Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Yyyy,niestety jestem zmuszona sprostowac:)ziemniorek chetnie byl wkladany do paszczy ale jedzeniem bym tego nie nazwala.ogolnie to slabo z jedzeniem od soboty bo chce tylko owoce.w piatek mega dumna bo zjadla pol duzego sloika szpinaku i na tym koniec.a przez 2 tyg ladnie jadla po pol malego sloiczka warzyw.dzis zrobilam jsk Chatlotte,zrobilam pure z ziemniaka no i do reki dodatkowo tego w kawalku.pure wogole nirme ruszyla.A mleko to tez nadrabia wieczorem i w nocy bo mam wrazenie ze nie ma czasu w dzien:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Sto lat dla Hanusi! :)*

Monmonka swietnie, ze Cię wypuścili :*

U nas ciag dalszy marchewki. Staś pięknie pluje. Jest taki cwany, ze jak mu coś nie podchodzi to wypluje i tyle :) co ciekawe marchewki przetartej przez sitko nie chciał. Ale całą w kawałku jadl az milo. Nadal jest wielkim fanem wody co bardzo mnie cieszy. Z doidym radzimy sobie coraz lepiej. Zaczyna chyba kumac o co biega. Generalnie nasz dzien kręci się wokół jedzenia. Bo co 1,5 godziny cycek i w międzyczasie kaszka jaglana z owocem i warzywa.

Sto lat dla Hani:)
Iwa,wspolczuje sytuacji,niby czlowiek powinien babe zjechac z gory na dol,ale mnie by wmurowalo i pewnie bym nie zareagowala,bo w zyciu bym sie nie spodziewala takich komentarzy,gdzie,jak gdzie,ale u pediatry? Za mnie sprawe pewnie zalatwilby R.,wszedlby na pewno i dal babie do wiwatu. Ja dzis odciagalam recznie mleko na kaszke i powiem szczerze,ze udoilam moze z 50 ml,ale nameczylam sie,jakbym byka doila,wiec bardzo Cie podziwiam.
U nas dzis pierwsza kaszka na kolacje,ryzowa z bobovity,trudno,ale nie mialam gdzie kupic,bo wczesniej zapomnialam. Kolor szaro-bury,ale ewidentnie smakowala. I u nas dobrze wchodzi Malemu rybka z warzywami ze sloiczka,moze po prostu ma bardziej wyrazisty smak. Dostal tez dzis bułe w lapke,ale nie umial sie obejsc,choc jak dalam mu okruszka do buzi,to byl wniebowziety:) Brat R tez ma wrzesniaka,tyle,ze starszego i pamietam,ze jak mial 9 miesiecy i go chrzcili,to na obiedzie w knajpie bratowa karmila go ze swojego talerza,mieso,ziemniaki i surowka. Tez bym tak chciala:)
Spokojnej nocy.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Cześć Dziewczyny, ja znow mam tyły w czytaniu.....
Wszystkiego Naj dla Jubilatów na początek :)
U nas przed tydzien wszyscy zasmarkani, przełożone oczywiście szczepienie. Dzisiaj 20 stopni na dworze, a ja z chusteczkami przy nosie.
Maag mamy taka sama fioletowa małpkę, a Charlotte - identyczna matę jak Ty. Zamierzam kupic bardziej rozbudowana bo ta juz sie Polci znudziła.
Pytałam dzisiaj pediatrę o to nasze tragiczne jedzenie. Powiedziała ze taka Polusi uroda. Bedzie mięsna a nie mleczna :/
Póki bedzie przybierać na wadze, to postanowiłam sie nie przejmować, bo juz z tych stresów wszystkich osiwialam na grzywce :))))
Dobrej Nocki Wam życzę, jak widać u nas bić sie ze spaniem nie zmieniło :)))

http://s6.suwaczek.com/201609034565.png

Czesc Padme,zawsze mi sie japka cieszy jak widze ze do nas napisalas:))A Pola je ci ladnie warzywka i miesko?gotujesz czy sloiczki?
Dzuewczyny,a z czego pija wasze maluchy?z doidy i z tommy teepie?Poki co woda nie smakuje a sokow nie chce dawac i tak od kilku dni tylko te owoce.wiec picie tylko z piersi.tez pomysle o tej macie bo musze poki co zwinac dywan bo na nim tona siersci i nie wyobrazam sobie tego jakby Lilka miala tam raczkowac:/

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Witam sie, u nas po szczepieniu na razie spokój, noc tez dobra, zasnał po 21, wstał o 2 na papu i spał do 6.30. Wszak miał lekka temp, ale po czopku spadła. Teraz wlasnie ucina sobie drzemke.
Po szczepionce ma na rączce taka czerwona krostke, w miejscu ukłucia, to chyba nie jest żaden odczyn? I na szyi zrobiła mu sie taka różowa plamka z krosteczka, wygląda to jak ugryzienie.

