Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Kumi to faktycznie bylo szybko! Najważniejsze ze oboje jestescie bezpieczni!
O co chodzi z tymi zakaxami jedzenia czy picia po cc? Ktoras z Was cos wie? Ja to na razie slyszalam ze bardzo wazne by szybko cos zjesc i puc jak najwięcej a tu takie newsy od dziewczyn ze nie mogą.. zglupialam..

Kumi GRATULACJE! Śliczny Leo! Jak dobrze, że już masz go ze sobą! Odpoczywajcie i nabierajcie siły! Za nim się obejrzysz mąż już pewnie będzie z Wami :-)

Nat Twoje słowa o czopie jakoś dają mi spokojnie myśleć, że a nóż uda się urodzić jutro :-) chociaż dalej nic na to nie wskazuje :-/

Jak czytam nasze kwietnióweczki, które mają swoje bąbelki już przy sobie to też chcę! Dalej ogarnia mnie lęk, ale jest chyba mniejszy niż chęć wzięcia w ramiona Zosi.

http://www.suwaczek.pl/cache/ebe45947a3.png

Kumi gratulacje! Śliczny synek :)
Groszek no niestety tak to jest, ale mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie tylko lepiej.
Heltinne rolig, rolig... Tylko weź sie człowieku domyślam i dzwon cały czas do nich bo przecież oni nie bedą dzwonić, bo jakby mieli tak do wszystkich z informacja dzwonić to nie da rady.. Tak ostatnio usłyszałam.

Jeżeli chodzi o oznaki porodu, to u mnie jak wiecie nie było żadnych. Wody zaczęły sie sączyć, czop nie wypadł, na oczy go nie widziałam, chyba ze tak jak mowi Nat, upłynnił sie wraz z wodami bo one w późniejszym czasie miały kolor różowawy. Skurcze zaczęły sie ok 4-5 godzin po odejściu wód.

Zaraz jedziemy odwieźć mamę na lotnisko, chce mi sie wyć! Ahh... :(

Kumi Gratulacje!!!!Slodziaczek malutki z Twojego Leosia, taki do przytulania z ta mineczka! Tatuś go chyba nie wypuści z rąk jak juz do Was dotrze. Trzymajcie się dzielnie!

Wczoraj oglądałam z mężem "na dobre i na zle", zdarza nam się :) Bardzo "dzidziusiowy"odcinek, m.in scena z cc. Ślubny był w szoku ze podczas cc kobieta jest przytomna, myślał że przeprowadza się zabieg w pełnej narkozie. ...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Kumi gratulacje! Synek ładniutki;)) super.

Elaiss ja tak jak nic nie ruszalam bo kazala mi gin odpoczywac tak 2 tyg temu spakowalam torbe Synkowi do szpitala a swoja musze uzupelnic. Teraz wrocilam od mamy po swietach i wstawilam biezace pranie. A za chwile wstawie synka ubranka do domu zeby odrazu nie musiec prac po szpitalu. Noestety jutro prasowanie. Ty uczysz nocnika? Ja probowalam ale corka nie chce, powoli po porodzie zaczne ale stawiam na letnie uczenie i wtedy w samych majteczkach na podworku i koszulce.

Heltinne Ty czekasz tydzien na mame. Ja juz mam zielone swiatlo od gin.

Wrocilam od gin i wszystko dobrze, zamknieta szyjka i bez rozwarcia mimo, ze czulam nacisk na szyjke a potem te rączki przy kroczu. A tylko niepokoi gin starzejace sie lozysko, przelozyla nastepna wizyte na wczesniej. Kazala noe siedziec z osobami palcymi tzn przy dymie papierosowym, bo to wplynie szybciej na starzenie ale ja i tak nie stoje z palacymi. Takze kontrola 11tego jak sie ma lozysko. I moge urodzic rownie dobrze jutro jak i po terminie. Hehe a ja juz nie.moge. Mam wrocic do zycia sprzatac, noe.lezec juz, seks. Takze wstawilam posciel zaraz ubranka dziecka, posprzatam lazienke i jak nie padne to maz jak wroci z pracy to pokorzysta.

