Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Kaśka i ja trzymam kciuki aby wszystko się nadrobiło.
Ja dziś jadę na przypał do poradni diabetologicznej, bo najbliższy wolny termin jestna 15 lipca! Przecież to żart jakiś. Jak ja mam sprawdzać cukier i dbać o dietę?! Boję się o maluszka, bo też jest mniej aktywny i nie chcę mu tym cukrem zaszkodzić. Chyba nie wyjdę od lekarza, dopóki mnie nie przyjmie. Jadę aż 30 km. Trzymajcie kciukiby mnie przyjęli i by wszystko było dobrze.
Miłego, chłodnego oddychania w te upały :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/0d1ydqk316lk8s8b.png

Robyn993
Hej dziewczyny, ten który wymyslił wiatraczki jest dla mnie wielki! ;D
Ja noce przesypiam w takim sportowym lajbiku i krótkie spodenki i prawie od początku spie pod cieńkim kocykiem :) jak widze mojego pod kołdrą to aż mnie wszystko gryzie z ciepła:/
Moje piersi tez jakoś tak sflaczały chyba od tych upałów bo przez dzień sie strasznie wypocą..:P
ale jak sie kąpie i z prysznica woda leci mi na sutki to czuje ból... czesto przy kąpieli sobie je masuje bo wyczytałam że trzeba.
Przykro mi skuli utraty koleżanki:( wiem jaki to ból...ja w wieku 15 lat straciłam ojca:( i wogóle kilka lat temu nasza rodzina ciagle sie sypała...w ciagu roku moja mama tyle osob bliskich straciła że to szok:( Dla dzidziusia badz silna! ;* może liczyć tylko na Ciebie mamusiu:)
Ten rok dla naszej rodziny jest dość owocny 3 ciaze w rodzinie bliskiej:) i oby tak było dłuzej:)
Wczoraj zakupiłam bób wiec mysle ze dzis troszku sobie zrobimy na spróbowanie bo naprawde w taka pogode sie jesc nie chce..
kupiłam ostatnio w ikei taka fajna karatke na wode do lodówki wrzuciłam tam cytryne miete zalałam woda i tak sie chłodze przy prasowaniu ubranek:P
ja juz mam komode prawie zapełniona ubrankami a jeszcze sterta samych miałych czeka na wyprasowanie i włożenie do półki.. musze znów przeglad zrobic rozmiarów bo wszystko mi sie wydaje takie malusie i wrzucam do półek a chce miec jakos posegregowane rozmiarami.
Powodzenia dziewczete w ten mam nadzieje ostatni najgorszy upał w tym tygodniu:) slyszałam ze w nastepnym tygodniu maja byc jakies opady deszczu ufff

Robyn,widze ze ty juz gotowa,jakbys miala rodzic na dniach;))Ale zeby tak sie nie stalo to zdecydowanie odradzam masaze i hartowanie sutkow,nie wolno tego robic.

Kaska,najciezszy wczorajszy dzien juz za toba,teraz czas na dzialanie i szybka reakcje.Brawo!nas matek nic nie zlamie,bo walczymy o nasze dzieciaczki jak lwice.A idziesz na wizyte do tego innego lekarza o ktorym pisalas?

Padme,mam nadzieje ze nocka minela spokojnie i krwawienie juz minelo.Synus dzis zakonczenie roku to pewnie przybiegnie do mamy pochwalic sie swiadectwem:)Sciskam cie kochana,oby sxybko do domku!

