Skocz do zawartości
Forum

Sierpniówki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Miałam nadzieję że uda się przesunąć wizytę na wcześniejszą godzinę, lecz nikt nie zrezygnował i teraz czekam siedząc w galerii handlowej... czuję ten wzrok spoglądając na brzuch. Macie rację, dziwnie się człowiek czuje. Takie wrażenie jak bym nago chodzila:)

Czuję się zaproszona na arbuza, więc chyba znów dziś kupię połowę i zjem sama! Nigdy tyle go nie jadłam.

Nie wiem czy badanie się uda bo Jasiek siedzi z prawej strony. Nawet jak idę to widząc że z lewej strony taka pustka, a z prawej wielkie wybrzuszenie. Jeszcze trochę a na plecy wejdzie...

Magdalia, koleżanki dziecko też miało żółtaczkę i nie najlepiej wspomina naświetlanie, wiec nie wiem czy to zależy od szpitala, czy po prostu tego typu "zabiegi" powodują ogromny stres więc co by się nie działo to źle.

Mamalina, Ty w domu wszystko masz, pewnie nawet zakupow nie musisz robić:)

Z nerwów dostałam potówek na twarzy.

Jaś 24.07.2016

Do tej pory nie zwracałam uwagi na reakcje ludzi, którzy mnie mijają. Dzisiaj spotkałam się z koleżanką też w ciąży i jak we dwie paradowałyśmy ulicami to oczy prawie każdej mijającej nas osoby były na wysokości naszych brzuchów. Nie ukrywam, że i mi się to przytrafiło jak widziałam idącą z naprzeciwka ciężarną. Ale jakoś nie odbieram tego za coś złego.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cvcqg7uqp0k1k.png
https://www.suwaczki.com/tickers/gann3e3kue94fgjm.png

Evee- super wiadomości!!!

Chciałam dodać zdjęcie efektu moich dzisiejszych selekcji, ale błąd wyskakuje. Generalnie mam 5 kartonów ubranek 62-68-74, od bielizny po kombinezony zimowe. Worek skarpetek i worek czapeczek i butków. Nawet kilka dziewczęcych się znalazło. Teraz przywieźć to tylko do domu, wyprać i wyprasować i ubranka gotowe. Zostają kosmetyki i wyposażenie, brak przewijaka i komody...

A teraz chłopaki poszli na rower, a ja zasiadłam do Gry o tron i żelazka.

https://lb3m.lilypie.com/dYNLp1.png

Evee super wieści:) A Jasiek przeuroczy:*

Dziewczyny ja nie kupowałam żadnej pościeli do wózka - prześcieradła mi uszyła babcia z jakiegoś kolorowego większego (miałam też wyhaftowanego przez koleżankę z czasów podstawówki misia i został doszyty do jednego z nich), podusi i tak się przecież nie używa, a do przykrycia pieluszka latem, na chłodniejsze dni kocyk, a zimą śpiworek do wózka i tyle. Moim zdaniem niepotrzebny wydatek.

Magdalia to współczuję przejść przy pierwszym porodzie i pobyt w szpitalu po:( To teraz wiesz, żeby nawet o tym szpitalu nie myśleć. Co do Raciborskiej (nie wiem czy dobrze pamiętam nick tadam - odezwij się, też miałaś tam rodzić) to pierwszy raz rodziła tam żona znajomego męża, ale to było ponad 4 lata temu. Ona była bardzo zadowolona, na tyle, że po około 2 latach wróciła rodzić po raz 2. Dostała oksytocynę i znieczulenie i urodziła w przeciągu 4 godzin - ja akurat stawiam na jak najbardziej naturalny przebieg porodu, ale myślę, że uszanują moje zdanie i nie będą wciskać nic na siłę. Ale anestezjolog dostępny jest cały czas, więc problemu ze znieczuleniem nie ma. Niedawno leżała tam moja bratowa, bo dostała krwawienia we wczesnej ciąży, i przyjęta została w nocy z sobotę na niedzielę, a już, po opanowaniu sytuacji, w poniedziałek rano ją wypisali - zdziwiłam się, bo zazwyczaj w szpitalach praktykują hospitalizację przez co najmniej 3 dni, także miłe zaskoczenie. Sama była bardzo zadowolona.

Miłosz ur. 13.07.2018 r., godz. 2.18, 3220 g, 55 cm
Gaja ur. 11.08.2016 r., godz. 8:20, 3530 g, 54 cm
Milan ur. 16.06.2015 r., godz. 4:35, 4060 g, 58 cm
Namir ur. 07.06.2013 r., godz. 16:35, 3650 g, 57 cm

Aszton, podkłady takie zwykłe jak na łóżko, tylko mniejszy rozmiar, puki co do wózka planuję tylko kocyk, rożek też mam, więc w razie czego będę mogła użyć tego i tego. Ptzescieradla do wózka oglądałam na Allegro i raczej kupię bo to zawsze łatwiej zmienić niż prać i czekać wyschnie. myślę o 2 szt bo nie wiem czy będzie aż tak potrzebne.
Pościeli do łóżeczka nie kupowałam, bo doszlam wniosku,ze jak mały się urodzi to sporo osób będzie chciało prezenty kupić to niech kupią to co się przyda a nie zabawki!

