Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Jola w bonifratrach sie umowilas? Ja nie mialam drugiej kontroli.
Przy badaniu na fotelu mnie bolalo, na usg nie. No, ale twoj porod, a moj to bez porownania. Choc moze jakby nie cesarka to roznie mogloby byc.

Misiakowata dogadacie sie. Moze zrozumie ze to ze ich nie lubisz nie ma znaczenia, tylko myslusz o dziecku swoim, a to zdrowy egoizm. On jako wasza reprezentacja pojdzie.

Gość misiakowata

Bad.Woman
KasiaMamusia
mamamisiowa
Kasiamamusia mnie tak "koleżanki" powiedziały, które...walczą z nadwagą :D Niektóre baby są jakieś inne...:D Przytyło mi się 20 kilo w ciąży.

Ja tylko 25;)

Ha! Ja "tylko" 26 :-)
No ale 16 już poszło w dół... A bym chciała jeszcze tyle samo zrzucić! Tylko jak? :-\

i ja 26 :)
zostało nadal 15-14-13 :/ grunt,że nie idzie w górę :)

Bad.Woman
Hellloooo moje śliczne Mamuśki!
Tak, tak WSZYSTKIE jesteśmy śliczne, seksowne, ponętne i idealne!
Yyyy no, wzięłam pół porcji towaru od dilera :-P

A my dziś mamy 8 tygodni a Gabi zrobiła niespodziankę i spała 7 (!) godzin!!!! :-D Aż w końcu ją wybudziłam bo cycki by mi eksplodowały! Czy man jej pozwalać tak długo spać?
A teraz póki nie pada jesteśmy na spacerku.
Wczoraj drugie usg bioderek i dostała 1A czyli jest bosko :-) poprzednio było 1B.
A waży teraz 4810 gr (ur 3390 gr) i mierzy 64 cm (ur 52 cm).

A mam do Was pytanie. Jak Wasza skóra po porodzie? Mnie strasznie wysypało na buzi, jak nastolatka wyglądam :-( i nadal sucha skóra, przetłuszczające się włosy i łamliwe pazurki...

7h?? Biedne cycki ;)
Moja skora nie jest zla, ale lokci takich suchych juz nie mialam od lat! Po prostu skorupa. Wlosy nie sa zle. Paznokcie troche sie lamia, a zawsze twarde mialam.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Kalae mi ginekolog radziła ok roku odczekać, zaczęliśmy się starać jak synek miał 10 miesięcy, jak miał 11 to się udało, na roczku oznajmilismy "nowinę" rodzicom i babciom:)

Arwena że jak nastolatka to nie ma się co martwić;) tylko o dowodzie trzeba pamiętać. Nie wiem czy wam opowiadałam jak mi nie chcieli piwa sprzedać miesiąc temu, wrrr. Pojechaliśmy z mężem i synem do centrum handlowego i weszłam do Tesco na małe zakupy, w tym kilka piw. Babka pyta o dowód a ja nie mam, wzięłam tylko dokumenty samochodu i tam zawsze są nasze prawka, ale okazało się że mojego nie ma, bo ostatnio jak pomieszkiwałam u rodzicow to wyjęłam swoje prawko żeby mieć przy sobie jak męża nie było z nami. I kobieta mówi że w takim razie mi nie może sprzedać alkoholu - 32 latce!!! Mówię, czy mogę męża zawołać, a ona na mnie wielkie oczy robi a ja dalej: bo tu z synem gdzieś "na samochodach" jest, a ona na syna jeszcze większe oczy. Zawołałam męża i się już pośmialiśmy , mój mąż podziękował pani za taki komplement dla żony, tylko mu było przykro że od niego już pani nie chciała dowodu;) także dzieci odmładzają;)

http://www.suwaczki.com/tickers/lprkzbmhlydqtmyx.png
http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5e9sf8amqv.png

Gość przyjazna

KasiaMamusia
~przyjazna
Bad.Woman
Czy Wasze dzieciaczki też są dzisiaj takie ospałe? Moja to jeść, przewinięcie, krótka zabawa i śpi... Usneła sama na macie podczas zabawy, w bujaczku też ia taka dziwnie spokojna jest... Przebudza się z płaczem i po chwili lekko znów przysypia. A zawsze to taki mały wariat z niej :-) aż boję się nocy...