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

nie masuje sutków tylko dookoła piersi :)
No ja to normalnie bede czekac na pierwsze skurcze w 100% gotowa:)
Niby może za szybko pranie i prasowanie itd ale wiecie co nigdy nic nie wiadomo mi gin ustaliła dwa terminy, ja jakos tak zawsze wole wszystko szybciej zrobic niz potem kogos prosic zeby cos za mnie zrobił a potem bede chodziła i mówiła to nie tak miało byc zrobione:P
Ja wszystko po swojemu musze miec :)
Teraz moze to tak pieknie wyglada a po miesiacu gdy urodze to wam posle zdjecie jednej szuflady haha bedzie nie do poznania:P teraz za kolejna wypłate chce siebie juz obkupic...ale niewiem kurcze co..:/ piżama klapki wkładki itd za niedługo skoncze pracowac i nie bede juz miała swoich pieniazków tylko od mojego, wiec moze i dlatego tak sie spiesze ze wszystkim :)

Mojemu S nie dawno spadł telefon i sie cały ekran strzaskał...i tak juz wogóle od dłuzszego czasu smecił ze jest jakis wolny zawiesza sie itd.. Byłam w Play pytałam o oferte duet, powiem wam ze bardzo fajna opcja:) Chcemy wziasc dwie J5 w abonamencie za 75zł. +10zł co miesiac za kazdy telefon i na start musimy wyskoczyc 250zł razy dwa za te telefony do tego dostaniemy internet domowy 10g za 10zł jezeli jakas poszukuje teraz fajnej oferty to polecam:)
Póki jeszcze brzdąca nie ma to chcemy sobie pozwolic na małe szaleństwo:) bedziemy mieli przynajmniej jak robic super zdjecia:)

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3cj44jn8u45tcl.png

Kaska> tez tak mam ale czasami..i to chyba z racji upałów...
Ostatnio byłam na balkonie wieszałam pranie w ten chyc i jak weszlam do domu to zasłabłam...cała energia mi zeszła do stóp aż sobie musiałam przycupnąć i pooddychac..
uważajcie dziołszki bo nie ma zartów wczoraj jak wyszłam po pracy do warzywniaka to normalnie ani jednej ciężarnej nie widziałam wszystkie są pochowane w domkach:]
a jak upałów nie było to widziałam je na kazdym kroku...

Ja narazie poprasowalam tylko te ubranka ktore wezmę do szpitala , a biorę ich nie wiele,bo szpital mam 5min od domu wiec zawsze ktoś bd mogl mi podrzucić , mam je w gondoli wózka,bo ubranka bd miala w szufladzie od lozeczka ,tylko musze poxzeksc az tata ja naprawi. A resztę ubranek jest wyprasowanych w komandorze w sypialni gościnnej , wiec wystarczy tylko wyjac ,wyprasować i poukladac . KIEDYŚ. Narazie ciągle myślę kiedy spakować torbę , z Laura od 20tyg bylam gotowa i teraz mi dziwnie,ze nic nie mam przygotowane na 100%jeszcze .

Kiedy się bd pakowaly?
Ja tez wole wszystko zrobić sama,chociaż prasować nie lubię i moja mama zaproponowala ,ze poprasuje mi ubranka, może skorzystam bo ona to lubi he

Cześć dziewczynki, ale skwar, jak na patelni ;/
Agnees, nie załamuj sie siwizna ;-) Ja juz w liceum miałam siwe pojedyncze włosy a teraz to juz całe mnóstwo. U Ciebie przynajmniej nie widac, bo masz jasne włosy.
Ja wymiękam w te upały, chodze w samych gaciach i koszulce z lnu, a czuje jak ze mnie spływa pot, cała się kleję. Nogi mam jak u słonia, drętwieją mi opuszki palców u prawej dłoni, dziwne co? Mam tak od kilku dni, myslałam, ze przejdzie a tu nic, dziwne uczucie.
No i definitywnie dołączam do mam z cukrzycą, odebrałam dzis wyniki i sie załamałam. Teraz załuje ze tak zwlekałam z tym badaniem, pewnie juz dawno miałam zły cukier, nie raz zdarzyło mi sie, ze gdy byłam strasznie głodna to o mały włos nie zemdlałam. Podejrzewam, ze spadał mi cukier i stad ta reakcja. Teraz nie wiem co robic, co jesc, dopiero za tydzien mam wizyte u lekarza ;/

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Robyn ale śliczna komoda, tez musze w końcu jakaś kupić. Tylko wszystkie małe albo strasznie drogie. A chciałabym ja mieć tylko na 2-3 lata dopiero jak Maluch urosnie za kilka lat będziemy meblowac cały pokój i kupować porządne meble z jednej serii. Właśnie też chcieliśmy ta ofertę i J5 ale koleżanka z salonu mowi ze to najbardziej wadliwe telefony które ciągle wracają do serwisu. Wiec zrezygnowaliśmy i chyba będzie huawei p8 lite.

