Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny a jak z wózkami, macie juz?? Ja to kupie troche przed porodem, ale juz teraz szukam dobrego i nie mogę się zdecydować... Polecacie jakies?? Masakra co 2h mogłabym jeść... A ja na poczatku ciazy schudlam 2kg ale ost jak mnie ważyli to bylo +1 wiec podejrzewam ze zaczynam tyć.. Na szczęście nie rzucam sie na słodycze ( przed ciaza uwielbialam słodycze zawsze miałam zapas...

Kalae, ten czlowiek ma interesujace, choc czasem kontrowersyjne spojrzenie na wiele spraw. Natomiast mysle, ze jego wiedza daleko siega poza to, co nam wydaje sie oczywiste, nie wspominajac o 'chlopskim rozumie':
Jerzy Adam Gracjan Vetulani (ur. 21 stycznia 1936 w Krakowie[1]) – polski psychofarmakolog, neurobiolog, biochemik, profesor nauk przyrodniczych, członek Polskiej Akademii Nauk i Polskiej Akademii Umiejętności, członek honorowy Indian Academy of Neurosciences, doctor honoris causa Śląskiego Uniwersytetu Medycznego i Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. W latach 1976–2006 kierownik Zakładu Biochemii, a obecnie wiceprzewodniczący Rady Naukowej Instytutu Farmakologii PAN, profesor Małopolskiej Szkoły Wyższej im. J. Dietla w Krakowie[2]. Autor kilkuset prac badawczych o międzynarodowym zasięgu.

nie miałam ryzyka przedwczesnego porodu na genetycznym.

a to ryzyko zespolu dawna masz podstawowe i skorygowane, powinny być dwa wyniki do każdej z trisomi. podstawowe to jest ze wzgl na wiek, a skorygowane poprzez wynik usg + ewentualnie test krwi.

yohanka jak o palcu w odbycie gada to żaden to naukowiec dla mnie. profesorow i znawców nauk wszelakich już mieliśmy możliwość poznania w ostatnim czasie i proszę cie już skończ mi przytaczać tego pana.
na marginesie ja jestem po tych naukach biologicznym i jako takie pojęcie mam, nie tylko chlopski rozum.
Profesor profesorowi nie równy. :)

Mój termin to przełom marca i kwietnia, więc stoję w pomiędzy jednym wątkiem a drugim. Ale to, co tu czytam o sposobach porodu jeży mi włos na głowie!
Kobiety, to forum ma nam pozwolić na wzajemne wsparcie,a nie obrzucanie się hasłami typu: zacofane, egoistyczne podejście, oczywiście lepszy rodzaj porodu.
Każda ma z nas prawo wyboru i robi to, co uważa że będzie lepsze dla niej i dla dziecka. Dlaczego tak wiele zwolenniczek SN zarzuca kobietom które wybierają cc, że idą na łatwiznę i nie myślą o zdrowiu dziecka?
Bo ja drogie Panie to mogę dużo mówić o przypadkach tragicznych komplikacji i uszkodzeń dzieci podczas naturalnych porodów, a nie znam ani jednego z zaplanowanej cc. I nie boję się bólu, bo po 20 min po powrocie i dostaniu dziecka po cc karmiłam je i przewijałam,a dziewczyna po sn płakała, że nie może się ruszyć … więc może darujmy sobie ten jad, który jest nie potrzebny i chyba nikogo do niczego nie przekona.

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

ja mysle ze to juz czas zakonczyc temat cc i sn... co sie temat zmieni to znow ktos go poruszy, mysle ze kazdy juz przemyslal co powiedzial kazdy ma swoje zdanie i nie sadze ze ktokolwiek tu chcial kogos ponizyc czy urazic... dajcie juz spokoj...

hehehehe fajny demot...normalnie ja mam takie humorki często :-D biedny ten mój facet hihi

dziewczyny piękne brzuszki i te większe i małe...Mój też jest większy niż powinien,ale to dlatego,że nigdy do chudzielców nie należałam :) no i ciągłe wzdęcia uch

Ja też jestem za zakończeniem sporów związanych..wiecie z czym...każda z nas nabuzowana jest hormonami,szybko wybucha..po co tutaj jakieś kwasy robić :)
Ja w spodnie się jeszcze dopinam,ale szybko mnie brzuch zaczyna boleć to staram się większe nosić..kupiłam parę tunik..z leginsami będę nosić póki ciepło,a potem cos pomyślę...
Pozdrawiam :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png