U mnie też tak bylo w ciągu dnia :D i oczywiste panika no jak to śpi? W ciągu dnia? :D

Nie no serio?A to dziecko niby co by miało ich zdaniem robić? Małe to śpi- dla mnie logiczne ;)

"ich zdaniem" -kogo ? moim ?
No niby logiczne -spać.
Ale nie w naszym przypadku..maleńka śpi ale w wózku 1 godzinę na spacerze, a poza tym ma kilka drzemek paro minutowych :-) Takze jak zdarzy jeden z nielicznych przespanych dni to zamiast się cieszyć jest zdziwienie i rozkminianie -dlaczego ? Hehe teraz chyba zrozumiale napisałam..

Zjadła 35 minut butle 130ml drugie tyle trzymałam do odbicia bo o północy chlusnęła..a teraz nie odbiła:(

Gość przyjazna

Ernesto Paulinka śliczna hrabina :) dużo zdrówka dla niej :)

Późno masz zalecenie iść na krzywą..mi diab i gin mówili zeby po 6 tyg. Niewiem czy Cie uprzedzali ze laktacja może podwyższać wynik ? (ale sama teraz niewiem czy to z krwi )

~przyjazna

Późno masz zalecenie iść na krzywą..mi diab i gin mówili zeby po 6 tyg. Niewiem czy Cie uprzedzali ze laktacja może podwyższać wynik ? (ale sama teraz niewiem czy to z krwi )

prócz krzywej mam hemoglobine glikowana, wiec wszystko wyjdzie. Może właśnie te 3 miesiąca, bo laktacja? Może dlatego, ze ja insuliny nie miałam? Nie wiem.
mierzyłas ostatnio cukier? jak wyniki?
U mnie dziś na czczo 88.

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c8iik408njqat.png
przepisa Agi na gofry strona 3718

KotkaB
Ernesto
Moja kochana Misia we własnej osobie.

Przesłodka ta Twoja córeczka ;-) śliczne oczki ma ;-) i jak sztywno główkę trzyma ;-)

Najbardziej lubi jak noszę ja na ramieniu tak do odbicia, wtedy zadziera głowę i ogląda wszystko wkoło. Jak tylko wezmę ją na ręce w pozycji horyzontalnej to krzyk. Trochę boje się, bo to za wcześnie nie wiem czy jej ukła kostny na to pozwala. Na płaskim na brzuszku średnio lubi leżeć, ale jak położę ją na swoim brzuchu to może w nieskończoność patrzeć mi się w oczy :D albo w jakiś kontrastowy punkt za mną. Dziś patrzyła się na granatowy kawałek kocyka, który wyszedł z poszewki :D Nawet dziś na obchodzie pani doktor z pielengniarkąprzyznały, ze sztywno się trzyma, ładnie głowę podnosiła. Nie wygląda na chore dziecko. A jak od rana dyskutowała :D zaczeła po 6 i dopiero teraz usneła obok mnie.

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c8iik408njqat.png
przepisa Agi na gofry strona 3718

Gość przyjazna

Ernesto
~przyjazna

prócz krzywej mam hemoglobine glikowana, wiec wszystko wyjdzie. Może właśnie te 3 miesiąca, bo laktacja? Może dlatego, ze ja insuliny nie miałam? Nie wiem.
mierzyłas ostatnio cukier? jak wyniki?
U mnie dziś na czczo 88.

Nie mierzyłam ani razu ! Masakra ale niewiem nawet gdzie schowałam gleukometr:D
Robiłam tylko wynik w lab.na czczo 107 po dwóch h 78. Pokazałam dla gin powiedzial ze ok i nie musze iść do diab.Tak mysle ze ten na czczo mógłby być niższy. Zrobię sobie za jakiś czas znów tylko sam na czczo.Ale z tego co pamiętam to od lat miałam właśnie w granicach 100..

Bad.Woman
KasiaMamusia
mamamisiowa
Kasiamamusia mnie tak "koleżanki" powiedziały, które...walczą z nadwagą :D Niektóre baby są jakieś inne...:D Przytyło mi się 20 kilo w ciąży.

Ja tylko 25;)

Ha! Ja "tylko" 26 :-)
No ale 16 już poszło w dół... A bym chciała jeszcze tyle samo zrzucić! Tylko jak? :-\

Normalnie - przez balkon lub okno... Np. 16 kilo maki, cukru lub pierza - wybór należy do Ciebie, ale pierze byloby najbardziej efektowne :D

Gość misiakowata

Strunka Ty to zawsze wiesz jak pocieszyć :D:D
A jak tam Wy sie czujecie? Chorobska odpuscily ??