Mroczna pierwsze USG, przed nowym rokiem, w trakcie godzin pracy... do końca życia nie zapomnę :)

Jaś 24.07.2016

Virkael ja mam posciel do wozka kupilam za niewielkie pieniadze chyba ok 50zl w Swiat Dziecka mam tez spiworek taki na lato cienszy i rozek :-) wlasnie sobie uswiadomilam ze mi tylko przescieradel brak :-)
Chce jeszcze kupic na poczatek ten kokon to wtedy caly kokon wkladam do wozka i nic wiecej nie potrzeba:-)

Kukurydza odezwij sie:-)

Evee sliczne zdjecie mam podobne:-)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09klw2g90lr.png]

Aszton a do łóżeczka podkłady ceratkowe kupowałam od razu razem z materacem. Na początek to może wystarczą zwykłe te do przewijania, ale jak dziecko staje się ruchliwe to potrzebne będą prześcieradła z ceratą, bo będzie się budzić w zupełnie innej pozycji niż zasypiać:)

Dziewczyny właśnie zdałam sobie sprawę, że mamy połowę czerwca, niedługo zaczną się rozpakowywać lipcówki, a potem kolej na Nas. Niewykluczone, że mamusie z terminami na początek sierpnia i Nasze Trójpaczki rozdzielą się już w lipcu, może nawet w połowie. Ale to zleciało. A pamiętacie jak na początku się ciągnęło??

Cześć dziewczynki!

Evee gratuluje udanej wizyty, Jasiek prze słodki i super ze u niego wszystko w porządku.

Mamalina, gratulacje pierwszych kroczków dla Milanka.

Ja dzisiaj rownież po wizycie: wody, łożysko, pępowina w normie, szyjka 3 cm i zamknięta, Gabi wazy 1700 g ;) wiec wszystko super ;) oczywiście gwiazda nadal główka do góry ;)

Wczoraj wózek zakupiony z nosidełkiem i już mamy sprzęty w mieszkaniu ;)
Pierwsza tura prania zrobiona...po malutku do przodu ;)

Miłej nocki
Buziak

http://www.suwaczki.com/tickers/relgpiqvaekund3p.png

Właśnie kukurydza też miałam Cię przywołać!!! Halo, halo!!!

Catya Ty też znów dawno się nie odzywałaś! Zamelduj się choć tylko.

Zaczarowana, Mamalina, Evee
Gratuluję udanych wizyt :) :)

Evee
Twoje komentarze rozwalają mnie na łopatki :) przecież my w ostatnich miesiącach ciąży jesteśmy ciekawi niż eksponaty w muzeum albo zwierzęta w zoo :) no pewnie wszyscy chcą dobrze ale dla nas to mega uciążliwe jest i wtedy jedyne czego potrzebujemy to spokój :)

Fizka
Który sezon oglądasz :)

Antynikotynowa
Niech Twój M przeczyta najpierw książkę :) ja przeczytałam wszystkie części a jeśli o serial chodzi to chyba na 3 sezonie się zatrzymalam bo potem już większość rzeczy była dodana, pozmieniana i juz się nie chciałam męczyć :) a w ostatniej części wątki wątki tak rozbite że autor musiałby napisać drugie 7 części żeby to zebrać w całość ale podobno powiedział tworcom serialu jak się ma skończyć w razie jego śmierci gdyby nie zdążył napisać :)

Dziękuję dziewczynki Kochane :) już mi lepiej. Odswierzylam nosidełko :) złożyłam stepper, wyprowadziłam z mieszkania rowery, wyszorowalam wanienke, zrobiłam kącik dla małego JUPI :)

Generalnie strzeliłam fochem i zostałam w domu a wczoraj się z moim M umówiłam na podlewanie działki pod glebowgryzarke i tam się mieliśmy spotkać więc przyjechał po pracy do domu i było spiecie. Potem zobaczył że zrobiłam to o co go prosiłam a z czym zwlekal i była wizyta w sklepie po komudke na rzeczy Malego i łóżeczko z przewijakirm i klubem zamówione :) :) czyli że można :)

Tesciowa dzisiaj do mnie dzwonila ale nie odbieralam wiec zadzwoniła do mojego M z zapytaniem jak się czuje. Potem ja spotkaliśmy jak wracaliśmy z zakupów i jechaliśmy działkę podlewać bo się trochę dałam na to namówić. Nie odezwałam się ani słowem a że byłam jeszcze roztrzesiona, oczy opuchniete bo trochę poplakalam to się tylko popatrzyla ale już do nas nie dotarła na szczęście.

Co do pościeli do wózka to ja mam w wózku już razem ze spiworkiem spiworkiem , kocyk wystarczy. Jeśli się niema to można dokupić razem z taki ceratkiwym ochraniaczem albo użyć podkładu tego większego.

Kurde już mnie tak strasznie zaczyna boleć podwozie. Masakra :(

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9anliidpwt895.png

Antynikotynowa
Dzięki za informację o promocjach :)

Gdyby ktoś z Warszawy był w okolicach blu city to w Kiabi od czwartku wyprzedaże a mają sporo ubranek dla Maluszków i starszakow oraz dział ciążowy :) mam tam poodkladane staniki, kilka body i kapcie do sxpitala i jak to kupię to będziemy prac i pakować torbę :) aż aż trochę ulzylo :)

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9anliidpwt895.png