Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Ensueno83
Ja ide do GinMed na ku słońcu, do dr Kowalskiego. Podobno bardzo dobry specjalista i pracuje na świetnym sprzęcie.. Póki co umowilam sie na samo USG (z płytka nagrywana przez całe badanie).
Jesli nie daj boże będzie potrzebny pappa to tez na miejscu...

Miało być GinMedic ;) ale tel wie lepiej przecież ;)

http://www.suwaczek.pl/cache/2155b714fb.png
Trzy Aniołki 07-2014, 02-2015

Narobiłyście mi smaka na tą polędwiczkę jutro zrobię:)
Sny w ciąży to masakra w pierwszej to były tak realne i chore jednocześnie teraz też są dziwne wydaje mi się że to dlatego że to najważniejszy czas w naszym życiu przeżywamy to bardzo i się śnią dziwne rzeczy związanego z ciążą. Pamiętam miałam straszny sen który mam do dziś w głowie, śniło mi się że urodzę bliźnięta chłopca i dziewczynkę z chłopca się cieszyłam a dziewczynka była brudna i wsadziłam ją do pralki przytrzasnełam jej rączkę drzwiczkami i tak się prało, obudziłam się cała zlana potem z myślami że jestem poprostu chora na głowę i przez resztę ciązy bałam się że coś z jej rączką będzie nie tak :(

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3koh6kfxsn.png

Super ze wszystko ok na prenatalnym
Miila trzymam kciuki za Twoje jutrzejsze.
Vena mi się otworzylo bez problemu ale pewnie dlatego ze mam aplikacje do zakupów w telefonie UE bo mój syn praktycznie tylko w hm chodzi.
Najbardziej mi się podoba sweterek i w połączeniu z tym szalikiem do jeansów super!
Ja wczoraj kupiłam sobie taki sweter - płaszcz z kapturem bardzo gruby i nie na guziki a krój jak kardigan tylko za kolana. Fajna opcja na jesienne dni jak teraz.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Uhhh ale mi sie drzemeczka udala tylko obiadu juz nie zdarze zrobic ;) Dzis gotuje tatus czyli cos na wynos
Linki od veny z USA chyba i tez nie moge otworzyc
Puki leze w domu oblece dresami ale musza miec luzna gumke bo niewygodnie jak mnie choc lekko uciska
Mam o tyle dobrze ze z S moge sie na na M/L powoli przestawic Nie wiem czy w polandzie sa w HM takie spodnie z gumka w sumie chyba 4 rozne kolory i materialy ale waskie w kostce i szerokie wrecz marszczone w dupce Bardzo sa wygodne W CA kupilam bielizne bo musialam sie przestawic z majtek sznurkow na pozadne figi i tam jest dzial dla ciezarnych z calymi zestawami Najlepsze majaty jakie znalazlam
A sny to niestety zadnych zabawnych nie mialam Raz bylismy z mezem na plazy, a dziecko sidzialo w ruchomych piaskakch i jak go w koncu wyrwalam to sama w nie wpadlam Albo taki ze szwagierka ktora serio ma termin na luty siedziala ze swoim i moim dzieckiem Jej bylo duzo wieksze niz moje i takie jakby straszne, bardzo milczace o zbyt bystrych oczach W koncu szwagierka stwierdzila ze moje nie jest normalne i chciala go pocichu udusic Az dziwnie mi bylo opowiedziec jej ten sen

Ja smaruje na razie perfecta mama coś tam... no posmarowałam całe 3 razy..:)ale czasem mam strach jak mnie "wypchnie" wieczorem to dopada mnie myśl, że coś należy z tym robić w końcu... ale rano prawie nie widać różnicy ze stanem sprzed ciąży, więc gdyby nie dolegliwości, szpitale, trądzik, częstomocz, zgaga, wzdęcie... nie czułabym że jestem w ciąży... bardzo czekam na te pierwsze ruchy dziś mam 13 tydz 0 d i nie martwię się tylko w dzień po wizycie... gdyby czuć było ruchy chociaż w ten sposób można by się uspokoić ze wszystko raczej ok.

