Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Ciaza316
strunka7777
Ciaza, nie dziwie sie, ze w aucie wam nie chce zasnac jak ciągle pod prąd jeździcie ;)

Tez mam problem z usypianiem. Nic nie pomaga. Jakos nic sie nie normuje, a za niedługo 3 miechy na karku. Witam w klubie! Teraz tez dala popis i nie wiedziałam o co chodzi :( w koncu przeszlo.
Najlepsze jest to, ze za dwa tyg wyjezdzamy na urlop i wieczornych spacerów z przyjaciółką nie będzie, bo mala jest nieprzewidywalna i bede musiała rezygnowac z wieczornych niekończących sie rozmów.
Zyje ta nadzieja, ze z czasem się zmieni. Ze naturalnie przyjdzie samo jak u starszaka.

Otoz to!

O matko! Naturalnie przyszlo? Jest nadzieja :D:D

Duzo rzeczy naturalnie przyszlo :) mama mi zawsze mowila: wszystko z czasem, unormuje sie. I faktycznie, im mniej analizowalam, przejmowalam się, tym bylo lepiej.
Tylko w niektórych przypadkach trzeba bylo pomoc albo odpuścić i za jakis czas spróbować. I faktycznie jakos szli do przodu :) takze tez teraz zyje nadzieja... :)

Gosia1001
Dla taty mamy breloczek - z jednej strony nasze zdjecie z 2 sentencja :) a starszy syn cos sam przygotuje

Ja tez zamowilam breloczek dla M. Z obu stron zdjecie Martynki bo co mu napisze. Najlepszy tata na świecie. Chyba nie :/
Ernesto jak ja nie lubie ludzi, ktorzy maja trochę więcej kasy i pozycje i mysla, ze moga deptac innych :/ :/ wspolczuje :/ też uwazam, ze tata Paulinki powinien jej zwrocic uwage.

Gosia1001
Nauczyciel w przedszkolu a przede wszystkim oligofrenopedagog :)

My w trasie, prawie dojezdzamy. I znow targanie tylu gratow. Do niedzieli :)

Gosia super. To dlatego ogarnięcie dwójki to dla Ciebie nie problem. A z dziecmi z przedszkola czy ze swoimi w domu trudniej uporzadkowac dzien i cos ustalic? My teraz mielismy zjazdy rodzinne z okazji chrztu Neli i slubu mojej siostrzenicy i obserwowałam dzieci w różnym wieku z naszej rodziny i...sobie myslalam ze np. moja siostra lepiej sobie radzi z obcymi dziecmi niz ze swoja córką,ktora jej wogole nie slucha. Oj zeby nie potorzyc jej błędów. Bo moja Córciczka też juz owinela sobie nas wokół palca ;);p i np dzisiaj robi takie smutne minki "na zawołanie" zeby wziasc ją z łóżeczka a zazwyczaj uwielbia tam leżeć i sama sobie tam zasypia a dzis klapa..moze odreagowuje stres zw z chrzcinami i spotkaniami rodzinnymi jak pol rodziny do nas zjechalo.
A i jeszcze mi sie przypomnialo, ze Nela caly obrzed chrztu byla niesamowicie grzeczna nawet polewanie wodą jej nie przestraszylo a na koniec po wszystkim ...bekła i wszyscy zaczeli sie smiac :D

Heloł Misiakowata ;)

A mój od córki dostanie masaż z grouponu bo sie na kregoslup skarzy (Nela 6kg;) a ja nie mam sil go masowac.
Pamietacie dziewczyny jak nam sie tesknilo za przytulankami zwlaszcza tym leżącym i ze skracaiacymi sie szyjkami? a teraz co? Teraz sie nie chce...

~Olijaa
A mój od córki dostanie masaż z grouponu bo sie na kregoslup skarzy (Nela 6kg;) a ja nie mam sil go masowac.
Pamietacie dziewczyny jak nam sie tesknilo za przytulankami zwlaszcza tym leżącym i ze skracaiacymi sie szyjkami? a teraz co? Teraz sie nie chce...

My wsumie mamy z mezulkiem taki rytual ze w czwartki sie przytulamy :D hebe Moi rodzice wyjezdzaja na dzialke i zostajemy w domku sami... Jakas wspolna kapiel mizi mizi i takie tam :D heheh

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

RedNails89
Ciąża, mój Jasiek nawet jak bardzo zmęczony nie potrafi zasnąć i pospać w domu. Zaśnie na cycku, ale każdy mój ruch go budzi. Albo zaśnie na dworze, po pół godzinie się obudzi, potem zaśnie drugi raz i wtedy ewentualnie dośpi w domu. Ja wolę drugą opcję i codzień około 5-6 godzin spacerujemy.

