Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Ja właśnie czytałam ze te ultradźwiękowe odpadają przy noworodku.....jak byłam ostatnio w EURO AGD to mi polecono firme HB. Musze zgłębić ten temat.chociaż nie wiem czy jest sens kupowania nawilżacza na wiosnę.....bardziej pomyślałabym o tym na jesieni. .....

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Jeśli chodzi o wózek, to ja się też zastanawiałam nad holland, ale jakoś tam torba mi się taka "wbita" w gondole wydawała. Stanęło na camarelo sirion. Razem z nosidełkiem zamkniemy się w 2000.
Kurcze, nie myślałam o nawilżaczu powietrza, ale raczej u mnie nie jest sucho..nm..
Takaona - to jesteśmy na podobnym etapie. Dziś mąż szpachlował jakieś tam dziurki - musi być idealnie ;P Jutro obklejanie by nic nie zabrudzić i ładnie prosto wszystko było i malowanie.

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png

Flawia już nie pamiętam, ale to chyba jedna z bardziej podstawowych wersji tej firmy, ale cena była ok i miała wszystko co było dla mnie istotne. Jestem bardzo zadowolona z niego. Świetna jest opcja ustawienia poziomu nawilżania i pomiaru w pomieszczeniu. Niby da się bez tego obejść, ale jest przydatne. No i filtr ceramiczny wody. O tym zapomniałam wcześniej napisać.

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Vena leż ile wlezie, trzymaj sie Dziewczyno, musisz dac rade jeszcze troche! Dobrze, ze weekend to maz ogarnie chlopakow. Jakby cos to daj tylko znak jakby luteina czy nospa miala do Was dolecieć. Trzymam kciuki za 37tc. Musimy doczekac Kochana.
Co do meza, to serio, ale nie wiem kto to jest, nie rozumiem, nie poznaje. Serce mi peklo,strasznie to boli, tym bardziej ze wiadomo, w ciazy wrazliwosc i emocje inne. Nie moge nawet na niego spojrzec bo mi sie plakac chce. Narazie zaslaniam to zloscią i poprostu sie nie odzywam, nie chce tylko beczec.
Ale wiem ze takich rzeczy sie nie zapomina, chocby nie wiem jak czlowiek kochal, to zostaje w sercu.

Flavia gdyby nie to ze leze i ciaza zagrozona, to bym ich sama wyslala. Gdybymy byla ciezarowką bez zadnych klopotow to jeszcze bym z nimi pojechala.
Ale tak nie jest... Rozczarowanie strasznie boli... Mam tak pierwszy raz od 15 lat zwiazku...:((

nawilzacz HB u nas super sie sprawdzil. Jak wlaczylismy grzejniki Adas mial 6 mcy. Trzeba tylko mocno dbac o stale czysta wode oraz czeste wymiany filtrow. Maluszkom szybko wysusza sie sluzowka.

Flavia - na patologii na zelaznej bylo ostatnio 25st i koszmarnie sucho, az nam nosy krwawily. Nawilzacz dopiero pomógł. Ciekawe jak bedzie w marcu, podejrzewam ze podobnie.

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

U nas na szczescie nie ma problemu z wilgocią, a wrecz myslalam o osuszaczu powietrza..
Unatu co do gondoli to wydaje mi sie ze to kwestia gustu, nie sadze by to miało jakis negatywny wplyw na dzidziusia, czy temp. W srodku gondoli, co najwyżej to jabym sie bala ze ten plastik beddzie sie rysowal np podczas przewozenia autem.

