrów czy musiałyście same kupić? Ja niestety musiałam kosztowały 40 zł a starczają tak na tydzień.
- czy miewacie taki dziwny metaboliczny posmak w ustach po jedzeniu? Nie wiem czy to normalne w ciąży czy to z cukru? Chociaż on na razie jest w normie. Czasami tylko troszkę podskoczy.

Padme ja na badania jezdze tam gdzie mam lekarza, do wielkopolski, a ze mieszkam prawie na granicy województw to wszedzie mam kawalek ;P a w mojej dziurze nie ma ani szpitala ani porzadnych lekarzy, takze wszedzie musze jezdzic..

Moje malenstwo po tej glukozie dzisiaj strasznie ruchliwe jest.. a juz w trakcie posilkow to kopie jakby chcial wyjsc. Wyniki glukozy odbiore dopiero w poniedzialek, bo wtedy mam wizyte nie oplaca mi sie specjalnie tylko po wyniki jechac ponad 20km.

Duze te Wasze dzieciatka, ciekawe ile wazy moj synus. Ponad trzy tygodnie temu wazyl 680g..

My oglądamy mecz . 3minuta dopiero a juz 2okazje bramek byly lewandowski i milik.
Oglądamy mecz, milena chyba due przekrecila bo bylo takie nie mile uczucie i czulam ,ze cala zmienika pozycje. Moze jest glowka s fol,bo ostatnio na nieszczesnym usg byla ulozona poprzecznie.

Wcinam galaretkę, smak z dzieciństwa mmm

monthly_2016_06/wrzesnioweczki-2016_49197.jpg