Upał tragiczny, nie da się nic załatwić. Wróciłam z miasta całą zgrzana, czerwona i ledwo żywa.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Ja siwe wlosy mam od gimnazjum, zawsze bylam strasznie ambitna, nawet choriwalsm przez to i stad tak wcześnie zaczelam siwieć.

To ja tez powinnam mieć cukrzyce, odkąd pamiętam zawsze jak robili mi sid slabo czy cos to zjadalsm cukierka bądź batonika i znow bylam pękną energii .
A jedyne co zaniepokoilo polozna to za niski cukier na czczo. A i mam początek anemii kochane, zapomnialam sie pochwalić z tego wszystkiego . Narazie żadnych specjalnych zaleceń co do diety nie dostalam, żeby jesc buraki itp także do skontrolowania za 3tyg. Ehh a byla taka cudowna bezproblemowa ciaza , a tu do końca,same stresy.

Czy tez Was bola tak pachwiny i spojenie? Doslownie mam wrażenie jakby się spojenie rozchodzilo. Zaczynam chodzić jak kaczka. A na plusie 7kg . Wczoraj usłyszałam kilkakrotnie od mojej sis ,ze jestem gruba . Ahh ta siostrzeńcza milosc

U nas dają tylko pierwsze ubranko, jak wracasz na sake poporodiwa z dzieckiem to możesz je w swoje przebrać. Tak robilam z Laura.

Teraz biorę tylko po 3szt body z kr i dl rękawem, 3spiochy i 3pajace . Czapkę bawelniana na wizyty rodzinne i 2pary cienkich skarpetek , za to zapas pieluszek tetrowych i flanelowych . Bo np Laura dużo ulewala . I dla dziecka to tyle oprócz chemii i ręczników.

Mam zamiar wziąć mala torbę , żeby jej nie dźwigać.

Tak sie dziś udzielam , ale przynajmniej zajmuje mysli do czasu wizyty..

Hej dziewczyny, matko jaki upał, nie ma czym oddychać ;( Zaczęły mi puchnąć palce u rąk i stopy, ale ja to w lato zawsze tak mam a teraz jeszcze gorzej ;( Śmieję się do męża że następnego dzidziusia proszę panować na zimę :P

Robyn cudny ten kącik i te zdjęcia :D Uwielbiam zdjęcia, u moich dziewczynek w pokoju tez na pewno się pojawią ;)

Co do piersi to mnie od paru dni sutki bolą okropnie, że chodzę właściwie bez stanika, bo wszystko mnie uwiera, ale w domu to można :P

Ja też się spakowałam w niedużą torbę i osobno mam przygotowane rzeczy dla dziewczynek, które trzeba zanieść paniom na sale noworodków po cc żeby je ubrały itd ;) Jak mi czegoś zabraknie to mąż dowiezie ;)

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

szczesciara a ja własnie sie juz tyle o J5 naczytałam porównywałam że szok i jedynie co to lepsza jest A5 ale róznicy wielkiej nie ma a cena kolosalnie droższa. Moja siostra ma J5 pracuje jakos pośrednik finansowy wiecznie na telefonie i juz ponad kilka miesiecy bez zadnych skarg:)
Ogólnie samsungi sa bardzo dobrej jakosci mam teraz galaxy ace 4 i tez nie narzekam a mam go dopiero rok chodzi jak burza:)
Nie ma co tu duzo dyskutowac kazdy ma swoja opinie:) póki co nie mam złego słowa o tym modelu:)

a co do komody to zakupiłam ja za jedynie 229zł smieszne pieniadze Ikea model SKREIA a model MALM identyko kosztuje 400zł ? jakos tak... chciałam ta z MALM 6 szuflad ale niestety ponad 400zł nie dam...:(

