Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

To pewnie przez to ze Lilka zadko kiedy oproznia piersi do konca,wlasciwie to tylko na spiaco,a tak to tak jak pisalam cuda robi,przekreca sie milion razy,patrzy na drzwi,kopie mnie w brzuch i odpycha sie do gory na moich udach.juz mnie to denerwuje bo nie lubie tak lezec z cycem na wierzchu i czekac az hrabina zechce possac.ech...
A ten lisc kapusty to wlozyc poprostu do stanika na noc czy jakims bandarzem przywiazac.ja wzielam paracetamol,chyba ok?

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Hej dziewczyny. U nas wczoraj tragedia, mala sue tak zrzygala ze cala ona,js ,krzeselko i jeszcze wielka kaluza na podlodze bylo. Kaszka/ zwarzone mleko hm nie wiem. Ale jak reka odjal brak gorączki i cala noc przespana z jednym karmieniem do 8:30!!!
Za to Laura znow miala atak duszności i omal sie nie udusiła. Szybko sterydy i krople. Ehh
Caly dzień spokoj ani kaszlu,ani kataru ani marudek. Moj M dostal pieeeekna wyplate. Moglibyśmy sue wybrać na wakacje zagraniczne he he ale wolimy wyremontować lazienke.
Byliśmy dzis na malych zakupavh, glownie po adidasy dla Laury ale tez kilka rzeczy z promo z proco dls Misiuli dostalsm. Teraz mala spi, M zaraz fo pracy a my z Laurusua oglądamy bajkę o jaskiniowcach.
Niżej zdj naszych lowow z pepco. Adidaski malej z Matres sport cale żywo różowe ,jutro wstawie foto .

monthly_2017_05/wrzesnioweczki-2016_57157.jpg

I zimnej kapusty nie powinno sie klasc na brodawke, wiec trzeba zostawic dziurke :-) rozne pozycje karmienia tez pomagaja, u nas najbardziej skuteczna byla spod pachy, ale przy tych wygibasach, to coraz trudniej ;-) aha odetkanie kanalika czasem bywa efektowne, bo nagle sie potrafi odetkac i to mleko szybko splywa, wiec trzeba uwazac, zeby sie dziaciatko nie zaksztusilo, jak nagle poleci duzo mleka.

Cześć Kochane

Mila podobno wymazu się nie da pobrać w sensie że nie wyjdzie...

Byłam u tego dermatologa i tak mnie kobieta wkurzyła... W d miala moje piersi tylko się doczepila jak to możliwe że Maciek ma 7 miesięcy i je w nocy co 2h. Tak nie może być. Trzeba go odzwyczaić, na pewno za mało je, trzeba go napchać (tak dokładnie powiedziała), napchać kaszka wieczór. Musi spać conajmniej 5h. Chodzi spać o 20 to do 1 ma spać. Nosz kur...
Dostałam jakaś maść ze sterydem, raz dziennie i po karmieniu linomagu bo maltan jest wg pani nie dobry.

Agness u fryzjera super, chociaż ciągle myślałam o Maćku. Ale refleksy są i końcówki ścięte. I chłopcy świetnie sobie poradzili beze mnie. Mąż miał wolne cały tydzień nie wiem jak przeżyje poniedziałek.

Ostatnio w pepco kupilismy kilka body 86 i każde innej wielkosci.
Ja na biezaco po każdym praniu odkładam za małe rzeczy więc nie jest taki szok. Chociaż poszedl karton body i trzeba było kupić nowe. Lubię te z ff tylko są grube jak się zrobią upały to za ciepłe. Kurczak właśnie ostatnie dni nosi pajacyki bo już ciasne.

Charlotte dobrze że jest lepiej. Okladaj dalej aż zniknie gula. 15-20 minut trzymaj zimny okład po karmieniu.
Kurcze żeby po takim czasie pojawiały się problemy.
Mind oby szybko przeszło.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Kurcze, ale mnie przestraszylyscie z tymi zastojami:/ też myślałam że to może się przytrafić na początku kp A nie teraz, zdrówka Wam życzę! I trzymam kciuki oby nikomu już się nic złego nie przytrafiło.
Zdjęcia jak zwykle cudne :-) maag, jakie Hania ma już długie włosy, wydoroslala, hihi, Ala i Blanka cudowne :-) :-) :-)
My po majówce u moich rodziców na wsi, szkoda że pogoda była do d...
Z nowości...Alek raczkuje! Ja nie wiem, od dwóch tygodni ogarnął tyle nowych umiejętności ze szok :-) I już się skubany wspina żeby stanąć... to prawda że dzieci rozwijają się skokowo:-)
Co do rocznic ślubu to my też obchodzimy w czerwcu :-) :-) :-) dokładnie 2.06.
Coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam. Asa, zęba nadal żadnego nie mamy;)

