Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Byłam dzisiaj na usg i gin zobaczył że u małej w jelitach sa jakieś pęcherzyki. Prawdopodobnie opiła się wód płodowych. Ale mamy to xa pare dni sprawdzić. Tylko on akurat jedzie na urlop i mam iść do innego. Czy ktoraś się spotkała z czymś takim? Tak się zestresowałam że nie wypytałam gina... A teraz świruje.

Hej dziewczyny. Ja sobie leżę i wypoczywam .Dalej mam brudzenia ale Ktg ok . Wczoraj dostałam ostatni steryd na rozwój płucek Szymonka i cukier mam taki że szok. Połowę dnia przespałam. Okazało się że mój lekarz zrobił strasznie dużo niedociągnięć, cukrzycę olał, nie kazał wymienić ststej książeczki z grupą krwi a jak zadzwoniłam że nie ma miejsca w szpitalu to kazał jechać do innego. Jestem mega zła. Gdyby nie lekarz kuzynki to bym została odesłana. Teraz muszę z tym się odpowiednio dogadać.
Flawia trzymam kciuki.
Secondry już tak blisko.
Mila mamy podobny wiek ciąży i mój 3 dni temu ważył 2.200 lekarz mówił że wszystko dobrze.
Magda piękny miś.
Z tym krwawieniem że jsk z zęba cóż super podejście. U mnie od razu mówili że łożysko może się odklejać a to szyjka się rozwiera. I to i to niebezpieczne.
Ja codziennie płacze za synkiem eh. Wczoraj był u mnie 15 min. Zeszłam do niego na korytarz .Możesz mnie wypuszczą do tygodnia to poleżymy w domku razem bo perspektywa miesiąca tutaj mnie przeraża.

Szymonek jest już z nami.
Miłość matki to siła, która sprawia, że zwykły człowiek potrafi dokonać rzeczy niemożliwych.
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5emigsm8f5.png
:Aniołek: Kochamy Cię Adrianku(34tc) . Na zawsze w naszych sercach

Flawia może to i lepiej ze zostaniesz w szpitalu...
Ale grzecznie tam z razem z Secondtry, ;)

Miila dopóki lekarz nie mówi nic o tym, że coś mogłoby być z przyrostem wagi nie taj tzn.ze nie ma powodu do zmartwień.... Zresztą Magda juz to potwierdziła.
Ale rozumiem doskonale,niepokoje się o to samo zwłaszcza,że coś juz kiedyś było nie tak. A gadanie się nie przejmuj, sama wiesz jak było i jak bardzo się starasz.

Magda jak to jest z wys.dna macicy w cm? Zaczęłam 35 tydz i mam 31 cm,to jest ok?

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Miila mi to się wydaje, że tłustym jedzonkiem to najwyżej siebie utuczysz, a nie dzisiusia. Wiele razy widziałam kobiety, które przytyły w ciąży nawet po 20 kilo, a dzieci wcale nie były duże. Poza tym moja mama miała taki sam brzuszek jak ty, przytyła w ciąży nieco ponad 6kg. Ja urodziłam się 2600 i podobno szybko nadrobiłam wagę, nigdy też nie byłam jakaś chuda, ot normalna dziewczyna. Oczywiście swoje od rodziny usłyszała, zwłaszcza od teściowej;) Zatem nie martw się nic a nic, a przykre komentarze olej.

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Kumi, nie myśl o miesiącu, może jeszcze z 2 tyg? :) ciąża będzie donoszona i w pełni bezpiecznie wszystko. Wierzę, że Ci ciężko (rozłąka z synkiem), ale już niedługo, bądź dzielna :*
Mój poprzedni lekarz też olał wiele rzeczy, teraz czuję, że jestem na prawdę w dobrych rękach.

Miszka dzięki! w sumie moja koleżanka urodziła córkę w 38 tyg z wagą 1800 gram! a teraz to największe dziecko w klasie (ma 7 lat) i kupuje jej ubrania na 154cm...

Heltinne :*

Flawia przesyłam pozytywne wibracje i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, a może i z Secondtry sie poznacie :)
Secondtry to juz faktycznie lada moment i bedziesz miała malutka ze sobą, nie martw sie terminem, mysle ze lekarze wiedza co robią.