Mind, gdzie kupiłas słoik ze szpinakiem? Ja nie widziałam takiego wynalazku ;-) A co do dywanu to mamy taki sam problem z psem, jego sierść znajduję nawet w zupie ;-)

My też juz nie przebieramy pampka w nocy, ale za to rano ma kilogram w pieluszce ;-) Dlatego chyba skusze sie na pantsy.

Ruda, zapomniałam Ci odpisac, moj Wiktor tez ma lekką plagiocefalie, lekarze nie widza problemu, ale ja tak. Mam ortopedyczna poduszke headcare, ale niestety mały i tak z niej zsuwa sie bo w nocy zmienia pozycję chyba z tysiac razy. Sa na to specjalne kaski, ale to juz w powaznych przypadkach.

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Dziękuje raz jeszcze za miłe słowa, wiem, że powinnam zjechac ta wątpliwą pediatre, ale byłam z teściowa, i juz nie chciałąm jej robić obciachu, ( bo chodziła do niej jeszcze z moim mężem jak był dzieckiem)a moje spokojne tłumaczenia nie zdały się na nic. Ale luz, i tak jej powiedziałąm na koniec, ze mimo, że nie ssał cyca, to jednak moje mleko z butelki nie było takie złe, bo rośnie chłopisko ponad normę. ( Mierzyła go 3 razy bo nie wierzyła, ze tyle urósł).

Oczywiście tesciowej powiedziałam, ze drugi raz tam nie pojde, bo ide do lekarza prosic o porade i pomoc,a nie słuchac, ze nie starałam sie kp. W ogóle to poczułam sie jak brudas, jak mi powiedziała, ze nie myje mu siusia. I że go woskowina sedzi, jakbym mu nie myła uszu. Wkurw.... sie tylko
Teściowa powiedziała, zebym na nia nie zwracała uwagi, że ona tez nie karmiła w ogóle a chłopaki po 2 metry urośli.

Byliśmy wczoraj 2 razy na spacerku, dziś też wybieramy się w południe a potem jak mąż wróci z pracy. Pogoda dodaje energii.

Monmonka, cieszę sie, ze wszystko ok. Pewnie najadłaś sie strachu.

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Mind tak, drogie są te apteczne kremy z filtrem dla dzieci. Ja się zdam jednak na opinię Marty, jako farmaceutka wie najlepiej. Ja też tak myślę, że jak mam smarować buzię Kurczaka kilka razy dziennie na słońcu to musi to być dobry krem, szczególnie, że Nivea mu nie podpasował... A więc tak. Marta poleca te 3. Linki wklekam Z Gemini, a Superpharm ma zawyżone ceny. Jednak przy promocji -50% wychodzi taniej niż w Gemini.
https://www.aptekagemini.pl/la-roche-posay-anthelios-spf-50-mleczko-dla-dzieci-300ml.html https://www.aptekagemini.pl/mustela-sun-mleczko-przeciwsloneczne-do-twarzy-i-ciala-spf50-100ml.html
A dla alergików
https://www.aptekagemini.pl/bioderma-photoderm-mineral-spray-z-filtrem-mineralnym-spf50-100g.html
Jak spojrzycie na gramaturę to zobaczycie że la roche i tak wyjdzie najtaniej.
A co do picia Maciuś pije z doidy jak ma humor. Ale tylko do obiadku podaję mu z kubeczka, to kilka łyków popije. Jak będzie siedział sam to będę mu częściej podawać.
A pampka przebieram też dopiero rano jak wstanie.

Padme fajnie że się odezwałaś:-)

U nas dziś najgorsza noc od czasów kolek. Godziny pod rząd nie przespałam. Mój organizm zaczyna chyba protestować. Od 5 dostałam takich zawrotów głowy, że nie byłam w stanie ustać. Teraz jest lepiej, choć nie dobrze... Przemęczenie chyba zaczyna wygrywać. Chyba jednak posłucham Was i wezmę dziś małego do siebie do łóżka na noc, bo nie wyobrażam sobie takich nocy więcej:-(

wjwtbxz.png

Dzień dobry mamusie :)

Mag spóźnione sto lat dla Hanusi :*** my jutro już 7 miesięcy :)

Mila mi trzymam za Was kciuki :* fajnie, że mąż zgodził się na terapię :)

Monmonka ciesze się, że wszystko dobrze :* a co do lekarzy to szkoda słów !

