Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

malaga tak tak wiem :) środowiskowa jest mi przypisana ze szkoły rodzenia i nie interesowałam sie nią, przyjdzie do domu, to ja poznam hehe. A ta z porodówki, to juz zupełnie inna loteria. Tak napisałam niejasno ;)

Ale mnie w krzyżu boli od godziny :/ i mam sporadyczne skurcze. Myslicie, ze to moze rokować, ze przy porodzie bede miała bole z krzyża?

http://www.suwaczki.com/tickers/010ipc0z29zaqrhk.png

Miila liczylam ze do tej pory juz dasz znac jak po wizycie i co z Jeremim.. mam nadzieję ze wszystko ok..
Malaga tak, udalo sie zalatwic ta położna, co prawda teraz ma urlop, i moze byc tak ze tymczasowo jak bede potrzebowała pomocy a ona jeszcze bedzie niedostepna to przyjdzie do mnie inna, ale pozniej juz ta ktora chcę :)
Anna przyznaje ze bylam sceptyczna co do tych plastrów a dzis jest super, jeszcze zobaczymy ile mi sie utrzymaja :) ale i tak juz moge powiedziec ze ciesze sie ze dalam Ci sie przekonac i zaluje ze tak pozno :)
Szotka to w sumie dobry wybór, ja tez bym brala Kliniczna w drugiej kolejnosci, a tak stawiam na wojewódzki.
Groszek ja tez glownie czuje przeciaganie, czasem dostane serie po wątrobie i zebrach, albo jakies laskotki w okolicach pecherza, ale to przeciąganie i wierzgajaca sie dupka sa wystarczajacym sygnałem jak dla mnie :)

Witajcie, uruchomiłam się trochę po chorobie, choć mimo 2,5 tyg chorowania w tym 10 dni z antybiotykiem dalej boli mnie gardło. Nie wiem jak to możliwe.. Zrobiłam w końcu zakupy porodowe i jutro może zacznę jutro pakować walizkę. Od kilku dni boli mnie dół brzucha, i krzyże a najbardziej kość łonowa. Się mały pcha.... dziwne że w pierwszej ciąży nic a nic takiego nie czułam. A teraz ciągle coś boli.

Magada1010 ja też miałam zakładany cewnik Foleya, chodziłam z nim niecałą dobę a potem podłączyli mi oksytocynę. Wywołał mi skurcze, bolało, ale to i tak nic przy skurczach porodowych. Trzymam kciuki za szybką akcję.

Mam takie pytanie, kiedy wam lekarz kazał odstawić magnez?

http://fajnamama.pl/suwaczki/9u3qma8.png

Cathleen super, dzielna Ty. Gratuluje. Zdrowka dla Ciebie i corci. Corcia tez duza widze;))
Elaiss ja bralam magnez a tez aspargin ale odstawila bo nic sie nie dzialo a mg mi bylo niedobrze hehe.
A Ci powiem ze tez mnie to wszystko boli i wczoraj u gin nic nie zanosi sie na porod. Wszystko zamkniete a tez boli na dole, ciagnie az a w 2 juz po prostu mocniej odczuwamy.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Leżę i odliczam godziny do cc... jeszcze 3,5 h . Ale mam stresa. Jestem wykończona. Wczoraj 4h czekałam na przyjęcie na oddział. ..potem do mojej sali położyli dziewczynę która krwawi i pewnie poroni i cały czas płacze ( co rozumiem doskonale) ale czuje się przez to b. Niekomfortowo. . I jeszcze mąż pokłocil się z rodzicami swoimi bo oni chcą przyjść koniecznie po cc zobaczyć małego mimo że mówiliśmy ze ja nie chce... ale do nich nie dociera. .. i teściowa placze ze bronimy im dziecka zobaczyć. .. tylko gdzie w tym wszystkim my... I nasze odczucia..

Cathleen gratulacje samozaparcia i odwagi. To cudownie, że udało Ci się urodzić tak jak chciałaś naturalnie. Czekamy na zdjęcia Jagody

Karolina będzie dobrze. Mocne kciuki, niedługo będziesz tulić swój Skarb. Szkoda, że Twoi teściowie myślą tylko o sobie :/ mam nadzieję, że męż ich przekona to Wasza chwila.

A ja dziś 4h w szpitalu, znów ciśnienie ,:/ mam mieć kontrolę kardiologa… i tak pierwszy dzień pracy męża skończył się na że miał pół dnia wolnego, bo był ze mną.
Miila ból po jednej stronie rany może być spowodowany tym, że np w ranie jest nerw.