Misiakowata dzięki za nr strony w suwaczku :D juz miałam zdjęcia przerysowywac :D

Mi zostało jeszcze 4kg do wagi sprzed ciąży, tragedii nie ma, ale ten brzuch.. Czas wrócić do ćwiczeń, eh, chciałam się oszukać że samo pójdzie ;)

Kurcze, to gdzie Wy tyle chodzicie?? Ja bym sie zajechala chyba :) i nie wiedzialabym co zrobic jakby sie ryk zaczal a ja daleko od domu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

kamillla
Ciaza wiem ze juz jestescie po operacji. jja rozmawialam dzis ze szwagierka, jej corka miaala rok czy poltora jak miala opercje. na drugi dzien do domu. tylko ze ona miala jajnik w tej przepuklinie.

Oj biedna. W takim wieku to juz rozumna bardziej, a z drugiej strony jak tu przetlumaczyc takiemu dziecku :( Nam doktor mowil, ze wlasnie sprawdzil jajniki i cos tam jeszcze i bylo ok.

~magdalenka851
Jak milo tu wrócić:D byłam na odwyku od forum i co...jednak uzależnienie wygrywa:) a tak serio to maz mi wyemigrował na kilka dni a ja z dzieciakami uciekłam do...mamy:D wogole to w dzien naszego przyjazdu mamę pogotowie z pracy zabralo:( miała ostatnimiczasy bardzo stresujące zadania-dużo pracy a mało czasu i wyszło zmęczenie i nerwy.naszczescie okazało się ze wyniki sa ok i zaleceniem jest spokój wiec staram się ja wyręczać stad mało czasu na forum. Kochane 3majcie kciuki za mamę zeby juz było dobrze bo tak bardzo się o nią boje:'(
Druga sprawa to mój maluszek jest strasznie spięty. W domu większość czasu jesteśmy sami wiec cisza i spokój a tu gwar i dużo ludzi. Myślałam, że 3mies bobaski juz są bardziej stadne;) a jak Wasze maluchy się czują q towarzystwie typu np imprezy i więcej ludzi?

Witaj maddalena ja jestem spod Lodzi:)

A propo spania na spacerach-mój śpi pod warunkiem, ze ja gadam wiec wygląda to tak, ze obdzwaniam znajomych i rozmawiamy po godzinę zeby się dziecko wyspalo;)

Trzymam kciuki za mame :)
Jak ide w gosci i nie ma dzieci to z reguly jest ok. Ale jak sa dzieci i wiadomo stukaja i pukaja, to Mala sie wzdryga ciagle.
A ja na spacerze jak zaczne gadac przez telefon to Mala sie budzi takze ja z telefonem w reku smsy naparzam :) albo nadrabiam forum

Dziekuje za posty odnosnie smoczka :) Nie pomyslalam, ze jak jej wypada non stop, to wypadaloby nakarmic... upss
A jeszcze o tych dzwiekach. Moja jak idzie spac juz na noc to zasypia nawet niezle, ale tylko jak pojdziemy na gore to sie przebudza! Przeciez trzeba zeby umyc, wykapac sie, z wc skorzystac. No przesada z tym budzeniem sie.

Ciaza316
RedNails89
Ciąża, mój Jasiek nawet jak bardzo zmęczony nie potrafi zasnąć i pospać w domu. Zaśnie na cycku, ale każdy mój ruch go budzi. Albo zaśnie na dworze, po pół godzinie się obudzi, potem zaśnie drugi raz i wtedy ewentualnie dośpi w domu. Ja wolę drugą opcję i codzień około 5-6 godzin spacerujemy.

Misiakowata dzięki za nr strony w suwaczku :D juz miałam zdjęcia przerysowywac :D

Mi zostało jeszcze 4kg do wagi sprzed ciąży, tragedii nie ma, ale ten brzuch.. Czas wrócić do ćwiczeń, eh, chciałam się oszukać że samo pójdzie ;)

Kurcze, to gdzie Wy tyle chodzicie?? Ja bym sie zajechala chyba :) i nie wiedzialabym co zrobic jakby sie ryk zaczal a ja daleko od domu

No racja. Gdzie chodzic? Ja w sumie jak ide w chuscie to trzymam sie blisko domu bo ostatnio musialam ją wyjąć z chusty i 15 minut bieglam z nią na rękach do domu to potem rąk nie czulam. Zle ocenilam pogode i mała sie poprostu w chuscie przegrzala:/
Madika super to z mezem wymysliliscie. Macie luzik, wolna chata. A ja dziwna jestem bo jak planuje to mi ochota mija wiec tylko spontany wchodza w gre.
Czy czyjes Dziecie ssie kciuka do snu? Czarna.ana to u Ciebie bylo? Bo Neli to nie mija a wrecz sie nasila. Smoczek odrzucila z miesiac temu i jest wrzask jak probuje jej podmienić. Kciuk jest najlepsiejszy:)

