Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Baby jaga

Ja jestem, Mala tez, tylko czy lekarze tutaj sa.. ciagle mi mowia, ze Mala moze nie przezyc, wiec mam istynkty mordercze. Fajnie jakby im sie udalo ten helikopter zalatwic do lodzi. Tam nie sieja defetyzmu.

Mam probowac sn, zobaczymy jak bedzie. Bo jesli wody uciekna, nie daj boze, a po trzech np dniach magnezu skurczu moze nie byc, to beda ciac. Poki co nie mysle o tym. Skupiam sie na sciskaniu kolan ;-)
Malutkiej uszczelki w "akwarium" puscily, ale juz sie tak nie leje i sporo jej zostalo ;-)

Jagoda i Maja - bardzo ladnie. Ja sie sklaniam ku Milenie coraz bardziej. Obojgu tez nam sie podoba, w miare, a choc jest roznie, to zalezy mi na zdaniu ojca. Wiadomo. On znow w delegacji, tak mu sie fuksly dylematy czy byc tu czy nie ;-) ale podtrzymuje na duchu zdalnie wiec jest ok.

Sorki, jesli pisze dzis nieskladnie, ale od lezenia boli nie tylko tylkek ;-)

Najorsze, ze nie moge siegnac do ciastek, a mam cala torbe...

Babyjaga, ja to się tak przejęłam Tobą i Malutka, ze cala noc prawie nie spałam, rzucalam się we wszystkie strony tylko. Moja mała dzielnie trzymała ze mną.
Poproś kogoś, niech Ci wygrzebia te ciastka, bedziesz czuła mała po tym słodkim to tez moze będzie lżej na duszy. :)
Pogoda Chojnicach straszna, pada cała noc, beczy ze mną o Wasze zdrówko.
Pisz na bieżąco co i jak.

http://www.suwaczki.com/tickers/010ivfxmbvwwh243.png]Tekst linka[/url]

Sylfka kochana kobieto. Przespij sie koniecznie. Nie mozecie zarywac nocek z troski o nas, bo my zaczniemy sie martwic o Was i co. I nie beczymy!

Mala mi sie rusza acz mniej po tych zastrzykach i kroplowkach. Ale jak wczoraj szalala za bardzo to sie balam, ze wyjdzie za szybko.

Jak sie tu ktroas dziewczyna obudzi to ja nasle na torbe z ciachami.

Powiem Wam cos smiesznego. Najgorsze jest to, ze nie moge sobie puszczac bakow bezkarnie ;-)

Babyjaga to cichacze puszczaj i udawaj, że to nie Ty :D
Trzymam za was kciuki, wiem że będzie dobrze.
U nas pogoda nawet ładna, jadę zawieźć auto do mechanika, bo ma wymienić błotnik i klamkę bo się zepsuła i czeka mnie powrotny spacer z Zuzią 2 kilometrowy, już marudzi, że bolą ją nogi leniuszek jeden :-) Nie puszczam jej do przedszkola do końca tygodnia, boję się że jeszcze ta jelitówka krąży w powietrzu gdzieś tam i znów coś przyniesie.

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

Cześć. ...oh Babyjago, tak mocno mocno przesyłam wszystkie dobre myśli. ..
Ja po koszmarnej nocy. Prawie oka nie zmrużyłam, upocilam się jak prosię. Kaszle tak, że aż mnie w piersiach boli, chyba zdrałam gardło bo rano trochę krwi miałam w ślinie. Dzwonie zapytać czy jest dziś ogólny w mojej poradni bo chyba nie mam na co czekać. Mam dość. Dzięki dziewczyny za rady w sprawie imienia...

Babyjago-strasznie się cieszę, że na razie udaje się przetrzymać Malutką. Widocznie już nie może doczekać się spotkania z mamusią. Ale niech jeszcze trochę poczeka! Podziwiam Twoją mobilizację i spokój.

Dziewczyny, trochę z innej beczki: kupujecie laktator przed porodem czy raczej odkładacie zakup na czas po? Ja zamierzam być w domu z dzieckiem i karmić, ale wiadomo, że z czasem będę chciała zostawić malucha z tatą czy babcią i wtedy pojawi się potrzeba zgromadzenia pokarmu.

http://fajnamama.pl/suwaczki/6v34fky.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/jy8pb7r.png

Marzi słuszna decyzja, jak nie będzie Twojego lekarza to powiedz że jesteś w 9 miesiącu ciąży z przeziębieniem i niech inny Cię przyjmie. To nie są żarty teraz już.
Justy ja kupiłam ręczny taki za 50 zł. Też będę w domu z dzieckiem, ale wiem z doświadczenia że laktator jest niezbędny. Ni musisz od razu inwestować w najnowsze elektryczne modele za 300 zł (chociaż elektryczny jest o niebo lepszy i wygodniejszy), wystarczy zwykły :). Właśnie, dobrze że mi się przypomniało, żeby powyparzać za niedługo i laktator i butelki.