Ktoś pytał o włoski w ranie, nie powinny wrastać i w sumie nigdy nie zauważyłam, żeby rosły na samej bliźnięta.

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Witajcie. Melduje ze po cewniku dostałam skurczy i nawet były co 6 minut. Ale pózniej zrobiły sie nieregularne kompletnie i ordynator zadecydował ze jeśli w nocy nic sie nie wydarzy to z rana dostaje oksytocynę. Tak wiec nic sie nie wydarzyło i czekam tylko co bedzie sie działo dalej. Mam nadzieje ze po oxy pójdzie szybko i sprawnie. Narzeczony był przy mnie cały dzień, na noc go wysłałam do domu i zaraz znów ma przyjechać do mnie. Ahh ten moj syn robi mnie w bambuko !!!

Ja magnezu nie biore od 3 tygodni. Ale to tylko dlatego ze sama sie spytalam lekarki czy mam brac do konca ciazy. Bo jej nie przyszlo na mysl samej mi cos powiedziec wiec nie wiem czy nie powinno sie odsyawic wczesniej. A moze to indywidualnie trzeba ocenic.
vena biedna jestes z tym cisnieniem. Mam nadzieje ze szybko znajda przyczyne

Bartuś 14.04.2016 r. :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/zem36iye9v5ivesn.png

Cathleen Woow. naprawde baaardzo dzielna jesteś i uparta tak pozytywnie. dzieki tobie mam nadzieje ze i ja dam rade. tydzien temu Hania wazyla 3200g ciekawe ile wyjdzie dzisiaj z usg.

Karolina, Magda to dzisiaj juz utulicie swoje skarby... jak ja bym chciala zeby i u mnie cos sie zaczelo dziac niedlugo... nie chce przenosic. strasznie duzo wody mi sie zatrzymuje. nogi jak banie, rece tez. nawet na twarzy spuchlam...

takze dzisiaj na wizycie u lekarza zapytam czy cos sie zaczyna szykowac do porodu, czy raczej niemam co liczyc na szybszy porod...

a włosy mi sie podobaja, chociaz mysle ze jak pomaluje nastepnym razem to i tak bedzie leiej. bo w miejscach gdzie mialam swoj odrost to naprawde zarowa wyszla :D ale fryzjerka mowila ze jak tylko urosnie mini odrost to nie bedzie to juz tak widoczne, no i szampon z pigmentem do czerwieni kupilam zobacze jak to dziala.

Cathleen, moje gratulacje.Jagody są cudowne :D Super dałaś radę!!!

Vena, kurczę zawsze coś...mam tylko nadzieję, że to ostatnia prosta do super zdrowia :*

Dzięki dziewczyny za miłe słowa, czuję moc ;)
Laktacja się unormowała, już mnie nie boli, mleka jest sporo,Helciak je dużo w nocy także ale ona wciąż spi od nocy , czujecie? Karmię ją bez przerwy, tak czuję, że jest najleiej.Przez to potrafi zaliczyć 4h dzemki ciągłe.Walczyłam 2 dni o pokarm.Mała spadła prawie 250 gram przez 2doby, 3 juz nadrobila 50, nie dalam niczym dopjać, była na tych kilku kroplach siary ale ciagle przy piersi, pielegniarki byly bardzo zaskoczone, ze jestem taka uparta zreszta ta puerworodke z mojej sali tak zmobilizowalam, ze to samo po 2 dniach miala tyle mleka, ze mala zaczela odbijac z waga, nie dopila, sutki miala bardziej poranione tylko, przy wyjsciu do domu laktacja na dobrym poziomie, nie powinna zaliczyć porażki w domu :) Dziewczyny jesli Wam zalezy na kp walczcie juz w szpitalu, olejcie dopajanki czy glukozki.Smoczki tez nie sa dobre poki dziecko przez kilka dni nie wyrobi nawyku zasysania, tez o maly wlos zaliczylabym wtope.Nie ma co meczyc sie laktatorem, dziecko bezwzglednie , pokarm nasz z butelki tez zubozy ssanie.To jest super wazne przez te pierwsze dni kiedy dzieciak sie uczy, potem jak znajdzie rytm mozna probowac .Widze po sobie 2dni nie spalam w ogole ale juz to procentuje :)

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Hej dziewczyny,
Przepraszam, że wczoraj nie napisałam, ale było już późno, mały niespokojny itd. Bilirubina z krwi 9.5 a więc koniec fototerapii. Myślę, że skontrolujemy mu jeszcze za parę dni samą krew dla spokoju.
Na noc zawinęłam małego w otulacz i sukces! Dał się odłożyć po jedzeniu i spał 5h!

