Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Czarna23789

Faceci to trochę mają hopla na temat kibicowania z synkami. Mój już od początku ciąży "informuje brzuch" o wynikach ważnych dla niego meczów. I wizualizuje jak w leżaczku przed telewizorem Szymek będzie z tatą kibicował. Chociaż z druiej strony to takie słodko-naiwne ;)

Kumi może masz w sumie rację. Bo jeszcze będzie wydzwaniał do mnie w szpitalu i dopytywał, a koniec końców wrócę do mieszkania i będę musiała poprawiać. Eh, mąż wróci, to może w sobotę ogarnę wszystko do końca. Tylko byle ten mój zajączek chciał wyskoczyć niedługo ;)

~Czarna23789
Faceci to trochę mają hopla na temat kibicowania z synkami. Mój już od początku ciąży "informuje brzuch" o wynikach ważnych dla niego meczów.

Padłam!:D

Prawda jest taka moje drogie, że i tak nie uniknę tych klubowych wdzianek, ale niech i ten mąż ma trochę radości z szykowania wyprawki:) Ale jak widziałam, że ogląda jakieś dywaniki i poduszeczki to płakać mi się chciało, na szczęście postanowił wspaniałomyślnie poczekać aż synek podrośnie. A tu u nas prawie wszystkie dzieci grają w klubach, deszcz, nie deszcz, a takie maluszki z piłką biegają, chłopcy i dziewczynki, to jak znam życie i nasz będzie;P

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

PaulinaNo do schrupania Wiktorek ♡
Nie martw się,żółtaczka u noworodków to chyba norma, w domku jak najwięcej wystawiający na słońce a tego z każdym dniem coraz więcej :) A jak masz ochotę sobie popłakałac to nie wstrzymuj łez, poczujesz się lepiej nie tlamszac w sobie negatywnych emocji. Super ze mama do Ciebie przylatuje, napewno nie możesz się już doczekać. Wiem co czujesz, ja okropnie się za moją stesknilam, nie widziałam jej już 1,5 roku....
Amme poliklinikk,pewnie jest coś takiego w Oslo.
Zobaczymy jak to będzie ze mną tym razem,w poprzednich ciąża było fatalnie,za dużo pokarmu,robiły się zastoje,ból i wysoka gorączka. ..Eh, być może też będę potrzebowała pomocy. Niby wiem jak się karmi, ale zanim wszystko się unormuje moze byc ciężko.

gwiazdki nie mówcie ze wg Waszych facetów są niemeskie... Przecież to nie dla nich ale dla dzidziusiow. Ja rozumiem ze gdybyście chciały zamontować różowe motylki nad chłopiecym łóżeczkiem to tatusiów mogliby się ciut krzywic.... U mnie to przede wszystkim gwiazdki! I baaardzo męskie zajączki ;)

Ja miałam dziś całkiem dobry dzień.
Prulam rożek conajmniej kilkanaście razy bo wpadłam na genialny pomysł aby uszyc go m.in. z lekko elastycznego weluru. Co za cholerstwo! Milusińskich materiał, taki spioszkowy, ale uszyc z niego coś to test na wytrzymałość psychiczna.
Umówiłam się z jedną babka na oglądanie wózka na weekend kremowy Emmaljunga Duo Edge. Na fotkach wygląda niezle. A postawa koleżanki jestem tak rozczarowana ze nawet nie zamierzam .informować jej o tym ze mały się urodził. .jak juz się urodzi.I to nie chodzi o sam wózek, ale totalny olew..
A,i zalatwilam transport moich zakupów na przyszły tydzień,dokupilam sznurki wiec jest szansa ze zdarze zrobić nowy dywanik :)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Dzięki dziewczyny za info odnośnie podkładów :) Pewnie wezmę ten z motherhood, tylko muszę poczekac, może znów w smyku będzie dobra cena. Ja chcę właśnie oddychający i do prania w pralce, ze względu na to, żeby dziecku nie było gorąco w lecie jak już upały przyjdą.
Czarna ja mam złożone łóżeczko i materac wypakowany z folii, żeby się wietrzył. Pościelic można przecież nawet po przyjściu ze szpitala, przecież to 3 minuty, podkład, prześcieradło i gotowe.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png

Bry,

A ja dzis noc i do popoludnia przeleżalam srednio przytomna obejmujac rękaw na wymioty. No szlag, jakbym malo miala do tej pory! Wrrrrr.....Wieczorem mam dostac kroplowkę zeby w nocy jakos przespac troche bez mdlosci.