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn36vgcou73qeg3.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/ic529mw.png

Ciaza316
Dziekuje za posty odnosnie smoczka :) Nie pomyslalam, ze jak jej wypada non stop, to wypadaloby nakarmic... upss
A jeszcze o tych dzwiekach. Moja jak idzie spac juz na noc to zasypia nawet niezle, ale tylko jak pojdziemy na gore to sie przebudza! Przeciez trzeba zeby umyc, wykapac sie, z wc skorzystac. No przesada z tym budzeniem sie.

ja w dzień karmie co mniej więcej 3 godziny.Jak jej dam smoczek do zaśnięcia i jej wypadnie kilka razy i nie zaśnie to nie daje jej jeść. W dzień uznaje że może nie chcieć spać ze smoczkiem czy bez, może mieć czas aktywności. Ale jak już kiedyś pisałam ja już odpuściłam spanie w dzień, chce śpi, nie to nie.

Na noc i w nocy jednak zawsze jak kilka razy wypluje i się budzi to daje jej jeść, albo jak odłożę do łóżeczka a się budzi i zaczyna gadać lub się rozgląda to też.

A nie możesz robić tego rytuału do spania już na górze, żeby jej nie przenosić?

Ciaza316
RedNails89

Ciąża,niestety albo stety, 2x po 3 godz lub 3x2. Akurat Jasiek jest spokojny w wózku, o ile jeździ :P nie mowie ze to tak dzień w dzień, ale jak tylko jest pogoda to jak najbardziej. Mam parę "punktów docelowych" oddalonych dość od mojego domu, więc tak łażę. No i mięśnie na nogach i pośladkach wyrobiłam :D szkoda że nie na brzuchu, no ale nie można mieć wszystkiego :D

http://www.suwaczki.com/tickers/o148jw4zryx0935t.png

http://www.suwaczki.com/tickers/74dianliy9gjlbfs.png

Dobra, przyznam się :D

40 min drogi w jedną stronę mam Lidla, tyle samo drogi mam rodziców, to już dwie trasy :D
30 min plus witryny sklepowe całego rynku to do mamy pracy, slalom przez moje osiedle i osiedlowe zakupy to też około 2 godzin, to już 4 trasy.
Do tego park jeden czy drugi, wycieczka nad zalew i tak się zbiera, dziś tu, jutro tam, i cały tydzień jakoś zleci.
Popołudniami zaliczamy ze Starszakiem place zabaw naszego osiedla, mamy 5 czy 6, a przeważnie zahaczamy 3 różne i to też zajmuje 2 godziny.

No ale coś kosztem czegoś, porządek w domu mam jaki mam :P

Przeczytałam kiedyś fajną sentencje i tego się trzymam :
"Mój dom jest na tyle czysty abyśmy byli zdrowi, i na tyle brudny abyśmy byli szczęśliwi" :D

http://www.suwaczki.com/tickers/o148jw4zryx0935t.png

http://www.suwaczki.com/tickers/74dianliy9gjlbfs.png

Witam witam:) ale dzis naskrobalyscie:)
Ernesto tesciowa na podium z moja moze stać, chic w różnych kwestiach widzę odbiegaja od przystępnego zachowania...
Kalae tez zauwazylam ze piszesz bardziej otwarcie :)
Ja na dzień taty tez zamówilam Lilijkowa książkę i cos dokupię moze resoraka i napisze życzenia od Olisia hmm cos w stylu abyś zawsze byl fajnym tata teoretycznym i praktycznym oraz aby w nas obu nigdy nie przeminela potrzeba poznawania siebie i dziecięcej fantazji. Nie wien pomysle. Ja na dzien mamy dostalAm zdjęcie z odbitymi stópkami i dedykacja:)
Ja przez krótki okres pracowałam w ośrodku szkolno- wychowawczym w gr przedszkolnej i powiem Wam ze jestem za miekks do takiej pracy. Za bardzo w domu odresgowywalam ale uważam ze mega satysfakcjonująca. Ale uwielbiam prace z dzieci mysle czy nie zmienić pracy. Ale póki co juz ske przyzwyczaiłem do obecnie. Ale zazdroszczę Gosiu. J miałam na weekend ostatnio sama dwochv 4 i 7 latka. Powiem Waam wyprawa z 4 do sklepu- ciekawa :):)
I zapomniałam co dalej miałam pisac.
A wlasnie Aga juz tu nie zagląda bo dawno nie widziałam jej posta.