Szczęściara jak ja nie nawidzę takich ludzi. Co ją to obchodzi że Maciuś je w nocy co 2 godziny. Przyszłaś do niej z cyckiem a nie z problemami ze snem. Co do wymazu to ja miałam robiony jak miałam na początku kp szczeliny i faktycznie trochę to o kant tyłka bo wyszły mi bakterie które normalnie bytują na ciele człowieka. U mnie też nie chciało się zagoić. Łzy w oczach miałam przy przystawianiu. Pomogły jak pisałam muszle laktacyjne. Tylko że u mnie babka mówiła że problemem może być połóg i słabe wyniki krwi jeszcze wtedy. Nie wiem czy lepiej jakaś laktacyjna by Ci nie pomogła. Co do linomagu to akurat u nas w szpitalu też polecali :) że niby maltan ma sacharozę a nie zmywasz przed karmieniem.
Mój też miał tydzień wolnego i było bosko, też nie chcę poniedziałku :(

iv098u698jhjb01j.png

I my po zakupach w pepco:) Mamy dwie pary spodni,10 par skarpet,kocyk,body i pajac. Tylko jakies wielkie wydaja mi sie te rzeczy:)
Nie moge sie nadziwic,ze mam juz takiego duzego chlopaka:) W ogole to mnostwo ladnych rzeczy bylo i ludzi tez caly sklep. U nas dzis pieknie,mimo,ze slonce za chmurami,ale spacerek i lody zaliczone:)
Igor wchodzi w faze lęku separacyjnego. R. wysadzil mnie dzis po skierowanie,a Malego zawiozl do mojej mamy. Bardzo szybko sie wracal,bo Igor wpadl w histerie i mama nie mogla go uspokoic. Jak przyszlam bylo juz ok,tatus dumny i blady opanowal sytuacje:) Ale jak tylko weszlam to pierwsze co,to cycus musial byc:)
Dziewczynki,czy Wasze dzieciaki tez chca 'gryza' jak cos jecie? Bo moj,jak jem kanapke otwiera pasze,ciagnie mnie za reke i chce ugryzc kawalek:) Komicznie to wyglada:)))
A z tymi zastojami,to,niestety moga sie zdarzyc na kazdym etapie,szczegolnie,ze teraz dzieciaki gryza,kopia i wala piesciami,wiec latwo o jakis uraz. Nawet spanie na brzuchu moze sie skonczyc zastojem. Ja niedawno mialam mega nawal i tez ratowalam sie kapusta i az wypilam szalwie,zeby troche przyhamowac laktacje.
Szczesciara,a pani dermatolog to chyba pomylila specjalizacje:) Niektorym lekarzom to naprawde sie wydaje,ze w kazdej dziedzinie sa specjalistami,a czlowiek to jakas ciemna masa i kupi kazda bzdure,jaka mu lekarz wcisnie. Ale czego sie spodziewac po dermatologach,jak ginekolodzy tez maja wiedze o kp z wykopalisk:)))
Spokojnej nocy)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Kurczę Szczęściara, aż żal słuchać na jakiego lekarza trafiłaś :/ ja piernicze, naprawdę czasem to mam wrażenie, że niektorzy lekarze minęli się z powołaniem :/
A propos spania, ja ostatnio Stasia pochwalilam i jak na złość znowu u nas gorzej. Ciekawe co by na to powiedział dermatolog :D
A tak calkiem poważnie to liczę ze mimo wywodów pani doktor nie na temat, to masci zapisane przez nią pomogą..