Decyzji brak co ze mną robią i kiedy... Moze jutro. Ozzzzzzz...... ozzzzzzz....zennnn.... Cwicze swoją cierpliwość i inkubuję nadal;)

Mój mąż uznaje tylko te sporty ktore uprawia, wiec sezonowo snowboard i windsurfing, żagle, kosz. Żadne tam kibicowanie przed telewizorem. Kocham go też za to ze w euro i te inne ligii ma w poważaniu i woli wtedy z kolegami na boisko wyskoczyć, albo ze mną na kort skoczyc.

Flavia swoja dziewczyna jest, serio serio, jak wpada to dwie godziny jak pare minut mija. No i pelny pecherz wtedy odpada, bo ryzyko popuszczenia duże jak zaczynamy rozmowy;)
Leży ze mną teraz fajna wyluzowana laska, pediatra... to mamy zalecenia medyczne dla starszakow z pierwszej reki:)

Poleca do szpitala kupic engerix jako pierwsze szczepienie zoltaczkowe. Bo w niektorych szpitalach ponoc podają jako standard jakąś slabsza szczepionkę z wieksza zawartoscią rteci "enema". Zorientujcie sie co u Was i czy macie wybor w szpitalu.

U mnie zaraz ktg... 30 minut ...omg!

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

secondtry a bylo juz tak rozowo;) wspolczuje mdlosci ale dobrze ze Ci cos podadza. A ktg moja zmora ale teraz ani jednego nie mialam i mi glupio.

heltinneeh ja mialam jedna piers tak pelna ciezka i jakby sie dziurka zapchala i to byl moj najwiekszy bol, a jak dawalam dziecku to ała i to prawa piers. Tylko jak czytam ze Twoje zastoje to goraczka itd to sie tylko.modle zeby mnie to ominelo.
miszkamoj maz gral w pilke i juz wiem, ze dzieci syn i corka beda probowaly poki beda checi. Jeszcze chcemy dac do sztuk walki ale zeby zlapaly taka kulture bycia, widzielismy pokaz i zachwycil nas ten szacunek wzajemny i ze trener w ludzki sposob umial do nich dotrzec. Oczywiscie nic na sile. Moja corka to narazie odkad chodzi a raczej raczkuje to rusza pupa i tanczy jak tylko slyszy muzyke, nawet jak czekamy do ginekologa.

Ja wyprasowalam biale ubranka do szpitala. Nie wiem jak Wy sie zapakowalyscie, bo jak.ja mam jutro dorzucic ciemne rzeczy i pieluchy i rozek to chyba walizke wezme. A.niby juz rodzilam;D ah musze jutro wyczaic co i jak. Chcialabym.miec prwnosc ze bedziemy 3 dni a nie 5 czy 7.
Prasowalam na.siedzaco, koc i podkladka na stole i nie wiem dziewczyny jak Wy dajecie rade na stojaco. Bardzo szybko mi poszlo, ale nienawidze prasowac pajacow z dlugim rekawem. Dzis sobie to przypomnialam.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Melly ja też na siedząco! przystawiam sobie deskę do kanapy i jadę z tematem :) zostało mi do prasowania rzeczy na godzinkę, wiec to już nic takiego, najlepsze do prasowania są bawełniane body, bez guziczków :D efekt widać szybko i bez większych ceregieli.

Secondtry fajnie, że się tam pośmiać możecie, Flawia jutro ostatni dzień w dwupaku :)
O tej szczepionce pisałam właśnie po szkole rodzenia a i dziewczyny ostrzegały przed tą zwykłą, która jest konserwowana rtęcią, wiec lepiej się uposażyć wcześniej i przywieźć swoją.