My narazie mieszkamy z moja mama tak mysle ze do roku póki sie nie wybijemy bo za ponad 2000zł nie wyrzyjemy:/
a moja mama sie przynajmniej cieszy bo nie jest sama:)
mój sie stara w firmie o lepsze warunki jakies stanowisko i wogole pcha sie wszedzie gdzie idzie:) to mnie cieszy ze sie stara:) ja tez po porodzie chce wrocic na swoje stanowisko nie odrazu oczywiscie praca nie meczaca, póki co pracuje po 4 h dziennie czasem dłuzej zalezy jak klienci chodza...a ze pracuje u siostry to nawet bede musiała wrocic bo ma do mnie zaufanie...a jak by miała szkolic nowa osobe i załatwiac dostepy które nie sa proste to dziekuje.

U nas nie trzeba miec swoich ubranek,tylko mokre chusteczki.Planuję spakować się w malutką walizkę na kółkach(za jakis miesiąc, jesli wczesniej nie bedzie zadnych problemow), żeby w razie nagłej akcji(oby stereotyp ze drugie dziecko szybciej sie rodzi u mnie sie sprawdzil;))jechac samej do szpitala jakby np mąż był w pracy i stał potem w korkach.jak mi czegos zabraknie to potem mąż szybciutko uzupełni braki:)

Miałam jechać dziś po nowy stanik,ale ciesze sie ze sie nie zdecydowalam bo niebezpieczny ten upał.Także woda z cytrynka i lodem, wiatrak i zimne owocki, tak odpoczywamy z Lilką.Mała naprawdę dużo sie rusza, mąż sie wczoraj przerazil że zaraz urodze jak zobaczyl moj falująco-podskakujący brzuch:)

Zaraz chcę przypomniec sobie pierwszą pomoc u maluszkow, bo niewiele juz pamietam, a tak mnie wczoraj pani natchnęła w SR.

Dziewczyny widzę ze nie tylko ja umieram z gorąca :(
Robyn wlasnie wybieram sie dzisiaj po wiatrak bo nie wysiedze normalnie. Byłam na zakupach chwile i wrocilam cała mokra :p
Robyn my kupiliśmy podobna komodę jak Ty tylko biała 4 szuflady model MALM za 299zl. I kupiłam jeszcze przewijak za 89 zł wiec śmieszne pieniądze w sumie. Dostaliśmy z mężem kartę podarunkowa na 500 zł do ikei od firmy mojego R. Od razu wiedzieliśmy ze wydamy te pieniądze na Hanię :) mam nadzieje ze maz mi złoży w koncu ta komodę :p chciałabym juz sobie poukładać w niej ubranka :)
Ja sie bede pakować do szpitala pewnie po 30 tyg ciąży. Teraz jestesmy w 27 to moze za jakis miesiąc. Chyba nie ma co panikować :p

Moje cycusie tez jakies sflaczałe ostatnio a nie takie pełne. Nie wiem dlaczego.

Mintricks wybierasz sie dzisiaj na koncerty na stadionie ? My chyba pojedziemy napaliłam sie na witamin temptation kiedyś ich często sluchalam :) szczególnie mother earth dobra nuta ;)

Robyn super kącik! Oj jak ja zadroszę , my na razie na 2 pokojach, chciałabym jeszcze troche pospac w pokoju z malą a to oznacza ze zmieszcze tylko łóżeczko i zostanie mi wąskie(naprawdę wąskie) przejscie koło łóżka, dzis przyszedł mi przewijak na łózko i zmartwił mnie ze taki duży;/ ech smutno mi chciałabym z rozmachem kącik dla niuni zrobic ale klops, nawet mam takie wyrzuty sumienia ze nie dałam rady. Zawsze nadambitna byłam.