Prosil mnoe, zebym jutro nie zartowala, ze rodze bo on sie bedzie stresowal.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

A dziewczyny trzymam kciuki zeby akcje sie rozwinely;))

Paulina ja niestety wiem co czujesz. Ja co prawda mam do mamy pol godziny drogi, ale ciezko przy 2 pracach mamy i z dzieckiem i meza praca jechac. Teraz dojdzie 2 dziecko. Dzisiaj wrocilam po 4 dniach od mamy i mam doła, moze jakbym nie moeszkala z tesciowa. Eh przejdzie mi, corka z babcia wiec zajelam sie porzadkami zeby.nie.zamolac.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Melly w sumie gdyby nie to łożysko to mogłabyś spokojnie czekać,u Ciebie chyba prawie 4 tyg do terminu? Chociaż Ty to raczej jestes nastawiona na porod na dniach...
Ja potrzebuje wiecej czasu,nie spieszy mi się

Jakie ma właściwie znaczenie starzenie się łożyska? Mniejsza wydolność czy ryzyko odklejenia? U nas nikt tego nie sprawdza, wiec ja nie mam pojęcia jak wygląda moje.

PaulinaNo szkoda ze mama musi wracać do PL,czas mija tak szybko. Bedziecie sie pewnie widzieć teraz na Skype?

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Kumi, ło boziuniuuu jaki cydny Smyk ❤️ Gratulacje, dzielna Mamo!!!

Paulina, bidulo, szybko znajdziecie swój rytm bez twojej mamy ale wiem jakie to bywa trudne, przytulam :*

Oj dziewczynki musicie chyba mocniej zawołać tą upartą Helenkę bo prócz czopa i jakiś pojedynczych skurczyków, głucha cisza...Poczekam jeszcze jakoś bardziej cierpliwa na starość się zrobiłam :P

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Kumi, Motylka gratulacje!!! Jak ja Wam zazdroszczę.

Mnie coś cały dzień spina, na KTG znowu szaleństwo i znowu ponoć wszystko w normie. Głowica od skurczy zepsuta, więc co do tego to nic nie wiem, ale jest postęp, we wtorek szyjka zamknieta, a dzisiaj już opuszka wchodzi, tak więc czekam i mam nadzieję, że się Młoda rozkręci. Dzisiaj jest strasznie ruchliwa znowu.

Elaiss nie odpowiedziałam na Twoje pytanie. Nie wiem jak z tymi migrenami szczerze mówiąc. ..Bardziej upierdliwe są męty, a ich się nie pozbede, już zawsze będę miała farfocle w oczach :/

A u mnie pada śnieg...ha...ha...
Wiosna miała być...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Motylka gratulacje :) namęczyłaś się trochę.
Ja dziś na 19 mam przedostatnią wizytę. Ciekawe co lekarz będzie sprawdzał i czy potwierdzi się że Kubuś wstawił się w kanał, bo od poniedziałku czuję już nacisk i bóle w kroczu i tak jakby osiadanie brzucha. Rano jak wstaje to od dołu ledwo się trzyma brzuch, wiązadła ponaciągane.
A ogólnie po 8 mc ciąży moja hemoglobina dobiła normy. No ale od poczatku łykam tardyferon.
Pozdrawiam
I życzę szybki rozruchów porodów wyczekującym kwietnióweczkom.

Jakub Piotr urodzony 19.04.2016r. :)

Heltinnenie pytalam ale ja rozumiem to tak ze dziecko nie dostanie skladnikow odzywczych, chyba nie da rady bez lozyska. No niby chce rodzic ale tyle do zrobienia, maz na dworze a ja w domu a w ndz planujemy jeszcze zakupy dla corki buty na spokojnie. Ja tez chce baleriny bo nie chce pozniej latac tylko raz kiedys puchna nogi, nie wiem czy to dobry pomysl.
Groszek niby dol ze znowu tesciowa ale z drugiej str super ze moge funkcjonowac normalnie. Choc brat mnie wkurzal bo twierdzil ze duzo zabraniamy corce, wkurza mnie jak ktos przyjdzie na godzine i komentuje. Zazdrosc chyba, w ogole mam wrazenie ze dziecko im tylko wadzi ich wlasne bo tylko by spali. Mi sie wydaje ze my super rodzice a ze moje dziecko nie je co pol h to z troski a nie ze zabraniamy.
Nie dajcie sobie dziewczyny wciskac jakimi zlymi rodzicami jestescie. Ja nie uznaje klapsow i jakos moje dziecko jest aktywne ale tez potrafi sie uspokoic.

Motylka gratulacje:D nie nadazam za Wami;)) duzo zdrowka dla Was;)