Skocz do zawartości
Forum

Sierpniówki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

kaska1714
Hej kochane mamusie . Jestem wrzesniowa mama 2016,czytam Was czasami.
Pierwsza córkę urodziłam 3lipca dwa lata temu. W szpitalu jest skwar , gorączka i nie ma czym oddychać , często nie pozwalają nawet otworzyć okna . Tak wiec polecam zabrać tylko body z dlugim i krótkim i ewentualnie polspiocha czy spiocha ,ale zadne pajace , bo zagotujecie dzieci .

Kochana a czym wg Ciebie różni się ubieranie dziecka w pajac a w body z dł rekawem i do tego półśpiochy? Mam na myśli bawełnę...? przecież zakładając body i półśpioch dziecko ma na brzuszku podwójną warstwę ubrania prawda? :) Ja używam pajacyków tego typu co na zdjęciu

monthly_2016_06/sierpniowki-2016_49359.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvmg7yia7b44tb.png

Cześć dziewczyny.
Nie nadrobię Was niestety...w poniedziałek rano wydarzył się Milankowi wypadek - wylał na siebie kubek z wrzącą herbatą:/:( Pędziłam z Nim autem jak szalona z Wisły do szpitala w Chorzowie, bo od soboty byliśmy na urlopie. Będziemy tu na pewno do poniedziałku/ wtorku a ja drżę czy nie będzie potrzebny przeszczep (wstępna diagnoza, że raczej nie, ale wiecie jak to matka- dopóki nie będzie 100% pewności to się boję). Od tego wszystkiego zaczęły się bolesne kłucia w dole i coś czuję, że do terminu na pewno nie dotrwam, nawet nie wiem czy do sierpnia.
Nie mam tu bezpłatnego neta, więc na razie tyle.
Napiszcie mi proszę co z Naszą Anulą11 i jej malutką - może nie w poniedziałek ale byłam myślami z Nimi:*
P.S. Mam nadzieję, że żadna jak narazie się nie rozpakowała?

Miłosz ur. 13.07.2018 r., godz. 2.18, 3220 g, 55 cm
Gaja ur. 11.08.2016 r., godz. 8:20, 3530 g, 54 cm
Milan ur. 16.06.2015 r., godz. 4:35, 4060 g, 58 cm
Namir ur. 07.06.2013 r., godz. 16:35, 3650 g, 57 cm

Mamalina
Trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze. Moja siostra młodsza co chwile wrzatek miala na sobie a dzis zero sladu i zawsze konczylo sie dobrze. Tez mam dziecko wiec wiem, że teraz strasznie to przezywasz ale zobaczysz twoj mały wyjdzie z tego bez szwanku.
Dziekuje, za pamięć moja okruszka podrosla i jestem wdobrze.Wizyty co tydzien także mam opieke.
Sierpniowki wszystkie sa zapakowane i kochana trzymam kciuki, zebys i ty dotrwala zapakowana.
Jestesmy z wami bedzie wszystko dobrze.

Dzien dobry!!

Mamalina- duzo sil i zdrowia dla Milana! Na dzieciakach wszystko sie lepiej goi. Sama jestem "ofiara" wrzatku na wakacjach i nie mam sladu, a bylam niewiele starsza od Milanka.

Natalia - oszczedzaj noge, moze tylko naciagnelas mięśnie/sciegna skoro zabolalo po paru godzinach. Polez dzis kochana z okladem.

Z tymi dywanami i innymi "kurzami" nie mozna przesadzac. Regularne pranie/sprzatanie wystarcza. Chyba ze dziecko jest wyjatkowym alergikiem, ale to jest rzadkosc. Ja wlasnie wczorj szylam zaslony do pokoju malej.

Jade do domu, ostatni dzien bez dziecka. Od jutra wakacje w zlobku i zostajemy we dwojke z Olkiem. Bedzie dzialka, place zabaw, baseny i plaze... Oby tylko pogoda byla.

https://lb3m.lilypie.com/dYNLp1.png

Cześć Dziewczyny
Mamalina
Ściskam mocno i Ciebie oraz Milanka. Wierze że wszystko będzie dobrze a ty uważaj na Siebie i Gaje

Dziękuje za wszystkie opinie odnoście wyciskarek:-)