Iwa- ja bym ci poradziła na początek poczytać o cukrzycy, ale nie brac wszystkiego do siebie bo oszaleć można, no i już do wizyty wprowadzić sobie własną dietę 6 mniejszych posiłków o stałych porach (po sobie widze widze że to naprawdę ważne- koniec z póznym wstawaniem :p), nie szaleć z chlebem i owocami a raczej z warzywami, no i nie podjadać. A tak naprawde dietę zastosujesz jak dostaniesz glukometr-wtedy zacznie się zabawa w "co nam wolno, a co nie" :D:D:D

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png

maaaaaag
Dziewczyny widzę ze nie tylko ja umieram z gorąca :(
Robyn wlasnie wybieram sie dzisiaj po wiatrak bo nie wysiedze normalnie. Byłam na zakupach chwile i wrocilam cała mokra :p
Robyn my kupiliśmy podobna komodę jak Ty tylko biała 4 szuflady model MALM za 299zl. I kupiłam jeszcze przewijak za 89 zł wiec śmieszne pieniądze w sumie. Dostaliśmy z mężem kartę podarunkowa na 500 zł do ikei od firmy mojego R. Od razu wiedzieliśmy ze wydamy te pieniądze na Hanię :) mam nadzieje ze maz mi złoży w koncu ta komodę :p chciałabym juz sobie poukładać w niej ubranka :)
Ja sie bede pakować do szpitala pewnie po 30 tyg ciąży. Teraz jestesmy w 27 to moze za jakis miesiąc. Chyba nie ma co panikować :p

Moje cycusie tez jakies sflaczałe ostatnio a nie takie pełne. Nie wiem dlaczego.

Mintricks wybierasz sie dzisiaj na koncerty na stadionie ? My chyba pojedziemy napaliłam sie na witamin temptation kiedyś ich często sluchalam :) szczególnie mother earth dobra nuta ;)

Ja within temptation poznałam dopiero po duecie z Piotrem Roguckim bo uwielbiam Comę:)W sumie miałam iść, mąż dziś w pracy ale jak Emila zechce to pewnie pojedziemy, zobaczę też jak będę się czuła pod wieczór.Bardziej nastawiłam się na sztukę Mrożka(kocham, kocham, kocham)"Emigranci"jutro na bulwarach ale plan większosci jest taki ze jedziemy na noc świętojańska do Radawy:)

Ale dużo piszecie :)
Ja teraz też z domu nie wychodzę dopiero później z Oliwcia na wesołe miasteczko :)
W domu nie ma tragedii ale te upały się dopiero zaczęły więc wszytsko przed nami.
Ja dzisiaj robiłam na obiad spaghetti. Dla siebie chciałam kalafiora z bułką tartą Ale babka mi zamknęła sklep przed nosem a nie chce mi się wychodzić drugi raz na zakupy ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsve6yddajp3o3a.png

Cześć dziewczyny- ja tez roztapiam sie w tym szpitalu. Dzieki za ciepłe słowa :) zostało mi brunatne małe plamienie.
Od rana miałam ściśnięte gardło, ze nie moge isc z synkiem na zakończenie roku, porobić fotki, tym bardziej ze dostał mnóstwo dyplomów za udział w konkursach i czerwony pasek.
Mindtricks tak jak przewidzialas, byli pózniej u mnie ze świadectwem i niestety na lody poszli sami.
Mi kazali jeszcze przez weekend lezec aż sie wszystko wyciszy.
Karola uważaj na rozwarla szyjkę i dużo odpoczywaj.
Obok mnie leży pani w 42tyg i sie martwi, ze juz ponad tydz po terminie. Jutro beda sztucznie wywoływać poród, a to tez niedobrze.
Widzicie ze my sie martwimy, ze za szybko, a niektórzy siedzą jak na szpilkach.
Dziewczyny życzę Wam spokojnego weekendu i jak najmniej problemów. Oby do września ;)

http://s6.suwaczek.com/201609034565.png