Secondtry az mnie boli jak czytam o Twoim mężu.. to naprawdę dziwne, ze upiera sie na wyjezdzie.. moze nie jest świadomy jak duze jest ryzyko zostawienia Was bez auta i pomocy. Albo on ma tez jakis głęboki problem i sobie nie radzi.. wiesz mezczyzni sa duzo slabsi psychicznie zaloze sie ze bardzo przezywa to co sie dzieje, tak bardzo ze potrzebuje przerwy, oddechu, nie radzi sobie a wie ze musi byc oparciem, nie chce go znow na sile tlumaczyc, ale moze okazac sie ze to on bardziej porrzebuje tego wyjazdu a Adas to pretekst, mezczyzni mysla inaczej i w sumie moze wlasnie lepiej dla Was by on naladowal akumulator, wiem ze Ci ogrpmnie trudno ale spróbuj mu zaufac.. tym bardziej ze przez te 15 lat byl dla Ciebie oparciem i bylo super, kobieta pojdzie do kosmetyczki kupi ciuch i jest lepiej ogolnie lepiej radzi sobie z rozladowaniem emocji.faceeci niestety nie i do tego potrafia sobie nawarstwiac problem tym ze sie nie sprawdzaja jako supet hero i do tego brak seksu tez na pewno jest trudny - bo fizjologicznie faceci potrzebuja go by rozładować emocje i napuecie.. Wierze ze musibyc dobrze atetrudne chwile tylkoWas umocnia.. jednak ciche dni to nie nzjlrpszy pomysl.. moze teraz jest trudno ale bedziecie musii o tym szczerze porozmawiac... w przyszlosci.

Flawia
Secondtry rozumiem ze mąż juz się pakuje na wyjazd? Ehhhh.......trzymaj się ....... jeszcze 49 dni. .....

Spakowany juz prawie, jak by nic sie nie wydarzylo. Chodzi, gwizdze z radosci i bezczelnie mnie pyta gdzie jest to, czy wziac to. Mam ochote go strzelić...

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

A ja sobie siedzę na parkingu pod lotniskiem... eh... kumpel męża wraca na weekend z Irlandii a ze mój nie ma prawa jazdy to od zawsze robie za szofera ;) wyłożyłam się na fotelu ( nawet sobie jaska pod plecy wzięłam) włączyłam ogrzewanie i słucham starych piosenek na jedynce ;)
Secondary rozumiem twój ból. Mój mąż też parę razy potrafił mi tak coś powiedzieć ze miałam ochotę poprostu wyjść z domu i nie wracać, już na niego nie patrzeć a sama myśl o nim sprawiała ze zaciskalam ze złości żeby a łzy same mi płynęły... na szczęście potrafił się ogarnąć i zobaczyć swój błąd, bo jie wiem jak by to się skończyło. Teraz jest dość wyrozumiały chociaż do mojego chłopa trzeba mieć sporo cierpliwości. Gdybym była w takiej sytuacji jak twoja to nie wiem ale chyba abym w niego rzucała czym popadnie jak by czegoś chciał...
Fajnie ze poruszylyscie temat nawilżacza. Musze się tym zainteresować bo wydaje mi się że u nas jest dość suche powietrze. Ciekawe jak moje zwierzaki na te ultradźwięki by reagowały... jest jakiś sposób jak to sprawdzić wcześniej ??

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Ataa... nie chce się mądrować ale pozwolę sobie wtrącić, to czy Mg jest lekiem czy suplementem różni tyklo metoda wprowadzania na rynek na dobrą sprawę(no chyba że producent suplementu jest nieuczciwy i mamy zamias tego co podaje po prostu jakieś sub wypełniające ale to jest dość szybko weryfikowane, dlatego polecam stare dobre znane firmy które nie miogą sobie pozwolić na taki manewr)... długie badania, próby kontrolne itd...
wchłanialność wszystkich form magnezu jest bardzo podobna i oscyluje ok 30%- najlepiej z glukonianu(ok 36%)najgorzej z siarczanu magnezu(20%) więc na dobrą sprawę można w przypadku akurat tego suplementu patrzeć po prostu na ilość jonów jakie wprowadza jedna tabletka, w przypadku skurczów im więcej tym lepiej spokojnie można w g nie mg:) efekt uboczny to co najwyżej luźniejszy stolec/biegunka.
Pamiętajcie też dziewczyny że bardzo dobrze Mg wchłania się z wody (najkorzystniej gdy stosunek ca do mg wyniso ok 2:1), stara dobra muszynianka jest też bardzo dobrym źródłem magnezu, a skoro już mamy więcej pić to szkoda tego nie wykorzystać...

Zdycham... Iwo kopie nóżkami w lewe żebra a rączki wpycha w okolice szyjki(mam wrażenie że kłuje mnie widelcem w pochwę...)

Majtynka mój mały pobił dziś rekord aktywności, rusza się cały dzień i boksuje mnie tak, że mam dziś dość :) 2 razy miał dziś czkawkę,a ja leżę właśnie z zimnym okładem na dupie na moją rwe kulszową, chodzę dziś jak kaleka :p