Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

To link do tego filmiku o którym pisałam wczoraj

nam kazała głównie nosić w takiej pozycji jak ta babka robi tu samolot- tylko odwracać pleckami do siebie, żeby leżał na ręku i podtrzymywać tą nóżkę która jest na górze (nie wiem czy jasno to napisałam...) albo w tej krzesełkowej tylko w tej żeby pilnować żeby "wisiał" a nie siedział.

Olija
maddalena82
A co do chudnięcia to ja niby wróciłam do wagi sprzed ciąży ale totalnie zmieniły mi się proporcje ciała. Wchodzę we wszystkie stare ubrania ale żeby w nich wyglądać jak człowiek to już niekoniecznie. Chciałam dziś założyć jakąś sukienkę z zeszłego roku i w każdej był dramat...dopiełam się ale po obejrzeniu w lustrze...no nie...

Mam dokładnie tak samo. I co z tymi rzeczami ktore ubiore ale nie wygladam juz tak fajnie. Chyba do prozniowego worka ii jak za rok nic sie nie znieni to bedzie trzeba oddac. Ale za to jak na chrzciny kupilam nowe ciuchy to czulam sie bosko:)

Ja też muszę chyba je odłożyć na trochę (oby nie na zawsze) żeby się nie wkurzać. A jak mam coś nowego kupionego już po ciąży to faktycznie tak jak Ty dobrze się w tym czuję. Tylko za dużo nie kupuję bo cały czas sobie powtarzam, że wrócę "do formy" i będę mogła nosić to co już mam. ćwiczenia by pewnie pomogły ale zwyczajnie mi się nie chce...przecież spacery to tez ćwiczenia a jak jesteśmy na dworze to muszę cały czas chodzić bo Mateusz nie uznaje opcji żeby wózek stał w miejscu a oszukać (tzn. siedzę na ławce i bujam wózkiem) też się go nie da. Niuska chyba pisała, że jak chodziła do pracy to była bardziej zdyscyplinowana i w 100% się z nią zgadzam. Czasu miałam wtedy znacznie mniej (pracowałam na półtora etatu) ale zawsze jakieś ćwiczenia wcisnęłam. A teraz...

Olija - nie jestem zadowolona z pediatry, dlatego pytam gdzie kto chodzi.

--
mnie chorubsko dalej trzyma już mi nawet temperatura doszła, karmię Tosie bo wiem, że to dla niej najlepsze teraz choć najchętniej bym jej dała butelkę, tak mnie męczy to karmienie, a ona jeszcze długo. Do tego to gorąco
---

Lilijka - o 4 rano było już 20 stopni

----
strunka - u nas tez najsmaczniejsza pieluszka :D

---
magdalena - jaka duża :)

---
maddalena82 - a ile teraz ma twój Mateusz? A pytałas o to podnoszenie głowy jak jest na plecach?

Gość arwena 89

Cześć dziewczyny! Miki miał dzisiaj kontrolę bioderek. Wizyta na 12 w to gorąco, parking bez jednego krzaczka żeby schować auto w cieniu... Badanie wyszło bardzo ładnie :) pieluchować każą do 6 miesiąca, ale w to gorąco nie wkładam mu pieluchy, bo mu się tyłek ugotuje, zresztą pytałam lekarza to potwierdził że jak badanie jest ok to nie trzeba tak restrykcyjnie :)
Wiecie co, u mnie w przychodni dzisiaj był ten sam zestaw dzieci co na pierwszym badaniu. Jak wtedy Miki był najmniejszy, tak teraz jest największy! O_o jak mi to dziecko szybko urosło!

Jeszcze 5 lipca musimy przetrwać szczepienia... 5w1 i pneumokoki. Boję się tych szczepień :( Ostatnio po 5w1 miał gorączkę, a po pneumo przez 4 dni był strasznie marudny...

Kalae dużo zdrówka,temperatura w te upały -współczuje :(
Mateusz w poniedziałek skończy 16 tygodni (urodził się 07.03). Pytałam o to podnoszenie głowy i powiedziała że jak robi to na plecach prężąc się przy tym to jest nieprawidłowo. Zapomniałam się zapytać kiedy jest ok co do podnoszenia-muszę sobie zapisać i zrobię to na następnej wizycie

maddalena82
Mateusz w poniedziałek skończy 16 tygodni (urodził się 07.03). Pytałam o to podnoszenie głowy i powiedziała że jak robi to na plecach prężąc się przy tym to jest nieprawidłowo. Zapomniałam się zapytać kiedy jest ok co do podnoszenia-muszę sobie zapisać i zrobię to na następnej wizycie

czyli dzień od Tosi starszy :)

mi Tosia nie podnosi głowy na leżąco przy tej próbie trakcji, ani sama nie próbuje, 2 pediatrów uznało że to ok, że ma jeszcze czas, fizjoterapeuta upiera się jednak ze 3 miesięczne dziecko już powinno.

