Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Komodo gratuluję. Twój synuś ma super śliczne usteczka, jak laleczka poprostu ;) śliczny szkrab.
Cathleen ja nie mam nic przeciwko porodowa nawet dzisiaj. Juz mam skonczone 37 tyg wiec bardzo chętnie powitała bym malutka na świecie ; ) brzuszek mi się obniżył wiec widzę świateł w tunelu.
Chore dziewczyny trzymajcie się :* wiem jak to masakrycznie męczące. Ja wczoraj miałam katar i o 17 miałam już tak dość tego dnia ze tylko was przeczytałam ale odpisać juz nie dałam rady bo usmelam
Secondary trzymaj się zdrowo kobieto. Może faktycznie jepiej żebyś byś w pęknięcia zdrowa zanim przywitać malucha na świecie. No ale to już zostawmy do decyzji lekarzy.
Niestety nasza Milenka jak to prawdziwa córeczka tatusia jest złośliwa dla mamy i się nie obróciła. Szykujemy się więc na CC, wole się miło zaskoczyć ze będę mogła rodzic naturalnie niż płakać ze mi się nie udało i musze mieć cesarke. No więc wczoraj sobie juz swoje wyplakalam i chyba się pogodziłam z myślą o operacji... boje się bo nigdy żadnego zabiegu nie miałam, nawet u dentysty znieczulenia nie biorę bo to dla mnie gorsze niż ta odrobina bólu.
Powiedzcie mi mamy po cecesarce jaki ten plaster na bliznę kupujecie ( bo znalazłam kilka marek i nie wiem jaki wybrac). Pamiętam ze co do pasa po porodowego mówiłyscie żeby wziąść rozmiar który jest połowa naszego obecnego obwodu brzucha. Dobrze pamiętam ??

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Kodomo Gratulacje! Piękny synek!

Trochę byłam zajęta jak na perfekcyjna panią domu ;) przystało robotkami ręcznymi,ale tak w tempie niedzielnym...
Corka marudna z goraczka 39'C, dalam jej paracetamol i czekam na jakieś efekty.

Łobuziary, Was na chwile bez kontroli zostawić a już którejś zajączek jest na świecie ;)
To która następna w kolei,Nat czy Magda 1010? A może zróbmy jakis konkurs, zakłady czy coś w tym stylu, zmobilizujecie się dziewczyny?

Tak na marginesie to wciąż mamy marzec....

Ataa rozumiem, ze zgadzasz się z wyborem ojca? Łóżeczko fajne, najważniejsze żebyście Wy byli zadowoleni...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Magda2600 no kurcze.. los jest naprawdę zlosliwy.. dlaczego akurat Ty nie mozesz urodzic sn nie rozumiem.. alenie trac wiary, ja wciaz trzymam kciuki by jednak sie udalo obricic malej..

Z tego wszystkiego nie chwalilam sie Wam jak w piatek ciotka męża ubolewala nad tym ze Robercik jest mały. Na wiesc ze ma dopiero 2,5 kg, stwierdziła ze to zle wrozy bo bedzie mial ponizej 4kg a mniejsze dzieci sa slabsze i takie male ze niezrecznie z nimi postepowac ze ona to mi zyczy bym przenosila chociaz o tydzien ta ciążę, na szczescie ja sie tylko smialam pod nosem, tesciowa tez podlapala ze maly malo przybral przez 2 tygodnie i probowala biadolic ze szkoda. Puszczam te gadki mimo uszu, a ciotce jeszcze z usmiechem na twarzy powiedzialam ze ja sie ciesze i chce by maly mial ok 3,5kg, i jesli chodzi o mnie to moge rodzic nawet za te 2 tygodnie. I tylko smialam sie jak ciotkaz oburzeniem krecila głową, hehehe.

Heltinne no ten wybor na luzie zaakceptuje :) my myslelismi i lozeczku stuva, ono gore ma rowna i kanciasta a nie okragla i sa dwie szuflady w zielonym kolorze, wiec kolorystycznie lepuej nam leży, chociaz jak sie przyjrzalam temu gonatt to faktycznie robi przyjemne wrazenie, ale biale jest niedistepne a szare jest szare i o ile do zieleni pasuje to z ciemno brazowa szafa i komoda jakos mi sie to gryzie.. a co Ty sadzisz? Nie wiem jak czesto oni uzupelniaja zapasy..

Magda1010 oj, przepraszam;) A przypomnij mi proszę na kiedy masz termin?
Magda2600 mam nadzieję, że jest jeszcze jakaś szansa, że malutka się obróci... To rzeczywiście niesprawiedliwe żebyś akurat ty nie mogła urodzić naturalnie. No ale będzie, jak będzie, najważniejsze, że będziesz mieć swoją córeczkę.
Ataa może zadzwoń do najbliższej ikei i sprowadzą łóżeczko na czas? Powiedz, że prawie rodzisz;)

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Hehe :) ja też uważam ze to nie fer żebym nie mogła naturalnie urodzić !! :D mam w głowie cały czas kobietę której dziecina się obrucila 3 razy w ciągu 30 min i juz miała skurcze... mam nadzieje :)
Atta jak się słucha takiej ciotki to nie widmo czy się śmiać czy płakać. Co ona tak skromnie ci życzyła a powinnaś w ciąży 45 tygodni chodzi i dzieci odrazu po 6 kg rodzic po co takie małe 3,5 kg ! Dobrze ze się nie przejmujesz takimi durnotami :) :)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Gość Magda10 10

Przecież te wyniki wagi dzieciątka na tym etapie są tylko szacunkowe ... Równie dobrze moze już mieć 3 kg !!

