Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc laski
Ale mam boski dzien Choruje juz kilka dni i oczywiscie doleczyc sie nie moge, a wczoraj sie dowiedzialam ze dzis beda wymieniac mi okna w mieszkaniu No poprostu fantastycznie Pogoda po chu** a oni mi wietrza Niby w salonie mial byc spokoj ale wciagaja te okna salnem Jak nie dostane zapalenia oskrzeli po tych remontach to tylko dzieki miodowi, czosnkowi i mleku Ale plus jest taki ze bede mogl wczesniej zaczac urzadzanie pokoju malej Swoja droga jesli za tydzien po usg powie mi ze to jednak chlopak to bedzie dziwnie bo juz po imieniu do niej mowie:) Niestety chyba mam jakis problem bo juz od tygodnia czuje co jakis czas klucie inne niz zwykle w prawym boku ale nisko kolo kosci miednicy Moze cos mi uciska w cos ? bo to ewidentwnie nie jest tak ciagnacy bol
Flawia ciesze sie ze wszystko w porzadku u ciebie Teraz powiedz mezowi ze zainwestowal w wasz spokój psychiczny do kwietnia :)
Milla ty tez sie nie martw Sama widzisz jak sie te wyniki moga nie sprawdzac

Hh99 ja tez mam\dzis prenatalne. Narazie\sie\noe\denerwuje\ bo mi\corka zaprzata glowe. Badzmy dobrej mysli\choc ja mam dopiero wieczorem.
Aj dziewczyny tyle sie\u Was dzieje\i dobrego\i\szokujacego. Czytam Was ale nie\mam\sily pisac. Corka\robi\mi\ pobudki w nocy. Ja tez ogladam wczesniaczki, urodzilam w 35 tygodniu ale teraz mam\schizy ze szyjka\znowu sie\skroci i mowie za kazdym odcinkiem mezowi\patrz jak te dzieci biedne robmy wszystko\zebym\urodzila\w\trrminie. Czasami meza zmeczenie bierze gore. I wtedy ja w\nocy wstaje itd.
Ok wiecej nic nie pisze bo corka sie\budzi.
Zazdroszcze juz ruchow ja\odliczam do 16 tyg moze juz poczuje.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Hej, ja dziś mam samopoczucie do du. Od kilu dni mam straszne mdłości i rzyganko, a przecież już miało być lepiej tak się pocieszałam. Wczoraj jak leciałam do łazienki na pawia to nie domknęłam drzwi, weszła moja córa w trakcie, i jak się zaczęła chichrać to nie mogła przestać. Do tej pory jedynie potężne kichanie wywoływało takie salwy śmiechu. Pogoda u nas depresyjna, mała kończy przyziębienie więc jeszcze na spacer nie bardzo. Siedzimy w domu i czekamy na lepsze samopoczucie...

http://fajnamama.pl/suwaczki/9u3qma8.png

Yuupiii! Nie wiem jak u Was, ale u mnie w końcu słońce świeci[; Jak nic zaraz się do lasu na spacer!

Flavia- co do Białego Jelenia, niby hipoalergiczny itp., a ja od szamponu tej firmy dostałam łupieżu. Pechowiec ze mnie chyba ;P
Elaiss - to niezłe córa ma poczucie humoru ;P

Generalnie u mnie z samopoczuciem od dwóch dni też niezaciekawie, nie wiem dlaczego ale mam poczucie takiej "pustki" w brzuchu..dziwne... na dodatek wczoraj siostry sąsiadka jechała na wywołanie poronienia, bo w 8 tyg płód przestał się rozwijać..
no i zaczęła mnie zawalać ciuchami ciążowymi i w dniach kolejnych mają nadejść kartony z ciuszkami dla bąbla mojego przyszłego [;
Czasem nie wiem jak się mam do mojego brzucha zwracać, bo płci nie chcę wiedzieć do samego końca by niespodzianka była. Raz mówię jak do dziewczynki, raz jak do chłopca ;P

Trzymajcie się ciepło Dziewczyny, oby jak najmniej złych dni dla nas [;