A ja wczoraj uległam namową mojego 3 latka i pojechałam z nim i z moim mężem na basen:-) dziewczyny Wy pisałyście że nie możecie dotykać brzucha bo to wywołuje skurcze u mnie z tym nie ma problemów. Ale wczoraj jak byłam na basenie to postanowiłam sobie poleżeć na takich masujących leżaczkach wodnych. Jak szybko na niego weszłam tak szybko schodziłam bo brzuch w sekundę jak kamień jakbym poleżała tam trochę to chyba bym w tym basenie urodziła także nie polecam. Mąż żartowała że byłby poród w wodzie a mi jakoś do śmiechu nie było.
A jeszcze okazało się że mój M sobie najprawdopodobniej podczas turnieju obił żebra. Turniej był w sobotę a on mi dziś pisze że się do chirurga umówił bo jak kicha to go żebra bolą i przy głębszym oddech termin ma za tydzień. yhhh ci faceci.
Torbę przepakowałam i dla młodego biorę jednak body na krótki rękaw i cienkie skarpetki stopki a na wyjście ewentualnie czapeczkę i z 1 pajacyk. Rożek i kocyk sobie odpuszczam a biorę otulacz bambusowy i flanelowe pieluszki.
Pierwszego synka rodziłam w maju i wtedy nie było ciepło a i tak wychodził ze szpitala w pajacyku bawełnianym i cienkiej czapeczce, pod cienkim kocykiem. A teraz jak będzie sierpień i 35 stopni to albo w bodach albo w rampersie będę małego brała tylko fotelik pieluszka przykryje żeby słońce takie ostre na niego nie świeciło.
A u was jakie z torbami zmieniacie coś czy jednak trzymacie się pierwszej wersji??

http://s1.suwaczek.com/201305174562.png
http://s7.suwaczek.com/201608031761.png

Mamalina ściskam mocno i dużo siły dla ciebie i Milanka

Marta joanna ja też myślę o tym żeby przepakowac torbę chyba w ogóle za dużo napakowalam więc dziś się za to wezmę
Jeszcze mojego męża oddelegowuja teraz na tydzień przez ten szczyt na to i już się biedny wczoraj denerwowal ze jakby coś się zaczęło dziać w przyszłym tyg i małych by zdecydował się wyjść to jak ja sobie samą poradze z tym wszystkim żeby dojechać do szpitala ☺
Miłego dnia dziewczyny u mnie znów upał ponad 40stopni

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09klw2g90lr.png]

Hej :)
Majeczka36 – mamy z M podobne zdanie co do krwi pępowinowej, szkoda, że nie zgadałyśmy się wcześniej, bo za polecenie kogoś są ulgi dla oby stron.
Mamlina – zdrówka dla Milanka! Kilka lat temu oparzyłam się wrzątkiem, udało się dermatologicznie wyleczyć i nie ma już śladu. Oby się udało i Wam! ;)

Wczoraj M wyprowadził mnie na spacer ;D Wzięłam kijki i wieczorem było tak przyjemnie.... :)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nwn15n1la6goh.png

Dzień dobry :)

Mamalina !! Jestem z Tobą myślami :* Mam nadzieje, ze wszystko dobrze się ułoży i skończy. Brzuch pewnie reaguje na stres wiec musisz uważać teraz na siebie i Gaję. Milanek to dzielny chłopak i na pewno da radę. A Ty jesteś tak dobrą osobą, że nie mam wątpliwości, że masz nad sobą cały zespół pomocnych aniolkow i dlatego wszystko na pewno skończy się dobrze :***

Natalia u nas tez były te duszności, zresztą już dość wcześnie. Ale za niedługi czas macica powinna zacząć się obniżać i odczujesz ulgę. :)
Ciesze się, że trochę lepiej z nogą.
I jeszcze jedno, my też rozważamy przechrzczenie Alberta na Kacpra :))

Marta_Joanna dobrze, ze nic złego się nie stało! A odpoczelas w wodzie? :)

Fizka życzę Wam pięknych i udanych wakacji ;)) A Tobie dużo siły !