Miszka83 termin z usg mam na 31.03
W książeczce mam wpisany 05.04
Az mojej miesiączki wychodził mi cały czas 08.04 także o tydzień jesteśmy niby do przodu ....
Jestem już jak słoń !!!

Ataa strasznie mi się podoba to łyżeczko. Zawsze do szarości możesz zrobić jakieś nawet naklejane motywy zielone pasujące do reszty. I nie trujesz ;)

Nat to dajesz siostro z karaoke w końcu to Twój numer popisowy :) Nie łap dołka, wiem że mi już łatwo mówić.

Magda racjonalne podejście, cc dobrze mieć zaplanowane, ale wcale bym nie traciła nadziei. Tak jak mówisz masz dobre przykłady, że warto czekać do ostatniej chwili. Zresztą chyba tak możesz się umówić z lekarzem, że np cc w 39tc

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Ataa, moja droga! My tu rozstrząsamy kolor każdej kropeczki na ścianę, a co dopiero łóżeczko! Takie już widać śmieszne to nasze ciążowe niezdecydowanie i przeżywanie każdej pierdółki:)
Magda1010 czyli słusznie nie brałam Cię pod uwagę, nie wpychaj się w kolejkę, termin z usg się u mnie nie liczy;) A w domu mam ksywkę Kasandra, także tego... ;P Tu się okazuje, że ramajani też ma termin na 1 kwietnia, dobrze zrozumiałam? Bo nie wszystkie dziewczyny są w tabelce, jak się okazuje.

magda co za uparciuch z tej Milenki... Probowalas odp.cwiczdnia i wizualizacje?
Jak to jest z tym cc w przypadku gdy maluszek nie jest właściwie ułożony? Zawsze konieczne? Kolezanki z pracy
dziecko też nie chciało się obrócić, a urodziła sn, jako pierworodka...

Ślubny zastanawiał się czy Marcelek napewno zostanie w tej samej pozycji która wg niego jest wyjątkowo niewygodna. Jak długo można leżeć głową w dół. ... Hm,mam nadzieję że mu się nie odwidzi bo do niedawna kombinowal
Ataa no to ja już nieźle Wam tu natrulam np.na temat wózka...
(swoją drogą juz się nie mogę doczekać! )

Jasny szary i brąz pasują do siebie,wyobraź sobie czekoladę w sreberku...Ładnie to wygląda,co nie? :) Szary to taki fajny kolor który świetnie komponuje się z innymi

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Nat to piękna historia i naprawdę nie rozumiem dlaczego w Polsce taka rzadkością są "łagodne cesarski". Przeszłam od wrogości i obojętności po poronieniu i bezsensownej 25h separacji z dzieckiem po pierwszej cc do kultury gdzie tato jest z nami, a dziecko przez cały zabieg kanguruję … różnica dramatyczna. Zero problemu z laktacją, odczłowieczenia i traumy.

Nasze zdjęcia ;)

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45415.jpg

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45416.jpg

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45417.jpg

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Miszka hehe w sumie mozesz byc nasza prywatna Kadandra :D a i masz racje ze zwracasz uwage na tabelke, tez apeluje by osoby niedopisane sie uzupelnily :D

A tak poza tym, laski jestescie kochane! :D ta szarość tak mi sie spodobala ze nieumiem przestac o tym myśleć :D a myslicie ze moge pozostac wtedy przy bialych gwiazdkach? :D

Vena Twoje pierwsze zdjęcie z córeczką jest przepiękne! A czapa nadal rządzi, Klarunia jak cukierek:) Zapominam chwilami, że zostałaś mamą, piszesz z nami jak gdyby nigdy nic, pełen luz;) Pocieszam, że kiedyś też zdobędę doświadczenie i nie będę panikować na samą myśl;)

Nat przeczytałam historię Twojej przyjaciółki, bardzo wzruszająca i cieszę się, że w końcu znalazła normalny szpital z normalnym personelem! Tylko dlaczego w ogóle musiała szukać? Tak powinno być wszędzie.

Ataa moim zdaniem białe gwiazdki z tym szarym łyżeczkiem będą ślicznie wyglądały.

Vena, Klara to będzie niezła zawadiaka.Wygląda na dziewczę z charakterem a z tą kokardą wymiata internety :) Tyś piękna nawet po znieczuleniu i stanie przedrzucawkowym, wyglądasz jak anioł!

Historia Kasi, nareszcie z dobrym finałem ale nacierpiała się dziewczyna po drodze.Szkoda, że ten system tak działa właściwie to nie działa...:(

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Vena jakie cudowne to zdjęcie Was dwóch.. no wspaniałe! Klara jest przesłodka i ta czapka.. idealnie jej pasuje :)

Nat przeczytałam to co wrzuciłaś, ech, biedna bardzo ta Twoja koleżanka, ale super, że choć tak się udało i miała ze sobą i męża i maluszka :)