Charlotte ja robiłam okłady dwa dni, wtedy zniknął rumień i gorączka. A ta gruda pomniejszala się z dnia na dzień więc nie bardzo chciałam w to ingerować z przepychaniem, opukiwaniem itp. Przystawialam małego i tak sobie poradzilismy.
Szczesciara współczuję mało udanej wizyty u lekarza...ehhh Ci specjaliści.
Mój maluszek właśnie się budzi z pierwszej drzemki:-)

Dziewczyny dziś w Trójmieście piękna pogoda - słońce i ta temperatura ;) muszę wykorzystać bo od jutra już kicha ma być.
Aha Szczęściara mi Gosia budzi się na jedzenie co 3 godz i nie mam zamiaru jej na razie na noc kaszkować! Zdarza jej się pospać ciągiem 4 godzin a od święta 5 ale nie ma na to reguły. Najchętniej spała by z cyckiem w buzi i co jakiś czas sobie popijała :D
Pytanie z innej beczki. Dziewczyny które paliły przed ciążą wróciłyście do nałogu? A te które kp ciągnie Was? Ja to nie ukrywam że nie raz mam ochotę walnąć sobie dymka :) jednak do nałogu nie chce wracać.

iv098u698jhjb01j.png

Karolina czasem ciągnie ale podczas każdej ciąży rzucalam to swinstwo a po porodzie najpizniej po 3miesiacach wracalam(piersią nie karmilam)a potem sobie wyrzucalam że wróciłam i znów palę,ale podczas poprzedniej ciąży się zaparlam jak rzuciła.na początku ak nie palę dokładnie od lutego 2014 roku,czasem mnie ciągnie niemiłosiernie i szczerze to nawet paczkę fajek mam w torebce ale zapalilam jednego i jakoś mi to nie smakuje już,wręcz przeciwnie smrod z fajek nieziemski,nawet jak ktoś przyjdzie do nas to wyczuje że palił przed chwilą.

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Dziewczynki zaliczyliśmy pierwszego guza :( ryczeć mi się chce.. Młody był już do spania, a ja musiałam jeszcze skoczyć do toalety i zostawiłam go z Tośką w łóżku, oczywiscie od sciany żeby nie spadł. No i co? Ściągnął sobie na głowę globus, ktory stał na komodzie przy łóżku. Tylko spadł na niego tak nieszczęśliwie, że podstawka delikatnie rozciela mu skórę.. nie leciala mu krew ani nic, nawet na długo nie płakał, juz po chwili śmiał się normalnie, ma guza i tą czerwoną kreche :( teraz spi.. najgorzej, ze Tośka się wystraszyła, rozpłakała się, on już się smial, a ona dalej cała się trzęsła, płakała i w kółko powtarzała, ze jest złą siostrą i jest nieodpowiedzialna.. wytuliłam ją i powiedziałam, zeby nie gadała głupot i ze wypadki się zdarzają i to nie jej wina. Zla jestem na siebie, bo mogłam go zostawić na macie najwyżej by chwilę popłakał, jemu by nic nie bylo i Tośka by się tak nie zdenerwowała.. tylko wlasnie nie chcialam żeby płakał a jej nie chciałam wyciągać z łóżka, bo sobie czytala książkę i tak to :(:(:(

Czesc mamusie :)

Wspolczuje Wam problemów z cycuchami :-( tule i oby szybko wyzdrowialy :*

Co do nalogu to kiedys w liceum popalałam z głupoty :) ale wgl mnie nie ciągnie do fajek :)

Ja Leonowi daje kasze na noc tylko dlatego,ze jak nie spi to mleka mi nie wypije :-( mleko jest tylko dobre na śpiocha.

Leos ma pierwsza drzemke zjadl wlasnie drugie śniadanko środek bułeczki z maselkiem :) mąż byl po świeże pieczywo to mu dalam.

U nas pogoda tez jak na razie piękna :) czekam aż maz przywiezie wózek od rodziców bo wczoraj u nich zostal ,bo mieliśmy samochod u mechanika zawsze cos .

Szczesciara co za baba okropna!

My wczoraj byliśmy w miesie kupiłam Leosiowi buty w lokalnym sklepie za 30 zl. Rozmiar na 12-18 miesięcy :O bo 6-12 byly akurat.

Mila mi u nas z jedzenie dokladnie tak samo :) albo jak cos jem to otwiera buźkę :) jak mu nie dam to krzyczy eeeee ! :D Male mądrale :)

Jak sie Leos obudzi to ubieram mu bluzę i czapę i idzie ze mną na balkon przesadzac kwiaty :D a po obiedzie idziemy na spacerek :)

Moj mąż tez miał tydzień wolnego i juz mi smutno jak pomysle o poniedzialku :( wiec dziewczyny ,których mężowie wyjeżdżają na tak dlugo wielki szacunek ! Ja bym się chyba zaryczała !