Miszka ja idę w kolory o których Ci mówiłam :) do tego ładnie wygląda granat i zgaszony niebieski, musztardowy. Masz już pościel i dodatki do łóżeczka? :)

Kupiłam dziś nakładki na cycki, te Medeli, S-ki, 4 dyszki w aptece stacjonarnej, wiec jak ktoś jeszcze zamawia Gemini to polecam sobie zamówić. Trochę się wystraszyłam jak dziewczyny pisały, że to karmienie na początku takie trudne.

Heltinne pokaż wózek jak się na niego zdecydujesz :)

Łóżeczko ja nie mam dalej żadnej pościeli, tylko prześcieradełka i kocyki, nie wiem pod czym to moje dziecie będzie spało, ale owe prześcieradło i ochraniacz (tak, zdecydowałam się), założymy w niedzielę pewnie przed moim porodem, żeby było gotowe na to jak wrócimy. Mój mąż nie potrafi założyć pięknie pościeli, serio. Nawet jak ścieli łóżko i niby się stara to jest masakra :)

Czarna - ja łóżeczko przygotuje do "ubrania" mężowi, teraz z racji kotów nie ma sensu jego ubieranie. Mój mąż też już patrzył na str. swojej drużyn na bodziaki i bodziako-sukienki dla noworodków ;P Dla brzdąca na czerwiec zostało już zakupione ubranko kibica - biało czerwone z napisem Polska;P

Też na siedząco prasowałam, wprawdzie w wielkim rozkroku by brzuch się zmieścił, bo kanapa niska, ale dałam radę[;

Parę dni temu mój mąż stwierdził, że ma przeczucie, że w nocy zacznę rodzić (to że jestem w ciąży na wakacje mu się sprawdziło) a dziś co? zaczął nocki a mi się to przypomniało..
om..omm.. a ja wcinam mrożone wiśnie, tak długo miałam na nie ochotę i wczoraj w końcu udało się mężowi je zdobyć [;

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png

Milla, Melly i ja prasowałam na siedząco, za wygodnie nie było, ale nie dałabym rady tyle stać. Do łóżeczka nic szczególnego nie planuję, żadnych boczków itp. Rozważam baldachim, ale to jeszcze nic pewnego. Mam trzy prześcieradełka, kocyki, chciałam też spróbować z woombie. Pościel uszyła mi mama z materiałów, które dobrałam sobie do tych prześcieradeł, ale póki co nie planujemy używać kołderki.

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

PaulinaNo Wiktorek do schrupania!

Miila mój hyalobarrier juz w lodoweczce! Kurcze ze taka jedna strzykawki 10ml tyle kasy kosztuje...hmmm. ...może jakby im tak zasugerować żeby w pośladki nieco wstrzykneli;)

U nas z Secondtry dziś kiepski dzień. Ona biedaczka z pawiem a ja z migrena:((( juz się nie przyznaje ze mnie łeb boli bo mi cc przyspiesza jak im coś wspomniałam. Oj jest wesoło jak do nich wpadam! I się nam trafiło z koleżanką pediatrą leżeć wiec 1000 pytań do niej mamy. Robi specjalizacje z Hematologii i onkologii i dziś się spytałam o krew pępowinowa. W jej opinii to farsa i nie zdecydowali się z mezem tez pediatra na pobranie w żadnej ciąży bo potencjalne wykorzystanie kp w przyszłości jest zerowe.

Mój mąż dziś ogarnął w końcu kołyske. Hmmm....średnio mi się podoba i nie jest w moim typie ale dostaliśmy i 5 miesięcy będę sobie wmawiać ze jest sliczna:pppp

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Secondtry Flawia fajnie ze miło i szybko mija Wam czas :) co do wymiotow ja dzis rano tez mialam ten problem:/ a tak glownie mdłości mnie mecza, a na luteinie juz z miesiac jak nie jestem..
Heltinne kojarze ten wozek i w kolorze o ktorym mowisz, robi super wrazenie.. ja patrzylam tylko na nowe i cena mocno mnie odstraszyla.. ale trzymam kciuki by sie udalo i bys wyszla na tym lepiej niz z ta laska.. i jestem za tym bys ja miala daleko w poważaniu... jest niepowazna ..