Ja mam laktator avent jeszcze po siostrze. Tez planuj kp jak tylko dam radę. Ale przy Majce używałam laktatora pierwsi raz w 3czy 4dobie jak pokarmu przybyło. Potem też bo słabo ciągnęła. Jak się okaże że znowu będzie problem i laktator będzie dużo używany to kupię elektryczny a jeśli tylko wspomagająco to zwykły wystarczy. Dobrze mieć komfort psychiczny że ma się laktator pod ręką często też pomaga pobudzić laktację. Nawet niektórzy zalecają do szpitala brać. Wiadomo w sklepach są dostępne i zawsze można męża wysłać ale gorzej jak kryzys przyjdzie w nocy.
Są też czasami przyszpitalne wypożyczalnie ale nie wszędzie pewnie.

Babyjago a tak z ciekawości...jeżeli skurcze nie wystąpia a wód jest sporo jeszcze to nie można przesunąć porodu ile się da?U nas dzis szaro,buro,pada od wieczora i nastrojowo tak samo.
Jejku jakbym tylko wiedziała kiedy mały ma zamiar przyjsc na świat to bym była o niebo spokojniejsza.Boje sie ze nie zdąże nic poprac, poprasowac ani sie spakować a warunki na to teraz nie pozwalają

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png

Witam Was po tej słabo przespanej nocy. Na szczęście udało się zdrzemnac miedzy 7 a 10.
Babyjago, pisz koniecznie jak będziesz coś wiedziała, wszystkie czekamy na info. I trzymajcie się dzielnie :*
Laktatora jeszcze nie kupiłam, ani nie wiem jaki, ani czy potrzebny.. Kupię może jak dostane kolejne pieniążki z zusu. Teraz mialam wydatki takie jak zakup nowego żelazka :)
Dzisiaj w lidlu są ciuszki dla mam i niemowląt, jakby ktoras coś potrzebowała. Sama chyba polece zobaczyć jeszcze jeden stanik do karmienia i moze jakąś ładna bluzeczke. Plus na ryneczek po jakąś zwykła koszule do karmienia za 2dyszki,bo jedna kupilam juz i jest spoko nawet.
co do smoczkow i butelek.- Pakowalam wczoraj torbe do szpitala, po tym jak przeczytałam co się przydarzyło babyjadze. No i chce wziąć smoczek dla małej. I mam go w opakowaniu, ale nie wiem czy go wyparzac, czy jeszcze sie wstrzymac, czy w szpitalu jakos da rade, albo np tata szybko dowiezie.. Jak robicie?

goherek
Babyjago a tak z ciekawości...jeżeli skurcze nie wystąpia a wód jest sporo jeszcze to nie można przesunąć porodu ile się da?U nas dzis szaro,buro,pada od wieczora i nastrojowo tak samo.
Jejku jakbym tylko wiedziała kiedy mały ma zamiar przyjsc na świat to bym była o niebo spokojniejsza.Boje sie ze nie zdąże nic poprac, poprasowac ani sie spakować a warunki na to teraz nie pozwalają

Goherek, naprawdę wolałabys wiedzieć? :) jestem przerażona, wolalabym żeby mała jednak mnie zaskoczyła, moze jakoś bardziej dałabym rade spiac tyłek i dzielnie przeżyć poród :)

Sylfka w lidlu dopiero jutro są te rzeczy dla mam i dzieci od 05.05.
Smoczek wyparzylabym w domu. Do Majki nie brałam do szpitala nawet nie był potrzebny ale teraz chyba wezmę. Właśnie tak jak Kamila muszę się zabrać za wyparzanie laktatora i butelki. Wózek się wietrzy. Zaraz chyba zmyję podłogi za górze. Lodówkę już wymyłam. Mycie okien mam w planie po 15 jak dotrwamy. Ostatnio noce nieprzespane i do twsrdniejacevo brzucha dochodzą lekkie bóle jak na miesiączkę. Mam nadzieję ze tylko przepowiadajace. Piję herbatkę z liści malin i wiesiołek łykam.
Pogoda póki co ładna wczoraj zebrałam kolejną partię liści malin. Teraz się suszą.
Babyjaga cały czas myślę o Tobie i chyba motorek mi się w tyłku rozkręcił. Byle bym nie przesadziła.

Aga dokładnie. Ja biorę laktator do szpitala, lepiej mieć niż potem szukać. Przy pierwszym porodzie akurat nie korzystałam w szpitalu, ale to różnie może teraz być.
Dziewczyny od dziś usta i paznokcie w rossmanie -49%.
Bierzecie do szpitala te duże podpaski i podkłady na łóżko? czy tylko podpaski? Bo nie wiem ile mi tych podkładów potrzeba, mam chyba 3 sztuki na stanie.

