Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

I my po chrzcinach :) moja córa to na ogół grzeczne dziecko ale i tak bałam się, że da czadu w kościele a tu proszę, przespała całą mszę , nawet nie poczuła zimnej wody święconej :D do tego pobiła rekord w nocy i spała od 20 do 5 rano, aż sprawdzałam czy oddycha :)
co do tego glutenu to zalecenia są nie wcześniej niż w 5 mcu a nie później niż w 6 mcu, ja na razie diety nie rozszerzam bo mała nie wykazuje zainteresowania
mam zamiar próbować dopiero pod koniec 6 m-ca, ale nie wiem czy nie zaczne trochę wcześniej bo ten mój głodomór nadal chce cycka w dzień co 2-3 godziny, a jak wasze pociechy? też tak często ssą pierś?
fotelika do karmienia póki co nie zamierzam kupować, Starszaka karmiłam w bujaku a jak zaczął siedzieć to na kanapie i z córą też tak zrobię.

Ja stąd też nie uciekam :) tylko nie wiem czemu, ale jak tylko chce sie zalogować to wyrzuca mnie z forum :/ a na odpalenie kompa (jak teraz) nie zawsze starcza czasu...

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wliei33s0jpkjc.png
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6j44jhpt69bat.png

Co do krzesełek to ja się nad drewnianym zastanawiałam ale mi koleżanka odradzila ze niby niewygodne... druga z kolei ma takie:
krzesełko chicco
I mały jej ma już 4 lata i dalej używają i tak się mu poprzygladalam i raczej się na to zdecydujemy... jeszcze jest wersja 3w1 z siedziskiem i pałąkiem z zabawkami dla jeszcze mniejszych dzieci ... Ale że mamy już bujaczek to raczej na taki wariant się nie zdecydujemy..

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkl6d8swozfmcj.png

Cześć dziewczyny:) My dietę tez juz rozszerzamy ale narazie tak powolutku żeby szkrab mój poprobowal i póki co dynie meczylysmy. Narazie córcia nie bardzo chyba wie o co chodzi i po co daje jej to "coś" :) jutro planuje marchewkę podać i musze w końcu kupić ten kleik.
Co do fotelika to my właśnie na ten chicco jesteśmy zdecydowani np chyba że do czasu zakupu coś innego nam wpadnie w oko:)

U nas hania je wszystko co podajemy. Prawie wszystko.I je bardzo chetnie. Zjada porcje obiadku zamiast porcji mleka. Czyli pije mleczko potem po ok. 3h obiadek I mleczko znowu po 3h. Kaszki tez probujemy. Ogolnie wydaje mi sie ze lubi jesc cos innego. Krzeselkk do karmienia mamy 3w1. Tzn. Pozniej bedzie stolik I krzeselko plastikowe I jak dla mnie super. Hania.juz z niego korzysta z racji tego ze probuje juz siadac. Podnosi sie z pozycji pol lezacej. :)

Ciekawa jestem co powiecie o krzesełkach? też powoli się przymierzamy. Jeśli chodzi o spanie to Ada nie śpi za dużo w dzień .Trzy drzemki po 30, 40 minut. Ale nie marudzę bo przesypia od 20.30 do 7 rano.Dzisiaj nawet sama zasnęła w łóżeczku. Do tej pory bujałam ją w leżaczku aż zasnęła a potem przenosiłam do łóżeczka.

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49io4pw4kgpndy.png

Miałam kiedyś fotelik chicco poly i przeżyło dwoje dzieci potem poszło w dobre ręce:)
Teraz chyba też się na nie zdecyduje.
Dzisiaj byłyśmy się ważyć,22 tydzień 7.300 kg :)
Co do rozszerzania diety,robiłam kilka podchodów bez rewelacji...
Podobno jeśli dziecko wypycha językiem podane jedzenie to znaczy że nie jest jeszcze gotowe.Więc i my wstrzymamy się na następne dwa trzy tygodnie.

Oj przydałoby się już usadzenie dzieciaczka w krzesełku, bo sama nie daję rady nakarmić małego (poza mlekiem oczywiście ). Jest taki brudny, ze załamuję ręce. Jeszcze trzeba poczekać, aż zacznie siadać. W ogóle to czekam na to siedzenie, bo łudzę się, ze wtedy sam się zajmie sobą na dłużej, bo jak narazie noszenie na rękach jest ulubioną zabawą mojego synka :)))

A czy któraś zWas karmi butelka Avent Classic+? Kupiłam właśnie tą butelkę i mamy smoczek 3+ i mały w bardzo szybkim tempie zjada mleko. Nie wiem czy nie za szybko..., a przecież smoczek ten jest przeznaczony dla dzieci od 3 miesiąca, a synek ma juz 4,5.

U nas spanie w dzień to łącznie ok. 3h w 3 ratach ale najlepsze jest nad ranem. W nocy słabiutko, co 2h sie budzi a jak śpi przy mnie to cześciej :/ aż mnie znów brodawki szczypią :( dziś już miałam dosyć o 5 rano to wzięłam jak do odbicia, zasnął na mnie więc odłożyłam do łóżeczka i spał ladnie.
W dzień pierś co 1-1,5h. Czasami udaje się to przedłużyć jak zaśnie na spacerze..
Rozszerzania diety nie widzę na razie bo słabo witaminę D3 przełyka na razie nawet.

Mamusia2016 wlasnie dzisiaj mialam poruszac watek niejedzenia :)
U nas od okolo 2 tygodni maly tak samo stracil apetyt.... i to tak znacząco. Kiedys zjadal 150-170 co 3 h srednio a teraz jak zje 120 to jest cud. Najczesciej zjada 80, 100 i nie wcisne.w.niego nic wiecej..... czasami karmie go na snie to zje wiecej.... nie wiem ja obstawiam chyba zęby bo jak zlapie zyrafe to az biedna kwiczy..... nie tarmosil jej wczesniej z taka silą. Dochodza jeszcze machania raczkami przy karmieniu.... o matko wali w butelke, wydziera mi ją i chyba sie po prostu nudzi podczas jedzenia....
Nie wiem moze to zbieg okolicznosci ale to niejedzenie zaczelo sie u nas.zaraz po ostatnim szczepieniu....

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72596.png

My też chyba czekamy na ząbki i tylko patrzę w lustrze jak tam moja siwizna;) No i dzisiaj grzecznie sobie pracuję, mały się bawi. Nagle marudztwo. Biorę na ręce żeby uspokoić i bomba poszła.. Pieluszka nie wytrzymała. Moje ubranie do wymiany, chirurgiczna zmiana bodziaka. Dzięki temu zmobilizowalam się do zrobienia prania. Spacer też jak z pojazdem uprzywilejowanym- na załączonej przez mlodego syrenie. Ale przynajmniej obiad pozwolił zrobić- fakt że o 18 ;) ehh kolejny dzień z moim synkiem:D

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgech0l.png