Marysia spi w body na szelkach i pod kaderka. U nas nie jest tak goraco w sypialni :)

Ja kolo 15 zwykle jade do rodzicow i tam na podworku spedzamy czas do wieczora. Starszak idzie do kolegow a z niemowlakiem spacery i lazak pod altana, wsrod zieleni :)

Arwena brawo dla Mikiego :) za biodeka, no i ze tak "kolegow" wyprzedil ;)

Barcelona wspomnienia... Mmmm :D wiem, ze corcia niezadowolona ale takie swietowanie i wieczory sa piekne w Hiszpani :)

Kalae wspolczuje chorubska :( rozumie z tym karmieniem, bo ja pomimo ze zdrowa to przy kp cala jestem mokra od goraca dziecka, a co dopiero przy gorączce. Zdrowiej :*

Zaraz zwijamy sie na gitare starszaka, a my do mojej mamy. Mania pospala do 12 wiec teraz musze rozrywki jej zapewnic :D. Jeszcze jakies wypasione lody w nagrode za swiadetwo :)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ntv73nvew76w4.png

~kalae
maddalena82

czyli dzień od Tosi starszy :)

mi Tosia nie podnosi głowy na leżąco przy tej próbie trakcji, ani sama nie próbuje, 2 pediatrów uznało że to ok, że ma jeszcze czas, fizjoterapeuta upiera się jednak ze 3 miesięczne dziecko już powinno.

To widzisz ta moja fizjoterapeutka i neonatolog mówią tak jak Twoi pediatrzy-więc myślę że coś w tym jest i Tosia dobrze myśli że ma jeszcze czas na podnoszenie główki.A Mati jest taki hop do przodu i teraz trzeba to korygować

Gosia1001
Marysia spi w body na szelkach i pod kaderka. U nas nie jest tak goraco w sypialni :)

Ja kolo 15 zwykle jade do rodzicow i tam na podworku spedzamy czas do wieczora. Starszak idzie do kolegow a z niemowlakiem spacery i lazak pod altana, wsrod zieleni :)

Arwena brawo dla Mikiego :) za biodeka, no i ze tak "kolegow" wyprzedil ;)

Barcelona wspomnienia... Mmmm :D wiem, ze corcia niezadowolona ale takie swietowanie i wieczory sa piekne w Hiszpani :)

Kalae wspolczuje chorubska :( rozumie z tym karmieniem, bo ja pomimo ze zdrowa to przy kp cala jestem mokra od goraca dziecka, a co dopiero przy gorączce. Zdrowiej :*

Zaraz zwijamy sie na gitare starszaka, a my do mojej mamy. Mania pospala do 12 wiec teraz musze rozrywki jej zapewnic :D. Jeszcze jakies wypasione lody w nagrode za swiadetwo :)

w sumie nie wiem kto bardzziej kogo grzeja ja ja czy ona mnie, wczoraj jak ją karmiłam na noc to w pewnym momencie ją odłożyłam, poszłam wziąć prysznic i wróciłam ją kkarmić dalej.

nie wiem jak można chorować w upał.

My juz po lodach za świadectwo. Asia test napisała jako druga w klasie po przeliczeniu zebrało się 140 punktów. Jestem z niej dumna.
Angelika świadectwo z czerwonym paskiem średnia 5.20. Dostała 200 zł stypendium i została zgłoszona do stypendium zawodowego (trzymajcie kciuki żeby się zakwalifikowała )

Ja nie biorę odrazu Pawełka jak się obudzi chyba że z płaczem to wtedy tak. Ładnie przesypia noce z karmieniem o około 1 i 4 . Ostatnio zasypia sam w łóżeczku.

Aga ja juz Ci na fb pisalam ale sie powtorze, gratulacje dla dziewczyn. Super sie spisaly! I trzymam kciuki za zakwalifikowanie do stypendium :)

Moja dlugo po spaniu, szczegolnie nocnym potrafi lezec, rozgladac sie, bawic. Nie podchodze od razu do niej, ale tez nie czekam az zacznie kwilic. Tak po srodku :) za to jak w ciagu dnia bawi sie na macie czy w bujaku to jej nie zaczepiam, dopiero jak sie znudzi.

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ntv73nvew76w4.png

AGA CUDOWNE MASZ TE CÓRY !!! GRATULACJE I TRZYMAM KCIUKI !!!!!! :D:D:D
Kalae współczuję Ci jeszcze tej goraczki...matko mi jest masakrycznie źle w ten ukrop karmić,żyć,jeść a co dopiero ty bidulo..Zdrowiej tam szybko !!!