Dobrze że wiozą do łodzi,bedziesz spokojniejsza.Miłego lotu:)Wszystkie jestesmy z Wami.
Ja planuje i te wielkie podpaski wziać i podkłady które też beda do przewijania małego, butelki smoczki wyparze wczesniej by były już gotowe do użytku.Ciągle sie bije z myślami co z tym laktatorem,czy kupić wczesniej i jaki.
sylfka no dobrze,może nie konkretny dzień ale który tydzień:)

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png

Też nie kupowałam jeszcze laktatora, wszyscy mi mówią,że zobaczę jak to będzie, może się nie przyda itp., ale ten argument z używaniem w szpitalu chyba jednak mnie skłoni do kupienia, faktycznie może się przydać.
Powiedzcie mi ile macie kompletów ubranek w rozmiarze 56? Ja am takich kompletów 5 i chyba trochę mało... To nawet na tydzień nie starczy, żeby jedno pranie po tygodniu nastawić...

Jakbyśmy musiały to każda z nas dałaby rade:) ale fakt faktem, podziwiam Cię Babo:) pomysl o plusach - jak urodzisz to przynajmniej nie Będziesz musiała więcej iść do tej swojej durnej ginekolozki :D
Aga, faktycznie od jutra, dzięki za czujność. Przynajmniej nie musze niepotrzebnie lecieć dziś. A pogoda nie sprzyja na pomorzu:)
W takim razie zabiorę się tez za wyparzanie. Jeszcze kupa prasowania, a niektóre rzeczy musze wyprać ponownie, bo zdaje sie, ze pralka coś ubrudzila, mimo iz staram sie ją czyścić co jakis czas. Ahhhh. Powinnyśmy leżeć i pachnieć ale samo sie nie zrobi.

cerise
Też nie kupowałam jeszcze laktatora, wszyscy mi mówią,że zobaczę jak to będzie, może się nie przyda itp., ale ten argument z używaniem w szpitalu chyba jednak mnie skłoni do kupienia, faktycznie może się przydać.
Powiedzcie mi ile macie kompletów ubranek w rozmiarze 56? Ja am takich kompletów 5 i chyba trochę mało... To nawet na tydzień nie starczy, żeby jedno pranie po tygodniu nastawić...

Cerise, mam tego kupe, body, śpioszki, dresiki, leginsy, malutkie sukienusie, które też można założyć bo to bedzie lato, do tego leginsy i super. Ale nie kupuj niewiadomo ile, bo na pewno sporo jeszcze dostaniesz :)

Babyjago, bardzo dobrze...będziesz tam gdzie miałaś od początku, gdzie Was znają i to jest bardzo dobra wiadomość. Nadal 3mam!
Byłam u tego lekarza u mnie w przychodni nie robią problemów na szczęście, jadę jeszcze do apteki i coś załatwić jak juz wyszlam. Czuję się paskudnie, oskrzela palą żywym ogniem ale osłuchowo jest ok, chociaż mi nie gwarantuje że nie pójdzie dalej. ..w sumie to gardło to dopiero od wczoraj. Przepisała mi syrop coś na rozrzedzenie, czyścić solą nos i w piatek przyjść się osłuchac znów.
Za to załatwiłam dane położnej i nawet pediatry, ktorego mogę podać w szpitalu, jest codziennie, blisko i podobno całkiem ok. Jedno z głowy a w razie co zawsze lekarza mogę zmienic. Kurcze jakie korki wrrr a miałam być o 12 bo nikogo nie ma żeby robotników przypilnować.
Laktatory mam chyba raz wypróbowane po mojej bratowej, musze je tylko wyparzyć ale do szpitala nie biorę, raczej w każdym są w razie co, u mnie nie trzeba też podkładów bo zapewniają.

babyjaga dobrze ze sie uwineli z tym helikopterem, tam na pewno odetchniesz z ulga :) daj znac jak Bedziesz na miejscu

Laktator mam reczny, ale taki calkiem prosty, bez butelki nawet. Na razie nie chcialam inwestowac w nic drogiego. Calkiem mozliwe ze po porodzie bd musiala sie rozjerzec za czyms lepszym
Ja spakowalam 2 podklady i paczke tych duzych poporodowych podpasek
Wlasnie mam duzo malych ciuszkow (ale dostalismy je) i martwie sie ze nawet wszystkich nie ubiore jak kruszyna okaze sie wieksza :) takze tez namawiam na skupienie sie na rozmiarze 62
goherek to u Ciebie pochmurno? Wysylam sloneczko, na tarasie mam ponad 20 stopni! *.*