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png

Jestem po prenatalnych :) przezierność karkowa 1,08 mm, kość nosowa jest, dzidzia ma 7,51 cm. Pan doktor póki co na temat płci nie chciał się wypowiadać - powiedział, że wzgórek łonowy jest trochę wyciągnięty co może "przekształcić się w siusiaka", ale mam się nie przywiązywać do tej myśli.
Pan doktor, miał specyficzne poczucie humoru (np. podsumował, że mogę powiedzieć ojcu, ze "dzidziuś dobrze zrobiony", albo usłyszałam "ma pani wrednego dzieciaka, bo nie chce się ustawić do badania"), ale był życzliwy i uspokajający. Najgorszy był moment jak przez chwilę przestał mówić i ogląda coś i ogląda .... postanowiłam przerwać suspens i pytam "a kość nosowa jest" na co Pan doktor mówi "no właśnie szukam"....... w tym momencie zamarłam, bo szukał jej już dość długo.... ale właśnie wtedy dodał, że dzieciak jest wredny bo się nie ustawia do badania od profilu :) Na moją uwagę, że biedactwo wygląda jakby miało mało miejsca, odpowiedział że nie mam się martwić bo póki co w macicy ma basen olimpijski.
Jestem bardzo bardzo szczęśliwa. Mały wygląda zdrowo, ładnie macha rączkami i rusza pyszczkiem :) teraz czekam na pappę :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl20mme3ge8eho.png

hh99 - to super że badania wyszły dobrze.

Ja także miałam obawy przy pierwszym usg, kiedy to doktor nic nie mówi to różne myśli przychodzą do głowy.

U mnie Lekarz na początku stwierdził że dziecko jest za małe na ten okres czasu (a powinno być większe) ale na koniec po wszystkich pomiarach wszystko zgodziło się co do dnia. Uff ulżyło mi.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e3m6hco7e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anlitzd8r7n8.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68jfgk6nbe.png
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3skjocpy4gfjq.png

hh99super ze wszystko ok.ulga niesamowita nie?
miiliciągle się waham.....pomiędzy Antosią a Jagoda. ...
secondtryna stronie www.nifty.pl znajdziesz porównanie testów Nifty i Harmony co na pewno rozwieje Twoje watpliwosci który z nich wybrac;)

A ja po fryzjerze. ....jak cudownie odzyskać siebie;)

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Hh99 to wspaniałe że wyniki są dobre.

Katarzyna witaj w klubie, znajdziesz tu kilka z nas, które do końca liczą wizyty w toalecie. U mnie już od półtora tygodnia lepiej, ale co drugi dzień bieg do kibelka obowiązkowy.

Miila jak chcesz męża wysłać na wieczorne piwko to ustal tylko spodziewany powrót i ew komunikację …
Myślałam, że od lat mamy to z mężem obcykane,a mu wczoraj ciśnienie podniósł …
Kolacja była do 22 (mieli wynajęta całą restaurację) , o 23.40 budzę się, a tu żadnej wiadomości, że wróci później … i żebyście zrozumiały w czym rzecz tu w tygodniu knajpy są otwarte góra do 22.00 jest w centrum dosłownie do 5, które od środy lub czwartku mają przedłużone godziny otwarcia do 2.00… pisze do niego, żeby dał znać, czy wszytko ok, bo się martwię, a on nic. Po pół godziny dzwonie i na szczęście odebrał, że właśnie jedzie taxi … uff nie jestem żonką, która trzyma męża na smyczy i rozlicza z czasu poza domem, ale tu się kurde na prawdę dzieją niebezpieczne rzeczy… no nic super, że tylko na moim strachu skończyło, a on się dobrze bawił. Należało mu się!

