Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Moli00
Robyn ja stosuje samoopalacze z fakebake są trochę drogie ale bezpieczne dla kobiet w ciazy. Super obalają i nie zostawiają żadnych smug. Ja już latam opalona dwa razy się smarowalam. Hihi
Ja nie mogę ogólnie się opalać bo Man bardzo dużo pieprzykow więc nie szkoda mi kasy na samoopalacze tym bardziej że usuwalam już 30 chyba :/
Wszyscy zawsze ładnie opaleni a ja zawsze blada byłam aż znalazłam ten samoopalacz :)

Cena wysoka nie powiem.
Bała bym się na próbe zakupić taki bo niewiadomo jak zareaguje moja skóra czy nie bedzie sie zlewać badz cos gorszego. Ale jeżeli ci służy to super:) ja mysle nad tymi rajstopami sally hansen

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3cj44jn8u45tcl.png

Nasza malutka będzie spała w z nami w sypialni ale w swoim łożeczku ktore bede miala na wyciagniecie reki doslownie ze wzgledu na brak miejsca. W ogóle to nie wiem jak my się tam pomieścimy, gdzie ją będę w nocy przebierać np bo sypialnia juz jest tak ciasna a jeszcze jak dojdzie łozeczko to ogole masakra. Coś trzeba będzie skombinować. Niby mamy jeszcze jeden oddzielny pokój ale tam jest łózko biurko i szafa mojego R.córki ktora pzyjezdza do nas na weekendy dwa razy w miesiacu. Jakos sie tam pozniej beda musiały dziewczynki podzielic tą przestrzenią nie ma wyjscia:) Komode dla Hani wstawie do tego drugiego pokoju. A przewijak pewnie kupie taki przenośny.
jeśli chodzi o sukienki, upatrzyłam sobie dwie w happy mum i obym wygladala jakos po ludzku w nich, bo jak nie to nie mam pojecia gdzie kupić:( ja się nie ubiorę w sukienkę bez rękawkow...mam taki kompleks ramion zbyt obfitych i nie ma szans zeby byly odkryte :P

Dziewczyny a myslalyscie juz jaka torbę weźmiecie do szpitala ? Taka na kolkach czy raczej zeykla do noszenia ?
Ja Wam powiem,ze z córką mialam jefns wielks torbę , jedna mniejsza i torebkę i to byl problem. Na porodówkę zawoziła mnie siostra ktora tez byla w ciąży w 8mies i to byl problem dźwignąć ja do auta . No i przy wypisie tez bylo ciężko bo do drzwi porodówki z oddzialu musialam je zanieść sama do męża , potem drugi raz szlam po córkę i fotelik . Maz nie mial jak sue sam zabrać dwie torby i fotelik z córką . Tez szedl dwa razy do auta . To byl problem.
Teraz zdecydowalam sie na jedna duża torbę podrozna na kolkach i mam w nosie co sobie tam o mnie pomysla . Nie mam zamiaru sie znowu tak z tym wszystkim męczyć . W torebkę wezmę tylko wodę,bulkę i dokumenty . A na wierzch w torbie bd miala przygotowane szlafrok i to co do pierwszego użytku na porodówce potrzebne.

A kiedy macie zamiar sie pakować ? Do którego tyg ?
Ja w I ciąży bylam spakowana w 25tyg bo ze skorczami trafilam do szpitala , pozniej w 30tyg również , wiec tylko przepakowywalam i ewentualnie wymienialsm cos ale torba byla gotowa . Teraz tez mam zamiar do 30tyg mieć wszystko zakupione a po usg w 32tyg i potwierdzeniu plci juz być spakowana .

Jestem przezorna i wole być gotowa na wszystko

Ja właśnie zaczynam układać rzeczy do spakowania, zobaczę ile to miejsca zajmuje i jaką torbę potrzebuję ;) Chyba będę mieć dwie takie nie za duże i myślę, że za jakieś 2 tygodnie to już chcę być spakowana :D Jak o tym myślę to zaczynam się stresować ;( wiadomo nikt nie lubi szpitali :(

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Hej dziewczyny, ja tez mam problem z letnimi rzeczami, dzisiaj siedze w pracy w czarnych spodniorach jak rąbnięta.... Wczoraj 29st i tez sie gotowałam. Nogi mam blade i głupio mi chodzic w sukienkach bez rajstop :( zreszta do biura jakos nie wypada... patrzyłam na te kosmetyki fake bake i rzeczywiście fajne sa, cena juz nie bardzo ;))))
Na krzywa cukrowa ide we wtorek, wezmę cytrynę, chociaż nie wiem, czy pozwolą mi wcisnąć.

http://s6.suwaczek.com/201609034565.png

Dziekuje Padme. Czyli teraz musi dać mi skierowanie na ten test bo nastepna wizyta w 28tyg bd to juz bd za późno .

Caly czas sie zastanawiam czy mówić lekarzowi o tym upadku ze schodów i plamieniach , niby bylam po tym skontestowana ale z drugiej str prowadzącemu mówi sie wszystko . No i jestem w kropce . Powiedzialybyscie ?

Ja musze jeszcze kilka drobiazgów dokupić i ubranek do wyprawki , a przede wszystkim pieluszki tetrowe,których idzie dziennie multum.
Co do rozmiaru ubranek Laura miala 56cm po urodzeniu ale w zadne pajace czy śpiochy sie nie miescila . I cale szczęście ,ze urodzila sie w lipcu to chodzila na body bądź sukienkach i nie musieliśmy na gwalt kupować. Nawet ze szpitala wyszla w body z krótkim i czapeczce choc bylo troche wietrznie i 24'.
Teraz na 56nie kupuje ,bo dojdą rajstopki body bluzki itp wiadomo na cebulkę i na pewno Nati ich nie znosi . Tak wiec zaczynam od 62kilka sztuk i większość na 68.
Tylko to nie wiadomo jak to z ta pogoda bd niestety i może będą chodzić w body i śpioszkach tylko.
Dla mam rodzących w takie mies nie pewne powinny być przepowiedziane pogody pewne na 100% . I by bylo wiadomo czego ile byloby potrzebne a nie .

Eh tak to jest w mieszkankach w bloku. Łóżeczko Hani wejdzie normalnie na styk rownolegle do naszego lozka. Wiec nie bede miała jak nawet nałożyć ten przewijak na łóżeczko:p cos sie wykombinuje :) jeszcze mam kuuuupe czasu.
Ucze sie bo mam zaliczenie w pon i normalnie nic mi nie wchodzi do tej głowy :( taka rozkojarzona jestem w tej ciąży ze masakra... Ciekawe jak ja sie obronie :p