Moj maz mnie zaskoczyl.. wynalazlam kilka fajnych bodziakow nadzych ulybionych druzyn a on mi mowi ze nie mozemy dziecka do niczego zmusic i jak juz befzie na tyle duzy by sam zdecydowac czy chce kibicowac i komu to wtedy pomyslimy co mu kupic! A jakos wyszlam z zalozenia ze uroczo bedzie go ubietac w klubowe barwy... no ale barw Pl nie odpuszcze :D

Magda2600 mam pytanko w sprawie masazu krocza, maz mial pokazywane jak to robic i wiem ze stara sie byc delikatny, ale mnie to podrażnia, no boli po porostu, wytrzymalam 4 min na razie :( i teraz lekko piecze jakby, chyba przez to ze takie wrażliwe to miejsce jest, co? Mialam uczucie jakby mi ostrym zadartym paznokciem albo kakims malym nożykiem tsm szorowal..

Eh łóżeczko.. ja nic nie przygotowujecbo mam tylko mayrac :D przescietadls mam mi uszyla ale tez ich na razie nie mam.. zaczynam sie obawiac ze oni zamietzaja przyjechac do nas jak bede miala wyjsc ze sxpitala :/ jskos nie wiem czy tego chce.. ale jak tak postawia sprawe to chyba nie bede miala wyjscia..

Pediatra prywatny za darmo, sama bym wypytywała.

Miila Ty sie nie stresuj, bo nie kazdy ma trudne poczatki w karmieniu. Mi jak juz dali corke i przezwyciezylam butelke to nic nie bolalo. Mi bol pojawil sie pozniej jakos. Tak samo jak odstawilam po 10 mies to tez mialam duzo a juz myslalam ze sie zlamie i dam corce ale wytrzymalam i po mies pokarm zanikl. Zobaczysz sama jak Ci pojdzie. Byle bez stresu bo dziecko czuje.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Secondtry współczuję! Cały dzień dziś odsypiam, bo noc z głowy przez ciśnienie i rozwalający ból w skroniach :/
Miila dokładnie jak pisałaś, wyglądałam jak ćpun na odwyku :(

Paulina nie bądź dla siebie zbyt surowa, mało która wszystko ogarnia bez pomocy parę dni po porodzie zasadnicza większość jest przytłoczona, tylko później amnezja ludzi dopada. Wiktorek słodziak do schrupania! Pozwól sobie popłakać nie ma co dusić wszystkiego sobie. Mama będzie zanim się obejrzysz i będzie coraz lepiej każdego dnia.

Dziewczyny a Wy trochę odpuście z tą perfekcją później … pozwólcie facetom założyć prześcieradło z gumką nawet jeśli krzywo będzie, to pochwalcie i po cichu poprawcie ;) oni niedługo będą ojcami powinni zacząć ogarniać takie zadania samodzielnie. Chcecie za jakiś czas wyjść na kawę z koleżanką i widzieć, że dziecko będzie przebrane i w czystej pościeli w razie jak mu się coś uleje ;)

To ja się chce też dołączyć do galerii zabawek z moją Króliczycą… teraz mam zamówienie na przytulankę dla starszego syna - waha się między Kapitanem Ameryką, Ironman a Hulkiem :D

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45260.jpg

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Ataa zanim okazało się, że będę miała cc w pierwszej ciąży to mąż mi robił masaż krocza i przyjemne to nie było, ból naciąganej skóry, pieczenie- 5 min masażu to masakra, ale z drugiej strony poród to też napięcie skóry i rozciąganie więc zakładam że to były prawidłowe odczucia i z czasem powinno to być łatwiejsze, choć po tygodniu różnicy nie widziałam żadnej. Byłam jednak bardzo zdeterminowana, bo nie chciałam nacięcia, a później stanęło już cc więc z ulgą odpuściłam sobie te "przyjemności".

Flawia u Ciebie widzę dobry nastrój mimo migreny, tak trzymaj! :) ten żel hyalobarrier - musiałaś to jakoś wcześniej zgłaszać lekarzowi od cięcia? trzeba na to jakąś specjalną zgodę?

