Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

A ja chyba nadrabiam te miesiące bez apetytu,bo teraz jem i to sporo. Dzis np na śniadanie 3kawalki chleba wieloziarnistego z serem i pomidorem i jogurta, potem podjadlam pól princepolo, potem talerz kapusniaka , potem 4ciastka maslane z cukrem i teraz na kolacje 2kawalki chleba z serkiem i ogórkiem i jeden z dżemem. I salaterkę budyniu czekoladowego z jagodami .
Jak mydlicie , za dużo prawda? Nie moglam sie oprzeć temu budyniowi mmm stoi i kusi

U mnie caly czas byla ulozona glowkowo , tydz temu na wizycie okazalo sie ze jest ulozona pośladkowo , faktyczne teraz czuje jak kopie nad spojeniem lonowym. A maz dzis zdziwiony ,ze takie mocne kopniaki dostaje. Zadal mi pytanie czy nie czuje ,ze mam obce cialo w sobie ,czy nie jest dla mnie dziwne uczucie ,ze cos tam w środku sie we mnie rusza he powiedzialam mu ,ze kobieta jest w stanie wiele znieść dla zdrowego dziecka i to jest dla nas naturalne . To poprosil Milenke żeby byla bardziej delikatna dla mamusi a mi zakręcily sie lzy w oczach ahh

Alik, imbir u mnie tez mam wrazenie ze caly dzien skupia sie tylko na tym co zjem, zeby bylo dobrze, tylko ja do diabetologa ide dopiero w poniedzialek wiec narazie jest u mnie dieta wyczytana z neta, ale nie waze, i nie mierze cukru bo czekam na wizyte...
Imbir masz racje , dziewczynki wy mozecie sobie poprawic humor ciasteczkiem, a my:) ja zjem arbuza wiecej i juz mam wyrzuty czy nie za duzo:) ale tak te wyniki mnie dotkely, ze staram sie trzymac rygorystycznie wszystkiego...
Co do ulozenia maluszka to juz poraz kolejny pani gin mowi, ze moj synek glowka do dolu..

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a4hekpmu1.png]Tekst linka[/url]

Sczesciaro pociesze Cie, moj od poczatku ciazy nie glaskal, nie przytulal i nie gadal do brzucha. Teraz czasem jak mlody mocno kopie to sie pytam czy chce zobaczyc, no to wtedy na chwile przyklada reke, ale szalu nie ma. Na poczatku mnie to martwilo a teraz w sumie mam to w nosie, nie to nie ;p on traci nie ja ;) generalnie zaczyna chyba troche przezywac, ze niedlugo nam sie rodzina powiekszy ;p podreperowal auto, gania za roletami zewnetrznymi, bo mielismy juz dawno zalozyc, ale jeszcze nie wyszlo, komode poskrecal dla malego i chuchal na nia przez dwa dni..

Wrzesniowamamo my jedziemy w sobote sobie zaklepac wozek. Mamy taki uklad u faceta we Wroclawiu, ze zamowimy, zaplacimy zaliczke a odbierzemy sobie na koniec sierpnia, zeby nam nie zalegal w domu, a on moze nam bez problemu zmagazynowac.

Padme, nie pomoge, cala rodzina mi sie dziwi, czemu nie zdecydowalam sie na Wroclaw jesli chodzi o porod ;) a ja jakos sie boje we Wroclawiu ;)

Słodkie mamy mnie też jest ciężko patrzeć na słodycze i mocno ograniczać się z owocami... Czasami chciałoby się po prostu coś zjeść na poprawę humoru ale sumienie nie pozwala. Mała Mi Ty masz termin wizyty bardzo szybki. Ja na swój czekam około 3 tygodni i mam go wyznaczonego na przyszły czwartek. Też póki co całą dietę układam sobie sama na podstawie informacji z netu.

Moja gin powiedziala, ze bede czekac 2-3tyg, ale mam przyszla bratowa, ktora pracuje w szpitalu i poprosila lekarza, zeby mnie szybciej przyjela, wiec sie udalo, z czego bardzo sie ciesze;) no i jak poszlam to tak milo potraktowali, zaczeli mowic , ze w ciazy tk ja pierszenstwo mam i takie tam.. ale ciekawe ci by bylo bez znajomosci...

Moja Emilka juz od jakis min. 5 tyg ulozona glowkowo. 4 tyg temu jak bylam na wizycie to mowilam gin. Ze bardzo nisko mnie kopie jakby miala wyskoczyc wlasnie a ona zobaczyla na usg ze to nie kopniaki tylko raczki tam wklada.
Ja jem bardzo duzo codziennie szczegolnie slodyczy i owocow, trzeba by z tymi slodyczami wylyzowac ale co ja zrobie jak mi sie ciagle chce...