Za 2h badania :)

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Hejka,
A ja dzis mam drugi naprawdę dobry dzień w tej ciaży. Trochę mniej torsji, dużo więcej siły i energii żeby sie czymś zająć.
Oby juz nie było gorzej!
Pierwszy raz od 10 tygodni posprzatalam kuchnie, odkurzylam, takie mega kurodomowe rzeczy, ale tak cieszy ze mogłam się czym zająć, a nie patrzeć z łóżka jak niania sprząta i tylko pilnować swohej miski.
Ale glosno mowie: "zasłużyłam na oddech od mdlosci i pawi"!

Wszystkim zycze juz samych lepszych dni!

Apropos miski, moj mąż ostatnio pyta mnie co mi kupic na gwiazdkę, moze coś specjalnego, wyrafinowanego, coś zamowic, zeby mi wynagrodzić cierpienia. Ja mu na to troche na fochu, ze mam wszystkie prezenty gdzies i ze chce sie dobrze czuć to mi wystarczy. A on mi na to ze mi specjalną miskę z dedykacją zamowi! Ale sie usmialam!!! Chociaz powinnm wiekszego focha strzelic;)

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

FlaviaDzieki za info:) nifty pewnie zrobie, jesli moja nowa gin w poniedzialek powie, że powinnam. Do starej w enelmedzie juz nie wróce, bo mnie wykonczy kretynka!
Mąż mowi zebym zrobila jeszcze dzis jesli chce, jesli mam sie uspokoic. I jednej strony juz dzis bym pojechala na pobranie, zeby chociaz samą plec poznac, ale tak obiektywnie patrząc juz na moje ryzyka po usg nt, to nie są duze, tym bardziej po 1,2 przeziernosci w 12 tc. Stres po poniedzialku mi przyćmił wszystko. Zaczekam jeszcze kilka dni. Fajnie ze nifty mozna robic do 24tc, jakby cos po połówkowym usg można jeszcze zrobić, aby rozwiać wątpliwości.
Vena, Miila kciuki za wizyty trzymam, bardzo mocno!

Dziewczy po badaniach gratuluje Wam! Teraz bedziecie mialy troche spokoju.

I tak zyjemy wszystkie od wizyty do wizyty, o rany...

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Witam was mamusie, jestem tu nowa i bardzo cieszę sie ze jest was tak wiele, dobrze czytac posty osob ktore sa na tym samym etapie co ja. Dzis zaczęłam 16 tydzien ciazy. Wymiotów nie było, tylko mdłości przy otwieraniu lodówki, zmywarki czy śmietnika, za to straszny bol pleców no i to ciagle zmęczenie. Mam problemy z apetytem czym sie martwię bo na warzywa długo nie mogłam patrzec za to owoce bym pochłaniała co chwile. Tez tak mialyscie ? Martwię sie ze brak mi składników odżywczych ale lekarz twierdzi ze wszystko ok i mam sie nie zmuszać. Dzis rano wstałam do pracy i cos dziwnie mokro mi było przy brodawkach, spojrzałam na koszulkę a tam mokre plamy, zdenerwowałam sie bo myslalam ze cos złego zaczyna sie dziać ( to moja pierwsza ciaza) na szczęście szybko dowiedziałam sie ze nie mam sie czym martwić, czy któraś z was tez tak miała? Nie przytyłam jeszcze ani grama choć od 2 dni zauważyłam ze mocno wybił mi sie brzuch i zauważyłam rozstępy jak naciągnie skore ( mimo ze smaruje sie regularnie codziennie od 10 tyg ciazy) ale widocznie taka juz moja natura. Pozdrawiam was mamuśki!

Hej dziewczyny, zanim doczytam posty.. byłam u lekarza. Nie zrobił mi usg i zrobiło mi się tak przykro, że aż mi łzy w oczach stanęły. Powiedział, że to nie zdrowe tak często patrząc na to, że prenatalne miałam 2 tyg temu. Nie wiem więc dalej co to za dzidziuś (płeć), nie wiem jak urósł i nie mogłam go zobaczyć :(
Odebrałam w zasadzie tylko wynik cytologii, zbadał mnie i uzupełnił kartę ciąży.