Vena ah kolejna co szaleje z szyciem, zdolniaszka :)) masz rację z tym wyręczaniem facetów, ale tak bym chciała, żeby na tą jego wprowadzkę było wszystko cudnie (wprowadzkę małego :) ). Potem już pewnie odpuszczę :)

Melly ja nie zakładam na razie żadnej z opcji, nie nastawiam się, że muszę karmić, bo koniec świata, wbrew przeciwnie - jeśli będą jakiekolwiek problemy, damy butelkę i tyle. Jeśli miałoby mnie to kosztować wiele łez i załamań to nie ma szans, choć jak wiadomo, tak wcale być nie musi :) może pójdzie nam sprawnie, zobaczymy.

Venasuper królisia :) Twój własny projekt?

Ataa kurcze, przykro mi, bo przez pewien czas uważałam ja za swoją przyjaciółkę....Głupi sms by wystarczył. ..

Fotę wózka wklejam poniżej,również z ogłoszenia. Dobrze wygląda,za nawet nie 1/3 ceny nowego.
Źle wcześniej napisałam nazwę,to Emmaljunga Mondial duo

Secondtry współczuję mdłości,bijesz rekordy. Do d...ze niektóre z nas muszą się tak męczyć przez całą ciaze. Dobrze ze juz wkrótce koniec!

Miila myślę że lepiej być przygotowanym na trudności w karmieniu w początkowym okresie. Chyba większość karmiących je ma. Musimy się tego nauczyć wraz z maluszkiem...i nie wymagać od siebie osiągnięcia perfekcji przy 3.podejsciu.

Melly fakt,miałam jazdę na początku,blisko 2 tyg 40'C goraczki (ale nie non stop),praktycznie mało co pamiętam z tego okresu. Temp.rosla z normalnej w ciągu paru chwil.
Ale uwaga: od ok 20 r.z.mialam zmiany mastopatyczne,być może to przez nie.. Przed 30stka zanikły a teraz to nie wiem szczerze mowiac.

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45269.jpg

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45270.jpg

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45271.jpg

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Atta niestety na tym ten masaż polega żeby naciąganie skórę i mięśnie ale w momencie gdy czujesz ból to trzeba przestac ( pieczenie jest normalne, może troszkę mniej naciągajacy ten masaż róbcie. W sensie bardziej masujący a mniej naciągania w kierunku odbytu.) Ja tez jak na razie robie ten masaż chociaż powoli tracę nadzieje ze mała zmieni pozycję i będę ala szanse na poród naturalny.
Secondary i Flawia fajnie wam że możecie się pośmiać razem.

Ja dzisiaj złapałam konkretnego doła... beznadziejny dzień.
Po pierwsze miałam potworny sen w nocy. Śniło mi się ze mała przestała się ruszać o okazalo się najgorsze. Potem budziłam się co godzinę i ja zaczepiałam żeby sprawdzić czy wszystko u niej ok.
Potem mąż opacznie zrozumiał ze nie podoba mi się imię Milenka dla małej i ze jak nie chce to może być coś innego ale on nie ma zamiaru słuchać całe życie ze wbrew sobie się zgodziłam. Wtedy już się popłakałam, głównie z powodu snu i tego ze tak na prawdę wszystko mi jedni byle by już się bespiecznie urodziła.
Potem okazalo się ze szwagierka przyjeżdża w niedziele i zostaje do wtorku... to jej mieszkanie wiec nie moge powiedzieć nie... Nie będzie spała w pokoju obok bo to gabinet męża gdzie palił i ona "nie da rady" pomimo że jest wywietrzone i pomalowane ( tak przed maleństwem chociaż nie będzie tam spała ani nic). Będzie więc spała w tym samym pokoju co my, na podłodze. Ku... ja nie wiem jakim cudem bo tu pełno rzeczy małej- wózek nosidełko kosz Mojżesza do tego kot i pies a ja wstaje do łazienki conaniej raz w nocy a jedyne miejsce na podłodze gdzie może się położyć jest w przejściu. A ma możliwość nocowania u ciotki ( w prawdzie się nie lubią ) która ma 3 pokojowe mieszkanie i jest sama...
A na koniec dnia dowiedziałam się że skończyły się środki w ramach MDM na ten rok i nasz mieszkanie stoi pod dużym znakiem zapytania... jutro zobaczymy czy coś jeszcze da się zrobić. Załamałam się bo bardzo nastawiłam się na to że będziemymieli swój dom dla nas i naszej córeczki. Dobija mnie też brak swoich pieniędzy ( zus ciągle rozpatruje mija sprawę ) mąż ma na wszystko czas a ja nie mam żadnych rzeczy typu pampersy chusteczki itp. o rzeczach aptecznych nie wspominając. Nic mu nie mowie o skurczach przepowiadajcych bo by zaczął panikować ale chyba zacznę mu mówić może go to zmotywuje do ostatnich zakupów.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Heltinne kolor wózka super, a to że skóra powinno tylko pomóc w utrzymaniu w czystości … jeśli tak jak pisze Flawia jeszcze idzie w parze z jakością użytkowania to bierz!
Króliczyca ze wzoru, ale z improwizacją szczegółów ;)