Arwena brawo Miki :D Cieszę się :)

U nas kijowo :9 Humory dziwne,próbuje gadać,temat urywany..chyba z tego upału tak bylejak między nami :(

Mati usnął na bujaku w pampersie,marudny,duzo je bidulek..

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Gość misiakowata

u nas juz pogadane,choc widziałam,że ochoty nie ma..wkurza go,że wszystko musi byc po mojemu zawsze,że mu przerywam..no dobra..szkoda,że nie widzi ,że czesto wychodzi na jego i mówię,że ma racje..
ech a juz myślałam,że chodzi mu o sex..bo totalnie nie mam ochoty ostatnio..no i dziś ten pecherz jeszcze..

Kalae ciezko,to nie znaczy,żeby nie próbować..trzeba..my kobiety potrzebujemy porozmawiać,a nie sie domyslać i babskim myśleniem pogorszyć problem :)
ja tak mam bynajmniej :)

jakoś mi lepiej jednak jak wyrzuciłam z siebie,że mam wrazenie,że mu sie nie chce czesto wychodzić z inicjatywa pomagania mi itp :)

Grunt że pogadane... Mój i tak nigdy nie rozumie o co mu chodzi więc szkoda nawet gadać czasem mu wygarne coś on mi i tyle
Była u was pielęgniarka środowiskowa??, u mnie dziś była zdziwiona że nie Byłyśmy przed 1 szczepieniem bo teraz się pozmieniało i przed każdym szczepieniem pielęgniarka robi test ptsesiewowy i ogólnie ogląda dziecko sprawdza czy się prawidłowo rozwija. Do tego można zawsze pogadać o karmieniu rozszerzaniu diety i różne inne nurtujące sprawy. Dziś była u nas godzinę obejrzała malutka dokładnie. Jestem pod wrażeniem :)

Gość Lilijka87

~misiakowata
u nas juz pogadane,choc widziałam,że ochoty nie ma..wkurza go,że wszystko musi byc po mojemu zawsze,że mu przerywam..no dobra..szkoda,że nie widzi ,że czesto wychodzi na jego i mówię,że ma racje..
ech a juz myślałam,że chodzi mu o sex..bo totalnie nie mam ochoty ostatnio..no i dziś ten pecherz jeszcze..

Kalae ciezko,to nie znaczy,żeby nie próbować..trzeba..my kobiety potrzebujemy porozmawiać,a nie sie domyslać i babskim myśleniem pogorszyć problem :)
ja tak mam bynajmniej :)

jakoś mi lepiej jednak jak wyrzuciłam z siebie,że mam wrazenie,że mu sie nie chce czesto wychodzić z inicjatywa pomagania mi itp :)

Ale jak to tak?! A co ze słynnym:
- Kochanie co się stało?
- Nic!
- Ale wiszę, że coś jest nie tak, co Ci jest?
- Domyśl się!

Kalae zdrowia!

misiakowata30
Betty Izabel dobrze radzi :D
Dziewczyny wspolczuje Wam tych cwiczen..Kalae biedna Tosia :/ Mam nadzieje,ze efekty szybko beda i bedziecie wszystkie normalnie funkcjonowaly :)
Leniwiec 2 tygodnie skoku,wow!wspolczuje.

Nasz malutki od jakiegis tygodnia prostuje nozki i podnosi jakby brzuszkie Wedera cwiczyl i do tego raczki wyciaga jakby na motorze jechal..chyba cwiczy sobie zanim zacznie siadac :)
U nas problemy brzuszkowe :( nie mam sil juz..
Kupa byla porzadna rano,potem jakas taka mala ..jest marudny bidulek,ewidentnie widac,ze cos mu jest..bujaczek pomaga ze nie marudzi a tak to strasznie..najlepiej by sie bawil hehe malo spal jakies tam drzemki lekkie,na spacerze spal na dworzu w sklepie nie..ale tez marudzenia bylo jeju..tak mi go szkoda..jeszcze jakies krostki na.lokciu dostal..
Musze ograniczyc mleko..nie wiem..kupa ciemnozielona znowu..nie wiem juz..
Pediatra powiw zeby eliminowac..cholera nabial to mi ciezko bedzie..

Oooo uspilam moje 2 misiaczki:D Jeden duzy drugi maly :D hehe

To teraz moze nadtobir co pisalyscie...

Jejku jak zwykle 2 dni do tylu... :(

Bede wracac do tematow ale trudno musicie to wycierpiec :D

Misiakowata kup Matirmu BioGaje na te kupki i na townowage w jelitach. U nas jak reka odjol. 3 kropelki raz dziennie zamiast Dicofloru.