Kodomo trzymaj sie w dwupaku jeszcze!

Heltinne ja to sie nie znam ale z ciekawości zerknęłam w swoją kartę ciazy i ja 31cm miałam w 33tyg, ale to chyba tak indywidualnie, polozna nic nie mówiła? Sama jestem ciekawa co Magda powie.

PS. Zauważyłam dzisiaj ze obrączka zrobiła sie troche przyciasna, myślicie ze to juz teraz normalne?

Miila, Nat ma rację. Przy tych Waszych masach Jeremi pewnie by mial ok 3,5 kg w 40tc. Wszystko jest super. Rodzine olej, ja chcialam sie jeszcze wytlumaczyc ze nie chcialam zle namawiajac Cie na tluste jedzenie. W dxiale dotyczacym zywienia w ciąży jest nspusane wlasnie by zwiększyć udzial tluszczu w diecie jesli trzeba zwiekszyc mase dziecka. Nie wymyslilam sobie tego...

Gość Czarna23789

Secondtry będziesz miała prawdziwie wiosenne dziecko. I w Waszym życiu, wraz z pojawieniem się Malutkiej też zagości wiosna. :)
Flawia może to i dobrze, że Cię zatrzymali w szpitalu. Takie jeżdżenie na IP i ciągły stres też jest uciążliwe. A tak będziesz stale pod opieką.
Miila głowa do góry, nie wszystko musi być jak w książce. Dbaj o siebie, racjonalnie odżywiaj i będzie dobrze. A Dzieciątko najważniejsze by zdrowe byłe, te kilkaset gramów w tą czy w tą nie ma aż takiego znaczenia. I nie dręcz się już! Jeremi odczuwa Twój stres.
Komondo tak to jest z tymi lekarzami. Dobrze, że ostatecznie trafiłaś w dobre ręce. Odpoczywaj jak najwięcej i dzwoń do Synka gdy Ci źle.

Co do mojego działania dziś to nie wiem czy ono aż takie konstruktywne.. Zrobiła peeling, maseczki, siedzę właśnie z farbą na włosach i jeszcze o paznokcie muszę zadbać :)
Co prawda zrobiłam też OSTATNIE prasowanie rzeczy Szymka. I po tym prasowaniu baldachimu już mi się odechciało. Co za cholerstwo. Jak będę to ciągle prać i prasować to szału dostanę.
Torba też już całkowicie spakowana. Jeszcze tylko wodę do picia dokupię z "dziubkiem" na poród i będzie git.

PaulinaNo polozna na SR mowila, ze juz najwyzszy czas na zdjecie pierscionkow i obraczek. Palce moga spuchnac z dnia na dzien i potem moze byc ogromny problem ze zdjeciem ich z palcow. Powiedziala tez ze gdyby zaistniala potrzeba naglej cc to beda je rozcinac, aby zdjac z palcow.
miila nie przejmuj sie prosze ta waga, nie kazde dziecko musi urodzic sie z waga 4kg. Moj synek na ostatnim usg w 35 tyg wazyl 2555 i lekarz powiedzial, ze bedzie raczej maly, nie bedzie kolosem. Ja po urodzeniu wazylam 3100 kg wiec tez nie obstawiam, ze urodze wielkie dziecko. Sama tez bardzo malo w ciazy przytylam, brzuch mam dosc maly, ale chyba dopóki lekarz nie mowi, ze dzieje sie cos niepokojacego to wszystko jest ok.

Tymon Jan ur 04.04.2016

Secondtry no to w sumie dobra wiadomość, Zuzia będzie wyrastająco duża, dla Ciebie mniejsze zagrożenie, a święta w domu :)

Kodomo dobrze, że na koniec jesteś pod dobrą opieką. Trzymajcie się dzielnie.

Miila moi chłopcy zawsze wyżsi niż grubsi, też zawsze słyszę, że za mało jem … jakoś słabo dociera do nich koncepcja diety cukrzycowej … a w dodatku teściowa uważa, że powinnam czekać aż się rozpocznie poród i dopiero cc, bo zaburzam horoskop dzieci … no comments :/

U mnie wciąż obrączka i pierścionki luźno wchodzą, ale jakoś nie puchnę…

Trzymajcie mocno kciuki o 13.00 mam KTG … niestety nie czuję zmiany w zachowaniu Klary, wciąż jest hiperaktywana :(

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Vena trzymamy kciuki!! Twoja 13 to która u nas? nic się nie denerwuj :*
Z tym zaburzeniem horoskopu dzieci...... HAHAHA!