Flawia pierwsze KTG? Dziś ostani dzień w dwupaku :) wow ale zleciało, wiesz już kiedy masz wpisane cc w grafik?

Miila gratuluję 1z przodu wczoraj już widziałam, ale kiepsko u mnie z koncentracją było…

Magda mężem to już chyba czas trochę potrząsnąć i zmobilizować do działania. Jeśli dobrze pamiętam masz NT, Milenka też może być uparta i jeśli trzeba będzie cc to masz 7-14 dni wcześniej, już naprawdę czas na dopinanie ostatnich spraw.
Kuzynka porażka, może pokaż jej, jak będzie Wam ciasno w jednym pokoju i może jednak wybierze ten odmalowany…tym bardziej jak na zrywu się przekona że czysty i pachnący.

Vena piekne ta kroliczyca, ale podejrzewalam ze dla syna bo ma bardzo zalotne spojrzenie..
Vena, Magda dzieki za info o masażu, jakos mnie to z lekka przerazilo, ale tez podejrzewalam ze to nic przyjemnego, tak przynajmniej wiem w ktorym kierunku isc, podobno daje to efekty na plus nawet jesli,trzeba bedzie naciąć wiec sie przemecze..
Magda ciezki dzien.. wierze ze kuzynka jak zobaczy Wasza sypialnie i czysty pokój to dlugo nie bedzie soe wahala, moze jeszcze jej go delikatnie zaproponuj jak sie pojawi, moze troche jeszcze czyms zastaw to przejscie i po prostu powiedz jej ze w nocy wstajesz 4-6 razy do wc i bedziesz musiala ja budzic by przejsc..
Heltinne dokladnie taki w takim kolorze widzialam na zywo, kobieta tu niedaleko gdzies na taki i czesto spaceruje, jasny kolor to wcale nie musi byc problem, a drugie ze robo,czaderskie wrażenie i widac ze ma swietna amortyzacje, ja naprawde sie w nim zakochalam, mysle ze jest szansa na to by byl w bardzo dobrym stanie, zdjecia sa obiecujace i widze ze Flawia tez ma taki :)

Magda a z tymi doplatami to,roznie bywa, co jakis czas tj kwartal dorzucajana to dodatkowe srodki, poza ty nie wszystkim udaja sie zakupy, i cos moze sie zwolnic, poza tym niektóre banki moga miec lepsze uklady z panstwem, orientowaliscie sie w pko? Ogolnie trzeba tego pulnowac i sie dowiadywac, zawsze mozna sprobowac sie potargowac z bankiem o nizsze odsetki, to juz kwrstia indywidualna i jesli mieszkanie wyda im sie ayrakcyjna inwestycja to moga pojsc na to, znajomi tak zrobili. Wiec nie odpuszczać tylko starac sie trzeba. Dla bankow to zawsze zarobek a teraz co raz mniej ludzi sie decyduje wiec moga pojsc na to.. :D