Monikae współczuję :( Leos tez śpi ze mną w łóżku trudno ... ale dzięki temu i ja jestem wyspany i on :) dzisiaj spał od 20 do uwaga 7:30 tylko z jedną pobudka o 1:30 na mleczko :) w sobotę chce spróbować przenosić go do łóżeczka :) zobaczymy co z tego wyjdzie

Iwa co za głupia baba ... jak tak można ? Chyba nie miała się do czego przyczepić to wymyślała głupoty ! Wgl się nią nie przejmuj :*

Ja również w nocy nie przebierać pampersa :) kupiłam mu ostatnio na promocji 4 ale 3 są nadal dobre wiec używamy 3 :)

Lilka jak super wcina ziemniaka :)

Kobietki jeśli któreś kupują mleczko bebilon to od jutra w kauflandzie będzie po 49,99 za 1200g wiec bardzo się opłaca :)

Pogodnego dnia :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72923.png

Mamusie może któraś wie ile po podaniu kropelek na katar dicortineff mogę zaszczepić dziecko ? Jeden dr mówi mi że odrazu drugi ze odczekac 2 tyg a ja już jestem głupia . Szczepienie już 1.5 miesiaca temu mialobyc ale synus był chory i miał antybiotyk po antybiotyku odczekalam 3 tyg i złapał katar taki który bez kropelek nie chciał wyjść i musieliśmy podać bo poslzoby dalej . Teraz już jest 8 dni po kropelkacg. Doradzcie prosze kiedy mogę zaszczepić ?

Domi obawiam się że tylko lekarz może podjąć w tej sprawie decyzję. Dużo pewnie zależy od tego przeciw czemu to szczepienie. Jednak uważam że jeśli masz obawy to odroczenie o tydzień jeszcze. Na bank nic się nie stanie jeśli poczekasz a jeśli będziesz się lepiej z tym czuła to już w ogóle super.
Szczęściara jak piersi?
Iwa moja Gosi pediatra jest raczej bezstronna jeśli chodzi o kp itp ale jak zaczęła mi w 5 mc gadać o daniu dziecku marchewki to ją po prostu olałam. Założyłam sobie że będę karmić po 6 mc i dotrzymałam. Ogólnie też drażni mnie ta pediatra ale daje skierowania na co się chce. Nie mam problemu z wizytą. No i poczekam aż zacznie się wykazywać czy ew chorobach bo teraz to takie pitu pitu.
U nas że spaniem różnie. Ale Gosia zawsze zasypia przy cycu i na naszym łóżku. W ciągu dnia nie odkładam jej do łóżeczka (chociaż chyba jeszcze trochę i będę musiała bo za bardzo kombinuje po przebudzeniu). Na noc odkładam ale na karmienie biorę do siebie i przeważnie po 1 już zostaje z nami. Chyba że się mega rozpycha to ja przekładam.
W weekend chyba i my przesiądziemy na spacerówkę ;)
Aha dziś dałam jej skórkę od chleba :) nie chciało bawić mi się w kaszki tymbardziej że ona nie pała uczuciem do nich ale co się dziwić ja nie nawidze kaszek ani żadnych zup mlecznych :)

monthly_2017_03/wrzesnioweczki-2016_56138.jpg

iv098u698jhjb01j.png

Maaag, kaszę jaglaną mam taką najzwyklejsza z biedronki. Wrzucam zdjęcie.

Ale żałuje, ze nie mam nigdzie w okolicy superpharm! Potrzebuje kupic plyn do kapieli i krem na słonko ech.. znow pójdzie po kieszeni :/

Dziewczynki czy wy tez macie taki problem z ubraniem dzieci? Kurde, wczoraj Staś mial na sobie tylko cieniusienki dresowy kombinezon i to co po domu, nawet go rozpielam potem trochę i niczym go bie przykryłam a był na karczku spocony! Normalnie szok, to moje dziecko jest takid zimnolubne.. a jak widziałam na spacerze dzieci poprzykrywane kocami i czerwone z przegrzania poliki to aż mi zal tych dzieci bylo :/ a Wy jak ubieracie maluchy? U nas wczoraj bylo ze 23 stopnie w sloncu. I tak na chlopski rozum biore, bo w domu mam 21, to jak mam go cieplej ubrac niz w tym w czym jest w domu jak na dworze cieplej? Idzie zglupiec :/

Szczęściara jak piers?

Qarolina nasze noce identyczne :) poki nie spie to odkladam do lozeczka, ale jak juz zrobi podbudke kiedy zasne to biore go do nas, nie mam sily wstawac, lepiej spi z nami, zresztą znalazlam dość wygodna pozycję dl siebie i maly zadowolony bo caly czas ma cycka w buzi hehe :D przynajmniej sie wysypiam :) a w ciagu dnia to spi w wozku, bo ma dwie drzemki i na obu ide na spacer.

Chartotte też mam z tym problem. Ale u nas w Trójmieście nie było aż takich upałów i często wieje. Ja zakładam cienki kombinezon na to co po domu i przykrywam kocykiem light. Jak wieje bardziej to zakładam na wózek przykrycie. No i czapka to jednak zawsze ;)
Widziałam w poniedziałek dziewczynę w samym sweterku a dziecko w gondoli w czapie, kombinezonie, kocyku opatulone i jeszcze przykrycie na wózek o zgrozo.

iv098u698jhjb01j.png