Dzięki dziewczyny, jesteście najlepsze!
Ataa wrócę na pewno do jedzenia kolacji i zwiększę udział pieczywa w diecie (co za tym idzie i tłuszczu bo ser żółty czy majonez znajdzie swoje miejsce w moim brzuchu częściej), ostatnio najlepsze moje śniadanie to płatki, obiady jemy dość późno, więc na kolacje zwykle jem owoce i tym sposobem pieczywa mniej niż poprzednie tygodnie.

Jeremi szedł siatką, środkiem, na 3,5kg na koniec, niby idealnie, ale teraz trochę odstaje od tej mediany czy jak to tam i końcowa waga wychodzi mu jakieś 3200-3300 w 40 ty, więc wiadomo, że będzie mniej, bo potną mnie w 38+3.

Miila u Ciebie będzie 22.00.
Też się nie martw waga Jeremisia, bo USG ma spory margines błędu. Mój starszak miał ważyć w 38tc poniżej 3kg (chyba 2850),a urodził się 3300.
Młodszy tydzień później 39+0 urodzony już dobił do 3500… końcówka ciąży to spore skoki dzieci, więc nic nie jest przesądzone. Poza tym u nas jakoś potwierdziło się, że jako z mężem nie mieliśmy dużych wag urodzeniowych to dzieci też w podobnych zakresach nam się rodzą … mi lekarz mówi, że tak często jest, choć nie wiem czy to ma jakieś udowodnione potwierdzenie.

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Ataa na pewno coś w tym jest skoro tak piszą, ja tylko napisałam jak mi się wydaje. A że trochę więcej jedzenia naszej Miili nie zaszkodzi to prawda, sama przyznała:)
Jeszcze mi się przypomniało, że gdzieś czytałam, że często pod koniec ciąży waga kobiety stoi w miejscu lub nawet zmniejsza się do 1,5 kg, ale niestety nie pamiętam gdzie:/

Vena świetny tekst o horoskopie! Uśmiałam się! Najlepsze, że opowiedziałam to mężowi, że tak powiedziała teściowa jednej z kwietniówek, a on na to "ta od klepania po głowie?" :D Czyli teściówka Melly to już będzie posądzana o wszystko;)
Powodzenia na badaniu!

Vena to u nas 22 będzie, zgadza się?

pierścionki obraczki kurcze nie wiedziałam że trzeba zdejmować.
Jednego nie potrafię zdjąć od paru lat. Do kostki luzem,przez nią już nie przejdzie...To będą moje minidiamenciki ciąć :( w razie cc? Obrączka zejdzie...

Ale się najadlam,dzisiaj łosoś na obiadek. Jak Wasze nalesniki/placki?

Leżę padnięta, studentka u położnej wygniotla mi brzuch na maksa, potem skomplementowala ze bardzo ładny... No wiem, że ładny ;P ale musiała go tak ugniatac jak drożdżowe ciasto?

Podjechaliśmy po wizycie do sklepu, dziwnie to wyglada:wielkanocny wystrój a na zewn.bialo. Jak w PL przed Gwiazdka:świątecznie w sklepie a temp. jesienne....
Napalilam sie na kwiatki, półżartem do męża mowie ze kupie z okazji wczorajszego dnia kobiet (zapomnial)
A on na to: eeee....nie obchodzimy...
Mruknelam tylko,zeby mówił za siebie,kwiatków nie wzięłam.Eh.. faceci..

