Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczynki..
Mnie w weekend tez męczyły nieprzyjemne sny.. poza tym kiepsko spie w nocy. Jesteśmy z mężem przyzwyczajeni, że zawsze zasypiamy przytuleni, a teraz w każdej pozycji jest mi nie wygodnie, boli mnie kark i plecy.. wiercę się i kręcę i wiem, że męża tez to denerwuje, bo go budzę niechcący, ale oczywiście nie narzeka.
Byłam wczoraj u szwagierki, która jest fryzjerką i w końcu (!) zrobiłam włosy.. uff.. ostatnio farbowałam na sylwestra.. wyglądałam juz tragicznie, a teraz tak fajnie mi zrobiła ;) i nie chciała wogóle pieniędzy, nawet na siłe nie dała sobie wcisnąć. Zmieniłyśmy trochę kolor, bo miałam rude, a chciałabym zacząć wracać do swojego koloru ;)
Co do bóli brzucha.. mnie też czasem coś tam zakłuje na dole, ale nie ma tragedii, poza tym, boli mnie czasem jak zrobię siusiu, to mam wrażenie jakby mi się tam wszystko układało, bo pęcherz już nie zajmuje tyle miejsca i jak za długo nie uda mi się załatwić (na szczęście ostatnio idę praktycznie codziennie) to też mnie nieraz kłuje w jelitach.
Co do twardych brzuszków. Ja rano też nieraz budzę się z taką dosłownie wystającą kulką, podłużną pionowo albo poziomo, wydaje mi się, że zależy jak się maleństwo ulozy, zazwyczaj jak pójdę siusiu i wracam do łóżka to brzuch przestaje być tak napięty.
No i te kochane kopniaczki juz codziennie ;*

Cześć Dziewczyny,
Widzę, ze temat wózków gorący, ale ja narazie boje sie cokolwiek wybierać, czekam do czerwca :)
Od wczoraj mam znow nowa "fobie" :)))
Próbowałam sobie przypomnieć, co i jak robiłam przy Młodym i myślałam ze takich rzeczy sie nie zapomina... Ale to było prawie 11 lat temu.... I jak próbowałam sobie przypomnieć szczegóły to... Wpadłam w panikę, NIE PAMIETAM... !!! :))) jak często go karmiłam, ile zjadał i był najedzony, jak go ubierałam na początku po domu.... Co " pod rożek" - normalnie pustka w głowie ... ;))))

http://s6.suwaczek.com/201609034565.png

Iwa27
Chciałabym już wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka, coś czuje że to chłopiec. Tak się nastawilismy na chłopca od chyba będę rozczarowana gdy okaże się córeczka. Nie wiem czy ja mam jakie dziwne myślenie, bo jak będzie córeczka to też będziemy kochać ja do szaleństwa. A jednak ciągle w rozmowach mówimy o chłopcu.

ja mam dzis wizytę czuje dziewczynkę mąż też mówi,że dziewczynka i tak o dziecku mówimy ogolnie jestesmy tez ta nastawieni :)

Ja też mam głupie sny. dziś śniło mi się od leciałam samolotem do Poznania z moja klasa z liceum, i podczas lotu ludzie wychodzili sobie na papierosa na taki balkon na skrzydle. A za mna siedział jakiś podejrzany typ z urządzeniem które wzięłam za bombę i ciągle się modlilam żeby nie wysadzil samolotu. Nie wiem skąd taki sen, nie myślę o takich rzeczach na co dzień

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

AnkaAnka
Iwa - u mnie objawów nie było i nie ma. Antybiotyk grzecznie łykam, to może nie miało szansy się rozwinąć. Bierzesz coś?

Biorę od początku ciąży zurawit. Przez pierwsze tygodnie miałam wzorowe wyniki, potem pojawiły się liczne bakterie. Od miesiąca biorę 2 razy dziennie femisept uro ale przy ostatnim badaniu nie było poprawy a wręcz jeszcze więcej bakterii. Zrobiłam w piątek znowu posiew i analizę. Czekam na wyniki i w środę idę do lekarza. Coś czuje że mnie antybiotyk też nie ominie. A jaki Ty bierzesz? Ja mam uczulenie na penicyline i dlatego u mnie nie ma dużego pola manewru jeśli chodzi o leczenie.

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Czesc dziewczyny,oj nie wyspana dzis jestem bo pies byl niespokojny w nocy,budzil sie i szczekal:(Ja tez mam rozne bole "okolobrzuszne"ale lekarz mowil ze to normalne,poza tym brzuszek wchodzi w faze wzrostu.Paskudne wzdecia odpuscily jakies 2-3tyg temu.
Padme,ja mam to samo,nic nie pamietam z okresu niemowlecego Emi wiec musze sie doszkolic co i jak.Tyle ze(poki co)tak sie nie boje jak wtedy kapieli,ubierania,karmienia,kolek wtedy sie denerwowalam jak cos mi nie wychodzilo a teraz wiem ze skoro Emila przezyla i tym razem dam rade,ze kolka czy sraczka to nie koniec swiata;)
Maag,mi tez sie podoba x lander ale zniechecila mnie mala gondola(nasze maluchy swoje pierwsze 6mies przejezdza w zimnej temperaturze wiec do wielkosci dziecka trzeba dodac spiworek i kocyki),fajnie ze mozna do niego wybrac pompowane kola.Ale zauwazylam ze w wielu sklepach sprzedaz nastawiona na ta marke:)Jak to mowia zjadlam zęby na handlu,wiem jak dziala psychologia klienta i aktywno-agresywna sprzedaz bo sama szkolilam z tego ludzi wiec chce przeczesac ten temat sama i ogromnie opieram sie na waszych opiniach.bo kto mi lepiej doradzi,doswiadczona mama czy dwudziestoparoletni czlowiek ktory dzieci nie ma i ma zwiazane rece targetem sprzedazowym...:)
Jureczka,powodzenia na wizycie,ja mam jurto,to od razu dowiem sie co z moja morfologia.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Witam was. Dzis mialam okropny sen i ciagle o nim mysle i az sie boje. Snilo mi sie ze poronilam i ze widzialam moje dziecko lezace na podlodze ( takie samo jak z zdj usg blizniaczek ) to bylo straszne i cala noc nie moglam spac na plecach ani na prawym boku bo tak dziwnie bolal brzuch :\. Az popatrzylam na sennik w necie tam pisza ze koszmary w ciazy sa zecza normalna... Snia sie wlasnie zwierzeta na poczatku male a pod koniec ciazy takie olbrzymy... Zdrada, smierc i osoby zmarle problemy z ciaza itp itd. Ale to bylo straszne

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Agnees, mi sie wydaje że wyobraznia troszke robi nas w konia i stąd takie sny.Tak jak napisala Charlotte, uwypuklają nasze największe obawy.Nie wydaje mi się żeby sny były prorocze, czasami poprostu zbieg okolicznosci.Ileż to razy śnilo mi sie że wypadaja mi wszystkie zęby, wg mojej mamy oznaka wielkiej tragedii w rodzinie, ale nic takiego nie mialo miejsca.Mi w tej ciązy, na początku snilo sie ze krwawilam, ja faktycznie mam taką schizę że za kazdym razem jak jestem w toalecie z delikatnym niepokojem patrze na papier i bielizne.Niestety wiem tez ze sny wplywaja na nasze samopoczucie w ciagu dnia, zly potrafi zdolowac, wiec pol tabliczki czekolady powinno pomoc;))

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png