Mamalina bedzie dobrze. Ja jak miałam 10lat wpadłam rękoma w ognisko - żar. Nie mam śladu na dłoniach, a było poważnie....
Wiecie co.. Ja nie nam jeszcze torby do szpitala. Pewnie przez to, ze nie chcę sie nadwyrężać ze wzg ba szyjkę. Ale jak już zacznie się. 36 tydzień to się uaktywnię i wtedy ją przygotuję - z ciuszkami dla Córci też się zastanawiam ciągle... Pewnie bodziaki na dlugi rękawek skarpetki czapeczka i otulacz lub fkanelke. Polspiochy jak bedzie wietrznie.

http://www.suwaczki.com/tickers/hchy3e3ksrr1txlh.png

Czyli nie jestem jedyna ktora w 8 miesiacu ciazy nagle chce zmienic imie... :D
Choc moje zdanie sie nie liczy w tej kwestii dla mnie ladniejsze imie to Kacper :) ale Albert na pewno rzadziej spotykane :)
U nas zostanie Franus, od dluzszego czasu chcialam zmienic ale juz wszyscy wiedzieli o Filipie i tak o nim mowili... wiec dluuuugo sie wahalismy. Ale w koncu doszlismy do.wniosku ze to przeciez nasze dziecko i nic nas nie obchodzi ze cala rodzina bedzie zdezorientowana :p

[url=http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/p19uflw1g37bzopx.png

Tak w kwestii toreb, wiecie, że ja mam spakowane CZTERY torby do szpitala ? :D

Jedna jest dla mnie na poród, druga dla chłopców, to oczywiste.
Ale w wymogach szpitala, gdzie miałabym rodzic wcześniej jest, że do cc należy mieć dwie torby dla dzidziusia - jedna zostaje z mama a druga z rzeczami pierwszej potrzeby idzie na oddział noworodków (pierwsze ubranka, becik, kilka pampersów itp). -Jeśli się okaże, że dotrwam do terminu to pozbędę się jej :)
A czwarta torba jest dla mnie na teraz, gdyby jednak skierowanie do szpitala było potrzebne lub nagle musiałabym jechac - spakowalam ja jakoś na początku tygodnia bo gdy miałam skurcze to byliśmy już o krok od wyjazdu i doszlam do wniosku,ze lepiej będzie jak zostanie dla bezpieczeństwa, a nie będę przeciez teraz jechać do szpitala z rzeczami do porodu (no chyba,ze coś sie zacznie to wtedy biorę tamta pierwsza torbę) :D:D Wczoraj sobie to uświadomiłam ile tego mam. Dobrze, ze mi toreb starczyło :D

Ja mam spakowany w końcu długi rękaw. Same mi tak doradzilyscie! :p Są body + polspiochy albo pajace to sobie pani wybiorą lub mąż będzie nam dowozil :)

Witam mamusie!:)

Ja byłam wczoraj u lekarza i wyszłam z gabinetu w bardzo dobrym humorze bo okazało się że synek zdążył się ułożyć główkowo, a poza tym waży już niemało bo 2500 g. A więc przez równiutko 3 tygodnie przytył prawie kilogram! Szok:) A szyjka dłuuuga, bez zmian:)

Evee - ja pisałam o baldachimie, dziękuję za wszystkie rady:) podejrzewam że i tak w praktyce baldachim zostanie szybko zdjęty bo pewnie okaże się że nieco utrudnia dostęp do maluszka. Poza tym w razie czego mam dwa więc i zmieniać mogę często. Czytałam że na początku maluszki lubią jak mają wokół siebie stworzoną atmosferę brzuszka, jest im przytulnie i baldachimy są wskazane.

Kukurydza - aaaaaale Ci zazdroszczę klimy! u mnie niemal nieustannie chodzi wentylator, taka moja namiastka klimatyzacji:D

Catya - padłam ze śmiechu:)

Mamalina - kochana, wierzę gęboko że z Milankiem będzie wszystko dobrze, jak już niektóre dziewczyny pisały i u mnie w rodzinie był taki przypadek, mój brat w wieku 2 lat wylał na siebie dopiero co zalaną wrzątkiem herbatę i dziś nie ma nawet najmniejszego śladu po tym incydencie. Trzymam kciuki!!!!

Natalia - nie hasaj już po lasach i łąkach proszę!:) A co do imienia to podobno bardzo często rodzice zmieniają je jeszcze nawet po narodzinach bo stwierdzają że wcześniej wybrane nie pasuje dla dzidzi:)

Marta joanna - no to całe szczęście że wizyta na basenie nie skończyła się porodem:)

Anula11 - mam podobne zdanie co do ubranek do szpitala. W ogóle wakacje nie zawsze są gorące, w sierpniu coraz więcej wietrznych i chłodnych dni także ja też zamierzam przygotować również i cieplejsze ciuszki:) I zwolnij kochana w końcu obroty!:)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72713.png