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Cześć kochane, nie udzielam się ostatnio choć regularnie podczytuje, to już chyba objaw obkurczania komórek mózgowych bo czasem chciałabym coś napisać a jak już kliknie odp to mi z głowy wypróbuję co chciałam. .. cóż. .. Secondtry. . Jej jak ci zazdroszczę terminu i ze zaraz, zresztą wszystkim cesareczka bo ha się przyznam mam już serdecznie dość tej ciąży. .. Miila synek jak najbardziej ok z masą- pamiętaj tylko o żelazie jaj morfologia spadła bardziej wędlina niż serek z papryka i pietruszka:) ja przez ostatnie 1.5 tyg mam wrażenie opuchlan (nie to nie woda, może odrobinę) rano na czczo bez ubrań jest 60kg, ale wpierniczam jak szalona mimo że staram się kontrolować, słodycze mnie gubią z 4 posiłków w ciągu dnia zrobiło się 6-7 właśnie zjadlam całe opakowanie twarogu z miodem. .. ehh... brzuch mam wrażenie mi ekspliduje strasznie urósł w tydzień aż mąż się ze mnie podsmiewa a ja modlę die żebym nie po pękają bo skóra nie wiem czy na dąży. .. od 2 dni się "uruchomilam" tj Kaczym chłodem poszłam 200m fo biedronki i z powrotem i wczoraj byłam chwile na spacerze ale moje unieruchomienie przez ostatnie miesiące daje się we znaki bo po aktywności okrutny ból pachwin i dretwieje lewej nogi ciągnięcie brzucha. .. ale trudno. .. nawet jakbym miała wcześniej przez to urodzić nam już dość leżenia całe dnie w mieszkanou- więzieniu.... zresztą jakoś to dziecko trzeba urodzić a ja mam zadyszki jak pójdę do łazienki. .. do tego... dziewczyny z luteina. .. jak wam wypływa to jaki macie kolor na wkładkę bo u mnie niestety żółty się zrobił. .. nie czuję żadnej infekcji ale się zaczynam tym martwić. .. poza tym również zazdroszczę oczyszczania się bo u mnie też od 2 tyg zaczął się problem... mam wrażenie ze wszystko trawie i nie zostawiam żadnych resztek. .. a hak się pracowałam łaktuloza i czopki glicerynowym to tez niewiele wyszło ze tak się wyrażę. ... dobra koniec narzekania (możecie pominąć czytanie bo to nudne).... dziś przyszedł fotelik z baza:) na wózek i meble dalej czekam... wizyta dopiero 23;/ cześć z was będzie juz podwójna. .. ha tez chce....!

Miila chyba mnie pomylilas z Kodomo, ale w sumie często nas mylicie :-P co do zbędnych komentarzy, to komentatorzy niech Cie w d pocaluja jak chca a nie glupoty gadaj, moja ciocia w październiku urodzila przez cc, mała byla donoszona a wazyla 2400, wiec reguly nie ma.

Flawia trzymam kciuki, moze faktycznie Was z secondtry poloza, to nie będzie Wam nudno :-P

U mnie tez dzis na obiad byly placki ziemniaczane, z gulaszem, mniam, ale nie wiem jak sie odzwyczaje po porodzie od slodyczy i smazonego, chociaż wiem, ze musze wrocic do tego jak jadlam wcześniej, nie bedzie wykretow ciążą.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6anliryno1zd8.png

miszkadzieki;D Dobrze, ze to nie moja mama. Heh. Ale tesciowa Veny tez wygrala. Hehe.
Ale co do czekania na.porod, to wtedy co wchodzil chyba roczny urlop macierzynski to kobiety robily wszystko zeby ur po ktoryms marca, paranoja wtedy byla, ale jednak objeli tez pierwsze 3 miesiace roku. Ah.

No Miila u kazdego dziecka chyba patrza czy za duzo wagi nie stracil po porodzie, ja ur 2720 a wyszlam z 2550 i Ci powiem drobna ale zadna sora i kosci. Duza byla.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

heltinne pewnie nie... Z tego co pamiętam chodziło o ostatni miesiąc mniej więcej. Osobiście największy skok miałam w okolicy 21-27 tygodnia, czyli mniej więcej w święta:P A teraz do przodu tak ok. pół kilo co trzy tygodnie. Myślę, że to bardzo indywidualne jest i mam wielką nadzieję, że u ciebie wszystko jest w porządku.
Mój mąż też niby nie obchodzi dnia kobiet, ale kwiatki co roku przynosi, dla świętego spokoju, myślę. Przez to często wcale mi się nie chce tych kwiatków:/