@Secondtry - pytałam o to badanie na cytomelagie czy jak to tam, powiedział, że on tego nigdy nie zleca, bo nie ma na to nawet leków, więc po co kobiety mają się denerwować i czytać internet, nie wiem jednak czy sobie tego nie zrobię na własną rękę..

@Vena127 - jak tam wizyta Kochana? co słychać u Klary? jaka już duża? wszystko dobrze?

Ja też się zawsze o mojego martwię i najbardziej nie lubię jak się pytam o której będzie a on mówi 'nie wiem', mi nie chodzi o to, żeby wrócił jak najszybciej, tylko, żebym spokojnie do tego czasu czekała a nie siedziała całą noc i się zastanawiała, że może światełko przed domem to już on, ech - faceci :)

@Secondtry - jaka dzielna! gratulację. Ja ostatnio też się już trochę wzięłam do roboty, bo wstyd jaki dom zaniedbany, sterty prania do prania i do poskładania.. Jutro zaczynamy 16 tydzień, może już będzie lepiej? :) ja dziś 2 pawie rano i przed samą wizytą u ginekologa praktycznie też tyle, że jakoś mi się odbiło i połknęłam (jakkolwiek to brzmi, moje poczucie estetyki i tak już dawno legło w gruzach :) ).

Witajcie nowe mamusie!

Ech, wizyta po łebkach, bo moja prowadząca nie miała miejsc w październiku i musiałam iść do innej … czekałam 35 min, żeby sprawdziła wagę, ciśnienie i tętno Klary… na moje pytanie czy nie powinna sprawdzić czy wszystko ok z szyjką, bo czuję poza parciem i ucisk (dużo za wcześnie) jeszcze od często ostre kłucia usłyszałam że nie wiadomo dlaczego tak się dzieje, ale jeśli to by się otwierała szyjka to byłoby uczucie jak podczas miesiączki …
Zostaje czekać 3 tyg na USG prenatalne, a teraz robię badanie krwi do niego, żeby już genetyk miał komplet informacji.

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Hh99 dziekuje;) a dobrze ze u Ciebie dobrze.
Moje prenatalne tez dobrze nawet roczna corka byla ze mna, plakala chwilebo chciala obok mamy sie polozyc;)
No lekarz mowi ze byc moze to siusiak ale sie nie przywiazywac hehehe ja sie tylko smialam bo ja do 20 tyg nie nastawoam sie na plec a maz do mnie; to jak Ty to zrobilas ze jest syn a nie corka he he bo chcial żeby corki byly takie psiapsiolki ale on oszaleje na punkcie syna bo geal w pilke wiec chetnie zaszczepi milosc do sportu. Ale tak czy siak nie bierzemy na powaznie.
Vena nie chce straszyc ale jak czujesz parcie czy ucisk to\idz do jakiegos lekarza innego bo to co powiedziala ze bol jak miesiaczka to ja na\swoim przykladzie nie czulam\ze mi sie szyjka\skraca, ze pozniej splaszczyla ani otworzyla a potem juz powiekszalo\rozwarcie, ja po prostu lezalam w szpitalu dobrze sie czulam a co tydzien badanie i szyjka\krotsza i rozwarcie wieksze.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Miila nie martw się, ja byłam wczoraj u mojego po receptę i też nie zbadał, jak to stwierdził "od mieszania herbata słodsza nie będzie" a wizyta kolejna za niecałe 2 tyg.
Dziewczyny... będę gruba... wpierniczyłam dziś prawie cały chleb (taki dobry z masełkiem), a na kolacje zaserwowałam sobie makaron z zielonym pesto i krewetkami..i tak miałam zostawić mężowi 2/3 potem pół, potem 2/3 z połowy a została 1/3 pozostałości- na mały talerzyk... ciągle bym jadła, mdłośi mi przeszły jakieś 2 tyg temu ale takich ciągot do jedzenia jeszcze nie doświadczyłam (chyba leczę doła jedzeniem) bo z przyjemności od życia tylko to mi zostało... zero sportu, seksu,zakupów, sushi;)
http://www.suwaczki.com/tickers/zi13qqmzzfeuy0ne.png