Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Eh dziewczyny może odkaze ta ranę tym alkoholem :) antybiotyku nie biorę już, nigdy nie pije przy antybiotykoterapii:)

Barcelona super! Już niedługo i Mala będzie z Wami!':*
Sylwia Trzymam kciuki żebyś wyzdrowiała :)
Monimoni o kurde!!! Ja w szoku:) tak bym chciała mieć taka figurę... Przed ciążą jeszcze uda mi się nie stykały, a teraz?
Brat dziś di mnie "Olka pisało w necie że teraz każdy rolnik musi swoją świnie rejestrowac" :D tu była aluzja, że ja -świnia :D niech mi tylko ta rana się zagoi i gin wyrazi zgodę na ćwiczenia!;)

Ewelina gratulacje!!! ;**

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

strunka7777
MamaMi u mnie tez cisza jak makiem zasiał. Miałam takie pyk choćby bańka z wody czy coś... Ale nic więcej się nie działo oprócz pobolewania brzucha w dziwnych miejscach.

Jutro gin - zobaczymy co powie.

Trochę mnie martwi, że brzuch mnie kuje w dziwnych miejscach i to, że mała jak idę spać wierci się jak nigdy dotąd i czuję wtedy jeszcze bardziej kłucie w pewnych miejscach.

Moja też okropnie szaleje w brzuchu, zwłaszcza ma wieczór jak sie klade. Tez mam klucia, tak jakby u w szyjce, lub pochwie. Nieraz jak wstaje z łóżka a nieraz w ciągu dnia. Jutro tez mam wizytę+ktg. Zobaczymy czy cos wyniknie? Ciekawe czy zbada mi szyjke, bo ostatnio nie mialam.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1rdnvc3liu.png

http://www.suwaczek.pl/cache/57f2833102.png

Barcelona już niedługo :)
Mrufka, nie martw się! Będzie dobrze! Zobaczysz, że jak już będziesz mogła przytulić szkraba, to nic się nie będzie liczyło :)
Dziewczyny po sn po nacięciu - miałyście rozpuszczalne szwy? Zdejmowali je Wam? Bo byłam w piątek u gin, bo mnie piekło przy jednym szwie przy dotykaniu, no i czułam smrodek stamtąd - myślałam, że może jakaś infekcja, ale on powiedział, że wszystko ok i wąchał wziernik i nic nie czuł. I powiedział, że te szwy powinno się zdjąć po tygodniu-dwóch, bo one się długo rozpuszczają. Jakaś dziewczyna w necie pisała, że też czuła smrodek i on minął, jak zdjęli jej szwy. Jak dotykam szwów i wącham rękę to śmierdzi, więc teraz myślę, że to właśnie one śmierdzą... chętnie bym się ich pozbyła, tylko nie bardzo wiem gdzie - w szpitalu nic nie mówili o zdejmowaniu...

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

~przyjazna
Barcelona dzielna jesteś :)

Mrufka ja tez jutro do szpitala, chodź cc we wtorek. Czuje taki lęk przed nieznanym -cc i podekscytowanie :-) będzie dobrze !!

Przyjazna Tobie współczuję i podziwiam. Ja na szczęście jestem umówiona z moją lekarką, że mnie potnie tego samego dnia. Tylko mam być 7:00 na IP no i na czczo. Gdyby mi tak kazali dobę wcześniej się położyć, to bym ich tam pogryzła wszystkich ze złości ;) Także szacun, że potrafisz zachować spokój :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72320.png

My siadamy z przodu, żeby widzieć - wzrok mi trochę siadł - nie wiem czy to ciąża czy niedawny zabieg na siatkówce. Z resztą tak mi się łatwiej skupić. A jakby coś się zaczęło dziać.. no to trudno :D Nasz doktor chodzi do tego samego kościoła i spotykamy się niemal co niedzielę, wiec przynajmniej jest szansa, że byłby na miejscu :D:D

Mrufka, przyjazna - dacie radę :) Nie chce mieć cc ale z drugiej strony zazdroszczę, że wiecie kiedy przytulicie swoje skarby :-) To czekanie doprowadza do szaleństwa..

Ja tez jutro wizyta i mialam miec ktg, ale z tego wszystkiego sie kur.. nie umowilam :/ najwyzej mnie gin wysle na ip zeby zrobić :/
Kurcze zawsze tu takie szaleństwo na forum było a teraz wiekszosc z tych co sie duzo udzielały urodzily :) Miskowata dobrze, ze sie trzymasz w ryzach :D
Olka Ty to masz duzo czasu dla siebie. Jak nie sen 11 h to wodeczka z siostra :D dobrze masz z tym Michalem :) ja wodki nienawidzę, piwo tylko owocowe, takze do imprez to ja sie nie nadaje :D
Barcelona mam nadzieje,że Ty juz po :*