Cześć. Postanowiłam się również dołączyć. Powoli do mnie dociera, że razem z mężem zostaniemy rodzicami. Zgodnie z rodzinną tradycją mamy termin na 7.04. Zabawne, ale moi kuzyni i kuzynki, no i siostrzeniec też urodzili się na początku kwietnia.
Co do imion w rodzinie wiele osób ma coś do powiedzenia, ale i mama i teściowa zamykają wszystkim buzie krótkim stwierdzeniem: "To wasze dziecko, czy ich?" Bardzo chcieliśmy Jasia (po ukochanym dziadku męża), ale w okolicy same Janki. Dlatego jeśli będzie chłopiec (co wszyscy nam prorokują) to zostanie Grzesiem. A w kwestii imienia córki od zawsze mówiłam, że będzie się nazywała Aleksandra i od początku mąż wiedział, że w tej kwestii nie ma nic do powiedzenia. Na szczęście mężowi się też podoba Ola. :)

Witaj Julka Jak widze twoja date porodu i imie dla dziewczynki odrazu mam usmieszek A to dlatego ze moja siostra to wlasnie Ola z 07,04 Wiecie jak to mowia o dzieciach urodzonych w niedziele, ze lenie i spiochy No coz Ona wlasnie taka jest Bradzo ja lubie ale jej kreatywnosc w wymyslaniu jak nic nie robic jest ogromna Moj maz tez z niedzieli i gdyby nie to ze jest bardzo odpowiedzialny finansowo to pewnie nie chodzil by do pracy tylko gral online i ludzil sie ze jakos na tym zarobi Mi ostatnie usg pokazalo 10,04 niedziela a chrzestna bedzie wlasnie siostra, a podobno dzieci sie wdaja w chrzestnych heheheh takie zabobonki

Nie mogę Was doczytać tak szybko piszecie.
Zlatany miałam dziś dzionek ale na szczęście miałam dużo sił i oby tak zostało
Mila byłam u dr.Gryboś 1 raz zresztą ale kolejki straszne i było spore opóźnienie ale zrobiła na mnie fajne wrażenie,poświęciła 30-40min mimo że pełno ludzi w poczekalni.W związku z tym że mam straszne blizny po cc to ile mogła zrobiła przez brzuch a potem dopochwowo.Co do imion to mam anioła Adrianka,synusia Dawida i tamte imiona jakoś szybko mi się nasunęły.Teraz mam ogromny problem.Podoba mi się Igor i Iwo ale partner nie chce słyszeć więc może Kamil lub Bartek,Bartosz,Bartłomiej hm dobrze że mam jeszcze sporo czasu.Może jeszcze te 20% zamieni dzidzię w dziewczynkę.Na razie nie podchodzę na spokojnie :D Spróbuję Was doczytać teraz lub wieczorem w łóżeczku.
Mam nową zachciewajkę ciążową- rzodkiewki takie ostre :D

Szymonek jest już z nami.
Miłość matki to siła, która sprawia, że zwykły człowiek potrafi dokonać rzeczy niemożliwych.
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5emigsm8f5.png
:Aniołek: Kochamy Cię Adrianku(34tc) . Na zawsze w naszych sercach

agabalbina ja też mam termin z OM na 10.04. I wszystkim się kojarzy z rocznica smoleńska ....hmmm
Vena jutro jadę do centrum a tam olbrzymi hm wiec wpadnę:) musze sobie kupić luźniejszą sukienkę bo 24.10 idziemy na wesele.
Secondtry niestety ochnik ma bardzo mało brązów w kolekcji. No chyba ze torebki s ja mam słabość do torebek i butów.

Wczoraj miałam pierwsza zachcianke.....o 22.00 MUSIAŁAM zjeść płatki kukurydziane z zimnym mlekiem......ale ulga jak skończyłam jeść :) dobrze ze to nie była ochota na czekoladę.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Flawia nawet przez chwile o tym nie pomyslalam Marna ze mnie patryjotka chyba
W ochniku na tej stronce widzialam sliczny plaszcz futerko, boskie wlasnie w brazach tyle ze to kroliczek prawdziwy i jakos mam wyrzuty ze mi sie podoba
A do butow i torebk tez mam slabosc Kiedys maz mi policzyl ile mam par to sie z nim poklocilam ze mnie w ciula laduje Od tamtej pory co seron przeglad robie

agabalbina buty i bielizna to mój fetysz, mąż nawet nie stara się korygować, ale jak była przeprowadzka to mnie podliczył z butami :D

komodo śliczny ufoludek. Nie wiem, czy któraś z Was kojarzy sagę Battlestar Galactica, ale ja często nazywam swoje dzieci Cylony i że mają plan ;) to taka s-f seria zbuntowanych robotach o ludzkich cechach.

Z ostatnich smaków to kasza gryczana z grzybami w śmietanie :)

Nawiązując do wątku z poranka to cera w sumie ok, ale zrobiła się tłusta i stosuję łagodny produkt złuszczająco- matujący i od kilku tygodni działa, za to reszta ciała sucha skóra złazi jak łupież i ciągle olejować trzeba.

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)