Alimak gratulujemy raczkowania :) u nas to byl jednorazowy incydent ,ze sie udalo ! Dalej robi tak jakby sie bal oderwać dloni od podloza ,ale przyjdzie czas na wszystko :)

Kaska wspolczuje Ci tych problemów zdrowotnych dziewczynek :(

Super ciuszki kupujecie :) marzy mi sie coreczka :)

Wstawie Wam foto bucików :)

monthly_2017_05/wrzesnioweczki-2016_57165.jpg

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72923.png

Hej:)
U nas tez dzis pieknie:))) Pootwieralam okna i slucham,jak ptaki spiewaja. Nasza noc fatalna,Mlody nie dal sie odlozyc nawet na minutke,cala noc na moim ramieniu... I cyc bez przerwy. Igorek w nocy je kiedy chce i ile chce i nie zmieniamy tego na razie. Daje mu wieczorem kaszke na swoim mleku,ale to nic nie zmienia,bo i tak sie czesto budzi,wiec pewnie nie o glod tu chodzi. Teraz mamy pierwsza drzemke.
Dzis na sniadanie tatus jadl platki z mlekiem,a synus same platki i swietnie sobie radzil:)
Ja rzucilam palenie,a raczej popalanie w pierwszej ciazy i od tamtej pory nie pale.
Musze jeszcze napisac w sprawie tych zastojow. Pani dr przy drugim incydencie powiedziala mi,a raczej nastraszyla,ze koniecznie mam isc na usg,bo miala pacjentke,ktora poltora roku karmila,wszystkie zgrubienia,zastoje i gule byly przez lekarzy i pacjentke zwalane na karb karmienia,po czym okazalo sie,ze wyhodowala sobie wielkie raczysko. Bardzo mnie wtedy nastraszyla,pomyslalam zero empatii,ale zaraz pobieglam na usg i pewnie wlasnie o to tej lekarce chodzilo,bo jej slowa potwierdzil pozniej radiolog,u ktorego robilam usg i lekarka w poradni laktacyjnej. Mysle,ze gdyby mnie az tak nie nastraszyla,do tej pory nie zrobilabym tego usg,wiec moge byc jej tylko wdzieczna.
Ogladam wlasnie po raz setny 'Ziemie obiecana' bo leci w tv,a potem na spacerek:)
Milego dnia:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Szczęściara hahaha ostro. Ale ostatnio takie miałam zachcianki że kino. Jednak jest to niemożliwe na ten moment. Jak by się jednak przytrafiło to na początku byłby lament bo warunków brak ale może fajnie by było ;) sama jakoś nie mam odwagi podjąć takiej decyzji no i mój mówi że już za stary jest bo kończy w sierpniu 41 lat :P
Charlotte biedna Tosia no i Staś też. Buziole dla Was.
My zaraz się ubieramy i lecimy na Westerplatte ;)

iv098u698jhjb01j.png

Witajcie dziewczynki. U nas słońce narazie. Później ma się zmienić.
My już bylysimy w mieście na zakupach mąż kupował marynarkę i spodnie A ja kiecke na komunię:))) i oczywiście zajrzałam do pepco kupiłam kilka rzeczy dla Ninki i Amelki. A moja słuchajcie wstała o 6.10 oczywiście budzila się 3 razy w nocy od 23. Ale wyobraźcie sobie ze jak jechaliśmy to nie zasnęła w aucie. Myślę sobie pewnie da popis w sklepach. Ale ona była zachwycona. Co prawda mądra ja nie wzięłam wózka i mój mąż ja nosił. Dopiero padła jak wracaliśmy przed 11. Teraz śpi jeszcze. I tak to. Mam zamiar dzisiaj robić ciastko tiramisu Ale jakaś taka inna wersja jadłam u szwagierki i było super:))
Później znowu na spacerek jak pogoda się nie popsuje. Miłego dzionka wstawię zaraz zdjęcia.
A mamy chlopczykow w pepco bynaniej u nas w Tomaszowie wybór świetny i ogromny.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png