Barcelona jak tam?
Śliczne te Wasze maleństwa i starsze pociechy:)
Moj maly tez mniej ruchliwy od kilku dni, zawsze w nocy byl szal teraz delikatnie...
Ja mam codziennie od kilku dni skurcze tak 2 razy po godz w miare regularne i bolesne...
Wczoraj bylo najwięcej i często bo co 4 minuty ale po kąpieli sie wydluzyly wiec nie jechałam...
Ja w sumie juz czekam, tak chciałam żeby maly w weekend ruszyl bo mąż znów od jutra do sob nocki i boje soe ze go nie będzie. Zawsze ma nocki pracuje od poń w nocy do sob . Ale niestety... W piatek mam wizytę jakbym nie urodziła liczyłam ze juz będę po...
Kalae moze jeszcze pokarm nie orzystosowal soe do potrzeb malej? No zobaczysz z czasem jak bedzie....
Mnie tez wkurzają ciągle pytania czy juz urodzilam.... Sama czekam eh...

nie dam rady was nadrobić,
wszystkim nowym mamom gratuluję :)

--
ja mam szwy rozpuszczalne, na wypisie mam napisane żeby za 6tyg zrobić wizytę kontrolną u gin, ale gin w szpitalu kazał przyjść za 4 tyg.

kto bierze clexane? dostałam 5 zastrzyków, ale mnie one bolą, w szpitalu jak dostawałam to nie bolały

--
czy wam się obkurczała macica od razu? bo ja dopiero od 2 dni czuję ból macicy przy karmieniu.
to pewnie przez tą sytuację z oksytocyną w szpitalu dawali mi zastrzyk z oksytocyny na obkurczanie się macicy.

No naprawde cichutko. Wiekszosc z nas zajmuje sie Maluszkami :)
Moja to jest często aktywna. Teraz jak spie chora to jej nie czuje, ale jak M sie przyjdzie pobawić z brzuszkiem to od razu szaleje. Ona chyba bedzie bardzo aktywna po porodzie. Bo zawsze daje o sobie znac.
Ortoda fajnie,że Ci przyjezdza robic ktg. Ja musze jechac sama i jeszcze 50 zl placic.

Sylwia spoko,pobede tu jeszcze..termin mam na 25 jednak..no ale mam nadzieję,że tak do 21 sie rozpakuję..chciałabym świeta w domu spedzic z maluszkiem :)
Nie martw się ,że nie wejdziesz w dzisny sprzed ciaży..ja tez nie wejde,co najwyzej w ciazowe rurki.mam wrazenie ,że mi sie miednica poszerzyła..urosłam w udach,no ale zawsze wlazłam :) Teraz nie wchodze w ciazowki,to akurat po ciazy beda dobre :) a jak nie to sie coś kupi:)zresztą,spacerki,ruch swoje zrobi :) w końcu do sklepu pojde z buta,sama siaty wniese..polecą poty siódme :D

Kalae może w złe miejsce wbijasz...wiem,że jak się dobrze wyceluje to nie boli..wiem bo po założeniu śrub w rece musiałam je brać chyba z 5 dni..raz bolało raz nie..zalezy gdzie trafisz..
jejku dokonczylam piec gofry,popisalam z bratem,teraz poszlam pod prysznic ..brzuch twardy jak skala i mi ciazy..nie wiem czy to skurcz czy mały..

te kłucia znam..meluch nerwami się bawi :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

~kalae

--
ja mam szwy rozpuszczalne, na wypisie mam napisane żeby za 6tyg zrobić wizytę kontrolną u gin, ale gin w szpitalu kazał przyjść za 4 tyg.

kto bierze clexane? dostałam 5 zastrzyków, ale mnie one bolą, w szpitalu jak dostawałam to nie bolały

--
czy wam się obkurczała macica od razu? bo ja dopiero od 2 dni czuję ból macicy przy karmieniu.
to pewnie przez tą sytuację z oksytocyną w szpitalu dawali mi zastrzyk z oksytocyny na obkurczanie się macicy.

Ja biorę 3 tyg clecane jak zle wyceluje to tez mnie boli takze trzeba wyczuć to... A jak rana?? Ladnie sie goi?
Jak tam Kowalski po porodzie podchodzil pytal jak soe czujesz czy nie?

Dużo osób dawno sie nie odzywalo...ciekawe jak misiaciunia? Dobrze pamioetam ze z jej maluszkiem byly jakies komplikacje?
Ja to zawsze na wieczór Was nadrabiam bo w dzirnn jakos czasu nniie mam, za to w nocy do 3-4 nie śpię. Bolu stawów mam tak dość, ze czasem kolanami mam ochotę ścianę rozwalioc bo po juz nie mogę wytrzymać...

Jola88
~kalae

--

--

Ja biorę 3 tyg clecane jak zle wyceluje to tez mnie boli takze trzeba wyczuć to... A jak rana?? Ladnie sie goi?
Jak tam Kowalski po porodzie podchodzil pytal jak soe czujesz czy nie?

ja właśnie te 5 zastrzyków mam, ze względu na operacje, no nic, jeszcze 2 zostały - ja je mam wbijać w brzuch na linii pępka. W sumie to M mi robi, bo ja bym chyba nie umiała.

Kowalski przychodził, nawet następnego dnia po cc rano przy obchodzie został i posprawdzał wszystko i porozmawiał. Potem też co dzień przychodził z obchodem zostawał chwilę, ale akurat byłam w pokoju z dziewczyną która miała cc planowane, które on robił, bo to jego pacjentka tyle, ze prywatnie chodzi. Ale w sumie zaskoczona byłam, chyba mu powiedzieli, że ja to jego pacjentka no bo skąd by wiedział, poznać to nie pozna, bo przecież dużo takich ma.