Sylwia pamietaj ze w kazdej decyzji bedziemy Cie wspierac!!! I zastanow sie co jest najlepsze dla Ciebie i Martynki a nie co mozesz zrobic dla M. On jest dorosly i jezeli juz tak wywija ze nawet mamusia ma go dosc to dobrze nie jest.

Sliczne Macie dzieciaczki!!! Ania slodziak tak ladnie spi w chuscie. Moja chusta parzy i jak tylko ja widzi to juz zaczyna plakac... Nie wiem o co chodzi...
Majeczka nasza kruszynka a juz taka bystra i duza :D

Aaaa noi przystojniak Pawelek:D W gajerku wyglada szarmancko :D

I tak mnie naszlo.... ze te nasze wpisy opisujace nasze dzidziusie jakbysmy przyeczytaly za 18 lat to ciekawe czy by sie sprawdzily :D hehe

Nie wiem czy ktoregos malucha pominelam. Mam nadzieje ze nie :D jak mi sie zdarzylo to e-ciocia przeprasza :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Barcelona
Czesc mamusie :*

Znòw zaginęlam w akcji ;p

Duzo do nadrobienia... A tu wakacje się zaczely! Noc swiętojańska oh rol temu poczelismy Hanie :) pamietam jak weszlam o 12-stej w nocy na taras i oglądalam tysiące fajerwerkòw wystrzeliwanych z kazdej dzielnicy Barcelony:) bylo magicznie:) ...

Na wstępie: cos mi się óbolo o oczy ze choras wiec Madiko zdrowiej! :*

Kalae Hania robi to sano! Jak ja klade na brzuszku to ledwo glowe podnosi ale juz pupe podnosi i i się odpycha nòzkami jakby chciala juz raczkowac :p

Ciąza to z tym gikaniem nòzkami to Hania tez tak robo czasem. Na piczatku myslalam ze poprostu jej za gorąco jak ja przykrywam pieluchą flanelową ale teraz zauwazylam ze to podobnie jak z ta glòwką jak tak ruszają na "nie" zeby się uspić. Wydaje mi się ze to rzucanie nòzkami tez pelni role usypiającą... Choc czasem tak robi tez na przewijaku...

Co do jedzenia przy kp...ja jem wszystko ale czasem się zastanawiam co bybylo jak by się okazalo ze Hanula uczulona na cos :o ale chyba na nic nie jest obserwuje i nic nie wyskakuje oprucz potòwek z tego upalu ostatnio...

Sylwia! Biedulko! Dopiero co przechodzilas pilló w ciązy przez pijanstwo taty i wydawalo się ze po tym wszystkim co przeszliscie twoj mąz nie moglby chciec takiej przyszlosci dla wlasnej còrki! Uff... Ten alkohol to sano zlo.... Kurcze niektòrzy ludzie se tak slabi ze zamiast się wziąc za siebie jak distaną w dupe to się wolą nad soba uzalac i poglębiac tylko swoj alkoholizm nie widząc ze to przez to gòwno się im i ich najblizszym zycie wali :/
Zycze ci kochana duuuuzo sily! I brawo za wyzucenie obchlejmordy (przepraszam za slowo) z domu :* Zycze z calego serca zeby się faceta opamiętal i zmienil dla wlasnego i wlasnej rodziny dobra! :* Pamietaj ze dobrze postąpilas Sylwia! Twoja corcia nie musi cierpiec z powodu slabosci taty.

Klaudia! Kochana wydaje mi się ze się nie poznalysmy bo mnie tu dligo nie bylo a ty do nas z majòweczek przywędrowalas:) Duzo sily i zdròwka día Ciebie i twojego maleństwa! Jej az mi się lzy cisnęly do oczu jak przeczytalam ze się urodzil taaaki maleńki 700g!! :o o jejuu maluteństwo tak dzielnie walczy! Trzy miesiączki i 2,5kg! Oh jakie wielkoludy te nasze trzymiesięczniaki 6-kilowe! :o
Napewno juz niedlugo bedzie z wami w domku :* Wlasnie mi się przypomnialo jak Aniolek nocy walczyla o swojego Antosia i tez tak do szpitala jezdzila biedactwo i wszystko dobrze się skonczylo :) Chlopak jak marzenie, zdrowy takze Klaudia napewno wszystko bedzie w porządku :*

Barcelono nasza MAMUSKO marnotrawna!!!:D Wrocilas NARESZCIE :D

Ogolnie z moim zdrowkoem lepiej ale to na pewno wasza zasluga:D hehe

Moja Hanula tez ma potowki pod broda i sa ciezkie do wyplenienia. Juz nie wiem co mam z nimi zrobic :(

Oczywiscie moj mniejszy dzidzius jak wyczul ze chce nadtobic forum to sie obudzil.... Ehhh takie uroki macierzynstwa... :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png