Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Na szczęście przez 8 lat związku mieliśmy 1 kłótnię. Jak podnieśliśmy na siebie głos to zaczęliśmy się brechtać bo żadne z nas nie jest do tego przyzwyczajone. Ja zawsze jak było mi coś nie po nosie obrażałam się na śmierć. Ale mój mąż mnie oduczył tego raz na zawsze. Jak ja się nie odzywałam 2 h to on 4 h, jak ja 1 dzień, to on 2 dni. I był mniej uległy niż ja.
Co do telefonu, ja jestem uzależniona od mojego smartfona. Ale obiecałam sobie że jak zajdę w ciążę to koniec z telefonem. I telefon leży z boku...

Dwa dni was nadrabialam ( wczoraj usnelam przy którejś stronie ;))

Gratuluję dobrych wyników :)
Co do plynu-tez używam ziaje z kwasem mlekowym (uwielbiam ziaje)

Ajka ja w enel medzie robię wszystkie badania ale chodzę do lekarza w placówce partnerskiej.

Ja miałam ciężkie ostatnie dwa dni... Nie śpię prawie, młody się budzi co chwile przez katar :( masakra...

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxmrus1pbao.png

EfelinaAa
Dziewczyny pytanie:
Czego używacie do higieny intymnej w ciąży?
Ja używałam Perfecta Mama, ale coś mi nie pasuje, chyba wrócę do Lactacydu..

Ja uzywam szarego mydla "Bialy Jelen", ze wzgledu na kilka lat infekcji;) zaczelam nawet prowadzic bloga, bo musialam gdzies podzielic sie tgm problemem;) w koncu trafilsm na fajna p.dr (z Wawy), ktora mnie wyleczyla:))) jesli macid problem z infekcjami, zapraszam - instymnienormalnie.blogspot.com
Ostatnio nic nie pisalam, bo zmienilam nastroj na "ciazowy";)
W ciazy b.grozna jest bakteria e-coli, latwo sie przenosi w okolice intymne przy infekcji pecherza...dlatego, tak wazna jest zurawina- to wrog nr 1 e-coli!:)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5scwa1654n41yi.png

~kalae
włączyło mi się 600 gramów szczęścia i akurat wypisywali wcześniaka ze szpitala i położna mówi do rodziców tak:
Czy wiecie kiedy Matylda będzie najszczęśliwsza?
Kiedy się od was wyprowadzi.

heh taka nasza rola stety lub nie :)

Ja przy 1 odcinku się zryczalam aż Mąż na mnie nakrzyczał i powiedział, że jak będę tak robić to mi zakaże oglądania.

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsve6ydmpbaj4io.png

moja dobra koleżanka urodziła w 8 miesięcy, a chciała żebym do niej przyjechała jak była w szpitalu i byłam z nią na oddziele wcześniaków zobaczyć jej córke to takie maleństwo było, w inkubatorze leżała, mogłam ją nawet dotknąć, ale powiedziałam, że nie chce, jak wyjdzie ze szpitala to wtedy :)

beata_90, ja rownież miałam robiona amniopunkcję, niezbyt przyjemny zabieg, ale chyba gorsze jest oczekiwanie na wyniki. Mi nawet nie badali już krwi, tylko od razu zaproponowali amniopunkcję. Na szczęście tak jak pisałam wcześniej wszystkie wyniki okazały się dobre, synek urodził się zdrowy.

Od rana tu nie zaglądałam a tyle do nadrobienia. Jeżeli chodzi o wsparcie męża to ja na szczęście je mam. Czuje że zostanie tatą, dba o mnie, uważa żeby tylko nic mi się nie stało. Jeżeli chodzi o brzuch to jest ale niezbyt duży. Jednak przytyłam juz od początku prawie 3 kg, ciekawe co to będzie dalej bo to jest dopiero 14 tydzień. Ja już też nie mogę się doczekać żeby zobaczyć maluszka na kolejnym usg.

leniwiec_leniwiec
.....W ciazy b.grozna jest bakteria e-coli, latwo sie przenosi w okolice intymne przy infekcji pecherza...dlatego, tak wazna jest zurawina- to wrog nr 1 e-coli!:)

Kurcze ja ją miałam (ostatni posiew) i ginekolog zapisał mi Zinnat 500 mg, brałam 10 dni a jutro mam kontrolę... Ale mnie to bardzo zmartwiło co napisałaś :-( zaraz pójdę do sklepu po sok z żurawiny i suszoną żurawinę.

http://www.suwaczki.com/tickers/l22njw4zasudaiur.png

Bad.Woman
leniwiec_leniwiec
.....W ciazy b.grozna jest bakteria e-coli, latwo sie przenosi w okolice intymne przy infekcji pecherza...dlatego, tak wazna jest zurawina- to wrog nr 1 e-coli!:)

Kurcze ja ją miałam (ostatni posiew) i ginekolog zapisał mi Zinnat 500 mg, brałam 10 dni a jutro mam kontrolę... Ale mnie to bardzo zmartwiło co napisałaś :-( zaraz pójdę do sklepu po sok z żurawiny i suszoną żurawinę.

Ojej, nie chcialam Cie wystraszyc:( ale jestes pod opieka lekarza i bralas lek wiec nie martw sie, naprawde! Ale sok kup oczywiscie bo i na pecherz i na okokice intymne jest super:) ja mialam duuugo e-coli, leki nie dzialaly, i po kuracji sokiem (pilam codzidnnie z woda) bakteria zniknela. Na pewno jest wszystko ok u Ciebie-zobaczysz:) daj znac co jutro powie lekarz! A tak swoja droga, posiew mialas tak kontrolnie, czy cos Ci dolegalo?

http://www.suwaczki.com/tickers/km5scwa1654n41yi.png