Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

maaaaaag
Mój ginek nic mi nie mówił o ktg. Powiedział ze jakby się poród zaczął lub miałabym takie podejrzenie to od razu jechać do szpitala ale na temat ktg nic nie wiem. A powinnam iść na nie ??

Ja nie wiem czy to konieczne,ja dostalam skierowanie z zaznaczeniem ze ktg po 37tyg ciazy i co tydzien je pokazuje w szpitalu.i zawsze sa kolejki ciezarnych na ktg od roznych lekarzy.a moja tesciowa przerazona co tak zadko bo jej corka w Wwie chodzila co 3dni.takze zwyczaje sa rozne a jaki jest standard to nie wiem.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Witam wszystkie dziewczyny! Na początku ciąży zarejestrowałam się na forum, ale nie byłam w stanie aktywnie się udzielać (praca i problemy na szczęście niezwiązane z ciążą). Zaglądałam jednak czasem i korzystałam z waszych porad, z zainteresowaniem śledziłam rozwój maluszków i porównywałam ze sobą:)
13 września mam mieć cesarkę, tak jak AnkaAnka we Wrocławiu. Może gdzieś się miniemy na korytarzu...będę na Borowskiej.
Ma być chłopak (takie było zamówienie i się udało). Brzuch mam już tak ogromny, że okolica pępka nie wytrzymała i niestety trochę popękałam. I ciąglę rosnę...
Bardzo wszystkim "rozpakowanym" gratuluję, a za resztę trzymam kciuki!

Witam mamusie. Maaag odnośnie ktg, to z tego co się orientuję, to jeśli ciąża przebiega prawidłowo, robią dopiero jak się coś zacznie albo jak termin mija a zero oznak porodu. Ale pewnie też dużo zależy od lekarzy.
Co do smoczka uspokajającego, siostra dawała swojemu synkowi i prawdopodobnie przez to oduczyl się odruchu ssania piersi, i karmiła tylko 2mce. Dlatego na początek kupiłam zwykły w razie czego.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73l6d8be5v79y5.png

Kamciol,powodzenia,na pewno dzis cie wezmie i wieczorem bedziesz tulic maluszka.zycze zeby poszlo ekspresowo!!!

Ja zamierzam uzywac smoczka tak jak przy Emi.nawet mam spakowany do szpitala w razie wu. U Emi nie bylo ani problemu ze ssaniem,ani z wymowa bo szybko zaczela mowic i wyraznie,i nie mialaodruchu ssania palca.smoczek sama wyrzucila do kosza jak miala roczek.
Ja juz w kolejce na ktg.ciekawe co tam slychac w srodku:)
Z nowosci to odpadl mi dzis rano czop,spoooro tego bylo,jak ze dwa bialka kurzego jajka.takze to juz na pewno znak ze do miesiaca powinnam urodzic,hehe;))

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Haha mindstrikcs, no ja ci życzę żeby jednak szybciej cię chwyciło, mi zostało ponad tydzień do terminu i już na maksa się niecierpliwie.
Idę zaraz do biedroneczki a potem zabieram się za okno w kuchni bo prawie już przez nie nie widać.
Dzisiejsze dziewczynki na porodówkach trzymam kciuki żeby wszystko poszło sprawnie, szybko i delikatnie :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Gość MagdaMagda

Hej dziewczyny! Mamusiom, które maja swoje skarby przy sobie - ogromnie gratuluje i zazdroszczę :) pozostałym życzę cierpliwości i wytrwałości.
Dziewczyny, mam do Was pytanie... czy ktoras miala skurcze przepowiadajace - bole z krzyża... mnie wczoraj zlapalo, około 20, trwalo do 3 w nocy. Bole były regularne, około 6 minut, ale sie nie nasilaly, raczej z czasem stawaly sie coraz slabsze wiec dlatego nie zdecydowalam sie na ip. Stwierdziłam, ze spróbuje zasnąć, bo jak zacznie sie akcja poroodowa, to na pewno tego nie przegapie. I jak w okolicach 24 nie bylo to możliwe, tak przed 3 zasnelam, obudzilam sie rano, jak gdyby nigdy nic... termin z om mam na 17, wczoraj na wizycie lekarz stwierdzil ze jest mallle rozwarcie, a szyjka krotka i elastyczna. Zrobił coś w rodzaju masażu szyjki, nazwal to oddzieleniem pecherza płodowego - bolało, alee do wytrzymania.
Ehh to moja pierwsza ciąża i czuje sie jak dziecko we mgle, chcialabym miec juz małego przy sobie.
Pozdrawiam!

Szczesciara ubranka 56 nosi cała 3 w sali. Najdłuższe dziecko ma 57 cm i są w sam raz, więc nie wydaje mi się żeby były potrzebne większe. Jedyne co to czapki wzięłam w różnych rozmiarach i całe szczęście bo ta na 56 jest za mała.
Smoczek idzie w ruch kiedy brzuch pełny a possać jeszcze chce. Doradca laktacyjny powiedział że pięknie ssie i nie ma obaw że to się zmieni.

My czekamy na wyniki i zielone światło do domu że strony pediatry.
Jak na razie pokarmu ledwo co i trochę to smutne kiedy patrzę jak wszystkie w koło siedzą z maluchami przy piersi. Podobno stymulacja i cierpliwość zrobią swoje.

Wszystkim dziewczynom przed życzę cierpliwości. Co położna na dyżurze to inaczej gada, a hormony robią swoje i można czasami zwariować.