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvzp07wkpxbts1b.png

Malo? A mi sie wydaje,ze w ciaglym jedzeniu jestem he ale się cieszę,ze nie przesadzam. Zobaczymy co waga pokaze na kontroli.
Magdzikcz jak mus to mus he he jak ci się chce to jedz , przecież to dzidzia ma na to ochotę a nie ty he
Moja dwulatka dzis tez caly dzień cos je . Już zaczelsm sie marteic bo nigdy do niejadków nie nalezala ale aż tyle nie jadla. Moze widzi ze ja jem to ona tez, zawsze wszystkie posilki jemy razem . A odkąd nauczyla sie otwierać lodówkę to ciągle slysze maaaaamaaa aaaammm.

A dziewczyny ze skrocona szyjka. Potraficie same wybadać gdzie sie ona kończy .? Może glupie pytanie ,ale mam wrażenie ,ze moja jest coraz niżej ...

A moja gin kazala truskawki odstawic:/ zapytam wszystko diabetologa on bardziej powinien byc zorientowany.. i ja tak sie powstrzymuje z tymi truskawkami, ani jednej nie zjadalam, o chota jest ze hej;) a ja owoc dodoaje tylko na drugie sniadanie do serka wiejskiegi wkrajam jedna kiwi i np 1 nektarynke.. albo troche arbuza. Jem raz dziennie owoce

Dla słodkich mam - najlepsze są dla nas owoce z tym najniższym indeksem glikemicznym. Mam tabelkę od endo, z której wynika, że są to: jabłka (nie sok), granat, morele (suszone też), pomarańcze (nie sok), brzoskwinie, nektarynki, śliwki, gruszki, marakuja, mandarynki, grejfrut (nie sok), porzeczki, truskawki, maliny, wiśnie, agrest. Wcinajmy na zdrowie ;)
A słodzę sobie ksylitolem - drogi jest, więc mało słodzę ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkvcqgdgdqdv4a.png

Poolska !!:) fajny mecz był :D ale tyle cos sie nastresowalam to moje :p. Mam nadzieje ze tez kibicowalyscie !:) Śpię dzisiaj u kolezanki i wlasnie układam sie do snu :)

Co do wózka to wybraliśmy w tym tyg i jednak bedzie xlander x movie. Jest duży ale porządny i solidny a co najwazniejsze na pompowanych kołach i do lasu jak znalazł :) mąż powiedział ze innego nie chce :p a ja prZytaknelam. Kupujemy 2w1.
Hania dzisiaj mało kopie nawet teraz kiedy leżę to jej nie czuje, moze juz spi. Troche sie nachodziłam dzisiaj i dałam sobie w kość mam nadzieje ze nic jej nie jest. Tylko po prostu sobie spi

My oczywiscie mecz ogladalismy, ja bym sobid darowala, ale nasza Tosia chciala koniecznie ogladac i to do konca! Nigdy nie chodzi tak pozno spac, ale zrobilismy wyjatek.
Moj synuś czesto ostatnio zmienia pozycje. Przez dluzszy czas lezal w jednym miejscu, a teraz codziennie inaczej, wczoraj kopal po szyjce, dzis juz mi wciska nogi w zoladek..
Wspolczuje Wam dziewczynki problemow z cukrem, ja bym chyba oszalala jakbym miala nie jest owocow.. chyba ostatnia zostalam do zrobienia glukozy, wybieram sie w przyszlym tygodniu.. jak pies do jeza ;P

Wyglądam za okno i pogoda taka sobie sie szykuje ale ponoć goraco ma byc :) czas wstawać a tak mi sir nie chce.
Ja nie wiem skąd Wy wiecie jak ułożone sa wasze maleństwa. Ja nir mam bladego pojęcia. Moja na prawdę rzadko sie rusza a jak mam męczący dzien to jak wczoraj to juz w ogole tyle co nic. Nir wiem czy mam sie martwić. W pon wizyta to sie wszystkiego dowiem :)

Jeżeli chodzi o zgagę mój gin powiedział że mleka nie pić bo to oszukuje na trochę jest lepiej a później jeszcze gorsza powraca. podobno pomaga surowa marchew i zmiana diety
Nasza malutka jest tak jakby poprzecznie ale kopie wysoko koło pępka.A jak gin sprawdzał tętno to nisko pod pępkiem.
Ja już ubranka poprałam poprasowałam i są w komodzie.
prałam w lovelli.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3c6edvc6gpavu.png