Ernesto Miśka ślicznota :D podobna do Ciebie :)wyglada na mega silna kobietke,po mamusi zreszta :D
Sylwia to to wiadomo przeciez,ze nikt Ci nie podskoczy :)
Ja mam nadzieje,ze nie bedzie ciagniecia na sile ppd kosciolem..nie lubie czegos takiego...a.moze gdzies mnie maja i tyle,a ja sie przejmuje :D

Ernesto, śliczna ta Twoja córunia i rzeczywiście bardzo silna:) swoją drogą zdrówka Wam życzę dużo, bo macie się z tymi szpitalami:(
Misiakowata,będzie dobrze, nie martw się. myślę że nikt na siłę nie będzie Cię trzymał na działce i nie będzie miał Ci za złe że będziesz np krótko. W końcu masz małe dziecko, więc powinni być wyrozumiali.
U mnie w ciąży +27, zostało jeszcze 14:( po starszej córce w rok zeszło mi wszystko, potem trochę pofolgowałam, a jak miała 3 lata, ważyłam mniej niż w technikum:) nie martwię się wagą, w końcu kiedyś dojdę do siebie. Najważniejsze żeby zdrowie było:)

http://www.suwaczki.com/tickers/ibm2hdge6bntptz7.png

PaulinKa i Martynka śliczne panny :) nasza córka wpisała się w nasze zwyczaje chodzi spać najwcześniej 22 a potem dosypia rano już czasem nie wiem jak dzień ulozyc.
Misia olej temat masz maleńkie dziecko warunki średnie, moja np je co godzinę w wózku też nie pospi jak nie jeździ więc nie dla mnie działki. Nie wiem co komu jescze miałam odpisać bo jak dobrne do ostatniej strony to zapominam.
Kpilam chustę ale kółka na poczatkem, byłyśmy z aniolek_nocy na spotkaniu mam chustujacych i trochę ciężkie to motanie, więc teraz opanujemy kółka a potem normalną, Ja często potrzebuje na krótkie dystanse chustę więc myślę że kółka nam posłużą.

Madika
MamaMi1
~misiakowata
Ernesto zdrowka dla.Paulinki !!!!
No czemu musi tak cierpieć?

Aga ciesze sie,ze z Asia ok??
Jejku ,kiedy wyjdziemy marcoweczki z tych tematow kolkowych,kupkowych??Kiedy naszym dzieciulkom nie bedzie nic dolegalo?
Mam nadzieje,ze mina te 4 miesiace i bede czytac tu o samych radosnych chwilach :)

Lilijka 5cioro za duzo troche,no ale ile pićset plus w kieszeni :D

Madika a no czai Mati te klimaty :D

Chyba mam hemoroida :(
Trza go killing :)

Misia juz zawsze będzie ten stres i strach o dziecko.
Teraz jak skoncza sie kupki i brzuszki, zaczna sie zabki;-) to dopiero meka w niektórych wypadkach. Potem raczkowanie chodzenie. I potem zaczynaja się bunty maluszka. O tak do 18-stki;-);-);-);-);-);-);-)

Heeheehee:D No dziewczyny... to byl wielki skrot naszych przyszlych 18 lat zycia z naszymi SKARBAMI :D

tak tak:-) niezle streszczenie. Chyba nie bedzie to takie latwe:-)

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1rdnvc3liu.png

http://www.suwaczek.pl/cache/57f2833102.png

Tak Izabel,to moja najwieksza wada niestety :)
Na spokojnie powiedzialam P.,zapytalam czy nie pogniewalby sie jakbym tylko do kosciolka z Matim poszla,a na dzialke juz nie..
Powiedzial,ze nie..jednak nie dlatego,ze Mati czy cos..tylko szczerze powiedzial,ze nie chce mu sie walkowac tego tematu...
Trudno,niech mysli co chce..obiecal,nie wyrzygiwac mi tego kiedys.
No i git..Malej zloze zyczenia po mszy i juz :)
I tak mnie nie zna to nie bedzie plakac ze mmie nie bedzie:)

Dzieki dziewczyny :) dobrze moc uslyszec od Was rozne zdania :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png