Cathleen gratuluję ogromnej siły, samozaparcia i córeczki :)

Dzien dobry :) po wczorajszej nocy ze skurczami dzisisj spalam jak dziecko :D

Co do ruchow to u mnie pelen repertuar - od wypinanania sie po kopniakin i zmiane boczku na którym dzidzius lezy. Ale to przez te wody i to ze ma jeszcze miejsce.
Pozs tym, tak jak Malaga napisala czuję ze maluszek juz jest wiekszy i silniejszy.

Co do tego co lekarze mowia nt tegokiedy rozpocznie sie porod to troche sceptycznie jestem nastawiona. Znam zarówno historie ze "jescze kilka dni na pewno , nic się nie zanosi" i porod był tego samego dnia jak i "to moze byc tuz tuz" i jeszcze mijały 2 tygodnie.
Ale też nie chcialabym sie przeterminowac... wiec dzisisj schody, liście malin i zobaczymy czy wieczorem bedzie nastroj :D

ramajani i tak jrstes bardzo dzielna!!! Dobrze ze juz masz to za soba i teraz skup sie na maluszku i regeneracji.
Co do kolejnego porodu sn po cc to wierze ze to jest jak najbardziej mozliwe - trzeba tylko trafic na lekarza ktory juz takie cisze orowadzil. Moja koleżanka 2 lata po cc rodzila sn bez żadnych komplikacji. Tak wiec na pewno jest nadzieja :)

szotka dobrze ze sie odezwalas i lepiej u Ciebie :)
Co do rodzaju skurczow... czytalam ze to moze byc związane z tym w jakiej pozycji jest dziecko. Ale nie weryfikowalam tego z lekarzem.

Ataa tak jak Ciebie czytam to widac ze teorie porodowa masz super opanowana :) mam nadzieje i trzymam za to kciukasy ze bezbłędnie przekuje sie to w praktyke :)

Eliass ja mam brac magnez do końca. .. ale de facto teraz nie biore juz regularnie... raczej tak zeby skonczyc opakowanie :)

Cathleen gratulacje! !!! Super ze udało sie sn! Nie obawiałas przeciwstawic sie lekarzom? Pewnie intuicja zagrala :) Super!

Karolina nie dajcie sie! To jest Wasza chwila. Rodzice musze to uszanować.

Vena no to kaszanka :/ daj znac co lekarze powiedzili.

Nat, krolowo drogi mlecznej :D dawaj jakies zdjecie Heleny!;-)
U mnie w szpitalu położna mowila ze staraja się nie dokarmiać i wiedza ze laktacja potrzebuje 1-2 dni na rohulanie... ale ciekawa jestem jak to w praktyce wyglada.

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Catlheen gratuluję! Rowniez samozaparcia! Glupio ze namawiaja na cc jak nie jest to medycznym wskazaniem.. jestem z Ciebie dumna!
Vena przykro mi ze tak.dlugo borykasz sie z tymi roznymi problemami, zdrowka Ci duzo życzę!
KarolinaS trzymaj sie dzielnie! Współczuję tesciowej, ale olej ja, jak ona oWas nie mysli to nie wysilaj sie na uprzejmosci, a wpuszxzaja u Was w szpitalu gosci na salę ?
Magda1010 wytrwalw trzymam kciuki za Ciebie! Powodzenia!
Miila bajkowo ze Jeremi spał, ze Tobie dal odpocząć, i przede wszystkim ze juz dobre wyniki :)
Nat z Cieboe tez jestem dumna! Ja to boje sie ze nie dam rady znalezc w sobie tyle energii, ale bardzo bede sie starala, mam juz przygotowane kapturki, cuda by wyciagac brodawki, jeszcze czekam na laktator i zaczne sie juz cwiczyc zgodnie z zaleceniami Magdy :)

A tak piszecie o spaniu i karmieniu, to mam ciarki bo ja to poki co nie wyobrazam sobie by nie spac ciagiem tych 7h a Wy piszecie nie raz ze 3 to,sukces...